Home » Archief » Wankers gonna wank


[26.10.2012]

Wankers gonna wank

Peter Breedveld


Illustratie: George Petty

Omdat gisteravond midden in een film mijn On Demand er opeens mee ophield (Bedankt weer, Ziggo!) belandde ik in het KRO-programma Profiel, dat geheel gewijd was aan het bange konijntje Rutger Castricum. Dat was niet heel boeiend, want dat Castricum lui is en niet al te slim, heel erg onbeschoft en dat hij zich graag profileert ten koste van anderen, dat wist ik zonder Profiel ook al. Wel hilarisch is dat Castricums huidige werkgever PowNed verontwaardigd reageert op een onaangekondigd bezoek met draaiende camera van de KRO. Hypocrieten gonna hypocriet.

Maar het is toch een geslaagde uitzending geweest, vanwege de verontwaardigde reactie van Castricums voormalige werkgever, GeenStijl, ook wel bekend als de internetafdeling van de Roze Khmer. Die vindt dat de KRO ‘karaktermoord‘ op Castricum heeft gepleegd. GeenStijl-kapoentje Bart Nijman is bovendien heel boos dat de KRO zomaar, ZONDER TOESTEMMING!!1! beelden van GeenStijl heeft gebruikt! Nijman huilt over de hufterjourno’s van de KRO, die auteursrechten schenden.

Is dat lachen! Juist vorige maand is GeenStijl nog door de rechter veroordeeld wegens auteursrechtinbreuk en de oudere lezertjes herinneren zich vast nog wel de gestolen naaktfoto’s van Manon Thomas, die GeenStijl heelde en op het Internet plaatste.

Karaktermoord? Uit mijn hoofd weet ik van twee veroordelingen van GeenStijl door de rechter op dat gebied. Een veroordeling wegens smaad aan het adres van Wendy van Dijk en Reinout Oerlemans en eentje wegens de virtuele aanranding van een rechtenstudente die het er niet bij liet zitten.

Dit zijn twee gevallen van slachtoffers van de Roze Khmer die besloten om terug te vechten, maar het aantal slachtoffers van GeenStijls laffe pogingen tot karaktermoord is oneindig. Denk aan Ella Vogelaar, Job Cohen en ook Fatima Elatik, over wie GeenStijl keer op keer de meest lasterlijke onzin verspreidt. Allemaal aantoonbare leugens, en als ik Elatik was, sleepte ik de Roze Khmer ook eens voor de rechter. De bewijslast is overdonderend, dat kán niet anders dan een vernietigende veroordeling worden.

Hypocrieten gonna hypocriet. GeenStijl is de schoolpleinbullebak die krijsend naar de juf rent als iemand ‘m eindelijk eens een welverdiende klap teruggeeft. De hele Roze Khmer, dus GeenStijl én PowNed, is al aangeschoten wild sinds Castricums jammerlijke afgang in De Wereld Draait Door en zijn kreten van angst toen held Andreas Kinneging hem een lesje fatsoen voor domme hufters leerde. Er is geen redden meer aan.

En hoe stoerder Castricum doet over die KRO-uitzending, hoe duidelijker het wordt dat het hem veel pijn heeft gedaan. Het geblèr van Bart Nijman helpt ook niet echt. Wankers gonna wank. Wank, wank, wank.

Dit stukje had zo op GeenStijl gekund, als het niet over GeenStijl was gegaan en ik niet Peter Breedveld was geweest.

O nee, toch niet, want alles, wat hierboven staat, is gewoon waar.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Doneer via Paypal of met een storting op rekeningnummer 39 34 44 961 (Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.
Peter Breedveld, Roze Khmer, 26.10.2012 @ 10:42

[Home]
 

26 Reacties

op 26 10 2012 at 10:57 schreef yurp:

Ik lig echt rollend van het lachen onder mijn bureau. GeenStijl die piept omdat journalisten geen fatsoen betrachten en respect hebben? Mijn god, wat een domme zielepoten zijn het toch. Respect en fatsoen is iets voor linksdragende babyboomers die denken dat het nog 1951 is, toch Rudger?

op 26 10 2012 at 11:09 schreef Sasha Berkman:

hahaha, iedere keer dat je denk dat het niet lager kan, flikken ze het weer :)

op 26 10 2012 at 11:26 schreef Pyt van der Galiën:

Het geeft inderdaad wel een nieuwe dimensie aan het begrip “hypocrisie”:)

op 26 10 2012 at 12:27 schreef Arjan030:

Maar… DOET Rutger Castricum tegenwoordig nog iets? Die jongen zie je toch nergens meer tegenwoordig? Of nog wel bij Pownews?

Beetje te laat voor Profiel in mijn beleving. En te vroeg voor Andere Tijden :)

op 26 10 2012 at 12:28 schreef Estherrosa:

Je kan dit misschien wel waarderen. Was gisteren op Twitter aan het kijken bij trends en klikte op nederlands. Eén van de genoemde tweets was deze en ik kon niet anders dan reageren:

Geretweet vanaf mijn account natuurlijk: ROFLMAO RT @superjan Profiel maakt duidelijk dat @rutger_zelf het beste is dat de Nederlandse journalistiek de afgelopen jaren heeft voortgebracht.

Wat er in dat profiel staat? Dit:
New York, Witte wijn met ijs, Tiramisu, Ibiza, Wagyu, Etro, Rome, tonijn, barista, Canon5D, Franschhoek,Hästens, Apple

Ik kwam niet meer bij!

En dan de arrogantie om te denken dat hij het beste is dat de nederlandse journalistiek heeft voortgebracht. Eerder het tegenovergestelde, in mijn ogen dan.

op 26 10 2012 at 13:05 schreef Ralph van der Geest:

@Estherrosa, 12.28 u. Het verontrustende van dit alles is dat veruit de meeste politici, niet één zelfs uitgezonderd volgensij, quasi-grappig, -relaxed, – gevat hebben staan doen als die imbeciel ze die kabouter Plop microfoon onder de neus duwde. Tofik Dibi, Emile Roemer, Boris van der Ham en naast vele anderen ook de hufter die nu met Rutte (wiens tong en mondhoeken nog steeds bruin zijn van het likken van de fascistische reet van Wilders) aan het samenspannen is ten einde Nederland in de neo-liberale uitverkoop te storten, Diederik Samsom.
En waarom deden ze dat? Het antwoord in een artikel eerder op deze site over de gewone man die hoognodig gestopt moet worden. Allemaal te schijterig en te ruggegraatloos om ettertje Castricum een dreun te verkopen. Allemaal deden ze het in hun broek. En dergelijke angsthazen hebben de pretentie dit land door een economische crises heen te kunnen loodsen? Een gotspe.

op 26 10 2012 at 13:20 schreef Rob:

Ze kunnen wel uitdelen maar niet incasseren. Het wordt eentonig. Brussen kan het niet, Superjank kan het niet, Prut Stift kan het niet, en ook (net) buiten die circle jerk die TMG heet, loopt er een zooi rond die wel schreeuwen maar vinden dat u uw bek moet houden.
Je kunt dan ook alleen maar hopen op een proletenrevolutie als alle intelligente commentaar kapot wordt gesmoord.

op 26 10 2012 at 13:47 schreef Edo:

Jezus wat een lulkoek over Nietzsche.

op 26 10 2012 at 15:24 schreef MNb:

Bedankt PB, dat stukje op GeenStijl is onbedoeld hilarisch en dat is de op één na beste humor. “Gristenomroep KRO”. Hun domheid kent geen grenzen.

op 26 10 2012 at 15:38 schreef Edo:

Ik vind ’t een overdreven aardig programma eigenlijk. Maargoed. Dat ben ik.

op 26 10 2012 at 16:51 schreef MarcodB:

Kolere! Wat een zielige vertoning was dat auto-interview. Blijkbaar moest en zou hij ‘iets’ terugdoen om nog een beetje de regie te grijpen.

Daarbij valt hij wel terug op middelen die zijn eigen slachtoffers niet kunnen gebruiken: een camera,- en belichtingsploeg, quasi-professionele editting, een zender die dure zendtijd biedt…

Als Rutger enige klasse had gehad, dan had hij zichzelf net zo hard en treiterig geinterviewed als bij zijn gangbare interviews. Met een beetje zelfspot was deze bizarre actie wellicht nog grappig geweest.

Maar dit… Wat een lulletje!! Ik weet het Peter: you’re not surprised, but just for the sake of ompleteness and the argument…

op 26 10 2012 at 18:01 schreef Edo:

@Ralph omdat politici geen beuk geven, kunnen ze ons niet uit de economische crisis helpen. De anti-fascist die in z’n opwinding fascist is geworden.

op 26 10 2012 at 18:39 schreef Fridjof:

Die Manon Thomas zag er op die foto’s zeker niet onappetijtelijk uit eigenlijk.

op 26 10 2012 at 18:42 schreef Peter:

Ja, maar dat is het punt niet, Fridjof. Ook als het naakt er appetijtelijk uitziet, mag je het niet stelen.

op 26 10 2012 at 19:11 schreef Edo:

Volgens mij heeft Rutger echt talent. En dat is om gezellig bier te drinken met mafkoeken. Daar is hij echt niet slecht in. ’t levert geeneens pijnlijke televisie op. Doe dat, denk ik dan.
Is best kijkbaar.
Maar die mafkoeken van tegenlicht doen alsof het ook wel ergens een toegevoegde waarde is op het binnenhof. Dit terwijl de man vrijwel nooit een inhoudelijke vraag stelt en al van te voren duidelijk is of hij iemand hatelijk of positief benaderd.
En dan Dominique die z’n extreem duidelijk ingestudeerde vraagjes aan Rutger stelt, om dan duidelijk te maken dat Rutger helemaal jofel bezig is geweest.
’t is een soort hele treurige veel te overduidelijke poppenkast.
Wat Theo van Gogh goed deed is dat hij tijdens het interview best eens tot de conclusie kon komen dat de man die die zat te jennen eigenlijk best een goed weerwoord had. Dat ging hij niet krampachtig ontkennen. Zo ver reikt de intelligentie van Rutger helaas niet.
Pim Fortuyn en Van Gogh gaven een af en toe enigszins redelijke stem aan randdebielen, maar nu zijn de randdebielen zelf aan het woord. En het klinkt niet prettig.

op 26 10 2012 at 19:11 schreef gerrit:

ik dacht dat Rutgertje op vakantie was…
hij kon wel snel reageren als een zielig schoothondje

op 26 10 2012 at 19:29 schreef Edo:

Nou was Fortuyn nou bepaald geen heilige, hij heeft gezegd dat ze mensen die verslaafd waren gewoon een spuitje moesten geven.
Maar Wilders is in alles zieker.

op 26 10 2012 at 20:08 schreef Edo:

naja met die redelijke stem van Pim en Theo viel ’t ook wel mee ze hadden in ieder geval meer talent.

op 26 10 2012 at 20:34 schreef Fridjof:

Ja weet ik Peter.
Natuurlijk is het abject en crimineel en kan ik me voorstellen dat ze zich virtueel aangerand voelde. Ik bedoelde niet dat ik het eens was met de publicatie. Ik vond alleen dat ze er toch wel mooi opstond.
Dus, mocht ze deze thread lezen, weet ze toch in elk geval dat Fridjof vindt dat ze zich niet hoeft te schamen voor haar lichaam.
Aan je stuk over überdebiel Castricum heb ik namelijk weinig toe te voegen.

op 26 10 2012 at 21:41 schreef vander F:

je reinste flauwekul om die hele Rutger überhaupt serieus te nemen,
bovenstaand stukje incluis.

op 26 10 2012 at 21:48 schreef MNb:

En waarom denk jij, Fridjof, dat Manon T dat zou willen weten?

op 26 10 2012 at 22:34 schreef Bertje:

@ Ralph

“Het verontrustende van dit alles is dat veruit de meeste politici, niet één zelfs uitgezonderd volgensij, quasi-grappig, -relaxed, – gevat hebben staan doen als die imbeciel ze die kabouter Plop microfoon onder de neus duwde.”

Huh en dat vindt jij verontrustend?
Hallo hallo, welcome to the real world: het zijn politici!
Niks te schijterig of te laf om Castricum eens lekker af te bekken, tegendeel de heren en dames verstaan hun vak juist heel goed, of geloof je in het sprookje dat we politiek noemen, je weet wel moraal, eerlijk, wijs, nee toch zeker.
:-)

op 27 10 2012 at 00:58 schreef Isho:

Castricum en Geenstijl….zijn dat de tegenhangers van John Stewart en The Daily Show!!!???

op 27 10 2012 at 17:32 schreef Harry Dillema:

Ik zie het probleem niet. De journalistieke methode van Castricum c.s. is omstreden maar is conform hun werkwijze. Als KRO of andere ‘fatsoenlijke’ omroepen methodes hanteren die niet conform hún werkwijze zijn dan, mogen Castricum c.s. daar best kritiek op hebben. Als KRO nu de fatsoenssluier van zich af zou werpen en dezelfde riooljournalistiek zou gaan bedrijven, dan zou de kritiek van Geenstijl/Pownews etc. inderdaad ongegrond zijn.

op 28 10 2012 at 14:59 schreef You On A Gin:

@ Isho
Als je zuivere tegenhangers bedoelt, misschien wel. Want wat betreft kwaliteit is de vergelijking eigenlijk een belediging voor John Stewart.

op 28 10 2012 at 16:07 schreef Edo:

@ Harry Dillema,
Nee natuurlijk niet flapjanus.
Als je zegt dat je geen moraal hebt, mag je geen moraal hebben. Daar komt het flapjanussige praatje van jou op neer.
KRO was trouwens reuze lief in het programma.
Ontzettend aardig werd Rutgertje geinterviewd. En hij kwam ook nog eens best aardig over. Goedzo Rutger! Wellicht vinden mensen het prettiger als je zo je journalistiek bedrijft.
Dat je af en toe wat zelfkritiek hebt, dat je mensen hun woordje laat doen, en als dat woordje je stompzinnig in de oren overkomt kritiek levert.
Niet dat je gaat janken of iemand z’n handen in z’n zakken heeft, en dergelijke.
Dan vinden mensen je geheel terecht triester dan de gene die je belachelijk probeert te maken.
Slampamel.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS