Home » Archief » Het verschil tussen een Syriër en een Oekraïener


[13.03.2022]

Het verschil tussen een Syriër en een Oekraïener

Peter Breedveld


Scène uit: Barefoot Gen (Masaki Mori, 1983)

Veel mensen hebben al op het enorme contrast gewezen tussen het enthousiasme, de gretigheid waarmee Nederland de vluchtelingen uit Oekraïne opvangt, het schijnbare gemak waarmee bureaucratie en praktische bezwaren worden omzeild, de warme ontvangst, de vele burgerinitiatieven, en de agressieve vijandigheid jegens de Syriërs in 2015. Zoals deze meneer zegt: toen er 1,4 miljoen Syriërs deze kant opkwamen, was dat een ‘vluchtelingencrisis’, maar twee miljoen Oekraïners worden in een paar dagen tijd opgevangen en ondergebracht, met veel vlaggengezwaai en onder begeleiding van pianomuziek.

Van meet af aan krijg je al mensen in de gordijnen als je daar iets over zegt. Theoloog Rikko Voorberg ontkent glashard dat de opvang van Oekraïense vluchtelingen verschilt met de opvang van vluchtelingen uit Azië en Afrika. In zijn parallelle universum stonden ook in 2015 massa’s mensen te klappen toen de Syriërs arriveerden en zelf was hij betrokken bij de actiegroep We Gaan Ze Halen. Twee weken geleden, en van de week weer, kreeg ik krijsende mensen in mijn nek toen ik opmerkte dat er volgens mij niet eerder zo’n massale inzet voor vluchtelingen was geweest nu voor de Oekraïners. Absoluut niet waar, want die had een cursus zijdeschilderen voor Syriërs georganiseerd en een ander had nog vrijwilligerswerk gedaan voor Bosnische vluchtelingen en iemands buurvrouw, die eigenlijk niks van Arabieren moet hebben, had een Syriër geholpen bij de aanvraag van een gemeentelijke subsidie of iets dergelijks, en wat heb jij zelf eigenlijk gedaan, zeker alleen maar zitten vreten met je dikke reet en mensen voor “faksistuh” uitgescholden. En als ik dan vertel dat ik me heb zitten verdedigen tegen aanvallen van journalisten, Duk-trollen en zelfs de fucking vice-premier omdat ik me toen ook al had verstout dingen te schrijven over het rabiate racisme jegens vluchtelingen: “HET MOET ALLEEN MAAR OVER JOU GAAN IKKE IKKE IKKE GARGL!!”

Maar echt, blinde agressie. Je mag het er niet eens over hebben. En als je dat zegt, dat je het er niet over mag hebben: “JE ZIT ME TE INTIMIDEREN WANT NIEMAND MAG JOU TEGENSPREKEN GARGL!” Ondertussen wordt het me verboden om die zultberg bij OP1 ter sprake te brengen die wel begaan is met Oekraïeners en niet met Syriërs want dat is er maar één, en die dorpeling die zo van Oekraïners houdt omdat ze dezelfde cultuur en hetzelfde geloof hebben (in for a surprise) is er ook maar één, en die journalist die zei dat je zo’n oorlog verwacht in een barbaars land als Irak is er maar één, en die andere journalist is er maar één, en die ook en die ook en die ook en die horde racisten op Twitter tellen niet mee. “Mensen bij mij in het dorp hebben speciaal voor de Syriërs gegoogeld wat ‘hartelijk welkom’ is in het Arabisch.”

Massaverkrachtingen

Trek ik me niks van aan, natuurlijk. Al die initiatieven voor Oekraïners zijn geweldig, dat Europa in staat is om schijnbaar zonder moeite miljoenen vluchtelingen op te vangen, is bemoedigend, ga daar vooral mee door, mensen in nood help je, zonder gezeur, en je doet het ruimhartig, zonder gezeur.

Probeer me evenwel niet wijs te maken dat het met de Syriërs net zo ging, want dat is simpelweg niet waar. Het is een staaltje revisionisme dat ik hier in Nederland volgens mij niet eerder heb gezien. Natuurlijk waren er initiatieven en We Gaan Ze Halen heeft fantastisch werk gedaan. Gelukkig zijn er altijd mensen, veel mensen, die iets voor een ander over hebben en die meteen in actie komen als dat nodig is.

Maar er werd toen gesproken van een vluchtelingencrisis, Angela Merkel deed mensen het bloed uit de oren spuiten omdat ze had gezegd dat we die Syriërs konden opvangen, “Wir schaffen das“. We hebben de alomtegenwoordigheid van Wierd Duk eraan overgehouden, die koortsachtig leugenverhalen bleef uitpoepen over massaverkrachtingen door Syriërs in Keulen, over gewapende clashes en politieke aardverschuivingen. Verhalen over Syriërs die voor de ogen van machteloze politiemannen lachend hun verblijfsvergunningen verscheurden en zeiden dat ze morgen een nieuw gingen halen, want dat kon allemaal dankzij die domme Merkel. De huidige anchor van Nieuwsuur, Jeroen Wollaars, haalde de gekste toeren uit om te “bewijzen” dat die niet-bestaande massa-aanrandingen door Syriërs waren gepleegd.

Hysterische stemmingmakerij

Niet alleen Duk en Wollaars, alle Nederlandse media en de hele politiek deden mee aan die hysterische stemmingmakerij tegen vluchtelingen. Elke dag reportages over verkrachtende vluchtelingen, terroristen die met de “vluchtelingenstroom” mee Europa binnenkwamen, op televisie zag je dan een boot vol vluchtelingen aanmeren tegen een bloedrode zonsondergang, onheilspellende muziek en een voice-over die dreigend meedeelde dat er zich terroristen onder deze vluchtelingen bevinden. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid schreef in een rapport:

‘Zorgelijk is de toename van het aantal bedreigingen, intimiderende acties en geweldsincidenten, dat plaatsvindt rond de intense maatschappelijke discussie over asielzoekers, migranten en islam in Nederland. Dergelijke geweldsincidenten en bedreigingen vergroten gevoelens van onveiligheid onder verschillende bevolkingsgroepen en kunnen daarnaast het democratisch proces op lokaal niveau ondermijnen.’

En de NOS was alleen geïnteresseerd in een passage over aanslagen. De NCTV schreef namelijk: ‘Er zijn nu geen concrete aanwijzingen dat er aanslagen in of tegen Nederland worden voorbereid.’ En de NOS maakte daarvan: ‘De kans op een aanslag blijft reëel, vanwege onze open grenzen’.

Open grenzen, ook zo’n buzzword toen. Iedereen komt maar binnen vanwege de open grenzen, we gaan ten onder aan de open grenzen. Types als Duk en Baudet, die toen Poetin prezen en als leeuwen vochten om de Russen vrij te pleiten van de aanslag op de MH17, waren geobsedeerd door onze open grenzen. Gelukkig heeft Oekraïne gesloten grenzen, anders was dat land in net zo’n diepe ellende gedompeld als ons decadente, multiculturele Europa nu.

Pannetje soep

Maar iemands dorpsgenoot heeft haar Syrische buren een pannetje soep gebracht, en gaat nu elke zaterdagmiddag met ze rummikubben, dus niks aan het handje. Er creperen geen Syriërs in het Griekse vluchtelingenkamp Moria, er verdrinken geen tienduizenden vluchtelingen in de Middellandse zee vanwege die Europese “open grenzen”. Waar zijn die 500 kinderen uit Moria die Nederland zou opvangen? Maakt iemand zich nog druk om die 18000 verdwenen asielkinderen?

Er werd in 2015 slag geleverd door zogenaamde “verontruste burgers” en “boze burgers” met de ME vanwege de vestiging van asielzoekerscentra, die werden opgehitst door Wilders en konden rekenen op breed begrip, zelfs van GroenLinksers, want er zou geen inspraakprocedure zijn geweest (nonsens). Er waren aanslagen op azc’s, politici werden bedreigd, hun kinderen werden bedreigd, in Geldermalsen werd om die reden een asielzoekerscentrum afgeblazen, en Wilders feliciteerde het “verzet” met dit klinkende resultaat.

Afgelopen zomer stonden boeren nog voor een vluchtelingenopvang te roepen dat alle zwarten naar Auschwitz moesten. Rutte zei dat ze dat ergens anders hadden moeten doen, Gert-Jan Segers zei dat ze boos waren over de economische schaalvergroting.

Maar dat heb ik allemaal gedroomd of zo.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 13.03.2022 @ 11:02

[Home]
 

1 Reactie

op 13 03 2022 at 11:02 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS