Home » Archief » Jullie hebben het allemáál verkloot


[10.07.2021]

Jullie hebben het allemáál verkloot

Peter Breedveld


Scène uit Vivre Nu

Iedereen is boos op het kabinet vanwege de versoepelingen die te vroeg kwamen en die nu deels soort van worden teruggedraaid, zonder dat Staatsman Rutte en zijn betonnen minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge sorry zeggen. In plaats daarvan is het volgens het olijke duo allemaal de schuld van het volk, dat zich meteen mondkaploos in het uitgaansleven stortte en begon te partyen like it was 1999.

Bij de persconferentie, gisteren, hebben journalisten kritische vragen gesteld. Dat is zó bijzonder, dat NU.nl er een nieuwsitem aan wijdde: ‘Journalisten kritisch op kabinet‘. Geen zorgen, het wordt nergens inhoudelijk. Boven het niveau “moet je nou geen ‘sorry’ zeggen” komt het geen moment uit.

De koningin van Twitter, Rianne Meijer, vindt dat één van de kritische journalisten, die bleef aandringen dat Hugo de Jonge moet aftreden, een lintje moet krijgen (3000 hartjes). Zó opvallend is het als een journalist een minister een kritische vraag stelt. Dat áls ie het doet, hij meteen ridder in de orde van Oranje-Nassau moet worden. Journalist Andries Knevel is er heel boos over. Het kabinet tegenspreken! Hoe durven die journalisten!

Tijd voor kritiek

Ja, lieve mensen, het kabinet heeft het verkloot, vanaf het begin al. Maar die journalisten, die nu opeens zo kritisch zijn, hebben het óók verkloot. Waar was die kritische houding toen Staatsman Rutte zijn “intelligente lockdown” afkondigde, weken nadat in Italië de ic’s al waren volgestroomd en het kabinet het domme volk aanmoedigde om vooral lekker in Noord-Italië te gaan skieën en terug te komen voor het carnaval, want het was volgens Jaap van Dissel toch maar een griepje. Waarom schreven alle journalisten braaf op wat de hot shot-virologen beweerden, namelijk dat maatregelen zoals in Zuid-Korea, met betrekkelijk veel vrijheid maar verplichte quarantaine bij besmetting en opsporing en neutralisatie van de besmettingshaard, nóóit zou werken in Nederland omdat Koreanen van nature geneigd zijn tot gehoorzaamheid en Nederlanders te intelligent en eigenzinnig zijn voor zulke effectieve maatregelen?

Dat was toen streng verboten, kritisch zijn. “NU IS NIET DE TIJD VOOR KRITIEK!” klonk het uit honderden journalisten-kelen. Evalueren zouden we wel doen als het allemaal achter de rug is. We moesten “als één man” achter Rutte.

Zorgvuldig vaccineren

Dus deed iedereen braaf wat ‘m gezegd werd, al sloegen de maatregelen he-le-maal nergens op. Eerst geen mondkapje want schijnveiligheid, daarna wel mondkapje, maar niet één die echt bescherming bood, opschorten grondrechten, avondklok, boete en strafblad voor wie in zijn eigen tuin zat, met zijn eigen huisgenoten, het kon niet op. Dat vaccineren, dat maar niet op gang kwam, omdat het zorgvuldig moest. Iedereen liet zich door het kabinet in z’n gezicht cummen terwijl KLM staatsgesubisidieerd de ene na de andere coronavariant bleef importeren.

Dus je kunt je ook afvragen hoe het komt dat het kabinet tot op de dag van vandaag mag blijven kutten. Daar zit toch ook een stukje klakkeloze schapenmentaliteit van het journaille als oorzaak bij. Dat heeft het afgelopen jaar, een enkele uitzondering daargelaten, gefungeerd als kritiekloos doorgeefluik van het kabinet. Als De Jonge dus moet aftreden, dan is het ook tijd voor alle parlementaire journalisten om iets anders te gaan doen. Word maar lekker voorlichter.

Gezond verstand

Ook de brave burgers gaan niet vrijuit. Kijk, Hugo de Jonge kan dan zeggen dat je kan gaan dansen na Janssen, je hebt zelf toch godverdomme óók een stel hersenen gekregen van Onze Lieve Heer? Je kunt toch zélf verzinnen dat je elkaar niet meteen in zweterige clubs ongevaccineerd moet gaan zitten onderhoesten? Dat Ferd ‘Brie Boy‘ Grapperhaus olijk zingt dat het mondkapje bij het vuil moet, betekent toch niet dat het de ene dag nog gevaarlijk was om zonder mondkapje tegen elkaar op te gaan staan rijden in de supermarkt en de volgende dag opeens niet meer? Ja, ik begrijp heel goed dat iedereen weer wil gaan léven, en behoefte heeft aan contact en gezelligheid, maar gebruik je gezonde verstand.

Boomers die de jongeren de schuld geven, daar had ik geen sympathie voor en daar word ik nog steeds boos om. Het zijn de Boomers, díe specifieke groep, die zich het afgelopen anderhalf jaar het asociaalst hebben gedragen. Met z’n tweeën de supermarkt in, elk met een eigen karretje, de hele zuivelafdeling blokkerend, mondkapje demonstratief onder de neus, nooit afstand houden, altijd opdringerig in je nek zitten hijgen. En het was nooit een probleem dat de jongeren, die zich van hen maar “een jaartje” moesten laten opsluiten, zich wel door hen onder lieten hoesten in de supermarkten, waar ze blootstonden aan de aerosolen en het agressieve gedrag van deze superspreaders.

Moralistisch gepreek

Natuurlijk baal ik van het imbecielengedrag van mijn landgenoten, die fanatiek lijken te proberen Nederland zo snel mogelijk een code rood-status te bezorgen, want ik wil graag het land weer eens uit, een tijdje uit jullie midden zijn, onverdraaglijk volk dat jullie zijn. Van Johan Fretz moet ik maar “een jaartje niet gaan.” Dat horen we nou al twee jaar, dat we een jaartje dit niet en een jaartje dat niet. Dat heb ik nog het verschrikkelijkste gevonden, de afgelopen tijd, dat moralistische gepreek van die fatsoensrakkerige, empathieloze klootzakken die ons voorhielden dat een jaartje niet leven het beste is voor de planeet en dat we niet moesten klagen omdat we Netflix hadden, en een volle koelkast.

Ga zelf nog maar een paar jaartjes een jaartje van alles niet doen. Ik eis mijn slutty summer op.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland, dagelijks belaagd door domrechtse fascisten, domlinkse wokies, rancuneuze politici, klikspanen, psycho’s, agressieve imbecielen, lockdownfetisjisten, obsessievelingen, het openbaar ministerie, de politie, noem maar op. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 10.07.2021 @ 14:29

[Home]
 

1 Reactie

op 10 07 2021 at 14:30 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS