Home » Archief » Baas over eigen seks


[12.09.2020]

Baas over eigen seks

Peter Breedveld


Scène uit The Handmaiden (2016) van Park Chan-Wook.

Een vrouw tweette een week geleden: ‘Wat zouden jullie doen als er 24 uur lang geen mannen bestaan?’ Bijna iedereen antwoordt dat ze ’s avonds de straat op zou gaan en zou aantrekken wat ze wil. Nogal wat vrouwen zouden naakt de straat opgaan. Gewoon veilig zijn, dat zouden de vrouwen doen als er 24 uur lang geen mannen waren.

Ik werd heel erg somber toen ik die reacties las. Ik weet natuurlijk dat vrouwen niet veilig zijn op straat, ’s avonds of overdag, of op hun werk of thuis, for that matter. Ik was een keer verbaasd om ’s nachts op straat in Shanghai een jonge, schaarsgeklede vrouw mijn richting op te zien lopen terwijl ze haar telefoon uit haar Chanel-tasje haalde. Ik vind het volkomen normaal om door vrouwen als een bedreiging te worden gezien en abnormaal om niet zo te worden gezien.

Maar die explosie van impulsieve reacties op die ene tweet maakte het weer even concreet voor me, dat vrouwen, alle vrouwen, onze gevangenen zijn, dat ze onvrij zijn omdat mannen vrij zijn. Dat als alle mannen zouden verdwijnen, de vrouwen lachend en zingend de straat op zouden rennen, hun kleren en ondergoed in de lucht gooiend. Mijn grootste, diepste wens is dat ze dat nu al kunnen, zonder enig gevaar zichzelf zijn. Doen wat ze willen, vrij zijn.

Vrouwvriendelijke samenleving

Dat er nog heel wat water door de Rijn moet voordat we zelfs maar het begin van zo’n vrouwvriendelijke samenleving zullen zien, dat we eerder een stap terug hebben gezet dan vooruitgang geboekt, zag ik van de week onderstreept toen een jonge zwarte vrouw, een fotomodel, een screenshot op Twitter zette van de reactie van haar witte vriend op een foto-shoot waarbij ze samen met vier zwarte mannen naakt was gefotografeerd. Haar vriend was in woede ontstoken en had gezegd dat ze zich moest laten testen op HIV, waarop ze het had uitgemaakt.

Ze kreeg wat bijval, maar ook een stroom van bloedstollend seksistische en racistische reacties waaruit niet alleen een extreem benepen preutsheid sprak, maar ook een primitief machismo waar ik het benauwd van krijg. Ze werd uitgescholden voor alle smaken ‘hoer’ en ‘slet’ (‘kech’, ‘kehba’, ‘kutweif’, ‘kankerhoer’, ‘bitch’) en kreeg banvloeken en morele oordelen over zich uitgesproken van zelfbenoemde imams en fatsoensridders. Zet de gedachte dat dit gaat om “geïmporteerde” culturele of religieuze onverdraagzaamheid maar meteen uit uw hoofd, want het is een gemengd gezelschap van witte, zwarte en getinte jongeren die zich helemaal laten gaan. Mannen én vrouwen.

Adembenemend om te zien hoe de jeugd van tegenwoordig een vrouw beschouwt als het bezit van haar man, die mag beschikken over haar lichaam en over haar seksualiteit. Tegelijkertijd spreekt er uit veel van al die machopraat een mannelijke onzekerheid, een zekere paniek, een angst om irrelevant te zijn als een vrouw de baas is over haar eigen lijf en leven. Daarnaast zijn veel reacties uitermate racistisch. Ik meende dat het wantrouwen en de vijandigheid tussen verschillende etnische en culturele groepen met het opgroeien van de Generatie Z gestaag zou verdwijnen, maar hoe hier over witten en zwarten wordt gesproken en over ongelovigen, daar zijn de FvD’ers en de Wokies lichtende bakens van tolerantie en ruimdenkendheid bij.

Seksfilmpjes

Ondertussen is het Vlaamse gedeelte van onderbuurman België in de ban van een schandaal rond een aantal filmpjes van Bekende Vlamingen (waarvan ik er niet één ken) die door onbekenden in omloop zijn gebracht en waarop de BV’ers seksuele handelingen verrichten, daartoe kennelijk verleid door mensen door wie ze zijn benaderd via het Internet. Ook hier zijn de reacties van het publiek extreem verontrustend. De BV’ers worden uitgescholden voor criminelen en perverselingen die hun publieke vernedering verdienen, want moet je maar geen naaktfoto’s van jezelf nemen. “Naaktfoto’s trekken”, zeggen ze in Vlaanderen. Een minister is voor de slachtoffers, die door veel Belgen als daders worden gezien, op de bres gesprongen want “dit kan u of mij ook overkomen”. Nee, zeggen de Vlaamse fatsoensrakkers, mij overkomt zoiets niet want ik trek geen naaktfoto’s. Eén van de gedupeerde BV’ers haalt flink uit naar zijn critici door ze erop te wijzen dat ze zelf pervers en crimineel zijn door de filmpjes te bekijken en te verspreiden.

Ik ben opgegroeid in de jaren zeventig en ik vind dat je veilig naaktfoto’s moet kunnen trekken zonder dat mensen zich gerechtigd voelen die over het internet verspreiden omdat je daar kennelijk om vraagt als je naaktfoto’s trekt, en zelfs zonder het mikpunt te worden van de grote bakkes van al die bekrompen moraalridders. Een paar weken geleden was er ook ophef over het een en ander in België, ik meen aanrandingen door allochtonen, en toen tweette de ene na de andere Belg dat “zelfs al goat ze naokt over stroat, dan nog hedde gij van een vrouw af te blève! (sorry voor het nep-Vlaams)” Blijkbaar mag je van de Gewone Belg wel naakt over straat, maar niet op het Internet.

Publiekelijk in je nakie

Gelukkig zijn er ook bemoedigende berichten, want in Trouw las ik net over de jonge fotograaf Lara Verheijden, die jonge mensen naakt fotografeert en filmt en ze openhartig laat vertellen over hun seksualiteit. Haar werk is oogstrelend en verfrissend en haalt seks weer uit de exploitatieve sector, terug de natuurlijke ongedwongenheid in. Ook het werk van Hester Scheurwater, een GenX’er die haar seksualiteit onbeschaamd de pubieke ruimte ingooit, geeft de burger weer zin, al krijgt zij ook zeikreacties van mensen die vinden dat het niet fenministisch is om publiekelijk in je nakie te staan.

We hebben meer van deze mensen nodig, die zich niet laten intimideren door de militante preutsheid van het mondige volk en van media als GeenStijl, zodat je seksualiteit en je naaktheid niet langer iets is waarmee je kan worden gechanteerd of kapotgemaakt.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 12.09.2020 @ 13:54

[Home]
 

1 Reactie

op 12 09 2020 at 13:54 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS