Home » Archief » De Trumpiaanse sloopkogel van Ewald Engelen


[07.01.2019]

De Trumpiaanse sloopkogel van Ewald Engelen

Peter Breedveld

Hoogleraar financiële geografie en prominent lid van de Dierenpartij Ewald Engelen is erg begaan met de gewone man. Maar hij haat Obama, die zich volgens hem alleen druk maakte om genderneutrale wc’s en is idolaat van Trump, in wie hij een kampioen van de gewone man ziet. De gewone witte man, die het ergst van iedereen wordt onderdrukt. En hij is idolaat van iedereen die óók idolaat is van Trump.

Enthousiast linkt hij naar een stuk van de Franse schrijver Michel Houellebecq, die zegt dat Trump een goede president is. ‘President Trump was elected to safeguard the interests of American workers; he’s safeguarding the interests of American workers‘, aldus Houellebecq. Engelen bejubelt het stuk. Alles wat Houellebecq, een kinderachtige provocateur, uitkraamt, valt bij Engelen in goede aarde. Houellebecq stemt niet, behalve bij referenda; Engelen valt in katzwijm. Houellebecq jammert over de onderwerping van de witte man; Engelen houdt het niet meer.

Trumpiaanse lessen

Zelf heeft hij ook weer een nieuw stuk, waarin hij min of meer hetzelfde betoogt als Houellebecq. Er staan volgens Engelen zelf ‘Trumpiaanse lessen voor Europese progressieven’ in (triomfantelijk retweet hij elke domrechtse en domlinkse troll die het stuk aanprijst). Het komt erop neer dat Trump eenzijdig verdragen opzegt en zich terugtrekt uit Syrië. Zo haalt Trump volgens Engelen ‘de sloopkogel’ door de ‘multilaterale rechtsorde’ en maakt hij een einde aan het neoliberalisme. Hoera voor Trump!

Maar wat komt er voor die vermaledijde multilaterale rechtsorde in de plaats, als Trump klaar is met zijn sloopkogel? We zien nu al hoe de contouren van de nieuwe internationale orde zich aftekenen: her en der komen nieuwe Pinochets aan de macht, stuk voor stuk aangeprezen door Trump. De moordzuchtige psychopaat Duterte op de Filippijnen; een extreemrechtse, racistische en seksistische homofoob in Brazilië, die meteen na zijn installatie al de jacht op queers opent en de inheemse bevolking uit hun woongebied wil verdrijven.

Trump krijgt de neoliberalen op de knieën, die geen van allen het beste met ons voorhebben, declameert Engelen. Maar hij sluit wel wapendeals met Saoedi-Arabië, dat as we speak Jemen totaal aan het vernietigen is. Hij laat het land wegkomen met de gruwelijke moord, nota bene op andermans grondgebied, op een journalist. Trump is de bitch van de Saoediërs, die doen wat ze willen, waar ze dat willen, maar praise be, want hij maakt wel een einde aan de Amerikaanse interventies in het buitenland.

Meedogenloze massamoordenaar

Het is afgelopen met de gruwelijke Pax Americana, die alleen maar tot doel had de commerciële belangen van de VS en Europa te beschermen, maar wat komt daarvoor in de plaats? Syrië had zich bijna bevrijd van een meedogenloze massamoordenaar toen Poetin zich ermee ging bemoeien. Nu blijft de meedogenloze massamoordenaar. Obama weigerde in te grijpen, het enige waarvoor Houellebecq, die zich net als Engelen erg betrokken toont bij de gewone man, de voormalige president prijst.

Trump heeft één keer ingegrepen in Syrië, een impulsieve daad in een poging zijn populariteit in eigen land te vergroten. Nu is Syrië volgens hem niets dan sand and death. Zo spreekt de leider van het machtigste land ter wereld over de bakermat van onze beschaving.

Trump is de bitch van Poetin. Hij is de bitch van Kim Jong-un. Ja, de Pax Americana is afgrijselijk, maar is een Pax Sinica zoveel beter? Of een Pax Russica? Je lost de problemen na tientallen jaren van Amerikaanse interventies niet op door je rücksichtslos terug te trekken en te zeggen: “zoek het lekker uit”. De VS moet haar eigen rommel opruimen. How about een pakket financiële hulpmaatregelen à la Marshall, gekoppeld aan mensenrechten? “Als ik je zelfs maar in een voetnoot in een rapport van Amnesty International genoemd zie worden, kun je naar je hulp fluiten.”

Kinderen afgemaakt

Maar op dergelijke engagement hoef je bij Trump niet te rekenen. Eén van de eerste maatregelen van deze kampioen van de gewone man was de afschaffing van Obamacare, waardoor een ziektekostenverzekering voor de gewone man weer onbetaalbaar is en er weer tienduizenden, honderdduizenden (?) gewone mannen en vrouwen doodgaan aan ziektes die in die afschuwelijke dictatuur de EU gewoon behandeld worden zonder dat je een tweede hypotheek moet afsluiten.

Aan de Amerikaanse grens sterven kinderen niet gewoon, ze worden afgemaakt door de Amerikaanse grensbewaking. De kinderen van gewone mannen en vrouwen die niet kunnen rekenen op de sympathie van Ewald Engelen.

Omdat het Amerikaanse congres, overgenomen door de Democraten (die, zoals Engelen altijd benadrukt, in niets anders zijn geïnteresseerd dan genderneutrale wc’s), weigert Trump zijn muur te laten bouwen aan de grens met Mexico, heeft hij gewoon de regering gesloten, zoals je een loket sluit. Daardoor krijgen duizenden ambtenaren geen salaris meer betaald. Duizenden gewone mannen en vrouwen waar Engelen geen fuck om geeft, omdat hij geëxalteerd is door Trumps sloopkogel.

Sinds Trumps aantreden durven Amerikaanse nazi’s gewoon openlijk nazi te zijn. Ze vermoorden zwartharigen, moslims en antiracisten en Trump zegt doodleuk dat “both sides” schuld dragen. Zijn hysterisch gevierde seksisme betekent duizenden doden in Amerikaanse huishoudens, waar een stille Holocaust van vrouwen plaatsvindt. De Trumpiaanse homo- en transfobie is inmiddels overgewaaid naar Nederland, waar christenen gewoon openlijk queers ontmenselijken. Engelen vindt dit gezeur in de categorie “genderneutrale rompertjes bij de Hema“.

Recht van de smerigste

Engelen doet me denken aan The Joker in The Dark Knight, die slechts de wereld wil zien branden. Als het neoliberalisme maar krakend instort, dan maakt het Engelen niet uit wie daarvoor verantwoordelijk is en hoeveel dood en vernietiging dat kost. De vijand van Engelens vijand is zijn beste vriend. ‘Alleen zij die geloven dat er in de chaos iets te winnen valt, zij die geloven in het ongetemde recht van de smerigste en de sterkste staan te juichen’, constateert Thijs Kleinpaste in dit draadje op Twitter, dat ik van harte aanbeveel.

En dan hebben we het nog niet gehad over Trumps omgang met onze aarde. Of denkt Engelen dat Trumps sloopkogel veel goeds belooft voor de natuur in Alaska? Denkt Engelen dat Trumps vriend Bolsonaro het beste voorheeft met het Amazonegebied?

Ik bedoel, hoe lang gaat de Partij voor de Dieren deze delirische zwatelaar nog tolereren?

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 07.01.2019 @ 07:33

[Home]
 

1 Reactie

op 07 01 2019 at 07:34 schreef Peter:

Commentaar? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS