Home » Archief » De Partij voor de Dieren moet per se kapot


[22.07.2019]

De Partij voor de Dieren moet per se kapot

Liesbeth Zonjee

En weer is de Partij voor de Dieren negatief in het nieuws. Deze keer omdat een vrouw de Kamerfractie verlaat en haar zetel meeneemt. Eerst deed ze een vaag statement op haar Facebook, maar in interviews gaat ze los. Over de ijzeren vuist van Thieme, over de partijcultuur die mensen opbrandt en afdankt en over de onheuse manier waarop ze bejegend werd.

Twitter schaterlacht. En als dan Wierd Duk bekendmaakt dat hij misschien de politiek in wil, dan zijn de grappen niet aan te slepen, over verzopen eenden en PvdD. Want of je nou links of rechts bent, leedvermaak is wat iedereen drijft. Of het nou een misstap van de SGP is, of de ijzeren vuist van Thieme: als het maar kapot kan, dan is het pas lollig.

En als dat nou nog enige inhoud en positieve gevolgen had, zoals de rechtszaak tegen Wilders, lach voor mijn part je mondhoeken aan scheuren.

Konijnenopvang

Ik, en veel mensen met mij, stemden PvdD. Ik voelde al jaren geen affiniteit met welke partij dan ook, hooguit een beetje met de SP, toen Krista van Velzen er nog bij was, maar die is vakkundig naar buiten gewerkt. Bij geen enkele partij hebben natuur, milieu, en dierenwelzijn zo’n hoge prioriteit. Partijen als GroenLinks pretenderen dan wel wat, maar als het gaat om ingrijpende besluiten, worden ook door hen waardeloze compromissen gesloten. Werk je zelf vanuit je idealen, wat ik dus doe, met mijn konijnenopvang, dan kun je je erg alleen voelen. Politiek is er niets te halen, dierenopvang is nergens interessant voor. Niet landelijk, maar ook op stedelijk of provinciaal niveau leeft het niet. Ik deed ooit een persoonlijk verzoek aan onze Commissaris van de Koning, om steun voor (betere) knaagdierenopvang, en kreeg als antwoord een uitdraai met verwijzingen naar bestaande opvang (waarvan er al drie niet eens meer bestonden), dat achtte hij ruim voldoende.

Toen de PvdD in de Kamer kwam, bezocht Esther Ouwehand tijdens het reces landelijk een heel aantal opvanginstanties en asiels, die niet onder de Dierenbescherming vielen, om een beeld te krijgen van wat er leeft. Ze kwam ook naar mijn konijnenopvang, en we voerden een heel goed gesprek. We bespraken vooral wat de grootste oorzaak is van het feit dat mensen hun dieren dumpen, en wat de beste aanpak is. En dit is meegenomen op de agenda van de PvdD en verwerkt in het partijprogramma.

Andere partijen zijn zich niet tot amper bewust van dit soort problemen. De handel in dieren beperken stuit uiteraard op grote weerzin in liberale kringen, en de branche dient zelf-corrigerend te zijn.

De branche: Dibevo en vooral Marktplaats.

Hoopgevend

Op Marktplaats kan vrijwel elke diersoort gekocht worden. Legaal of illegaal. Er is dan wel een zogeheten positieflijst, maar daar wordt zwaar de hand mee gelicht. Voor veel mensen zijn dit onzichtbare problemen, dus onbelangrijke. Wat maakt het uit dat iemand een Oehoe in zijn douche houdt, vastketent aan het dashboard van zijn auto en er dan mee rondrijdt? Humor, om te lachen en viral te laten gaan op het internet.

De PvdD was hoopgevend voor mensen zoals ik. Ik hoopte dat er daadwerkelijk iets zou gaan veranderen. Maar zoals altijd, verandering is eng en moet en zal tegengewerkt worden. Dat doe je het best door voortdurend alles fout te interpreteren, dingen breed uit te meten en met modder te smijten. Een alternatief hoef je niet te bieden, want je wil geen verandering.

Dom genoeg kwam bijvoorbeeld de focus van de onverdoofde slacht te liggen op het feit dat bijvoorbeeld zo schapen voor het Offerfeest worden geslacht. Terwijl het in wezen ging om de effectuering, zonder uitzondering, van een bestaande wet, werd het uiteindelijk een bewijs van de vermeende moslimhaat van de PvdD.

Erg genoeg was Cliteur aldoor in beeld, die zich steeds meer als moslimhater profileeerde, en uiteindelijk naar Thierry Baudets Forum voor Democratie FvD overstapte. Om over Ewald Engelen maar te zwijgen.

Cynisme

Dit en meer heeft er toe geleid dat ik al diverse malen, overal vandaan, voor nazi wordt uitgemaakt als ik me als PvdD-stemmer uitspreek. Alsof ik gezegd heb dat Sylvana Simons nederig moest zijn, of daar zelfs maar achter stond. Alsof ik Zevendedagsadventist ben, of zelfs maar wil zijn: het prettige
was juist dat je daar zo weinig van merkte (dacht ik). Was ik dan naïef? Welnee, hoopvol zijn wordt vaker verward met naïviteit. Alleen: cynisme scoort beter.

Nu is er dan zo’n vrouw uitgestapt en ze klapt flink uit de school. Want het moet kapot. Met haar ene zinloze zetel heeft ze zelf geen alternatief te bieden. Maar dat boeit niemand. Dieren, milieu en natuur? Wie boeit dat nou, er zijn veel belangrijkere zaken.

Zoals?

Liesbeth Zonjee was lerares Nederlands aan anderstaligen en zet zich nu vrijwillig in voor asieldieren.

Liesbeth Zonjee, 22.07.2019 @ 09:53

[Home]
 

1 Reactie

op 22 07 2019 at 09:56 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS