Home » Archief » De ‘Nederlander van het Jaar’ is een nationalistische witwasoperatie


[11.12.2022]

De ‘Nederlander van het Jaar’ is een nationalistische witwasoperatie

Peter Breedveld


Illustratie: Haddon Sundblom.

Elsevier Magazine hield een Nederlander van het Jaar-verkiezing en onder andere André Rieu en Caroline van der Plas waren genomineerd. Omdat bij dit soort verkiezingen (Politicus van het Jaar, Pim Fortuyn-prijs) altijd een extreemrechtse engnek wordt gelauwerd, dacht ik dat Van der Plas de gedoodverfde winnaar was, maar het bleek nog erger. Het werd “het gastgezin dat ontheemden uit Oekraïne opving“. Niet één specifiek gastgezin, maar alle Nederlanders die “belangeloos” Oekraïense vluchtelingen in huis haalden.

Een veer in eigen kont dus eigenlijk, een zelffelicitatie, zelfmythologisering, een nationalistische witwasoperatie. Want er zullen best Nederlanders zijn geweest die uit puur altruïsme Oekraïners hebben opgevangen, maar het was van meet af aan duidelijk dat er grosso modo een hele nare, expliciet racistische bijsmaak zat aan de Nederlandse begaandheid met Oekraïense vluchtelingen.

Tegelijkertijd, namelijk, werden Nederlanders, die zich over Afrikaanse of Aziatische vluchtelingen ontfermden, veroordeeld tot gevangenisstraffen en tegelijkertijd sliepen Afrikanen en Aziaten in Ter Apel buiten op een veld, lijdend aan ziektes en ontstekingen en schurft. Tentjes die hen waren aangeboden door gulhartige ondernmers, werden door de politie weer in beslag genomen. Er stierf zelfs een Syrische baby, in Nederland, in een overvolle sporthal. Hartverscheurend en om je kapot te schamen. Wat deed de overheid? Helemaal niks. Praatjes verkopen.

Onversneden racisme

Het verschil met de warmhartige opvang van de Oekraïners, waarvan sommige zelfs in een koninklijk paleis werden opgevangen, was zo schrijnend dat Nederlanders zich genoopt voelden dat op de nationale TV uit te leggen. Omdat Oekraïners met hun blonde haar en blauwe ogen op ons lijken, zeiden ze onomwonden. Omdat ze dezelfde cultuur hebben en hetzelfde geloof. Onversneden racisme, en dat werd heel normaal en vanzelfsprekend gevonden.

Oekraïners mochten, in tegenstelling tot andere vuchtelingen, meteen in Nederland aan het werk, en dat leverde nogal wat verhalen in de media op over hardwerkende Oekraïners, en hoe anders die waren dan die luie uitvreters uit Azië en Afrika. Maar ze werden meteen uitgebuit, die Oekraïners, door tuinders in het Westland en door horecabazen, die ze een schijntje betalen en net doen alsof het allemaal altruïsme is, om hen houvast te bieden. Door vieze mannen die plek hadden ‘een goed uitziende blonde Oekraïense dame van rond de dertig’.

Ook ontdekten veel gastgezinnen dat de Oekraïense cultuur helemaal niet zoveel op de Nederlandse leek. De Oekraïners bleken een eigen wil te hebben en geen zin in de betuttelzucht van hun altruïstische gastgezinnen, die ze aan een streng regime van strikte tucht wilden onderwerpen en zich zelfs met de opvoeding van hun kinderen bemoeiden. Die eisten dat de Oekraïners zich aanpasten en ze op straat zetten omdat die dat weigerden.

Hollandse koopmansgeest

Op dezelfde dag dat Elsevier dat gastgezin tot Nederlander van het Jaar uitriep, werd bekend dat vluchtelingen aan de Europese grenzen worden vernederd, gemarteld en opgesloten in zeecontainers, betaald door de Europese Unie. En er werd bekend dat Vietnamese kinderen in Nederland onder Nederlands toezicht spoorloos verdwenen en later dood werden aangetroffen. En dat Poolse arbeidsmigranten mensonterend worden behandeld en mishandeld in naam van wat wij altijd ronkend van trots de Hollandse koopmansgeest noemen.

Een zoveelste jaar van uitbuiting en moderne slavernij, dode vluchtelingkinderen, een pogrom in Aalbergen, KuKluxKlan-achtige optochten, dit bovenop de “gewone” misstanden, de vluchtelingen die verdrinken op zee, het rabiate racisme, de discriminatie en uitsluiting van mensen die niet op ons lijken.

Maar Elsevier Magazine vond het tijd om de Nederlander te prijzen voor zijn onbaatzuchtige barmhartigheid. Om kotsmisselijk te worden, die brallerige zelfgenoegzaamheid, zo totaal en duizelingwekkend misplaatst in een land waar iedereen elkaar naar de kroon probeert te steken qua harteloze hardvochtigheid.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 11.12.2022 @ 11:18

[Home]
 

1 Reactie

op 11 12 2022 at 11:18 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS