Home » Archief » Onze George Floyds liggen op de bodem van de Middellandse Zee


[15.06.2020]

Onze George Floyds liggen op de bodem van de Middellandse Zee

Peter Breedveld


Scène uit Something Good (1898) de eerste Afro-Amerikaanse zoenscène uit de filmgeschiedenis.

De massale betogingen, wereldwijd, naar aanleiding van de dood van George Floyd vervullen me met ontzag. Nog indrukwekkender vind ik het effect dat de Black Lives Matter-beweging heeft, ook hier in Nederland. Ondanks de fanatieke pogingen van media en politici om de aandacht bij die betogingen te verleggen van racisme naar het overtreden van de corona-regels, ontkomt niemand er meer aan om op z’n minst lippendienst te bewijzen aan de antiracistische zaak. Natuurlijk, Ruttes uitspraken over Zwarte Piet werden door hemzelf de volgende dag alweer ontkracht en het is makkelijk te weerleggen dat hij altijd tegen racisme gestreden zou hebben. Zijn woorden waren hol, net als die van vrijwel alle andere politici, die tot voor kort steeds stellig hebben ontkend dat er in Nederland sprake was van institutioneel racisme en er zelfs aan hebben bijgedragen.

Maar wat telt, is dat Rutte zich er niet meer vanaf kon maken met een grapje of een dooddoener: “Zwarte Piet is nou eenmaal zwart”. Postcoderacist Klaas Dijkhoff ziet zich gedwongen zich amechtig tegen racisme uit te spreken. De kwaliteitsmedia, die de afgelopen jaren koortsachtig campagne hebben gevoerd voor extreemrechtse politici als Thierry Baudet, Geert Wilders, Paul Cliteur en Annabel Nanninga, maken nu ruimte vrij voor verhalen over de zwarte geschiedenis en racisme, over het eigen koloniale verleden en de Transatlantische slavernij. Van de politie, die pas geleden nog een politiechef ontsloeg die het virulente racisme binnen de eigen organisatie aan de kaak stelde en de politiemensen, die zich misdragen, de hand boven het hoofd houdt, zag ik een filmpje langskomen waarin politiemensen zich uitspreken tegen racisme.

Marginale groep

Het is allemaal zo hypocriet als de neten, maar dat ze zich ertoe gedwongen voelen die statements te maken, bewijst hoe machtig Black Lives Matter is geworden, hoeveel invloed ervan uitgaat. De anti-racismebeweging was tot een paar weken geleden nog een vrij marginale groep die door velen als onruststokers werden gezien, die zaten te zeiken over kleinigheden. Maar nu er ook in Nederland vele duizenden mensen zijn gaan demonstreren, kan ik me nauwelijks voorstellen dat straks in november opnieuw antizwartepieters zullen worden belaagd zonder dat iemand voor ze opkomt, zoals vorig jaar gebeurde en de jaren daarvoor.

Er gaat onvermijdelijk van alles veranderen, dat kan niet anders. De politie, de belastingdienst, de uitzendbureau’s, de onderwijsinstituten moeten aan de bak. De Vrije Universiteit, bijvoorbeeld, heeft vorige week bekendgemaakt “haar eigen verleden en verborgen ongelijkheid in haar structuren te gaan onderzoeken.” Een direct gevolg van de massale betogingen.

Europese dimensie

En toch steekt er iets. Black Lives Matter heeft in Nederland de ogen voornamelijk op Amerika gericht en is een afspiegeling van de protesten in de VS, naar aanleiding van de moord op George Floyd en zoveel andere zwarte Amerikanen door de politie. Dus gaan ze hier de bres op voor de “George Floyds van Nederland” en gaat het ook hier over de discriminatie van de Nederlandse nakomelingen van zwarte slaven en heel veel over woorden en begrippen, net als in Amerika, waarvandaan allerlei nieuwe begrippen worden geïmporteerd om de oude, foute begrippen te vervangen. Dus krijg je “tot slaaf gemaakten” en “mensen van kleur” en gaat er heel erg veel tijd en energie zitten in de inburgering van het begrip “wit privilege”.

Daarbij wordt vergeten dat Black Lives Matter een Europese dimensie heeft waar helemaal geen aandacht voor is. Stel dat er net zoveel duizenden mensen op de Dam hadden gestaan voor de vijfhonderd kwetsbare vluchtelingkinderen in Griekse kampen, die het kabinet weigert naar Nederland te halen om ze een menswaardig bestaan te bieden en de hulp die ze nodig hebben. Stel dat er dag na dag in alle steden duizenden mensen de straat op waren gegaan, de RIVM-fetisjisten tot wanhoop drijvend, voor de twintigduizend vluchtelingen die de afgelopen jaren in de Middellandse Zee zijn verdronken in hun poging van Afrika naar Europa te vluchten. Die mensen verdrinken omdat Europa het ze onmogelijk maakt op normale wijze onze landen binnen te komen. Ze ontvluchten hun eigen land omdat daar oorlogen worden uitgevochten die worden veroorzaakt en/of gevoed door Amerika en Europa, door bedrijven als Shell, die corrupte regeringen tegen hun eigen bevolking opzetten en hun leefgebied totaal vernietigen.

Menselijk afval

Dat zijn óók onze George Floyds. Mensen die we als minderwaardig beschouwen en die dus niet dezelfde rechten hebben als wij, op een menswaardig leven, op hun lichamelijke en geestelijke integriteit, op rechtsbescherming en bescherming tegen marteling en moord. Wij zijn direct verantwoordelijk voor hun lot, omdat wij hebben gestemd op de partijen die hun komst met man en macht proberen te verhinderen, die van Europa een ondoordringbaar fort maken. Omdat wij ze, met onze taal en onze gebbetjes, reduceren tot menselijk afval om ze vervolgens ook zo te behandelen.

Hoeveel zou er veranderen als voor die Europese dimensie van Black Lives Matter ook massaal en doorlopend werd gedemonstreerd. Voor de vluchtelingen, voor de kinderen in Griekse kampen. De antiracistische beweging beweert altijd intersectioneel te zijn. Dat je geen goede antiracist bent als je niet ook feminist en LGBTQ-plusser bent, en als je vlees of vis eet, want dan ben je speciëcist.

Daarom pleit ik voor een ware intersectionaliteit: zet Rutte ook voor het blok wat die vluchtelingen betreft, zoals je met Zwarte Piet en institutioneel racisme deed, vooral nu de vluchtelingenstromen door de versoepelingen van de coronamaatregelen weer op gang lijken te komen. Want de zwarte levens van die twintigduizend verdronken mensen tellen óók.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 15.06.2020 @ 12:52

[Home]
 

1 Reactie

op 18 06 2020 at 13:29 schreef Waldo Dewanand & Wieroe:

1) mooiste Citaat Peter BReedveld: De kwaliteitsmedia, die de afgelopen jaren koortsachtig campagne hebben gevoerd voor extreemrechtse politici als Thierry Baudet, Geert Wilders, Paul Cliteur en Annabel Nanninga, maken nu ruimte vrij voor verhalen over de zwarte geschiedenis en racisme, over het eigen koloniale verleden en de Transatlantische slavernij.

2) ja gelijk heb je, geen 5000 man demonstranten toen honderden bootvluchtelingen verdronken op de vlucht, beschoten door militaire voertuigen in ijskou. ‘All lives matter, also of the White Trash’ hhaha haha

3) Welke politici in Nederland komen uit Hollandse White Trash?? leuk om te weten voor elke buitenlander haha hah ik ben 100 % koelie ape trash

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS