Home » Archief » Beter staan we vandaag stil bij de gruwelmoord op de 73-jarige Jan


[02.11.2020]

Beter staan we vandaag stil bij de gruwelmoord op de 73-jarige Jan

Peter Breedveld


Maruyama Okyo’s painting comes to life (Yoshitoshi Tsukioka)

Onderwijsministers Arie Slob en Ingrid van Engelshoven vragen scholen vandaag uit solidariteit met Frankrijk stil te staan bij de onthoofding van de Franse docent Samuel Paty. Ik heb daar grote moeite mee, want daarmee wordt iedereen weer dat naargeestige chauvinisme opgelegd van wij, de verlichte vrijheidsstrijders tegen hen, de sinistere demonen uit het Oosten.

Dat de moord op Paty schokkend is, valt niet te ontkennen, maar schokkender dan bijvoorbeeld de schoolkinderen in Kameroen, die vorige week werden vermoord en verminkt met kapmessen, en waarover u mogelijk nu voor het eerst leest? Ik vraag het me af.

Dodelijke slachtoffers

In een geglobaliseerde wereld, waarin bijna geen gemeenschappen meer bestaan waar een bepaalde set normen en waarden vanzelfsprekend is, is het te verwachten dat de spanningen af en toe oplopen, wat populisten “de mislukte multiculturele samenleving” noemen, waarbij soms dodelijke slachtoffers vallen en leiders als Emmanuel Macron en Recep Erdoğan de gelegenheid te baat nemen hun vijand-denken te exploiteren, altijd een probaat middel om het volk vatbaar te maken voor een autoritaire crackdown.

Maar is een aanslag niet vele malen schokkender als die vanuit ons midden komt, als een afschuwelijke moord is gepleegd door kinderen zoals die aan onze eigen ontbijttafels zitten? Van wie we dachten dat ze dezelfde normen en waarden hadden als wij? Ik heb het over de 73-jarige man die in Arnhem werd doodgeschopt door een groep minderjarigen, kinderen nog. Domrechts probeerde er nog een allochtonenkwestie van te maken, maar naar het zich laat aanzien gaat het om witte jochies uit de gegoede klasse. Dat maak ik althans op uit de overdreven aandacht voor het welzijn van de ouders van twee van deze kinderen, die uit Rozendaal komen. “Ook voor de ouders van de verdachten is het ontzettend verdrietig”, zegt de Rozendaalse burgemeester. “Dit hebben zij ook nooit gewild. Ik heb hen nog niet gesproken, maar ze weten dat ze mij kunnen contacten als ze daar behoefte aan hebben.”

Ooit zoveel medeleven met de ouders gezien als het ging om getinte of zwarte daders? Kennelijk hebben die wél gewild dat hun kinderen gewelddaden plegen.

Geloof in de vrije samenleving

Ik persoonlijk word ongeruster door deze schokkende moord, door kinderen die alles hebben en voor wie een rooskleurige toekomst in het verschiet ligt dan door een dodelijke terreuractie door een vertegenwoordiger van een kansarme, onderdrukte groep burgers, die worden opgejut door extremistische agitators in het buitenland. Je weet uit welke hoek het komt en ook, min of meer, wat de oorzaken zijn. Als je daarvoor openstaat, althans.

Maar geprivilegieerde kinderen die een oude man vermoorden? Dat slaat alle zekerheden onder je weg. Het is een Clockwork Orange-ding, grillig en onvoorspelbaar. Alsof je eigen ledematen zich tegen je keren, zoals de hand van Ash Williams in Evil Dead 2. Niets tast mijn geloof in onze vrije samenleving zo aan als een gruweldaad als deze.

Krachtdadige chirurg

Maar het is natuurlijk makkelijker om de kiezer te mobiliseren tegen een Kwaad dat schijnbaar van buiten komt en waarvan ons wordt wijsgemaakt dat het eenvoudig te bestrijden is, als we maar wat minder soft zijn en bereid zijn die tumor uit ons midden te laten wegsnijden door een krachtdadige chirurg die niet bang is voor een paar bloedspetters op zijn mondkapje.

Het zou een nachtmerrie zijn als we onszelf moeten afvragen of de moordenaars van een bejaarde homo hun afschuwelijke daad hebben gepleegd juist omdat ze dezelfde normen en waarden delen als wij. Of wij wel veilig zijn voor onszelf. Of we misschien onze energie moeten besteden aan een grondige herziening van onze eigen overtuigingen. Of we het in de klas moeten hebben over de duisternis in de harten van onze kinderen zelf.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 02.11.2020 @ 10:07

[Home]
 

1 Reactie

op 02 11 2020 at 10:13 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS