Home » Archief » De horeca de nek omdraaien omdat het moet


[14.10.2020]

De horeca de nek omdraaien omdat het moet

Peter Breedveld


Scène uit The Ghost-Cat Of Gojusan-Tsugi (Kato Bin, 1956)

Gisteravond hebben we het er nog een keer goed van genomen in Zheng, het beste Chinese restaurant van Den Haag, om Hassnae’s verjaardag te vieren. De rest van het jaar zal het er niet meer in zitten, want over twee weken zal het aantal besmettingen niet zijn gedaald en over vier weken ook niet. De mensen blijven elkaar immers wel onderhoesten in de supermarkten en tuin- en doehetzelf-centra en de scholen blijven ook gewoon open.

De horeca, staat in dit overzicht van het RIVM, was sinds juli verantwoordelijk voor 4,8 procent van alle besmettingen. Op Twitter circuleert een grafiekje met de besmettingen van afgelopen week, daar zie je dat de horeca zelfs maar 2,9 procent voor zijn rekening neemt maar daar worden mensen op Twitter vreselijk boos om. Tachtig procent van de besmettingen heeft immers een onbekende bron?

Dus wijs je de horeca maar aan als boosdoener. Virologen en artsen en wetenschapsjournalisten vinden dat het niet anders kan. Het moet, want de ziekenhuizen (1150 IC-bedden op 17 miljoen inwoners) stromen weer vol.

Inmiddels is me duidelijk dat die virologen ook maar wat roepen. De horeca sluiten ‘omdat het moet’ is niet rationeler dan een maagd offeren aan de goden, in de hoop dat ze dan niet meer boos op ons zullen zijn. Bovendien worden alle horeca-bedrijven over één kam geschoren: de bruine kroegen waar tante Mien en ome Henk voor het oog van de ontzette natie de polonaise dansten, de vreetschuren waar honderden veelvraten opeengepakt hun spare-ribs en Californian sushi-rolls naar binnen schoven en de keurige restaurants waar alle mogelijke maatregelen getroffen waren om het zo veilig mogelijk te maken. Ik voelde me er meer op mijn gemak dan in de volgepakte trein die nog vertraagd was ook en in de supermarkt, waar de anderhalvemeterregel een illusie is en je nog beter een dildo kunt voorbinden dan een mondkapje dragen.

Schijnveiligheid

Dat is het gevolg van de maandenlange campagne die de overheid zelf tegen dat mondkapje heeft gevoerd. Jaap van Dissel van het RIVM blijft tot op de dag van vandaag stug volhouden dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat een mondkapje werkt en hij hamerde er zelfs constant op dat het mondkapje gevaarlijk is, want “schijnveiligheid“. Dat was het angstbeeld van heel Nederland, “schijnveiligheid”. God, corona is erg, maar schijnveiligheid, lieve mensen, dat gun je je ergste vijand niet.

Twee weken geleden moest één van mijn zoons worden getest vanwege een besmetting op school. Afgelopen week moest mijn dochter worden getest vanwege een besmetting op school. Overal hoor en lees ik over besmettingen op school. Niemand houdt er afstand, vertelt mijn dochter me. Mondkapjes draagt ook niemand. Een advies van Rutte om thuis te werken, wordt door menige werkgever in de wind geslagen. Maandenlang dus alweer zitten de vertraagde treinen en de bussen vol met forenzen. Mijn dochter moest ergens oppassen, maar zei dat ze moest worden getest op corona. “Kom toch maar, want ik kan op het laatste moment niet iemand anders regelen en ik moet naar mijn afspraak.”

En u wilt mij wijsmaken dat de toename van het aantal besmettingen wordt veroorzaakt door de restaurants, waar de bediening mondkapjes draagt, de gasten ver van elkaar afzitten, de boel extra wordt geventileerd, plexiglasschermen zijn geplaatst, je een vragenlijst moet invullen en je mailadres of telefoonnummer moet achterlaten, terwijl het in de aula’s en gangen een ongecontroleerde orgie van aerosolen is en het volk tegen elkaar staat op te rijden in de Action?

Boerkaverbod

Even een hele bedrijfstak de nek omdraaien is geen probleem voor onze overheid. Aan het leed dat dit veroorzaakt, hebben de bloedfanatieke lockdown-drammers geen boodschap. Het gaat immers om ondernemers en ondernemers zijn het schuim der natie. De zorg betalen we straks wel met schelpen.

Maar een mondkapjesplicht invoeren, dat gaat niet zomaar! Dat moet eerst juridisch worden geregeld. Veel Nederlanders zien liever het leven van een ondernemer door de plee getrokken worden dan dat ze een mondkapje opdoen. Iemand suggereerde dat die mondkapjesplicht misschien zo moeilijk was vanwege het vorig jaar ingevoerde ‘boerkaverbod‘, dat gezichtsbedekkende kleding verbiedt.

Zou dat geen bittere ironie zijn.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 14.10.2020 @ 09:39

[Home]
 

1 Reactie

op 14 10 2020 at 09:40 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS