Home » Archief » Beschaving


[23.11.2012]

Beschaving

Peter Breedveld


Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan

Voor de letterneukers onder u: genocide is volgens de Verenigde Naties ‘een van de volgende handelingen, gepleegd met de bedoeling om een nationale, etnische, godsdienstige groep, dan wel een groep, behorende tot een bepaald ras, geheel of gedeeltelijk als zodanig te vernietigen’. Waarna een aantal van die handelingen wordt opgesomd, waaronder ‘het nemen van maatregelen, bedoeld om geboorten binnen de groep te voorkomen’.

Anticonceptiemiddelen in de watervoorziening

Dat we er niet meer over hoeven te ouwehoeren dat wat Leon de Winter voorstelt, namelijk ‘anticonceptiemiddelen in de watervoorziening van de Gazastrook te kieperen om het ongebreidelde voortplanten aldaar een halt toe te roepen’, genocide is. Leon de Winter droomt hardop van genocide en onder zijn toehoorders, die hier vreselijk om moesten lachen, bevond zich ook SGP-voorman Kees van der Staaij.

Kees van der Staaij, ja. Die beschaafde Kees van der Staaij. Die fatsoenlijke Kees van der Staaij. Altijd beleefd en correct, netjes gekleed, laat iedereen in zijn waarde, nooit een onvertogen woord. Kees van der Staaij zul je nooit op een woord als ‘letterneuker’ betrappen.

Maar ja, wel lachen om de morbide genocidegrapjes van Leon de Winter.

Fokken als konijntjes

Dat is wat voor ‘fatsoen’ doorgaat in Nederland. Dat je je woorden zorgvuldig kiest, niet tegen de premier gaat staan blèren dat-ie normaal moet doen, in de juiste God gelooft (die van die zondvloed en die tien Egyptische plagen) en je niet laat overmannen door emoties als het over vluchtelingen gaat. Dat je Israël succes wenst als het weer eens Palestijnen gaat slachten.

“Palestijnen slachten?” schampert Leon de Winter. “Het zou wat! Er zijn er genoeg! Ze fokken als konijntjes!”

Hassnae had gelijk toen ze sprak van de ‘seksuele opwinding’ van de Vrienden van Israël, bij het zien van al die Palestijnse lijken. Het is pervers, het handengewrijf, het onverholen genot als Israël weer eens doet “waar het verdomde goed in is.”

Joods baby’tje

‘Er wordt vaak vergeten dat er ook kinderen in Gaza wonen’, twitterde Femke Halsema verdrietig, ik neem aan in reactie op het plezier, dat er bij de twitterende Vrienden van Israël afspatte toen Israël weer eens deed waar het zo verdomde goed in is. Welnee, er wordt geen moment vergeten dat er kinderen in Gaza wonen. Dat is hét argument onder de Vrienden voor het uitroeien van Palestijnen: “Genocide? Wat nou, genocide, de Palestijnse bevolking groeit juist! Ze fokken er maar bij!”

Gooi er nog wat meer bommen op, mensen! Veel teveel kinderen, daar in Gaza.

Vroom verklaart het CIDI dat het zo erg is, van die dode kinderen. Maar ja, dat krijg je, als Hamas de burgerbevolking als schild gebruikt. Als het nou een joods baby’tje was, dat door een Hamas-krijger als levend schild werd gebruikt, zou de Israëlische legertop dan ook orders geven om daar dwars doorheen te schieten?

Maar verder geen onvertogen woord, hoor! En z’n das zit altijd netjes. Zo’n hoffelijke man ook.

Moslims en kerstbomen

Dat bericht over De Winter op PowNed, wat een aangename verrassing! De schrijver van dit bericht verbaast zich er ook over, en over de reacties onder het bericht, waaruit een sterke afkeuring van ‘De Winters’ grap blijkt.

Misschien zoekt PowNed een andere niche in de markt, nu racisme en islamofobie inmiddels ruim worden gecoverd door de Volkskrant/DeJaap.nl. DeJaap.nl begon de dag gisteren met het traditionele gehyperventileer rond kerstbomen en moslims. Nu zou de gemeente Brussel weer een kerstboom hebben verboden om de moslims niet te kwetsen. Je weet het zodra je het leest: bullshit. En dat bleek inderdaad weer zo te zijn.

Bas Paternotte mag zich wél voortplanten

Bas Paternotte, hoofdredacteur of eindredacteur van DeJaap.nl, of degene die de lul van DeJaap.nl-oprichter Bert Brussen warm houdt, dat weet ik niet precies, wees na het bekend worden van de blunder het beschuldigende worstvingertje naar de NOS, maar die treft geen blaam. Het was gewoon de bekende gretigheid van de mensen van DeJaap.nl om, zodra er weer iets schandaligs over de moslims wordt geroepen, hartstochtelijk te gaan staan meeblèren.

Ik heb altijd gezegd dat Paternotte een kutjournalist is. Dat je blundert en dan het medium de schuld geeft waar je het bericht niet goed van hebt overgeschreven. Wat een sneue fröbelaar ben je dan.

Maar het zal wel weer satire zijn of zoiets. Of postapocalyptische hufterjournalistiek.

En dat mag zich van Leon de Winter gewoon wèl voortplanten.

Update: joodse humor, mensen! Leon de Winters genocidegrapje was ’tongue in cheek’.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Doneer via Paypal of met een storting op rekeningnummer 39 34 44 961 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.
Peter Breedveld, 23.11.2012 @ 11:01

[Home]
 

42 Reacties

op 23 11 2012 at 11:19 schreef Anneke Bakker:

Kees van der Staaij moet publiekelijk z’n excuses aanbieden of direct verwijderd worden uit het parlement.

op 23 11 2012 at 11:27 schreef Max:

Zo waar dit stuk…snap nog steeds niet dat Peter Breedveld zijn columns niet in NRC of Volkskrant staan,aan de andere kant,de Volkskrant heeft die hele rechtse zooi al binnengehaald,als je iemand als Jan Bennink binnenhaalt als krant wat ben je dan nog voor krant?

op 23 11 2012 at 11:38 schreef Willem van Gent:

Het zijn de walgelijke woorden van Leon de Winter, niet die van Kees van der Staaij. En Kees heeft Leon niet uitgenodigd ofzo. Hij was gewoon te gast. Heeft iemand kunnen constateren of hij instemmend gelachen heeft?

op 23 11 2012 at 11:44 schreef Vanes:

De dag van gisteren, krachtig samengevat. De zieke humor van de Joodse lobby en de islamofobie, ten koste van een leugen, van Paternotte en Brussen.

op 23 11 2012 at 11:53 schreef Peter:

Willem, Van der Staaij wás daar. Heb jij hem die grap horen veroordelen? Ik ook niet. Wie zwijgt stemt toe. En we weten allemaal waar de sympathie van de SGP ligt en vooral ook waar die nadrukkelijk níet ligt.

Die hele speech van De Winter was trouwens te walgelijk voor woorden. Goebbelsiaanse haatpropaganda over de ‘cultuur’ van de Palestijnen. Als Van der Staaij écht een fatsoenlijk mens was geweest, had-ie geprotesteerd. Er is niks christelijks aan het ontmenselijken van een volk en het bagatelliseren van een afschuwelijke slachtpartij.

op 23 11 2012 at 12:42 schreef Willem van Gent:

Peter, helemaal mee eens. Hij zegt nog niet eens dat ie het cynisch vindt.
Maar toch. Vooralsnog is De Winter degene die de grappen maakt en Ronnie degene die het goedpraat. We weten niet eens of Van der Staaij gelachen heeft. Op het journaal zeg je hem met een gezicht als een oorworm. Ik hoop dat dat naar aanleiding van de genocidegrap was.

op 23 11 2012 at 13:31 schreef Esther:

Dus het is satire als ik “kut-joden” zeg?

op 23 11 2012 at 13:47 schreef Rob:

Is er al aangifte gedaan tegen Leon-la-Terreur?

op 23 11 2012 at 13:53 schreef Niek Holtzappel:

Wel opvallend dat Esther Voet nu wel gelijk ziet dat het een ’tongue in cheek’ was, maar dat ze een haatcampagne tegen Hassnae voerde toen zij een keer iets dergelijks gedaan zou hebben.

op 23 11 2012 at 13:55 schreef msikma:

Uiteraard zou Leon de Winter het éven grappig vinden als iemand een grapje maakte over de totale uitroeiing van het Joodse volk.

Grap of niet, het feit dat iemand zoiets als dit alleen al kan bedenken en kan uitspreken, en vervolgens erom kan lachen, toont aan dat er een zeer diepe minachting bestaat voor Palestijnen. Ze worden door monsters als De Winter als minder dan volledige mensen gezien. En nog erger is het feit dat ze ook daadwerkelijk als minder dan volledige mensen worden behandeld in Gaza. De Israëlische overheid heeft letterlijk de hoeveelheid calorieën geteld die de Palestijnen tot zich mogen nemen om niet te verhongeren. Een daadwerkelijke economie mogen ze niet hebben.

De enige reden waarom vergelijkingen met de “apartheid” van Zuid-Afrika soms niet op z’n plaats zijn is omdat de situatie in Gaza veel erger is dan die in Zuid-Afrika ooit was.

(Tussen haakjes: kan ik men eraan herinneren dat zo’n beetje alle actieve mensenrechtenorganisaties, inclusief Amnesty, de claim van “menselijke schilden” hebben onderzocht na operatie Cast Lead in 2008/2009 en tot de conclusie kwamen dat er geen bewijs voor was?)

op 23 11 2012 at 13:59 schreef Peter:

Niek, heeft Esther Voet dat gedaan? Bij mijn weten is ze altijd correct geweest.

op 23 11 2012 at 14:01 schreef zonder opleiding.:

Die vd Staaij hoort helemaal niet op zo een bijeenkomst te zijn, we staan achter Israël zoals de bijeenkomst betiteld werd is wat mij betreft al erg genoeg.Zeker voor een politicus.

op 23 11 2012 at 14:03 schreef hassnae:

Bedoel je toen met P&W, Niek? Dat was niet eens tongue in cheek, dat was een lach van mij omdat ik me genaaid voelde door dat filmpje. Ik zei ook ‘dit is gemeen’ toen ik ermee geconfronteerd werd. Types van DDS en Marck Burema van GeenStijl maakten er toen van dat ik om dode, joodse kinderen zou lachen. Zou het heel erg vinden als Esther Voet daaraan mee heeft gedaan, want we zaten tegenover elkaar en er viel geen overtogen woord.

op 23 11 2012 at 14:04 schreef Gerda zegerius:

Ach Leon,alles op z’n tijd,eerst maar eens zorgen dat de Palestijnen een functionerende waterleiding hebben….niet van mezelf,wél grappig!

op 23 11 2012 at 14:08 schreef Merel:

Ik ben nog elke dag dankbaar dat Bas Paternotte zich nooit zal voortplanten, aangezien zijn vrouw jaren geleden al in de overgang zat.

op 23 11 2012 at 14:15 schreef Laurent:

@Esther,

nee, het zou pas satire zijn als je zou zeggen dat bij alle pasgeboren Israëlische jongetjes niet alleen de voorhuid maar ook het scrotum zou moeten worden weggesneden.

op 23 11 2012 at 14:15 schreef Niels van Lobberegt:

En zo zie je dat vrijheid van meningsuiting werkt. Zowel Leon als de SGP meneer laten zien waar ze staan, dus waarom zou je aangifte tegen hun moeten gaan doen, Rob?

op 23 11 2012 at 14:18 schreef Peter:

Vergeten jullie de ironietekens niet, lieve mensen? Straks krijg ik dat schijtkonijntje van PowNews weer op bezoek.

op 23 11 2012 at 14:22 schreef Niek Holtzappel:

Ik meen met te herinneren dat ik op Twitter nog een hele fittie met Esther Voet heb gehad. Zij hechtte wel geloof aan de hetze die toen op DDS gevoerd werd…

op 23 11 2012 at 14:24 schreef Aaron:

De geboortecijfers in dat gebied zijn wel degelijk een tijdbom, daar heeft Leon de Winter gelijk in. 75% van de bevolking in Gaza is onder de 25, en veel kinderen krijgen wordt sterk aangemoedigd… Sterker nog, ik durf te stellen dat een groot deel van het huidige conflict daar samenhangt met de demografische strijd.
Hij vergeet echter te zeggen dat dit ook het geval is met de Chassidische joden in Jeruzalem en in de settlements op de Westbank, waar gezinnen met meer dan 10 kinderen geen uitzondering zijn. Misschien is het een goed idee om daar ook meteen ff wat anticonceptiemiddelen in de waterleiding te strooien.

op 23 11 2012 at 15:11 schreef p.wielaard:

Heb het bewuste fragment even beluisterd. Begin is nog redelijk scherp: genocide die de bevolking laat exploderen in aantallen is indedaad nogal een contradictie. Uit de zin erna over die anticonceptie spreekt helaas de haat en de walging voor de Palestijnen. Is dat raar ? “Aan de andere kant” pleit men voortdurend voor de totale Entlosung van het “Jodenprobleem”. Dus: walgelijke opmerking die niet uit onverwachte hoek komt.

op 23 11 2012 at 16:06 schreef You On A Gin:

Ik ben dol op grove grapjes, maar toen ik hierover las kreeg ik het gewoon fysiek koud. De “zes miljoen handtekeningen” van Gretta is hier onderbroekenlol bij. Wat een haat.

Dat het laagje beschaving van kwezels als van der Staaij een flinterdun vernislaagje is, was dan weer geen verrassing.

op 23 11 2012 at 16:28 schreef Niek Holtzappel:

Gaza heeft inderdaad een snel groeiende bevolking, Maar Gaza is hierin niet uniek. Ook in andere Arabische landen is een sterke bevolkingsgroei. Een en ander heeft niks te maken met een bewuste politiek, maar alles met de eerste stap van de Demografische Transitie die in Europa in de 19e eeuw plaatsvond. In arme streken was het noodzakelijk om veel kinderen te hebben zodat in elk geval enkelen de volwassenheid bereikten en de familie konden voortzetten. Door verbeterde hygiënische en medische omstandigheden neemt de kindersterfte enorm af, maar bewuste anticonceptie ontstaat vaak pas enige generaties later als men zich bewust wordt van het feit dat de extra bevolkingsgroei alle economische groei opsoupeert en leidt tot minder welvaart per capita.

Wat Gaza betreft, economische ontwikkeling en een menswaardig bestaan is de beste manier om deze groei op te vangen, geen, al dan niet “grappig” bedoelde suggesties tot genocide. Wil Israël echte veiligheid, dan moeten ze zorgen dat de Gazanen zich normaal kunnen ontwikkelen in plaats van ze af te knijpen.

op 23 11 2012 at 16:58 schreef cRR Kampen:

Leon de Winter zei dat terwijl het moorden in Gaza volop aan de gang was en hij meende het. Dus. Derhalve.
En dat kan een ieder ook gewoon opmaken uit wat ie bij die gelegenheid zoal nog meer aan vuil gespoten heeft.
En bij talloze andere gelegenheden.

In principe vind ik zijn idee wel heel goed. Maar dan voor die Joodse foksekten op de Westbank. Now sue me.

op 23 11 2012 at 17:25 schreef Ralph van der Geest:

Goed stuk. Gereformeerde jochies en aanstaande ouderlingetjes die het Israelische leger ‘een succesvol offensief’ toewensen lijkt me ongeveer hetzelfde als de Hitlerjugend welke na de Wannsee-bijeenkomst van 1942 Himmler en Heydrich een succesvolle Holocaust toewenst.
Wat mij betreft krijgen de Winter en vd Staaij cs een spuitje…

op 23 11 2012 at 17:26 schreef Benedictus:

Dit soort “grappen” zijn walgelijk. Ik begrijp niet dat Leon de Winter, die toch zijn hele familie verloren heeft tijdens WO2, deze “grap” gemaakt heeft. Daar begrijp ik echt niets van.

op 23 11 2012 at 17:47 schreef Aaron:

@Niek
Het hangt vaak samen met de manier waarop een land zich ontwikkelt, maar economische voorspoed is het halve verhaal.
Je mag de rol van geloof en ideologie niet uitwissen, tenzij je veronderstelt dat economische vooruitgang in de regel samengaat met secularisering. Interessante ‘cases’ in deze zijn de Amish, mormonen, de Katholieken in Nederland (tijdens de vorige eeuw), de ultra-orthodoxe joden. In of in nabijheid van de ‘moderne wereld’ zijn het vrijwel uitsluitend streng-religieuze groepen die zulke hoge geboortecijfers kennen.
In een land als Saudi-Arabië kent men nog steeds ontzettend hoge geboortecijfers, dus het is de vraag of het in Gaza met de vergelijkbare religieuze terreur van Hamas snel verandert als ze een betere economische situatie hebben.

op 23 11 2012 at 21:14 schreef MNb:

“Er is niks christelijks aan het ontmenselijken van een volk”
Weet je dat wel zeker, PB? Er staan in de Bijbel nogal wat verhalen over Amalekieten en inwoners van Jericho en nog zo’n paar volkeren die uitgemoord worden, inclusief bejaarden en kinderen. Alleen maagdelijke jonge vrouwen mogen het een enkele keer overleven – nuttig als sexslavinnetjes.
Ook Wonderboy Jesus hield wel van wat bloedvergieten:

“… hij liet de moordenaars ombrengen en hun stad in brand steken.”
Matth. 22:7 – die hij is een koning in een parabel en verwijst naar Jezus’ spirituele vader die in de hemelen is.
Uiteraard leest Openbaringen (mijn favoriete Bijbelboek) als het script van een bloederige gothic stripverhaal.
Dus ik wil wel volhouden dat Staaij’s “gevoel voor humor” netjes christelijk is.

op 23 11 2012 at 21:37 schreef Wouter:

@Benedictus
Leon de Winter is helemaal NIEMAND kwijt geraakt in de 2e wereld oorlog, hij is immers geboren in 1954.

op 23 11 2012 at 23:23 schreef Edo:

Kunnen Leon de Winter, Bert Brussen en Theodor Holman volgend jaar een geëngageerd programma doen in de balie? Yoeri?
En kan Superjan dat dan bespreken in de Volkskrant?

op 24 11 2012 at 11:14 schreef Fulco Laarmans:

Op E.J.Bron’s haatblog gaat de halve psychopaat Martien Pennings als een mallemolen tekeer tegen de opmerking van Claudia de Breij over de perversiteit van Leon de Winter.

op 24 11 2012 at 11:25 schreef Henk:

Peter is, zoals gewoonlijk, voorbarig geweest. In zijn blinde haat tegen alle “tegenstanders” haalt hij alles uit de kast om “tegenstanders” zwart te maken.

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Leon-de-Winter/355442/Bevolkingsexplosie-oorzaak-geweld-Gaza.htm

op 24 11 2012 at 12:08 schreef Peter:

Zeg Henk, vind je nou echt dat de ‘context’ die De Winter maakt, de zaak in een ander licht zet?

Zonder die uitgebreide uitleg van hem over bevolkingsexplosies en hoe link dat is begreep ik al wat hij bedoelde, hoor. Er zijn teveel Palestijnen en daarom moeten we maar anticonceptiemiddelen in hun water doen.

Dat is de strekking van zijn verhaal. En het is verwerpelijk, racistisch, laakbaar, smerig en een Nederlandse intellecyueel onwaardig.

Nazi’s zeggen zulke dingen. Normale, geestelijk gezonde mensen niet.

op 24 11 2012 at 17:44 schreef Henk:

In China had men jarenlang een 1-kind politiek, met reden. Niet zo prettig voor de gezinnen, maar wel verdedigbaar in verband met het kunnen voeden en onderhouden van deze gezinnen. In Gaza is er nauwelijks economische aktiviteit, niet genoeg landbouw in deze woestenij om de eigen bevolking te voeden. Het is te simpel om daar aleen en altijd Israel de schuld van te geven.

op 24 11 2012 at 20:39 schreef Sasha Berkman:

Israel de schuld geven van het feit dat Palestijnen kinderen krijgen? Nee, dat niemand. Israel de schuld van haar oorlogsmisdadedige semi nazi-praktijken alla “babymoord bij missile” is reeeler.

op 24 11 2012 at 20:55 schreef Sasha Berkman:

Schiet een zwangere palestijnse neer en je hebt 2 vliegen in een klap!

http://25.media.tumblr.com/tumblr_marxsaquEe1rxzjodo1_500.jpg

http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/11/24/gaza-wat-was-verkeerd-aan-palestijnse-raketten

op 25 11 2012 at 17:11 schreef Egbert:

Henk, in de tekst die Leon de Winter in je Elsevier link schrijft staat: “misschien moet in het geheim een anticonceptie middel aan het drinkwater in Gaza worden toegevoegd.”

Maar in de radiolink hoor je toch echt: “Misschien moeten WE in het geheim …”. Zegt genoeg over zijn intellectuele integriteit.

op 25 11 2012 at 18:11 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
Pleeg een aanslag op een schoolbus en je smoort eventuele voortplanting al in de kiem. Wat is je punt?

op 27 11 2012 at 09:53 schreef Harko:

De lakmoesproef is steeds de volgende: Vervang het lijdend voorwerp door joden en bekijk of de uitspraak dan nog acceptabel is.

Zoals hierboven al werd gezegd: Nee.

Als je een dergelijke uitspraak over joden zou doen zou in no-time de hele joodse gemeenschap moord en brand schreeuwen en je allerlei verwijzingen naar Witte Engelen en Nazi-Duitsland naar het hoofd slingeren.

Hoe deze uitspraak dan wel acceptabel kan zijn als het een andere bevolkingsgroep dan joden betreft is mij een volkomen raadsel.

op 27 11 2012 at 13:18 schreef Marco Hooghuis:

Ik heb antisemitisme altijd al iets raars gevonden. Het wordt door Israël misbruikt om misdaden tegen de menselijkheid te plegen. Hamas is niet veel beter, maar wat zou jij doen als je volk decennia lang om geen enkele legitieme reden werd gekleineerd?

Leon de Winter is gewoon een vuile racist.

op 28 11 2012 at 05:43 schreef You On A Gin:

@ Harko
De joden hebben bij bepaalde mensen blijkbaar een streepje voor. Joden lief, moslims stout. En bij andere mensen is dat weer precies andersom. Erg volwassen van ze.

op 02 04 2016 at 14:02 schreef De genocidale vrienden van de Alfred Rosenberg van de PVV | Krapuul:

[…] net zo als Leon de Winter in 2012 opperde om de bevolking van de het getto van Gaza fysiek uit te roeien en dus genocide te plegen (het is ongelooflijk dat hij daar nooit juridisch op aangesproken is, […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS