Home » Archief » Babyknuppelaar


[09.05.2022]

Babyknuppelaar

Peter Breedveld


Illustratie: Seong Ryul.

Vooropgesteld: je hoort geen trams te bekladden en je mag geen persoonlijke bezittingen vernielen, ook niet die van een politieagent. En of het nou zo verstandig is om met je baby dichtbij een opstootje met de politie te gaan staan, waag ik ook te betwijfelen.

Maar er is nooit, never ever een goed excuus voor de politie om een vader met een baby te knuppelen, en dat schijnt toch te zijn wat we op dit filmpje zien. Het komt me allemaal weer erg disproportioneel voor: die drie agenten die op een arrestant duiken en hem met grof geweld inrekenen, de opgefoktheid van de politie, die blijkbaar vindt dat de omstanders, demonstranten voor het recht op abortus, op de Ringweg moeten gaan staan, want ze houden al behoorlijk afstand, het vloeren van een vrouw die staat te filmen en het slaan met die knuppel, van een man met baby die, als ik het goed begrijp, instinctief naar voren stapte om die gevloerde vrouw te beschermen.

Stad platrijden

De Amsterdamse omroep AT5 zegt dat de politie zegt dat de vader gewaarschuwd was en dat het ‘zorgelijk en onverantwoord’ is dat hij zich ‘op deze manier’ opstelt tegenover de politie, maar dat is toch nog steeds geen excuus om vaders met baby’s te knuppelen?

De politie ontkent dat de baby is geraakt, maar de politie liegt bij dit soort incidenten nogal eens, weten we uit ervaring. Ik ben toch geneigd de ouders te geloven.

Maar goed, het is de politie, en we weten inmiddels hoe die rolt. Alleen als je een boer op een trekker bent mag je de stad platrijden en mensen in gevaar brengen en de poort van het provinciehuis inbeuken en dan helpt de politie je er nog bij ook. Iedere andere burger die demonstreert, krijgt klappen en als ie z’n baby meeneemt kan die ook klappen krijgen, want de politie wil niet dat je demonstreert. De politie haat de democratie.

Fucking baby

Wat me nog meer verontrust, is de bijval die de vermeende babyknuppelaar krijgt, niet alleen van het bekende domrechtse gajes, maar van keurige sociaal-democratisch-achtige mensen op Twitter, die zich normaliter uitspreken tegen onrecht en misstanden. Ze vinden dat het de schuld van de vader is dat die politieagent zijn baby zou hebben geknuppeld, want je neemt geen baby mee naar een demonstratie voor het abortusrecht. Ze vinden dat Jeugdzorg die baby bij zijn ouders weg moet halen, ze wijzen erop dat de moeder van de baby, die ernaast stond, “fucking baby” zei, zo van: “Dat is een fucking baby waar je op staat af te reageren”. Wie fucking zegt, kan ook nooit een goede ouder zijn.

Ze zeggen dat je altijd naar de politie moet luisteren. God, er is geen gezagsgetrouwer kruipvolk dan de Nederlanders. Ze zeggen dat de politie er is om ons burgers te beschermen (tegen gewelddadige baby’s met ouders die “fucking” zeggen?), dat het sowieso belachelijk is om tegen een Amerikaans verbod op abortus te protesteren, want wat hebben Nederlanders daarmee te maken? Dat die mensen wel wappies lijken.

En wappies, hebben we de afgelopen twee jaar gezien, mag je in elkaar rammen en een schedelbreuk spuiten met je waterkanon, dus mensen die op wappies lijken hoeven ook niet op genade te rekenen. En als je baby door de politie in elkaar geramd wordt is dat jammer dan, maar dan had je maar moeten luisteren. Die baby zelf interesseert niemand. Zolang het maar niet de schuld van de politie is, had die door twee politiehonden in vier stukken gescheurd mogen worden, dat krijg je er nou van. Had je maar thuis moeten blijven.

Rechtvaardigheidsgevoel

Ik zweer het u, als Nederlanders zeker wisten dat zij de schuld niet zouden krijgen, gingen ze zelf de straat op om een baby’tje te knuppelen. “Ja, ga dan ook niet in weg staan met dat kind, man! Waardeloze vader!”

Zou lekker zijn, zegt een twitteraar, “als je geen mensen met baby’s zou mogen slaan, die zouden dan overal mee wegkomen.” (Hij zei “vogelvrij zijn”, maar begrijpt overduidelijk die uitdrukking niet; de man en zijn baby wáren vogelvrij). Wat nou, baby, de knuppel er overheen, niks mee te maken. Beetje taseren en zo. Jij moet niet denken dat, omdat jij een baby bij je hebt, ik me in ga houden. Jíj neemt die baby mee, jíj bent verantwoordelijk voor wat ik dat kind aandoe.

Daar krijgen de mensen thuis een heerlijk vochtig rechtvaardigheidsgevoel van.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 09.05.2022 @ 18:56

[Home]
 

1 Reactie

op 09 05 2022 at 18:56 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS