Home » Archief » Arabische levens hebben geen waarde


[31.10.2023]

Arabische levens hebben geen waarde

Peter Breedveld


Illustratie: Francisco Goya.

Een bepaald slag twitteraars, waaronder historicus Beatrice de Graaf, verspreidde afgelopen weekend een stuk in The Atlantic, waarin Simon Sebag Montefiore de vloer aanveegt met de progressieve steun voor de Palestijnse zaak en in één adem door de dekolonisatie-beweging bij het grofvuil zet. Er worden nogal wat stropoppen in opgevoerd, want linkse activisten zouden geen respect hebben voor mensenlevens, Hamas steunen en de massamoorden en andere gruwelijkheden van 7 oktober bagatelliseren of ontkennen. Montefiore spreekt van “7 oktober-ontkenners”, die hij gelijkstelt aan Holocaust-ontkenners.

Dit na de hevige Israëlische bombardementen op Gaza, die al duizenden Palestijnen, kinderen, vrouwen en mannen, het leven hebben gekost. Ondanks de genocidale taal van Netanyahu, die naar een bijbelpassage verwees waarin gesproken wordt over het afslachten van elke man, vrouw, elk kind, elke zuigeling, os, schaap, kameel en ezel van een volk dat de Israëlieten vijandig gezind was, de Amalekieten, en ondanks de ontmenselijking van de Palestijnen door verschillende Israëlische hoogwaardigheidsbekleders als beesten en ongedierte, mag, wat Israël nu in Gaza doet, van Montefiore geen genocide genoemd worden, omdat “Joden daarmee worden beschuldigd van dezelfde misdaden als waaronder ze zelf hebben geleden.”

Arabische levens zijn goedkoop

Eén duidelijke boodschap komt hieruit naar voren: dat Arabische levens minder waard zijn dan Joodse levens. Dat is de boodschap die Israël en zijn vrienden al 80 jaar lang dagelijks uitzenden over de hele wereld: een Arabisch leven is minder waard dan het leven van een Jood, of van een witte westerling.

Niet alleen Arabieren en andere Midden-Oosterse volken krijgen dat continue ingewreven, als er weer een dorp wordt uitgemoord in het Midden-Oosten, een regio wordt kapotgebombardeerd, een bondgenoot in de steek wordt gelaten omdat die zijn nut heeft uitgediend, bij alle niet-westerse volken is dat er constant ingehamerd: jullie leven telt minder zwaar dan dat van een witte. En dat is niet gestopt bij de dekolonisatieprocessen in de jaren 40, 50, en 60. Nog steeds exploiteert het Westen Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Amerikaanse volken op een manier die het binnen de eigen landsgrenzen niet in zijn hoofd zou moeten halen, al is er zelfs in Europa nog steeds sprake van slavernij en een beestachtige mishandeling van arbeidsmigranten.

Gedeelde pijn

We leven in Europa een comfortabel leven ten koste van hele werelddelen die onleefbaar gemaakt worden door oorlog, vervuiling en klimaatrampen en als de bewoners van die werelddelen proberen bij ons een veilige haven te vinden laten we ze verdrinken in de Middellandse zee, met tienduizenden tegelijk.

En de kinderen en kleinkinderen van de gekoloniseerde volken die in onze landen wonen, behandelen we als tweede- en derderangs burgers. En ja, daar zijn de Palestijnen een symbool van maar dat betekent niet, zoals Han van der Horst nogal lomp stelt, dat de Palestijnen geen vrienden zouden hebben onder biculturele Nederlanders die hier protesteren voor Palestina, maar die daarmee volgens Van der Horst ‘hun eigen rancune, ressentiment en woede tot uitdrukking brengen’. De Palestijnse pijn is een gedeelde pijn. Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en andere biculturele Nederlanders weten wat het is om door hun buren ontmenselijkt te worden, om van hun rechten te worden beroofd, van hun recht om als gelijkwaardig mens te worden behandeld.

Daarnaast: is het echt zo moeilijk te geloven dat mensen het verschrikkelijk vinden om een volk zo te zien worden mishandeld, om elke dag de verminkte lijken te zien en de totaal vernietigde stadsdelen en het leedvermaak erom van Israëliërs en van de Vrienden van Israël? Kan de woede daarover niet oprecht zijn? Of kan dat alleen als de slachtoffers wit zijn?

Parkeerplaats

Blijkbaar is het wèl monsterlijk om bij een roep om vrede of een staakt het vuren of voor humanitaire hulp niet steeds nadrukkelijk de gruweldaden van Hamas te veroordelen, maar is het oké om de gruwelijkheden die de Palestijnen worden aangedaan te bagatelliseren, zelfs de verantwoordelijkheid ervoor af te schuiven, want het is volgens de Vrienden Hamas dat de Palestijnen dit aandoet, niet Israël. Het is zelfs oké om te roepen dat Israël van Gaza een parkeerplaats moet maken. Dat is een kreet die door rechtse witte mannen al na dertig seconden worden geroepen als het over Arabieren gaat, dat er van hun woongebied een parkeerplaats gemaakt moet worden. Of dat het moet worden “afgefikt”, zoals Jort Kelder drie jaar geleden opperde.

Het leven van Arabieren, Perzen, Turken enzovoort is niks waard, elke dag toetert die boodschap onze huiskamers binnen, ook die van Arabische, Perzische en Turkse Nederlanders.

Er was in de jaren na 9/11 en de moord op Theo van Gogh veel te doen over Arabische zenders, zelfs over Al Jazeera, die via satellietschotels antiwesters “gif” in de huiskamers van Nederlandse moslims zouden verspreiden, waardoor ze zouden radicaliseren. Het komt niet in witte Nederlanders op dat de speeches van Wilders, de discriminatie door de politie en door werkgevers, de ontmenselijking in de media een veel beter recept zijn voor radicalisering.

Arabisch antisemitisme

Wat Hamas op 7 oktober heeft gedaan is gruwelijk, maar uniek is het niet. Zijn de wreedheden die Frankrijk in Algerije beging minder gruwelijk? Of die van Nederland in Indonesië? De slachting in het Vietnamese dorp Mai Lai door de Amerikanen, “huge holes being blown into bodies, limbs being shot off, and heads exploding”, is die minder gruwelijk? Getuigen de Israëlische slachtpartijen in Khan Yunis en Rafah misschien van verfijnde beschaving?

En nooit never ever zal ik de Holocaust in dit rijtje overslaan, brought to you by onze superieure westerse beschaving. Niet door Aziaten, niet door Afrikanen of inheemse Amerikanen, maar door christelijke, witte Eurpeanen. Nu zie ik een trend onder de witte Vrienden van Israël, ook Montefiore doet het: elke witte reactionaire zultkop weet tegenwoordig uit z’n hoofd waar en wanneer welke pogrom in de Arabische wereld heeft plaatsgevonden en hoeveel Joden daarbij precies zijn omgekomen en verdreven. De Holocaust wordt voor het gemak vergeten en anders wordt die ook gewoon in de schoenen van de Arabieren geschoven.

Montefiore maakt van de Holocaust bijna een voetnoot in het rijtje Arabische en Russische pogroms (Rusland is gestopt een westers land te zijn, is mijn stellige indruk), en voert die alleen op om de blunder van één individu, ik denk niet toevallig een zwarte vrouw, Whoopie Goldberg, die zei dat de Holocaust niks met ras te maken had, te projecteren op een hele beweging. Alsof iedere linkse dekoloniale marxist dat zou geloven.

Met dergelijke stropoppen is het stuk van Montefiore bezaaid en het is best onfatsoenlijk van een keurige mevrouw als Beatrice de Graaf om zo’n lasterlijk stuk de arena in te gooien.

Joden van kleur

In de NRC stond zaterdag een interview met de vermaarde historicus Simon Schama, die daarin begint te psychologiseren dat Links wordt gemotiveerd door een schuldgevoel over het westerse kolonialisme en dat op Israël projecteert. Montefiore doet dit ook. Laat ik het omdraaien: de Vrienden van Israël schreeuwen hun parkeerplaatsretoriek en beschuldigen iedereen en zijn hond van antisemitisme uit schuldgevoel over de Holocaust, die ze proberen weg te moffelen of op het conto van de Arabieren proberen te plaatsen.

Zowel Schama als Montefiore voeren verder als bewijs aan voor het feit dat Israël geen witte staat is dat 200.000 Israëliërs Joden van kleur zijn. Ja, nee, laten we het daar ook nog even over hebben. Die worden dus in Israël net zo behandeld als in de VS en in Europa mensen van kleur behandeld worden.

Dus als Israël niet wit is, is het verder in alle opzichten een westers en dus koloniaal land, en dat laten we niet wegkomen met dingen waar we andere westerse, koloniale landen ook niet mee laten wegkomen.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 31.10.2023 @ 08:35

[Home]
 

1 Reactie

op 31 10 2023 at 08:35 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS