Home » Archief » Ans Boersma en onze superieure beschaving


[18.01.2019]

Ans Boersma en onze superieure beschaving

Peter Breedveld


Illustratie: Kobayashi Eitaku

De affaire Ans Boersma laat weer mooi zien wat een superieure cultuur de onze is. Na een dag waarin het Openbaar Ministerie het publiek steeds kleine stukjes informatie voert, gretig opgediend door de pers, het doorgeefluik van onze overheid, heeft de heffe des volks zijn oordeel alweer klaar: Boersma is een hoer, een matras, een ‘jihad-temeijer’, die moet worden kaalgeschoren als een moffenhoer. Telegraaf-journalist Wierd Duk weet er natuurlijk ook weer alles van, de vrouwtjes met hun zwakke afweer en hun rammelende eierstokken, niet bestand tegen de charme van een stoere, gewapende rebel. Zijn fascistische trollenhorde lust er wel pap van. Wat wil je ook, ze hielp al eerder vluchtelingen op Lesbos.

En het ging snel. Eerst was de journalist, toen het nieuws bekend werd dat Turkije haar had uitgezet, dankbaar gebruikt als brandstof om onze nationale Turkenhaat te voeden. Maar toen het Openbaar Ministerie meldde dat ze banden met terroristen had, sloeg de stemming snel om en moest ze als heks worden verbrand.

Onfrisse rol

Er is nog helemaal niks duidelijk, want gaandeweg werd gesuggereerd dat ze een relatie had gehad met een Syrische anti-Assadrebel en inmiddels beschuldigen de media haar van het vervalsen van documenten om haar ex-vriend aan een visum voor Nederland te helpen, waar hij in de domrechtse hangplek De Balie door andere Syriërs werd herkend. Maar dat het Openbaar Ministerie een uiterst onfrisse rol speelt, lijkt me onbetwistbaar en dat de media zich weer gretig als spreekbuis hebben laten gebruiken, is ook weer zonneklaar.

Ga maar na: een overheid die een journalist verdachtmaakt bij de Turkse overheid, die nooit veel aanleiding nodig heeft om journalisten gevangen te zetten of het land uit te schoppen, dat is al heel erg naar. Om Boersma vervolgens in stukjes aan het publiek te voeren – en nogmaals, met de gretige medewerking van de pers, van Boersma’s eigen collega’s – zoals het OM deed, heeft niks met beschaving te maken, niks met rechtvaardigheid, onze veiligheid is er niet mee gediend, er wordt alleen een hongerig beest gevoerd, een afschuwelijke horde zielloze, hersenloze zombies.

Want een journalist, die banden heeft met terroristen; betekent dat, dat ze er één geïnterviewd heeft, dat ze geprobeerd heeft contacten te leggen met een groep, voor een verhaal? Al die info heeft niemand kennelijk nodig om een vrouw helemaal kapot te maken. Nog vóór de lunch was ze gisteren al voer voor de leeuwen. Dat ze later zelf bekendmaakte dat ze een relatie met een strijder heeft gehad, maakte het voor het publiek, de lezers van GeenStijl en Wierd Duk, alleen maar smakelijker. Nou, denkt het OM, laten we dan ook maar bekendmaken dat we haar ervan verdenken papieren voor die terrorist te hebben vervalst.

Weerzinwekkend seksisme

Over de rebellengroep waar de man deel van heeft uitgemaakt, Jabhat al-Nusra, bereiken ons ook nogal tegenstrijdige berichten. Ze strijden tegen de bloeddorstige psychopaat Assad, die zijn eigen burgers vergast. Turkije leverde er wapens aan. Erdogan zag de groep als een bondgenoot. Is nu opeens iedereen, die zich verdedigt tegen Assad, een terrorist?

En dan het weerzinwekkende seksisme in de media. Van het ‘foekie-foekie met een jihadist’ van GeenStijl tot het “naïeve christelijke meisje” die de bloedzuigers van De Telegraaf van haar maken. Ze weten niks, dus moet er gespeurd worden op de sociale media. Worden er anonieme studenten opgevoerd van de school voor journalistiek waar ze heeft gestudeerd, die het allemaal niks vinden, dat ze langer dan twee seconden nadenkt over wat er precies in Syrië gebeurt. Wordt Boersma’s eigen zus tegen haar opgezet. Worden er oude citaten van Boersma opgevoerd om te laten zien dat ze al heel lang sympathie koesterde voor “terroristen”.

Maar zo naïef lijkt Boersma me niet. Dat het in Syrië allemaal wat minder duidelijk wordt wie er nou precies terrorist is en wie niet, lijkt me een accurate constatering van iemand met een goed stel hersens. Hier in het veilige Nederland hebben we uiteraard makkelijk oordelen op onze dure smart-phones. Wij bepalen wel even wie er slachtoffer is en wie dader, welke moordenaar onze vriend is en wie we als vijand beschouwen.

Kinderen verzuipen

En wij worden natuurlijk alleen maar verliefd op mensen met de juiste normen en waarden, die altijd, op elk moment de juiste beslissingen nemen. Vluchtelingen redden, daar doen wij niet aan, dat is deuggleuvengedrag, landverraad zelfs. Wij vreten ons vol en kankeren op moslims en laten kinderen verzuipen in zee of doodvriezen in Griekenland en dat is onze superieure beschaving.

Zo’n Ans Boersma is de perfecte zondebok. Seks en terrorisme, beter dan een James Bond-film. Kunnen wij ons weer heel goed voelen over onszelf. Wij zijn geen terroristen!

Alleen zijn we het wel.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Het afgelopen jaar ben ik als verdachte verhoord op het politiebureau en ging ook het klagen bij mijn baas weer een nieuwe, onverkwikkelijke fase in met de fascistische troll Jan Dijkgraaf. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 18.01.2019 @ 08:16

[Home]
 

1 Reactie

op 18 01 2019 at 08:16 schreef Peter:

Iets te blaffen? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS