Home » Archief » Blootgewoon! is gebaseerd op mythes en onbewezen stellingen


[06.07.2021]

Blootgewoon! is gebaseerd op mythes en onbewezen stellingen

Peter Breedveld


Scène uit Vivre Nu

De NFN, belangenbehartiger van Nederlandse naaktrecreanten, is vorige week gestart met een campagne om naakt te normaliseren. Of “bloot”, want de NFN hecht ontzettend aan het woord “bloot” (het verbaast me op haar website te lezen dat ze naaktrecreatie promoot). “BlootGewoon!” heet de campagne, een suffe woordspeling die me om allerlei redenen irriteert.

Daar springen de media natuurlijk allemaal bovenop, en allemaal nemen ze de luie takes van de NFN over: dat Nederland verpreutst, dat er “steeds vaker” met de onderbroek aan wordt gedoucht, dat mensen “tegenwoordig” een verwrongen beeld van bloot hebben en o, de jaren zeventig, toen alles mocht en je nog niet uitgelachen werd als je naar het naaktstrand of de naturistencamping ging.

Om met dat laatste te beginnen: ik was kind in de jaren zeventig en ging met mijn ouders naar het naaktstrand en naar een naturistendorp op het Joegoslavische schiereiland Istrië, en dat vond iedereen, die dat hoorde, raar en belachelijk. Ik mocht het van mijn ouders niet aan aan anderen vertellen en er waren veel vrienden en familieleden die weleens over het naaktstrand begonnen waar ze tijdens het wandelen “toevallig” terechtgekomen waren en dan waren de grappen en grollen over de “hangtieten”, “worsten” en “poesjes” niet van de lucht.

Blote borsten

Na het gymen op school vertelden klasgenoten besmuikt over hun naakte moeder of zus, die ze in de slaapkamer hadden begluurd of op de overloop waren tegengekomen en iedereen vond dat lachen. De FA-reclames met blote borsten, waar veel mensen het over hebben, waren toen gesprek van de dag, vanwege die blote borsten. Die vrije en blije, onbezorgde jaren zeventig, toen naakt niks bijzonders was, die hebben nooit bestaan, bedoel ik te zeggen. De mensen waren precies zo preuts als nu. Ja, topless zonnen was in de mode, op Zandvoort. Langs de plassen in de buurt van Apeldoorn, waar ik woonde, no way. De meeste vrouwen gingen liever dood.

Dat Nederland verpreutst, wordt heel vaak beweerd (meestal wordt daarbij geïmpliceerd dat de multiculturele samenleving daar debet aan is) maar ik zie er nooit bewijs van. De naaktstranden zijn vol op warme dagen, de sauna is populairder dan ooit. Ja, er zijn nu badpakkendagen, maar dat is een commerciële afweging om méér mensen over de streep te trekken. Er zijn altijd mensen geweest die met geen stok naar de sauna te krijgen waren omdat je daar naakt moest, en ik denk vroeger meer dan nu. Ja, er douchet weleens iemand met zijn onderbroek aan in mijn sportcentrum. Zolang ze mij niet verplichten dat te doen, zie ik het probleem niet echt.

Jongeren

Dat jongeren niet meer worden aangetrokken tot het naturisme, hoor ik ook al tientallen jaren. In dit stuk in de Volkskrant zie je dan een paar naakte bejaarden voor hun caravan zitten, zoals in zowat alle reportages over naturistencampings, altijd van die passieve ouderen in een plastic tuinstoel. Totaal onbegrijpelijk dat jongeren dáár niet hartstikke enthousiast van worden, zeg!

Op vakantie in La Jenny of El Templo del Sol merk ik totaal niks van die vermeende aversie tegen het naturisme onder jongeren. Ze lopen daar onbezorgd naakt rond en hebben het naar hun zin omdat er een zee is, een fantastisch zwembad en plekken om te chillen met andere jongeren, zonder dat een bemoeizuchtige Boomer ze aan hun kop zitten te zeiken over het lawaai dat ze maken of de handdoek die ze om hebben. Ja, na hun achttiende gaan ze niet meer met hun ouders mee, lijkt me vrij normaal. Sommigen komen later weer terug, als ze zelf kinderen hebben, en sommigen niet. Drie weken in een resort luieren is niet voor iedereen.

Piemel

Ik vind dat de NFN zelf heel erg verpreutst is. Een proces dat al lang geleden is begonnen maar dat mijns inziens is verergerd met de aanstelling van Christine Kouman als directeur. Zij liet zich een paar weken geleden voor het karretje spannen van sensatiejournalist Danny Ghosen, toen hij stemming maakte tegen websites waarop foto’s te zien waren van, hou je vast, blote naturisten, waaronder kinderen. Blote kinderen, dat moet je niet willen, want pedo’s zegt ook Kouman. En deze vrouw staat aan het hoofd van een campagne die bloot moet normaliseren.

Ze doet het nog een keer, waarschuwen voor foto’s van blote kinderen vanwege allerlei griezels op het internet, in deze podcast in het kader van de Blootgewoon!-campagne, samen met Parool-columnist Roos Schlikker en een acteur, Koert-Jan de Bruijn die ik vaak zie in het bloedverziekend saaie blad van de NFN, UIT!, altijd met z’n piemel strategisch uit het zicht, want bloot is gewoon, maar een blote piemel natuurlijk niet.

Zeer de moeite waard, die podcast, want daarin blijkt de niet-naturistische Schlikker de minst preutse te zijn van de drie. Ze loopt naakt door het huis, vindt het geen probleem dat de buren dat zien, lacht haar man uit als hij de gordijnen dicht wil doen als hij naakt is en ze is ook niet preuts in het bijzijn van vrienden. De Bruijn durft zelfs niet bloot met zijn fraaie torso in het gezelschap van geklede mensen.

Body-shaming

Intussen is ook één van de Franse naturistenkoepels (er zijn er meerdere want het zijn net gereformeerden, die naturisten) een campagne begonnen die heel wat beter aansluit bij de huidige maatschappij dan die van de NFN, namelijk één tegen bodyshaming en voor de acceptatie van het feit dat lichamen er in alle soorten en maten zijn. Broodnodig, want wat ik veel kwalijker vind dan mensen die in hun onderbroek douchen: mensen die vinden dat je alleen met een bepaald lichaamstype en tot een bepaalde leeftijd naakt zou mogen zijn. Zou dat niet een oorzaak kunnen zijn van die zogenaamde “verpreutsing” van Nederland?

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland, dagelijks belaagd door domrechtse fascisten, domlinkse wokies, rancuneuze politici, klikspanen, psycho’s, agressieve imbecielen, lockdownfetisjisten, obsessievelingen, het openbaar ministerie, de politie, noem maar op. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

naturisme, Peter Breedveld, 06.07.2021 @ 12:47

[Home]
 

1 Reactie

op 06 07 2021 at 12:48 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS