Home » Archief » Allochtoon


[07.11.2016]

Allochtoon

Peter Breedveld

giphy
Scène uit Kuroneko (1968)

De overheid denkt een beslissende slag te hebben gewonnen in de strijd tegen discriminatie door het woord ‘allochtoon’ niet meer te gebruiken. Voortaan zal in bijvoorbeeld CBS-rapporten alleen nog maar worden gesproken van ‘mensen met een imigratie-achtergrond’.

“Probeer maar eens te schelden met het alternatief voor allochtoon. ‘Rot op met je migratieachtergrond!’ werkt niet”, tweet NRC Handelsblad heel geestig met een link naar een stukje van ene Paulien Cornelisse, die hetzelfde opmerkt. Ik Zihni was haar twee dagen voor. Over een vrouw die na een nare ervaring met twee getinte mannen tegen hem zei dat je zo ‘een hekel krijgt aan alle Turken’, schrijft hij dat ze de volgende keer moet roepen dat je zo ‘een hekel krijgt aan alle inwoners met een migratie-achtergrond’.

Stijgende huurprijzen

Geestig, maar het illustreert de wereldvreemdheid van de NRC-redactie. Bij tijd en wijle word ik door NRC-redacteuren aangespoord de wijken in te gaan en eens te gaan luisteren naar PVV’ers, maar blijkbaar komen ze bij NRC zelf hun eigen voordeur niet eens uit, anders hadden ze geweten dat het Grauw echt het woord ‘allochtoon’ niet nodig heeft om te discrimineren. Wat dacht u van ‘kankerneger’, ‘zandneger’ (zelfs gebruikt in NRC zelf), ‘woestijnnazi’, ‘kopvod’, ‘moslimhoer’, en ach, kijkt u hier even rond want er is keuze zat. We hoeven niet bang te zijn dat een polderaap zich de volgende keer, dat hij uiting wil geven aan zijn frustratie over de stijgende huurprijzen en de verschraling in de zorgsector, in zijn woorden zal verslikken.

Ook bij Domrechts sloeg de paniek even toe. Veel autodropmannen meenden dat voor de zoveelste keer hun vrijheid van meningsuiting was aangetast (lees een paar reacties bij Elsevier) maar dat de overheid geen allochtoon meer zegt, betekent niet dat wij het ook niet meer mogen.

Idioot nablaten

Ik zal het woord gewoon blijven bezigen, want het is kort en helder. ‘Allochtoon’ staat voor Nederlanders met een donkere huid met wortels in Afrika, Azië of Zuid-Amerika (niemand denkt bij allochtonen aan Nederlanders van bijvoorbeeld Duitse, Franse of Noord-Amerikaanse afkomst). Ik heb het woord niet verzonnen, ik gebruik het slechts in de betekenis die het sinds de introductie in de jaren tachtig heeft gekregen.

Het is niet het woord ‘allochtoon’ dat er verantwoordelijk voor is dat donkere mensen worden gediscrimineerd en moslims nu serieus moeten gaan vrezen voor razzia’s. Dat mensen een hekel gaan krijgen aan alle Turken komt doordat onze minister van integratie blèrt dat ze allemaal Daesh steunen en op televisie horen dat ze allemaal worden aangestuurd vanuit Ankara.

Allochtonen worden gediscrimineerd omdat media en politici allemaal klakkeloos een idioot nablaten (zaterdag in de Volkskrant nog verheerlijkt als ‘de Bruce Willis van de journalistiek‘) die beweert dat duizend vluchtelingen verantwoordelijk zijn voor duizend aanrandingen en verkrachtingen op Oudejaarsnacht in Keulen, met als doel het veroorzaken van een politieke aardverschuiving.

Gewelddadige ideologie

In de krant waar deze idioot werkt, Het Algemeen Dagblad, verscheen dit weekend een ijzingwekkend racistisch haatpamflet van Geert Wilders tegen moslims en allochtonen. Alsof dat nog niet genoeg was, werd Wilders ook nog eens door dezelfde krant geïnterviewd met alleen één (soort van) kritische vraag over de manier waarop hij zijn plannen denkt te financieren. Wilders krijgt andermaal een podium om te betogen dat moslims een totalitaire, gewelddadige ideologie aanhangen.

Kun je het woord ‘allochtoon’ afschaffen, ik zou er niet teveel wonderen van verwachten zolang iemand als Hans Nijenhuis, die gezellig met obsessieve racistische haattrollen tweet, als hoofdredacteur zijn krant dag in, dag uit volplempt met hetzerige stukken tegen moslims en allochtonen.

En wat hebben progressieve intellectuelen er tegenin te brengen? Pedanterie, meer niet. Iedereen zit bijdehand te doen over de wraking van een kritische rechter die Wilders in zijn proces eist. “Ha, wat denkt die wel, van alle wrakingsverzoeken wordt maar zes procent gehonoreerd, zijn advocaat weet niks van recht, Paul Cliteur begrijpt de staatsbeginselen niet en blablabla.”

Eerlijk proces

Wie denkt dat het Wilders of Cliteur een reet kan schelen wat al die linkse, hoogopgeleide pedanteriken van hun kansloze acties vinden, heeft er na al die jaren nog niks van begrepen. Wilders wraakt omdat hij wéét dat hij nul op het rekest zal krijgen. Zo ziet zijn aanhang zich andermaal bevestigd in de overtuiging dat hem een eerlijk proces wordt ontzegd. Dat hij een martelaar is van de hard bevochten vrijheden.

Het grootste cadeau dat je de PVV kunt geven, is een veroordeling van Wilders wegens haatzaaierij. Wilders in de gevangenis, mooier kan het niet.

En niemand is geïnteresseerd in hoe knap jij bent, en hoe goed jij je definitie van ‘populisme’ op orde hebt.

Frontaal Naakt kost me geld! Véél geld zelfs. Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan de financiële schade te beperken. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 07.11.2016 @ 08:42

[Home]
 

17 Reacties

op 07 11 2016 at 09:42 schreef MNb:

In de jaren tachtig werd het word allochtoon ingevoerd omdat buitenlander zo discriminerend was. Heeft niet geholpen. Waarom nu dan wel?

op 07 11 2016 at 10:58 schreef Pyt van der Galiën:

Volledig mee eens dat wraking van een rechter voor Wilders een win-win situatie is. Wilders denkt niet in juridische, maar in politieke termen. Naar verluid had Knoops als vakman wel de nodige bezwaren – hij realiseerde zich uiteraard dat het een kansloze onderneming was – maar Wilders zal dat een rotzorg zijn. Politiek heeft hij gescoord en dáár gaat het om.

Wilders – en ook Trump – doen niet aan een normaal politiek discours. Hoe rechts mensen als Bush en Romney ook waren: uiteindelijk hielden ze zich aan de regels. Trump veegt zijn reet af met de regels. Wilders idem.

op 07 11 2016 at 11:12 schreef Syl in 't Velt:

@Pyt

Vind dat juist zo leuk aan FrontaalNaakt en Peter, dat ze zich niet conformeren aan de ‘regels’ . . . .

op 07 11 2016 at 12:16 schreef Chakir:

Waarom wordt die oude zak van een Cliteur niet eens een keer zonder schaamte en voorbehouden aangepakt in de media. Ik heb een keer gezien dat zijn leerling in Buitenhof een klein beetje werd aangepakt: een verademing! https://www.youtube.com/watch?v=SF7DiVkAzZg
Zo’n Cliteur is veel erger dan Duk, hij fungeert als het ware als een legitimatie voor het rascistische klimaat, allemaal onder het mom van het verlichtingsdenken in de rechtsfilosofie.. Maar goed: allochtoon is een kutterm (geworden), net zoals woestijnazi, alleen komt woestijnazi, mag ik hopen, niet voor in de door de belastingen mogelijk gemaakte flitsende excel sheets, om het maar even populistisch te zeggen. En daar ben ik blij om, en ik ben ook blij dat jij gewoon je eigen taal blijft gebruiken.

op 07 11 2016 at 13:19 schreef Pyt van der Galiën:

@Syl

Peter is geen politicus. Het gaat over het politieke discours, niet over blogs.

op 07 11 2016 at 13:39 schreef babs:

Syl kleedt het aan als een compliment, maar zaait gewoon verwarring. Trump en Wilders houden zich niet aan de regels van het politieke spel, zoals (Godwin alert) Adolf Hitler zich niet aan die regels hield.

De MSM houden zich niet meer aan de regels van de journalistiek, maar wel aan de regels van het neoliberalisme: met steun van de overheid korte termijn financiële doelen nastreven.

FN/PB houdt zich uitstekend aan de regels van de journalistiek en lapt alleen de regels van het neoliberalisme aan zijn laars.

Als Syl het allemaal positief bedoelde; Van Gogh had een mooie oneliner over zulke vrienden.

op 07 11 2016 at 14:04 schreef dewanand:

REF Cit txt Peter Breedveld:

‘Idioot nablaten’

‘Ik zal het woord gewoon blijven bezigen, want het is kort en helder. ‘Allochtoon’ staat voor Nederlanders met een donkere huid met wortels in Afrika, Azië of Zuid-Amerika (niemand denkt bij allochtonen aan Nederlanders van bijvoorbeeld Duitse, Franse of Noord-Amerikaanse afkomst). Ik heb het woord niet verzonnen, ik gebruik het slechts in de betekenis die het sinds de introductie in de jaren tachtig heeft gekregen.’

‘Het is niet het woord ‘allochtoon’ dat er verantwoordelijk voor is dat donkere mensen worden gediscrimineerd en moslims nu serieus moeten gaan vrezen voor razzia’s.’

—— Vraagje v dewa 98,6 % Chimpansee aapje en Wieroe als miaauwende souffleur

N1: perfect gepennehoert Peter, kernzinnen v je hele blaattekst. Ach joh, beter is dat woord allochtonen vervangen door Die vreselijke Smurfen. vb Arisch Hollands kindje zegt: ‘Mama kijk een smurf uit India, met een rotidrol in zijn zwarte apenkont’.

N2: het hele verbod v woord allochtoon is in feite een soort literaire en taalkundige etnische zuivering nu. En ja joh als PVV en forum democratie samen verkiezingen winnen dan volgt een fysische etnische zuivering v nederland.

op 07 11 2016 at 16:02 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Ik vind “mensen met een migratie-achtergrond” wel een stuk lekkerder in het gehoor liggen dan “allochtoon”. Het “niet lekker in het gehoor liggen van het woord”-probleem is dan in ieder geval opgelost. ;-)

op 07 11 2016 at 16:02 schreef Leonard:

“Allochtoon staat voor Nederlanders met een donkere huid met wortels in Afrika, Zuid-Amerika en Azië”. Dat is zo. In feite is het dus een benaming op grond van huidskleur. Als je, zoals Peter, vaak schrijft over over het probleem van rassendiscriminatie, dan kun je met het woord ‘allochtoon’ mensen aanduiden die daar last hebben van hebben in Europese landen. Maar wat doet deze terrm in andere contexten? En welke redenen heeft de overheid om deze term te gebruiken? Ik ben tegen het verbieden van woorden, maar zijn andere woorden (en dan bedoel ik niet ‘Nederlanders met een migratieachtergrond’) niet specifieker, dus minder velen-op-één-hoop-gooierig?

op 07 11 2016 at 16:09 schreef sum:

Een ding ben ik wel op een harde manier achter gekomen. Namelijk dat de gehele Nederlandse politiek anti buitenlanders is. Rutte noemde ze nog buitenstaanders, de MP van “alle Nederlanders”. Dan weet je wel hoe laat het is. En dukkie en zijn aasgieren bende zal hiervoor ooit ter verantwoording worden geroepen. Ondertussen moeten de buitenstaanders zich herenigen tot een machtsblok en tegengas geven.

op 07 11 2016 at 16:33 schreef Mario:

TATUUU..TATUU..ALLOCHTOONPOLITIE!!1!

“Voortaan zal in bijvoorbeeld CBS-rapporten alleen nog maar worden gesproken van ‘mensen’

FTFY

@Pyt

“Wilders – en ook Trump – doen niet aan een normaal politiek discours.”

Vinkjes zetten en turven, je weet tog.. ;-p

Ga ik nu even verder lezen.

op 07 11 2016 at 16:34 schreef Martin:

Ik zal niet rouwen als het lelijke woord “allochtoon” in onbruik raakt. Doe mij dan maar “niet-blanke Nederlander” (of landgenoot).
“Inwoner met een migratie-achtergrond” is een halfzachte term waar ook weer mee verdoezeld kan worden dat het gewoon over niet-blanken gaat.

op 07 11 2016 at 17:11 schreef sjonnie:

Iedereen die in Nederland woont is Nederlander, ook al heb je een hutkoffer vol paspoorten. Punt.

op 07 11 2016 at 17:42 schreef tonnie:

het zal wel aan mij liggen, maar ik snap het nog steeds niet. waarom moet er een apart woord zijn? het zijn allemaal mensen, ongeacht of ze nou wit, groen of pimpelpaars met stippeltjes zijn.

op 07 11 2016 at 20:04 schreef sjonnie:

Nee Tonnie, het ligt niet aan jou.
We leven blijkbaar in een open inrichting bevolkt door hersenloze schimmels.
Sorry Peter, pissed.

op 08 11 2016 at 00:53 schreef dewanand:

REF Cit:

op 07 11 2016 at 16:34 schreef Martin:

Ik zal niet rouwen als het lelijke woord “allochtoon” in onbruik raakt. Doe mij dan maar “niet-blanke Nederlander” (of landgenoot).
“Inwoner met een migratie-achtergrond” is een halfzachte term waar ook weer mee verdoezeld kan worden dat het gewoon over niet-blanken gaat.

—— Reactie v dewa 98,6 % Chimpansee aapje en Wieroe als miaauwende souffleur

N3: bekijk het zuiver biologisch dan begrijp je alles direct beter. Ja, gewoon in zuiver OerNederlands schrijven, NIET BLANKEN, of nog exacter mbv de kleurcoderingen van Gamma alle 1.000.000 tinten aanduiden tussen HELwit en PIKzwart in Nederland en dit als biometrische data opnemen in het Nederlands paspoort. En wie kleurloos is krijgt verplicht een leuk seizoenskleurtje van de Gamma verfafdeling met aantrekkelijke kortingen uiteraard.

N4: of nog beter hele jaar Zwarte Piet vieren en alle HELwitte blanke HOllanders maar gewoon PIKzwart schminken. Nederland zal dan letterlijk het land van de lelijkste zwart gesminkte pietjes worden en elke blanke HOllander is dan direct een leuke toeristische attractie en moet uiteraard ook bloot voor de miljoenen toeristen uit Afrika en India.

op 08 11 2016 at 09:22 schreef Martin:

Strakke planne, Dewanand, ik stel voor dat zowel N3 als N4 onmiddellijk wordt ingevoerd :-)

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS