Home » Archief » De verontwaardiging over Jort Kelder is behoorlijk hypocriet


[04.04.2020]

De verontwaardiging over Jort Kelder is behoorlijk hypocriet

Peter Breedveld


Illustratie: Raphael Kirchner

Ik ga er geen doekjes omheen winden, de pil niet vergulden, het niet mooier maken dan het is: ik vind de unanieme hysterische verontwaardiging over Jort Kelder waanzinnig hypocriet. Die man boert er zijn mening over alles al jaren en jaren in alle media uit en het is steevast gespeend van elke empathie. Dat de verkleuring van Nederland te snel gaat, dat Nederland een culturele schoonmaakoperatie nodig heeft, dat het Midden-Oosten moet worden afgefikt. Pas nu hij snoeiharde opmerkingen maakt over bejaarde witte mensen met welvaartsproblemen hoor je ook de rechtse houwdegens als Frans Weisglas en Klaas Wilting loeien dat dat niet mag en kan en schandalig is.

Kelder vraagt zich af hoeveel economische schade het waard is om zieke tachtig-plussers te redden die toch al niet lang meer hebben. Daar wordt een beetje een stropop van gemaakt, dat Jort Kelder vindt dat ouderen dood moeten om de economie te redden, en nu is Kelder een nazi. Maar de waarheid is dat er al honderden jaren lang miljoenen mensen sterven voor onze economie en dat we dat allemaal eigenlijk volkomen normaal en vanzelfsprekend vinden. In Afrika en Azië houden we regimes in het zadel die volkeren onderdrukken en af en toe bestoken met bommen en gifgas om onze oliebelangen veilig te stellen. Shell maakt hele gebieden onleefbaar voor de bewoners om onze olieverslaving te dienen. Mensen sterven in sweat-shops voor de winsten van H&M en Primark, we sturen kinderen de mijnen in voor onze mobiele telefoons. Overal ter wereld sterven mensen aan kanker en andere ziektes voor onze economie.

Gevaarlijke fabrieken

En nee, we sturen in Nederland geen arbeiderskinderen meer naar gevaarlijke fabrieken om te worden gedood of verminkt of vergiftigd voor onze economie, maar bijna niemand geeft een ruk om de migranten die, ondanks de coronamaatregelen, met tientallen bij elkaar slapen in kleine ruimtes, als sardientjes in busjes worden gepropt om te worden vervoerd naar de pakhuizen waar ze onze economie dienen, en elkaar besmetten en ziek worden en doodgaan voor onze economie.

Dus werkelijk, voelt u zich beter dan Jort Kelder? Hij is er wat botter maar wel eerlijker over, dat is alles. ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers huilt hete krokodillentranen over het redden van kwetsbare mensen, zo vlak voor Pasen, maar de vluchtelingkinderen op Lesbos mogen creperen, voor onze economie. Corona bedreigt ook de vluchtelingenkampen in Griekenland, maar de kwetsbare mensen daar hoeven niet te worden gered, zo vlak voor Pasen.

Die mogen wél sterven voor onze economie, en voor de hersenschimmen van Segers en types als hij, die vluchtelingen vooral zien als een bedreiging voor onze superieure Westerse beschaving. We laten de mensen, die op de vlucht zijn voor de ellende in hun eigen land die is teweeggebracht om onze economie te dienen, met duizenden tegelijk verdrinken in de Middellandse Zee. Kwetsbare mensen, maar die vieren toch geen Pasen en hoeven dus niet te worden gered.

Waanzinnig georganiseerd

En come on, Mark Rutte en zijn ministers van beton, waarvoor jullie je allemaal de blaren op de handen klappen omdat hij zo’n presidentiële uitstraling heeft, heeft ons in het lastige parket gebracht waarin we nu zitten vanwege de economie. Toen in Italië de stront de ventilator al raakte, weigerde onze regering in beweging te komen, mensen konden vrij heen- en terugreizen naar coronabrandhaarden en carnaval vieren en doen, vanwege de economie. Nog steeds mag KLM mensen heen- en terugvervoeren naar plekken waar de mensen op straat sterven door corona, vanwege de economie. We zijn niet voorbereid op deze ramp, omdat de economie belangrijker was dan onze levens. Dat heeft Jort Kelder niet gedaan, dat heeft jullie held gedaan, die geweldige staatsman in dit waanzinnig georganiseerde land!

Trouwens, toen er in december en januari alleen nog maar Chinezen stierven door corona, kon dat helemaal niemand iets schelen, Rutte niet, zijn betonnen ministers niet en helemaal niemand niet. Het was slechts het zoveelste excuus voor de zoveelste uitbarsting van weerzinwekkend racisme, nu tegen Chinese Nederlanders gericht, want daar is ons waanzinnig georganiseerde land echt groot in, racisme op afroep.

Levens eisen

Bovendien, Kelder heeft hier een punt. Ik lees constant overal dat de mensen, die echt in gevaar zijn door corona, vooral zieke tachtigplussers zijn die zonder corona ook snel zouden zijn overleden. Ja, ik weet dat er ook jonge mensen ten prooi vallen aan corona en ik zeg niet dat er niet alles op alles gezet moet worden om die mensen te redden. Er zijn verstandige mensen, zoals hoogleraar Besturen van Veiligheid Ira Helsloot, die erop wijzen dat de maatregelen die nu worden genomen om te voorkomen dat de corona hun doodsoorzaak is, op langere termijn een veel groter aantal slachtoffers zal eisen dan de corona zelf.

Het is niet moeilijk om met een beetje logisch nadenken zelf tot die slotsom te komen. Niet alleen de verslechterende economie zal levens eisen en het levenswerk vernietigen van duizenden kleine ondernemers, wat niks is om lichtvaardig over te doen, het is ook geen sinecure om mensen voor langere tijd in hun huizen op te sluiten, waar ze ten prooi vallen aan eenzaamheid, depressie of de gewelddadige uitbarstingen van hun huisgenoten, en waar de zweep er bovendien nog steeds overheen gaat omdat ze én geld moeten blijven verdienen voor de baas, én hun kinderen moeten begeleiden bij het online onderwijs, dat ook gewoon doorgaat. Dat is een kruik die niet zo heel lang meer te water gaat, durf ik te voorspellen.

En welke offers zijn we bereid te brengen om díe kwetsbare mensen te helpen? Of is het ook nazi om díe vraag te stellen?

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Afgelopen jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 04.04.2020 @ 12:16

[Home]
 

1 Reactie

op 04 04 2020 at 12:16 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS