Home » Archief » Boter en suiker


[05.12.2017]

Boter en suiker

Peter Breedveld


Illustratie: Gil Elvgren

Twee weken geleden merkte ik op dat de actiegroep Kick Out Zwarte Piet in het rapport ‘Dreigingsbeeld Terrorisme’ van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid werd opgevoerd als terreurrisico.

“Nee, dat staat er niet!” kwamen allerlei betweters me vertellen. “Kick Out Zwarte Piet werd alleen maar ‘actiegroep’ genoemd!” Nou ja, ‘extreemlinkse’ actiegroep dan toch en come on, als na een opsomming van allerlei islamitische en nazistische terreurgroepen onder het kopje ‘Extremisme, radicalisering en polarisatie’ een actiegroep tegen Zwarte Piet wordt opgevoerd, in een rapport dat nota bene ‘Dreigingsbeeld Terrorisme’ heet, wat de fuck denk je dat de boodschap is, al staat het er niet met zoveel woorden?

Dus natuurlijk schrijft ook Wierd Duk in De Telegraaf dat Kick Out Zwarte Piet een terreurrisico is. Heel Wakker Nederland beschouwt zwarte activisten die tegen racisme protesteren nu als terroristen, al stond het er niet met zoveel woorden, en werd het vast en zeker niet zo bedoeld.

Militante naïviteit

Filosoof Mathijs van de Sande probeert Duk er ook nog in alle redelijkheid op te wijzen dat het zo niet in het rapport staat. Duk reageert met een sneer over Van de Sandes baard. Waarom zou hij er ook op ingaan? Zo werkt het niet bij Domrechts. Waar het om gaat, is de vestiging van een bepaald beeld. Mission accomplished. En ik bedoel dus de mission van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

Het is die hardnekkige en militante naïviteit, van Van de Sande, van de betweters die op mijn stuk reageerden, die ons land zonder veel omhaal gaat uitleveren aan de fascisten. “Hij zei het niet zo, hij bedoelde het niet zo, jij kunt niet weten dat hij dat bedoelt.” Het maakt Duk, Wilders en Baudet geen fuck uit wat jij denkt dat er bedoeld wordt, ze vinden je baard belachelijk en verder niks. Ze weten dat de boodschap bij hun aanhang aankomt en zich daar veilig nestelt in de geesten en er nooit meer weggaat. Dat is het doel.

Linkse elementen

En wat doen de Gutmenschen? Die kapittelen de koppige eigenwijs die waarschuwt wat er gebeurt, wat er écht gezegd wordt, wat het écht betekent. En onderwijl helpen ze de boodschap nog overbrengen ook: “Kick Out Zwarte Piet wordt alleen maar als actiegroep opgevoerd in het rapport ‘Dreigingsbeeld Terrorisme’, er staat niet dat ze terroristen zijn.” De Wakkere Nederlander: “Aha! Dus die anti-zwartepieters zijn terroristen!”

Zo gaat het ook met Baudet, de hele tijd. De meest weerzinwekkende uitspraken doet die te pas en te onpas, over homeopathische verdunning, dat blanken de baas moeten blijven, islamisering, dat het Romeinse rijk ten onder ging aan etnische vermenging, dat vrouwen het lekker vinden om te worden verkracht, dat universiteiten en redacties moeten worden gezuiverd van linkse elementen. Allemaal vreselijk eng, maar de Gutmensch ziet er geen kwaad in, want die wil harmonie, die wil constant gerust worden gesteld.

Gezellig blijven

Daar is dan ook niet veel voor nodig. Baudet neemt een gekke pose aan op zijn vleugel, ruikt aan een zakje lavendel en zegt dat-ie het allemaal zo niet had bedoeld en dat-ie verkeerd wordt begrepen. De Gutmensch is tevreden. Hij bedoelt het niet zo, hoor. O, wat speelt-ie mooi Chopin!

Tja, eigenlijk verdien je het dan gewoon om straks van je bed te worden gelicht door die afzichtelijke gnoom van hem.

Probleem is dat jouw militante naïviteit ons de kop gaat kosten. Een hele grote groep Nederlanders, onder andere de moslims, krijgt het straks voor de kiezen omdat jij een hekel hebt aan confrontaties, omdat jij hecht aan je nachtrust en dus geen onvertogen woord wilt horen over Baudet. Omdat jij vindt dat het gezellig moet blijven. Omdat jij zowat van je stoel afglibbert vanwege Baudets ‘elektrische lichamelijkheid’, zijn ‘rake systeemkritiek’, de ‘aantrekkingskracht’ van deze ‘vurige jongeman’.

Vernieuwing nodig

Ik bekritiseerde gisteren het hierboven geciteerde stuk van Marjan Slob in de Volkskrant en daar waren ze weer, de Gutmenschen die alles beter weten: “Nee, nee, het is juist kritiek op Baudet!” “Slob beschrijft hier hoe je hem moet bestrijden!” “Maar de gevestigde partijen zijn toch ook verweekt? Er is toch ook vernieuwing nodig?”

Met boter en suiker. Maar ik zeg u: we gaan straks allemaal terugverlangen naar Wilders want zo nasty als Thierry Baudet hebben we het nog niet gehad.

Jullie gaan straks allemaal weer zeggen: “Die Breedveld had toch weer gelijk!” Maar ik zal dan niet meer op mijn huidige adres wonen.

Kerstbonus al ontvangen? Maak dan wat over aan de durfal die zijn nek wél durft uit te steken, die zijn bek wél durft open te trekken. Doe het om je slechte geweten te sussen:

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 05.12.2017 @ 08:02

[Home]
 

24 Reacties

op 05 12 2017 at 08:34 schreef Theo Boon:

Laatste alinea: ‘die zijn bek wel durft open te trekken’, denk ik ipv van ‘uit te trekken’.
Verder wederom een pijnlijk puike duiding van, niet alleen glibber en engnek Baudet, maar ook van de idiote blindheid waarmee hij door velen geadoreerd wordt.

op 05 12 2017 at 09:39 schreef Keira:

Het is inderdaad zo dat met Baudet een verbreding wordt bewerkstelligd van de ‘rechterflank’. Helaas blijft het aan de ‘linkerflank’ oorverdovend stil. Waar blijft toch dat linkse antwoord op de PVV en Baudet?

op 05 12 2017 at 09:43 schreef FT:

Ik ben het met je eens dat KOZP geen vermelding in een rapport over terrorisme hoort te krijgen. Eveneens vind ik dat het afgelopen moet zijn met de eindeloze vergoelijking van extreem-rechts in media en parlement.

Echter word ik er behoorlijk ongemakkelijk van dat je dat allemaal brengt met uitbundig gebruik van het woord Gutmensch. Ik denk dat we het debat niet moeten laten vervuilen met deze van extreem-rechts geleende begrippen. Laten we de strijd alsjeblieft voeren met ons eigen vocabulaire.

op 05 12 2017 at 10:47 schreef Stephen:

Je bent gewoon jaloers dat jij nog niet op die dreigingsrisicolijst staat :P

op 05 12 2017 at 10:57 schreef babs:

Waarom zijn Van de Sande en betweters als ik (en Pyt) precies naïef en hoe gaat die naïviteit het land uitleveren aan de fascisten?

Van de Sande toont aan dat Duk oneerlijk is. Daarmee gaat hij geen enkele Telegraaflezer overtuigen, maar misschien wel een NOS-redacteur. Misschien ook niet, maar vragen aan Duk leiden niet tot uitlevering aan fascisten.

Juist door te lezen wat ergens precies staat en te constateren dat journalisten iets opzettelijk verkeerd quoten, kun je misschien een klein beetje de goede kant op buigen. En misschien ook niet, maar ik zie het niet als naïef en al helemaal niet als uitlevering aan fascisten.

Wel eens met mission accomplished. En ik vind dat nogal wat, dat terreurdreiging door de overheid wordt misbruikt om actiegroepen in diskrediet te brengen.

op 05 12 2017 at 11:46 schreef marcodB:

Helemaal mee eens, Peter.

op 05 12 2017 at 12:18 schreef Egbert:

babs, in de comments hier op FN (al door Peter gelinkt) ontken je dat Kick Out Zwarte Piet rechtstreeks in verband gebracht wordt met terrorisme. Je zegt ook dat het “niet in dezelfde paragraaf” staat. En dit doe je twee keer.

De naïviteit die Peter hier bedoelt, is dat je de vuile suggestie niet herkent of oppikt. Niks “wat staat er precies”, “ik zal het de NOS nog eens uitleggen”. Waarom denk je überhaupt dat het Ministerie(!) dat zo opschrijft? Voor journalisten (en jij) die blind of gretig meegaan in de suggestie.

En dit heeft Peter nog niet genoemd hier: in het rapport terreurdreiging worden aktiegroepen als KOZP rechtstreeks gekoppeld aan “migrantenachtergrond”. Dat staat er zelfs heel precies. Opgeschreven door het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

op 05 12 2017 at 12:22 schreef Peter:

Waarom zijn Van de Sande en betweters als ik (en Pyt) precies naïef en hoe gaat die naïviteit het land uitleveren aan de fascisten?

Kort en goed, Babs: omdat het er gewoon wel staat, dat KOZP een potentiële terreurdreiging vormt. Als je uitgebreid alle terreurgroepen behandelt die de wereld hebben doen beven, en je noemt daarna nog even on een nabrander wat groepen die blijkbaar ook op de radar staan, zoals het ‘extreemlinkse, antiracistische’ KOZP, dan zeg je: die groep vormt een potentiële terreurdreiging. Net zoals wanneer Asscher mijn naam even aan het einde van een rijtje anonieme antisemitische schelders en dreigers zet, daarmee voor journalisten het sein gevend: ga even achter die ploert aan, ook mijn werkgever tippend: zie je ook wat voor type je op de loonlijst hebt staan?

“Ho ho, hij zegt niet dat je antisemiet bent, hè! En er staat ‘cs’ achter je naam, hij bedoelt niet letterlijk jou.”

Juridisch zit het allemaal wel snor, en kun je ze nergens op pakken. In het echte leven moet ik me weer verantwoorden, kom ik weer op televisie, krijg ik weer hordes geobsedeerde witte klootzakken achter me aan. “Maar dat is niet eerlijk van die journalisten, want dat is niet wat Asscher zei!” – Het is PRECIES wat Asscher zei.

Maar ze zeggen het gewoon altijd. Die terrorismecoördinator zegt dat KOZP een dreiging vormt, Duk zegt dat-ie een gewapende clash wil, Baudet zegt dat Nederland door een handvol witte mannen moet worden geregeerd, hogepriesters van het Gesundes Volksempfinden. Je kunt ze er nooit op pakken, maar ze zeggen het.

Duk heeft de boodschap begrepen, Van de Sande niet. Die strooit ons zand in de ogen door te beweren dat het er niet staat, terwijl het er wel staat.

Je zegt het zelf aan het einde van je reactie: terreurdreiging wordt door de overheid misbruikt om actiegroepen in diskrediet te brengen. Je wéét dus wat er echt staat.

Jij: “Er staat ‘redrum‘!” Ik: “Nee, er staat ‘murder‘.” Jij: “Nee, nee, lees nou goed! ‘Redrum‘!” Horrorclown springt vanachter de gordijnen, begint iedereen dood te steken. “Maar er stond ‘redrum‘!”

Nee, er stond ‘murder‘. Misschien kijk je gewoon niet genoeg horrorfilms.

op 05 12 2017 at 12:29 schreef Martijn:

Keira, er is geen antwoord als serieuze argumenten waardeloos en zelfs verdacht worden gevonden. Links praat natuurlijk nu wel die boze burger naar de mond, maar dat “eigen verhaal” is ook de oplossing niet, ben ik bang.

Ik vind die trollenshit echt onuitstaanbaar, ik heb die types vroeger op fora altijd op afstand weten te houden maar nu zitten ze gewoon overal in het publieke discours. Trollen is strategie: elk antwoord is “feeding the trolls”.

op 05 12 2017 at 13:05 schreef babs:

Ik denk dat het motief van de terrorismecoördinator was dat men politiegeweld verwachtte rond de sinterklaasintocht en op deze manier de politie alvast wat munitie wilde geven om hun te harde optreden te verdedigen. Dat is al erg genoeg. Nog erger is dat Duk cs er ‘murder’ van maakt en dat de coördinator dat niet corrigeert, waardoor het ‘murder’ wordt.

Misschien ben ik naïef wat betreft de terrorismecoördinator en stond er altijd al ‘murder’, maar zeker niet wat betreft Duk of Baudet. Hetzelfde geldt vind ik voor Van de Sande, die ik niet zie zeggen dat Duk dingen niet zo kwaad bedoelt zoals hij ze duidelijk wel bedoelt.

De gevaarlijk naïeven zijn de ‘Gutmenschen’ die Duk en Baudet blijven aanbidden en hen een podium blijven geven.

Ik kijk nooit horrorfilms, dus kijk er precies genoeg.

op 05 12 2017 at 13:10 schreef Chakir:

“Kerstbonus al ontvangen? Maak dan wat over aan de durfal die zijn nek wél durft uit te steken, die zijn bek wél durft open te trekken. Doe het om je slechte geweten te sussen”.
Ik heb geen slecht geweten en zelfs geen kerstbonus. Dat jij wel je mond opentrekt is iets waar ik heel veel bewondering voor heb. Ik wens je nog fijne FEESTdagen Peter!

op 05 12 2017 at 13:34 schreef Koos Swart:

Keira
Links antwoord op de PVV ben ik, dat heb ik al gezegd. Probleem is dat links atheïstisch is en ik niet. Problemen oplossen mag niet als je dat vanuit de religie doet, want atheïsme. Vraag maar aan joop of de correspondent.

op 05 12 2017 at 14:44 schreef Moi:

KOZP wordt genoemd omdat men bang is dat ze in de toekomst geweld gaan gebruiken … net als Pegida ed. Dat was tenminste de toelichting.
In hoeverre heeft KOZP trouwens banden met ‘De Grauwe Eeuw’ (Er werd me verteld dat het deels om dezelfde personen gaat, maar ik weet niet of dat klopt)?

op 05 12 2017 at 17:31 schreef Moi:

Sorry op deze link baseerde ik me.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2205683-hebben-uiterst-links-en-uiterst-rechts-de-pietendiscussie-gekaapt.html

“Reactie NCTV:

Wij zien Kick Out Zwarte Piet niet als een extremistische of zelfs terroristische organisatie. De beweging staat in het meest recente Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN) omschreven als een extreem-linkse activistische organisatie. In het DTN worden, behalve terroristische dreigingen, ook kwesties beschreven die onderwerp zijn van een zeer gepolariseerd debat. Activisten aan weerszijden van dit gepolariseerde klimaat zouden kunnen doorschieten naar vormen van extremisme. Het verschil tussen activisme en extremisme ligt bij herhaaldelijk bewust de wet overtreden.”

Hoe is het eigenlijk afgelopen met de rechtzaak tegen paypal (het werkte me werk op de lachspieren daar ze zo debiel te werk gaan)?

op 05 12 2017 at 18:08 schreef Egbert:

Ja moi, leuter maar lekker door. Waarom heb jij je eigen link niet gelezen? NCTV krabbelt lekker terug, “hebben we niet gezegd”, “Pegida is niet gewelddadig”, “In confrontaties zijn het de extreemlinksen die bedreigen” (ze zeggen het echt).

KOZP wordt door NCTV (Ministerie V&J) rechtstreeks in verband gebracht met gewelddadigheden, maar die zijn “DANKZIJ POLITIEOPTREDEN VOORKOMEN” (zegt NCTV). Beter gezegd: de enige gewelddadigheden kwamen van de politie.

op 05 12 2017 at 18:58 schreef MNb:

Inmiddels weet ik dankzij Rob Schouten in Trouw dat Baudet, heel voorspelbaar, ook een hekel heeft aan ontaarde kunst. Dan is hij plotseling geen nationalist, want Rudolf Escher’s klarinetsonate (1973) valt daar ook onder.

op 05 12 2017 at 20:27 schreef Moi:

@Egbert Je leutert zelf, zonder enige bron te geven.
Ik gaf gewoon weer wat de toelichting van de NCTV was.
Overigens vind ik persoonlijk Pegida nu al bedreigend met o.a. hun Zwarte Pieten acties.

Maar die “Grauwe Eeuw”is ook geen frisse club.

op 05 12 2017 at 21:52 schreef Sum:

Godverredomme dat wordt dokken op de rekening van Breedveld.

op 06 12 2017 at 09:11 schreef Egbert:

@moi: NCTV schrijft daar iets anders dan in hun terrorisme rapport. En dat is precies waar het hier over gaat: zo laat je je alles vertellen. Jij weet zelfs de motivatie waarom ze KOZP noemen.

Er staat: “Pegida gebruikt geen geweld” (ever, dus; en dat staat er dus niet voor KOZP), en “politieoptreden heeft voorkomen” dat KOZP zo gewelddadig werd als de G20 in Hamburg.

Maar een beetje demonstratie waarmaken: terrorismeexperts geven niet thuis. Met hun “politieoptreden heeft geweld voorkomen”.

op 06 12 2017 at 14:48 schreef Moi:

@Egbert Ze worden extreemlinks genoemd maar de zin daarvoor (ordeproblemen zoals in de VS) lijkt wel op hem te slaan ja.
Overigens ben ik het wel met je eens over het politie optreden. Wel hard ingrijpen bij demonstraties tegen zwarte piet, niet bij die wegblokkade en vervolgens beginnen te klagen over de kosten van de beveiliging van de uiteindelijke demonstratie in Dokkum (terwijl je ze niet hoort over kosten door bv gemaakt worden door voetbal hooligans etc)

op 09 12 2017 at 01:17 schreef Waldo Dewanand en Wieroe:

============== [wfor1346:69:1]

N1. Ja, miaauw, miaauw, namastiaauw Shri Peter Breedveld,

onze kerstbonus bestaat uit terug betaling van de stookkosten, omdat onze meter keurig op nul bleef staan, gedurende CV periode flat 1-7-2016 tm 30-6-2017, twv 240,62 euro. Hiervan schenken wij jou 5 procent ok. Wij verzoeken een ieder om ook 5 procent van de kerstbonus te schenken aan Frontaal Naakt.

N2. En Peter, jij doet heilig werk in feite, ga zo door in 2018 en werk aub aan je eigen clubgebouw, vereniging, praatgroepje, netwerkje en liefst je eigen politieke partijtje, die dus het Seculier Fundamentalistisch gedachtegoed nationaal en internationaal moet uitdragen. Ja, er zit wat in he, wel wat fuzzy, niet concreet, maar de hele natuur is fuzzy en analoog.

N3.Jij zal toch jou hele gedachtegoed en Frontaal Naakte ideologie van een kop en staart moeten voorzien, om het gelijkwaardig te maken aan bv Marcxisme, Dewanisme, Hindoeisme, Boeddhisme, Holocentrisme, Multi Polaire machtsevenwichten, enz. Een idee is om in januari een speciale commissie hiervoor op te richten, die alle geschreven teksten van jou hand dus gaat uitspitten, voor idioom van jouw Seculiere Fundamentalisme FN.

op 09 12 2017 at 17:02 schreef Waldo Dewanand en Wieroe:

============== [wfor1346:69:2]

N4. Ok Peter zonet naar jou rek overgeboekt, vijf procent exact, 12,05 euro, 5 procent van 240,62. JA KLOPt net nagerekend.

N5. Dus oproep alle Fnaakters: boek nog deze maand 5 procent van je eindejaars saldo en kerstBonus over naar de lege bankrekening van Frontaal Naakt, in 2018 moet er een eigen FN netwerk komen, compleet met een OerHOL-lands liefdes legertje, voor realisatie van de Wieroe hindoe katten mantra: ‘miaauw, make love, no war’.

N6. Follow Wieroe, de beroemde hindoe katten fuhrer uit Delft, met een onoverwinnelijk Delfts legertje van duizenden slapende katten cellen in luie, warme mandjes, gereed om op elk moment aan te vallen. Het futuristische HIndoe Katten geloof zal wereldvrede brengen op aarde en hogere Frontaal Naakte liefde, in alle standjes uit de Kama Sutra voor hete Hindoe Nassie (homo) katten.

op 09 12 2017 at 17:08 schreef Peter:

Heel erg bedankt, Waldo! En mensen, je hebt het gehoord: allemaal vijf procent van je kerstbonus naar NL59 RABO 0393 4449 61 alstublieft.

op 09 12 2017 at 17:51 schreef Waldo Dewanand en Wieroe:

============== [wfor1346:69:4]
N7. Specifieker: oproep/verzoek alle FNaakters om op eerste werkdag, d.d. dinsdag 2 januari 2018 exact 5 procent van het eindejaars saldo dus op d.d. 31 december 2017 om 23:59:59 uur PM over te boeken naar de genoemde rekening van onze superieure Frontaal Naakt Aktie/discussiesite, . Begin het jaar goed en doe dit gewoon.

N8. Wieroe zal vijf procent van zijn jaren ’40 Nassie Duitse kattenvoer in de diepvries, vd voervoorraad dus op d.d. 31 december 2017 om 23:59:59 uur PM schenken aan Peter Breedveld, zodat hij intelligenter zal worden, potenter en energieker. Miaauw Peter, eet vaker Nassie Duits kattenvoer uit 1940 he, als je slimmer, vitaler, strijdlustiger en sterker wil worden in 2018, aldus nieuwjaars tip van Wieroe aan jou.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Harde Por

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O De meest gelezen stukken van 2023

O Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd

O Neem PVV-stemmers serieus!

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS