Home » Archief » Bijzonder onderwijs afschaffen omdat je een hekel hebt aan moslims is niet zo’n goed idee


[16.05.2019]

Bijzonder onderwijs afschaffen omdat je een hekel hebt aan moslims is niet zo’n goed idee

Peter Breedveld

Lodewijk Asscher wil het bijzonder onderwijs afschaffen. Hij maakt er geen geheim van waarom: omdat moslims er gebruik van maken. Omdat er ophef was rondom het islamitische Cornelius Haga Lyceum. Asscher wil het bijzonder onderwijs niet afschaffen vanwege de ernstige misstanden op bijvoorbeeld de joodse school Cheider, of omdat christelijke scholen op De Veluwe vrouwen op een achterstand zetten, maar omdat het AIVD en Femke Halsema onlangs stemming maakten over een islamitische school die uitstekend functioneert.

Goede argumenten heb ik nog niet gehoord voor de afschaffing van het bijzonder onderwijs. Er wordt wat gebabbeld over de segregatie, die door het bijzonder onderwijs in de hand zou worden gewerkt, maar bijzondere scholen halen de hoogste Cito-scores, de islamitische scholen nog weer wat hoger dan de rest en de belangrijkste segregatie in Nederland is die tussen arm en rijk.

Wie dus segregatie wil tegengaan, moet het openbaar onderwijs afschaffen en alle scholen een religieuze grondslag geven.

Sleetse riedel

“Bijzonder onderwijs is niet meer van deze tijd”, hoor je ook veel. Ik weet niet hoe je bepaalt dat iets niet meer van deze tijd is. Je hoort het ook zeggen over overhemden met wijde boorden en bandplooibroeken, maar dat kan het volgende seizoen weer helemaal anders zijn. Betekent dit, dat we rond kerst het bijzonder onderwijs weer in ere gaan herstellen? Doe beter je best, tegenstanders van het bijzonder onderwijs, want dit argument lijkt nergens naar.

Gisteren had ik op Twitter een korte discussie met ene Sebastiaan Proos. Die draaide de hele sleetse riedel af die tegenstanders van het bijzonder onderwijs altijd afdraaien. “Geloof moet iets persoonlijks zijn dat je thuis doet”; “bijzonder onderwijs is een schending van de scheiding tussen kerk en staat”; “Bijzonder onderwijs heeft issues met homofobie” enzovoort.

Een bak vooroordelen en misvattingen (bijna niemand in Nederland lijkt te begrijpen wat de scheiding tussen kerk en staat behelst) die Sebastiaan evenwel niet kon onderbouwen. Toen ik hem erop wees dat afschaffing van bijzonder onderwijs ook het einde betekent van bepaalde seculiere vormen, zoals Montessori- en Dalton-onderwijs, bleek dat het Sebastiaan vooral te doen is om religieus onderwijs.

Want het is nou eenmaal van deze tijd om heel erg tegen alles te zijn dat met religie te maken heeft.

Mammon aanbidden

Waarom moet geloof per se uit de publieke ruimte worden verbannen? Allerlei mensen lijken te denken dat alle problemen van de wereld zijn opgelost als mensen hun levensovertuiging maar achter hun voordeur houden. In de openbare ruimte mag alleen de Mammon worden aanbeden.

Maar de geschiedenis zou moeten leren dat zulke repressie averechts werkt. Het judaïsme bestaat nog steeds en God weet dat er de afgelopen tweeduizend jaar het één en ander aan inspanningen is verricht om dat uit te roeien. Ik fantaseer weleens dat we nu geen last van Kees van der Staaij zouden hebben gehad als er in de begindagen van het christendom iets toleranter met christenen was omgesprongen. Het protestantisme verdween niet toen de katholieken protestanten begonnen te verbranden, integendeel. Het is de reden dat het broodje kaas nu officieel ons culturele erfgoed is.

Homofobie verdwijnt niet als je bijzonder onderwijs afschaft en religieuze mensen hun kinderen thuis hun religieuze waarden laat leren. Was het maar waar. Op wat er op religieuze scholen wordt onderwezen, kun je als samenleving veel invloed uitoefenen. Veel minder grip hebben we op wat zich allemaal achter de voordeur afspeelt.

Wie trouwens echt denkt dat met het verdwijnen van het bijzonder onderwijs ook homofobie tot het verleden zal behoren, moet misschien eens zonder grote roze koptelefoon de straat op.

Die schreeuwerige UvA-hoogleraar, die twintig jaar lang de afdeling arbeidsrecht op zijn universiteit onveilig maakte, zou die bijzonder onderwijs hebben genoten of is hij naar een openbare school gegaan? Ik zet mijn geld op het laatste. Als het bijzonder onderwijs is geweest, was het vast een Montessorischool.

Religieuzen zijn liever

Ik ben niet religieus. Mijn ouders waren dat ook niet. Toch heb ik altijd op christelijke scholen gezeten en daar ben ik blij om. Ik kreeg er Verhalen mee en een bepaalde verdieping die, heb ik altijd vermoed, leerlingen op openbare scholen moeten ontberen. En je mag het niet zeggen, maar leerlingen van religieuze scholen zijn ook veel liever dan die van openbare scholen.

De stellige zekerheid waarmee seculiere Vrijlinksers hun Grote Gelijk poneren, ontbreekt bij de meeste religieuze mensen die ik ken. Misschien omdat ze van jongs af aan het besef meekrijgen dat ze wel waardevol zijn maar ook nietig. Een zandkorrel in de woestijn.

Wist u trouwens dat bijna alle goede dingen in de wereld, van voedselverstrekking tot noodhulp tot scholing tot gezondheidszorg en zelfs democratisering en emancipatie tot de mensen komen via religieuze instanties? Dat je de strijd tegen ebola net zo goed kunt opgeven als je de religieuze voorgangers niet aan je kant hebt? Het is echt waar.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Binnenkort moet ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 16.05.2019 @ 07:41

[Home]
 

1 Reactie

op 16 05 2019 at 07:42 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS