Home » Archief » De vrijheid om Zwarte Piet te omhelzen


[04.10.2017]

De vrijheid om Zwarte Piet te omhelzen

Peter Breedveld


Kyoko Kishida in The Face of Another (Hiroshi Teshigahara, 1966). Source: Lipstick Trouble

Ik geloof dat bijna iedereen wel kennis heeft genomen van het radiodebat tussen Wierd Duk en het Rotterdamse gemeenteraadslid Nourdin El Ouali van de islamitische partij NIDA. Dat ging op zijn Duks, dus dwars door Ouali heen blèren en ‘m uitlachen en zo en daarna Ouali diskwalificeren omdat die een sarcastische sneer had gemaakt over de bewering van Sybrand Buma dat Nederland niet op multicultureel vooruitgangsdenken is gebouwd: “Een definitie volgens de NSB misschien”, aldus Ouali. Duk huilde dat Ouali hem voor NSB’er uitschold en dat dat “geen manier van discussiëren is”.

Wie goed luistert, heeft hier het hele gedachtegoed van Duk in een notendop: Nederland wordt bedreigd door de islam en door de allochtonen die hier via “massa-immigratie” naartoe zijn gekomen en zich niet “voegen binnen het stelsel van normen en waarden dat hier in Nederland is opgebouwd.” Dat houdt in dat je Zwarte Piet omhelst en dat je het best over het slavernijverleden mag hebben, als dat gaat over het slavernijverleden van “de Arabieren.”

Homo’s en vrouwen

Duk hecht aan het Wilhelmus, Ouali benadrukt het belang van de grondwet. Hij blijkt een echtere Nederlander dan Duk: binnen de kaders van de wet moet je in Nederland kunnen zijn wie je wilt, zegt hij. Duk vindt overduidelijk van niet. Het valt ook op dat Duk het niet heeft over gelijke rechten voor homo’s en vrouwen als hij het heeft over de Nederlandse normen en waarden, maar over Zwarte Piet. “De Zwarte Piet-discussie is daar hét symbool van”, zegt hij.

Gülen-gnoom Hakan Büyük, journalist voor De Kanttekening, probeert Ouali, die zich dapper staande houdt tegen Duks geweld, in diskrediet te brengen door op Twitter te suggereren dat NIDA ‘trouw zweert aan Erdogan‘. Büyük brengt het hele arsenaal van Domrechts in stelling: dat islamitische landen niet democratisch zijn (dus waarom zou je moslims in Nederland dan wel de ruimte gunnen?) en dat, wie kritiek heeft op Duk, “de integratieproblemen negeert.”

“Duk heeft het niet over waarden van nazi’s ofzo. De Verlichting. Liberté. Égalité.”, aldus Büyük. Hij probeert antropoloog Martijn de Koning uit de tent te lokken, die volgens hem “de integratieproblemen negeert”. Zijn opzet slaagt, De Koning gaat meteen in de verdediging: “Ik zeg niet dat hij een nazi is, dat is onzin.”

Zwarte Piet

Zo werkt dat met Domrechts, het gaat nooit om wat er werkelijk gezegd is, maar altijd om wat Domrechts beweert dat er gezegd is. “Uitschelden voor NSB’er”; “Iedereen is volgens jullie een Nazi.” Het zijn truukjes om het debat te ontwrichten. Ook De Koning tuint er weer in. “Je hebt een beetje een ideaalbeeld van de Verlichting”, zegt hij tegen Büyük.

Het schrijnende is dat Duk het helemaal niet over de Verlichting heeft gehad, of over vrijheid en gelijkheid. Integendeel, hij citeert met instemming Buma, die zegt dat gelijkheid niet absoluut is. Vrijheid is voor Duk dat je je voegt naar de stuitende Nederlandse gewoonte om je gezicht zwart te schminken en gekleurde mensen belachelijk te maken. Je hebt de vrijheid om het slavernijverleden aan de kaak te stellen, maar dan wel dat van de Arabieren.

De Koning heeft gelijk dat de Verlichting nogal wordt geidealiseerd, maar niemand snapt waar hij het over heeft. De Koning zou kunnen uitleggen dat de grondleggers van de Verlichting vrijheid en gelijkheid alleen zagen als het recht van witte mannen op het Europese continent en de Britse eilanden. Niet van vrouwen, niet van de ‘beesten des velds’ in het wilde Afrika of in Azië. Niet van de oorspronkelijke bevolking van Amerika.

Nederlands-Indië

Maar die weg heeft De Koning door Büyük laten versperren: “Ik zeg niet dat hij een Nazi is.” En hoppa, gaat het weer over of Duk een Nazi is of niet, of een racist. Nooit komt er zo echt een discussie over de basis van onze vrije rechtsstaat van de grond. Over de ‘bugs’ in de software van onze superieure cultuur.

Het is heel simpel: word ik als witte man gedwongen, sorry, wordt mij “de vrijheid geboden” me te voegen naar de normen en waarden van Nederland? Nope, ik hoef er alleen maar voor te zorgen dat mijn achterlicht het doet en ik mijn belasting netjes op tijd betaal en niemand die me dan nog aan mijn kop zeurt.

Duk en Buma willen dat alleen mensen met een kleurtje trouw zweren aan Zwarte Piet. Buma heeft trouwens geen enkel historisch besef als hij beweert dat Nederland niet op multicultureel vooruitgangsdenken is gebouwd, dat is het wél: Jezus komt uit het Midden-Oosten, Spinoza’s voorouders ook, Nederlands-Indië lag niet bij de Waddeneilanden of zo.

Turkse politiek

‘Zegt Duk niet uitdrukkelijk dat hij Turken en Marokkanen niet uitsluit om afkomst?’, zuigt Büyük. Nee, Duk zegt dat hij Turken en Marokkanen niet uitsluit als ze Zwarte Piet maar omhelzen en de Arabieren als schuldigen in de Transatlantische slavenhandel aanwijzen, dát is wat hij zegt.

Büyük is trouwens zelf ook niet de gedroomde allochtoon van Duk en Buma. Net als de Nederlanders van Turkse afkomst die trouw zweren aan Erdogan, importeert hij de Turkse politiek naar Nederlandse bodem, door meteen over Erdogan te beginnen. Het valt me vaker op: veel van de ‘rechtse’ allochtonen richten hun pijlen op andere allochtonen, die in het land van herkomst hun ideologische tegenstanders zouden zijn, of hun onderdrukkers of onderdrukten.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 04.10.2017 @ 08:51

[Home]
 

15 Reacties

op 04 10 2017 at 09:38 schreef Koos Swart:

Ik denk dat RTL al is gestopt met “zwarte piet” omdat ze een commerciële zender zijn die vooral afhankelijk zijn van grote multinationals die niets met dat rare figuur te maken willen hebben. Dat geeft wel enigzins aan hoe dat in de grote boze wereld (waar Duk niets voorstelt) werkt.
Gewoon weg met dat hele rotfeest, kerst ook afschaffen. Mensen vermaken zich maar in hun eigen tijd.

op 04 10 2017 at 17:03 schreef Chris:

Ik had er nog geen kennis van genomen, dus dank voor de link. Ik vind ze beiden schreeuwerig, en beide hebben soms gelijk en soms ongelijk. Maar ze gaan het toch niet met elkaar eens worden, dus debat is in die zin nutteloos. Gaat lekker daar in NL.

op 04 10 2017 at 19:21 schreef sum:

Büyük en zijn louche Gülen sekte ligt op zijn rug en wordt geheel ontmanteld wereldwijd. Nederlandse politici bleken echte supporters te zijn van Gülen vanwege zijn vijand Erdogan. Kortzichtig NLs beleid tav Turkije met zijn de-vijand-van-mijn-vijand-is-mijn-vriend zal hun heel duur komen te staan. De regering houdt zijn bek hierover. Achter de schermen knijpen ze hem behoorlijk. Eigen schuld dikke bult. Turkije is geen Malta ofzo.

op 04 10 2017 at 20:15 schreef Sasha Berkman:

Sum: Er zijn steeds meer signalen inderdaad dat die Gulen club wel degelijk een rol heeft gespeeld in de laatste couppoging in Turkije.

Dat maakt Erdogan geen kleinere fascististische demagogogische dictator in spe.

Hoezo “achter de schermen knijpen ze hem behoorlijk”?

Hoe je het ook bekijkt Erdogan verdient geen steun van niemand. Er “verdwijnen” tegenwoordig weer mensen in Turkije, net als in de jaren 90.

op 04 10 2017 at 20:38 schreef Martijn:

Koos Swart : er zijn (gelukkig) nog steeds mensen die Sinterklaas en Kerst nog steeds een leuk en gezellig feest vinden .Die het dus ook in hun “eigen tijd” vieren

op 04 10 2017 at 21:58 schreef sum:

Ow ja Sasha, wie is er in Turkije verdwenen? Noem één naam. De Gulenisten zijn er gloeiend bij en worden aangepakt. Dat maakt ze dolle honden hier, uiterst extreme lui waren ze al. Gevaarlijke lui.

op 04 10 2017 at 23:33 schreef Chakir:

Chris, heldere observatie. Het kan dus vriezen of dooien en van de ene kant is het zus en van de andere kant is het zo. Dank voor de scherpzinnige observatie, man. Goede aanvulling op het stuk van PB ook. Dit mis ik een beetje in het debat.
Is het weer en het eten verder een beetje goed daar (waar dat ook moge zijn)?

op 05 10 2017 at 20:59 schreef dewanand:

============== [wfor1346:51:1]

N1. REF Citaat Peter Breedveld:

N1.1. Wie goed luistert, heeft hier het hele gedachtegoed van Duk in een notendop: Nederland wordt bedreigd door de islam en door de allochtonen die hier via “massa-immigratie” naartoe zijn gekomen en zich niet “voegen binnen het stelsel van normen en waarden dat hier in Nederland is opgebouwd.”

N1.2. Het valt me vaker op: veel van de ‘rechtse’ allochtonen richten hun pijlen op andere allochtonen, die in het land van herkomst hun ideologische tegenstanders zouden zijn, of hun onderdrukkers of onderdrukten.

N2. Ja Peter, integratie is onmogelijk hier in Blank/ KKK / Nazi Nederland, ok hoe kan nou een dom, klein, viesbruin, teer lammetje een blanke, barbaarse wolf worden??? Maw de biologische blokkade is nu een breakpoint en daar houdt de Multikukeluku dus op. End of Game.

N3. hahha Peter dit (DOM^14,1888)RECHTS, over Alt Right, raciale utopie: 3 europese rassen… twee uur gezeik, uiterlijke kenmerken = RAS.
Café Weltschmerz tussen journalist Joost Niemöller en oud-Professor Meindert Fennema

https://re-act.be/2017/10/05/video-over-de-alt-right-en-raciale-utopieen-joost-niemoller-en-meindert-fennema/

op 05 10 2017 at 21:32 schreef Sasha Berkman:

Sum: Ik had een link geplaatst. Waarschijnlijk ging dat in tegen het plaatsingsbeleid van Peter. OK, het was inderdaad slechts een post met 1 link. De link ging over nieuwe gevallen van “verdwijningen” in Turkije.

Moet jij echt een link hebben voordat je wilt erkennen dat nu, heden ten dage, weer, gebeurt in het Turkije onder het regiem van wannabe sultan?

AL mijn turks/koerdische vrienden haten erdogan vanwege zijn hedendaagse praktijken.

OK, daar zitten geen aanhangers van de AKP of de MHP tussen, ook geen gelevoers in de zgn sociaal democratiche of liberale partijen in dat land van staatsterreur. Dus mischien leven wij in een andere bubbel.

Wat vind jij van de behandeling van de duizenden arrestanten die onder erbarmelijke, zeg maar rustig middeleeuwse, omstandigheden gevangen zitten in de kerkers van Erdogan zonder toegang tot genoeg voedsel of zelfs medicijnen, wel gratis martelingen?

op 05 10 2017 at 21:43 schreef Sasha Berkman:

Wat doet Erdonazi eigenlijk anders dan die seculiere nato-nazis die het voordien voor het zeggen hadden?

op 05 10 2017 at 22:53 schreef ex-cellentie:

Ik hecht niet aan de wet of aan identiteit – hebben mensen boven mijn hoofden besloten – en ook al ben ik democratisch gezien de enige tegenstander van wat dan ook mij is nooit de vraag gesteld of ik wel met jullie wilde meespelen . Als kind vond ik het in ieder geval meestal maar kut die rare dingen van jullie menswezens en men zei toen dat ik het later dan wel zou gaan begrijpen en derhalve net zo dom zou doen als jullie ; nou dat is dus niet het geval . Die nouriebaudet met hun jij-moet-zo-doen-want-wij-vinden-dat heb ik geen boodschap aan . Ik gedraag me binnen de kaders van voor mij moreel logisch gedrag en dat is al moeilijk genoeg met politici die schijt hebben aan voor mij normale zaken ; ik noem maar wat , vrijheid te zijn wie je wilt , andere mensen niet kapot willen maken, begrijpen dat je buren niet hetzelfde zijn als jij en daardoor toch gewoon relaxt naast elkaar wonen . Eenvoudige eisen die ik en anderen aan het leven stellen maar helaas door moetmensen niet gegund worden . Er is geen debat om niks er zijn slechts nog frames en mensen die daar dan weer inspringen , correctie, instinken . Er is oorlog om hoe ik mij moet gedragen; ik ben al een hele lange tijd uit hui

op 06 10 2017 at 10:33 schreef Paul Hoekveld:

Ik heb net het radiofragment gezien. Deze hele column is raak. In de ogen van Weird Duk is een “Marokkaan” met een Nederland paspoort een mindere Nederlander dan “de gewone Nederlander”

op 06 10 2017 at 12:16 schreef Martijn:

Ze zien het gewoon niet. Hij zegt zelfs nog dat zijn eigen kind ook dat lot beschoren is.

El Ouali is echt goed op dreef maar het dringt niet door. Hij doet liever alsof ie voor NSBer is uitgemaakt, hij ziet een schoen die hem volgens hemzelf niet past maar hij rockt ’em wel. :/

op 06 10 2017 at 12:39 schreef Brecht:

Als angst en verkramping gaan overheersen wordt ‘identiteit’ een leidmotief.

op 06 10 2017 at 15:16 schreef Mario:

“In de ogen van Weird Duk is een “Marokkaan” met een Nederland paspoort een mindere Nederlander dan “de gewone Nederlander”

Ik was eigenlijk van plan om een ‘poked eyes’-grap te maken. Maar toen zag ik googleafbeeldingen. Niet doen, dus. EEEEW!

@Brecht:
Angst en verkramping is, inmiddels decennia, hetgeen waar extreemrechtse propagandisten (zie: https://kafka.nl/ )op inspelen. Und dan das motif. Ich lerne Deutsch, trouwens. Iemand moet toch Mein Kampf lezen. (lol)

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS