Home » Archief » Fundamentele islam


[31.07.2014]

Fundamentele islam

Peter Breedveld

vak3

‘Straks als de nekschoten klinken, als straks de mensen weer door de straten worden gesleept, de bonzen op de deuren galmen, de helle gloed van in brand gestoken scholen en synagoges de horizon verlichten, helpt de laffe blinddoek voor onze ogen niet.’

Aldus NRC Handelsblad, woensdag 30 juli jongstleden. U denkt: dat vettige, onbeholpen proza, die morsige retoriek, die nekschoten, dat klinkt verdacht veel als een natte droom van Jan Bennink, die is dol op nekschoten en trouwens ook op knieschoten.

Katalysator voor antisemitisme

Dat is omdat het ook van Bennink is. Bennink heeft het voor elkaar gekregen om zijn grote droom, een pogrom met nekschoten en brandende synagoges en alles, in het sjieke NRC Handelsblad gepubliceerd te krijgen. Hetzelfde NRC Handelsblad dat mij in 2007 extreemrechts noemde omdat ik kritisch was over de kritiekloosheid ten aanzien van de islam, publiceert nu een stuk van Jan ‘Naziteef‘ ‘Kuthoer‘ Bennink, die de ‘fundamentele islam’ benoemt als ‘katalysator voor antisemitisme’.

De fundamentele islam, lieve mensen, en trouwens ook de ‘schrijvende ratten die smalend Joodse mensen belasteren’. Ik heb lang moeten nadenken over wie Bennink nou zou bedoelen met die ‘schrijvende ratten’, en wie die ‘Joodse mensen’ zijn en waar ze dan onterecht van worden beticht. Ik heb het aan Benninks co-auteur gevraagd, Arjan Erkel, bekend van zijn ontvoering in Dagestan, maar die antwoordt niet. Ik ben geweldig geïntrigeerd door het feit dat Erkel zijn naam heeft laten misbruiken voor een hysterisch stuk over ‘schrijvende ratten’ en nekschoten van een dolle racistische aap als Jan Bennink.

Oplossing van het moslimprobleem

Minstens zo geïntrigeerd als door het feit dat NRC Handelsblad zo’n stuk plaatst. Na de vorige zeperd, over het antisemitisme, dat er bij de moslims ingebakken zit, heeft NRC zich definitief in het Domrechtse riool begeven. NRC is de Volkskrant voorbij gestreefd wat racistisch extremisme betreft. Ik verwacht binnenkort een betoog van een hooggeleerde professor over een mogelijke oplossing van het moslimprobleem.

Dat je iemand als Jan Bennink, een Marokkanenhater bij uitstek, een virulente racist, die mensen bedreigt en hun werkgever lastigvalt omdat hun mening hem niet aanstaat, die Oost-Europeanen knieschoten wil geven omdat ze allemaal omaatjes beroven, behalve als ze vrouw zijn, dan zijn het kwaliteitshoeren, die hoopt op een pornofilm over Anne Frank, met in de hoofdrol een barely legal met staartjes in, een podium geeft om te waarschuwen tegen antisemitisme. Het antisemitisme van moslims uiteraard, van de ‘fundamentele islam’. Dat je een aap een stuk laat schrijven en er niet eens even een eindredacteur naar laat kijken.

Extreemrechtse blogger

Dat is het NRC Handelsblad vandaag de dag. Ik weet nog dat Hassnae mij voorstelde aan Maarten Huygen, de chef opinie van NRC. Het was op de Nacht van de Vrede of zoiets. Huygen keek me aan alsof ik iets vies was dat net uit zijn canapeetje was gekropen. Ik had Hassnae al gewaarschuwd: ze vinden me schorem, een extreemrechtse blogger. Ik schrijf kritische dingen over de islam. Haar broer Hafid had me verteld dat ze op de redactie van NRC tegen hem hadden gezegd: “Jij kunt die kritische stukken over de islam schrijven, jij komt ermee weg, omdat je Marokkaan bent.”

Ik ben geen Marokkaan, dus ik was extreemrechts. Ik moest worden aangekeken alsof ik ongedierte was. Maar dat was toen, nu is het in de mode om Marokkanen en moslims te haten. Nu ben ik wéér iets smerigs, ‘extreemlinks’, waarschijnlijk, want ik ben niet kritisch genoeg over de islam, nu is de haatpropaganda van Jan Bennink bon ton. ‘Nekschoten’ ‘schrijvende ratten’. Dat is de terminologie waarmee het NRC tegenwoordig over mensen schrijft.

Ongeloofwaardigste bestrijders

Goed dat er nu aandacht is voor het antisemitisme onder moslims waar ik bijna tien jaar geleden al voor waarschuwde. Dom om een extreem intolerante racist als Jan Bennink daarbij op te voeren. Die zich natuurlijk weer als enige druk maakt om antisemitisme, want iedereen kijkt weg. Niemand heeft het de afgelopen weken gehad over de antisemitische uitingen op Gza-demonstraties, de zwarte vlaggen, de Hitlergroeten. Alleen Bennink is zo dapper. En Erkel natuurlijk.

Bennink behoort, met Esther Voet en Elma Drayer, tot de ongeloofwaardigste bestrijders van het antisemitisme van Nederland. Hij heeft het over ‘schrijvende ratten die smalend Joodse mensen belasteren’, en over de ‘fundamentele islam’, maar niet over domrechtse bloggers die politici met een Joodse achtergrond Jodenstreken verwijten, die schrijven over de ‘kilometers uitgerolde tenen‘ van de de ‘rijke en machtige Joodse gemeenschap’. Over conservatieve blanke publicisten die het hebben over ‘trossen joden‘ die de bankencrisis zouden hebben veroorzaakt.

Land van Zwarte Piet

Nee, alleen als moslims aan antisemitisme doen, is het interessant. Ik vind die selectieve verontwaardiging racistisch, maar dat is inflatoir. Ik vind een racist geen haar beter dan een antisemiet, maar met die opvatting maak je geen vrienden in het land van Zwarte Piet. In het land van Zwarte Piet hebben de mensen hun oren vol roet als in Israël de politici en geestelijken brullen over de vernietiging van Arabieren en Palestijnen. Pas als de Arabieren nare dingen terugbrullen, doet het gehoor het opeens weer.

Wie de Nederlandse media volgt, wordt al snel duidelijk dat Arabieren-, Marokkanen-, en moslimhaat in Nederland oké is. Het is zelfs je plicht. Bij Knevel en van de Brink aan tafel wordt elke dag het anti-Marokkanenvuurtje weer wat opgestookt. Dat gaat over enge Jihadstrijders, criminele Marokkanen en antisemitische moslims. Maar Nederlanders die in Israël gaan helpen Palestijnse kinderen vermoorden, worden geprezen als helden. Racisme wordt gevierd. Net als de dubbele standaard.

Voortschrijdend inzicht

De haatpropaganda wordt steeds intenser, steeds breder ook. Als er straks echt nekschoten klinken, dan zijn het Bennink en zijn kornuiten die de trekker overhalen. Als er straks mensen door de straten worden gesleept, zijn het Marokkanen en schrijvende ratten. Het zijn de moskees die nu al branden. De islamitische scholen brandden trouwens tien jaar geleden al.

En dat is dan mede met dank aan het voortschrijdende inzicht van NRC Handelsblad. Goe bezig, jongens!

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Lees hier waarom donaties nodig zijn. Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 31.07.2014 @ 16:48

[Home]
 

60 Reacties

op 31 07 2014 at 17:13 schreef Natasha Gerson:

Jan Bennink heeft me toen ik één ding zei bij een gezamelijke fbvriend direct geblokt, naar verluid omdat ik digitaal met jou omga! omg drie mavo! Wat een bange druiloor!

op 31 07 2014 at 17:27 schreef cRR Kampen:

Waarmee ‘mijn’ krant is afgedankt. Hulde, Peter.
Het valt me op dat de Israellobby absurd veel succes heeft, momenteel. Wellicht met dank aan de afleiding in Oost-Europa, zoals de militaire theocratie die afleiding ook gebruikt. De theocratie had immers een keer spijt van een zekere afleiding geen gebruik te hebben gemaakt:

“Israel should have exploited the repression of the demonstrations in China, when world attention focused on that country, to carry out mass expulsions among the Arabs of the territories.”

— Benyamin Netanyahu, then Israeli Deputy Foreign Minister, former Prime Minister of Israel, speaking to students at Bar Ilan University, from the Israeli journal Hotam, November 24, 1989.

O jee, Bibi weer.

op 31 07 2014 at 17:28 schreef Likoed Nederland:

Het is de auteur blijkbaar niet opgevallen dat het geweld en de bedreigingen in Europa vooral tegen Joden zijn gericht.

Ondanks dat dit een veel kleinere bevolkingsgroep is dan moslims.

op 31 07 2014 at 19:06 schreef frans:

Ik heb nog geen moskeeën zien branden . Wel probeerden “ze” synagogen in brand te steken in duitsland . Je bent toch niet in de war Peter ?

op 31 07 2014 at 19:32 schreef Peter:

Nee ik ben niet in de war Frans. Jij ziet natuurlijk graag synagogen branden, net als Bennink. Dat windt jullie enorm op, hè?

op 31 07 2014 at 19:38 schreef frans:

Vlgs mij mij begrijp je geen ironie Peter .
Zijnde joods zie ik (uiteraard) graag helemaal niets branden !

op 31 07 2014 at 20:04 schreef Rob:

Laten we een wedstrijdje doen wie er meer lijdt. Dat bewijst namelijk geen ene fuck maar het leidt allemaal weer heerlijk af van het afzichtelijke geweld waarmee Israel tekeer gaat.
De pro-Israellobby gaat namelijk helemaal niet goed. Dankzij de sociale media zien Amerikanen nu voor het eerst wat NBC, ABC, CNN en Fucks News ze nooit hebben willen laten zien: het lijden van de Gazanen.

op 31 07 2014 at 21:00 schreef e.e.a:

“Ik verwacht binnenkort een betoog van een hooggeleerde professor over een mogelijke oplossing van het moslimprobleem.”

http://www.youtube.com/watch?v=AA8EgcdjWZw

op 31 07 2014 at 21:09 schreef Frank:

“Schrijvende ratten’.

In ‘Der Ewige Jude’ worden Joden met ratten vergeleken. Het is werkelijk schrijnend dat er bij NRC/Opinie kennelijk niemand is met voldoende historisch besef om deze nazistische metafoor eruit te filteren.

op 31 07 2014 at 21:41 schreef marten:

Ik was van plan een NRC abonnement af te sluiten.. nu niet meer.

op 31 07 2014 at 22:04 schreef MNb:

Voor Frans:

http://www.maghreb.nl/2013/06/10/verdachte-brand-in-britse-islamitische-kostschool/

op 31 07 2014 at 23:38 schreef Henk ten Doeschate:

Het loopt helemaal uit de hand, de onderlinge haat. Als zelfs de NRC dergelijke haatteksten plaatst, dan is er wat goed mis.

Christenen worden vervolgd door Boko Haram, ISIS en overal in de islamitische wereld, waardoor de westerse mens kiest voor de joden. Gezamenlijk tegen de islam. Het is oorlog, en dan gelden geen argumenten meer, het is voor of tegen. Ieder kiest partij, communicatie met de tegenpartij heeft geen enkele zin.

op 31 07 2014 at 23:43 schreef Hoewellebek:

Frontaal Naakt is best een sympathiek ogende website, maar ook een kortzichtige sektarische enclave zonder enige transparante autoriteit, buiten Hassnea Bouazza en Peter Breedveld is er niemand die enige invloed heeft. De fysieke, of moet ik zeggen, de joyeuze vrijheid die de site probeert uit te stralen ten spijt. Zoiets heet een clan. Morgen ben ik misschien de held, misschien ben ik de vijand. Maar ik reken erop dat ik morgen gecensureerd ben.

op 01 08 2014 at 00:13 schreef Olav:

Ik vraag me toch af of men bij de NRC wel helemaal op de hoogte is van de fratsen van meneer Bennink. Of iemand niet gewoon heeft zitten slapen toen ze zijn epistel doorlieten. Overal worden wel eens fouten gemaakt tenslotte. Ik twijfel omdat ik graag nog even wil blijven geloven dat NRC in wezen een fatsoenlijke, zij het ook tamelijk burgerlijke, krant/website is. Met tekortkomingen maar zonder werkelijk kwade bedoelingen.

Zou het mogelijk zijn om iemand van de redactie hier een reactie te laten geven?

op 01 08 2014 at 03:47 schreef Kimo:

NRC heb ik sinds die nieuwe Belg aan het roer zit ook afgedankt.
Weer een krant die omslaat naar de foute kant….

op 01 08 2014 at 08:41 schreef Nrosa:

Frans, ook als jood zijnde, zie ik ook graag niets branden, dat gebeurt ook niet, in Gaza dáár brand het, al deccenia…

op 01 08 2014 at 08:46 schreef Pyt van der Galiën:

@cRR Kampen

Het valt me op dat de Israellobby absurd veel succes heeft

Heeft ze volgens mij juist niet, wat de schrille toon verklaard. Natuurlijk speelt de angst voor antisemiet uitgemaakt te worden, bij media en politici nog steeds een grote rol. Het wapen begint echter behoorlijk stomp te raken, zoals Robert Fisk vandaag betoogd in de Independent. Bovendien is Israël de mediaoorlog aan het verliezen, iets wat zelfs Netanyahu tandenknarsend toe moest geven. Wanneer je een mediaoorlog verliest van het onbeholpen Hamas – dat traditioneel een expert is in het met veel lawaai ingooien van de eigen glazen – doe je iets écht verschrikkelijk slecht.

Zelf merk ik dat de beschuldiging een antisemiet te zijn – iets wat me tien jaar geleden nog verschrikkelijk gekwetst zou hebben – inmiddels volledig langs me heen glijdt. Het is bezig een betekenisloze term te worden en dat heeft de Israëllobby geheel aan zichzelf te wijten.

op 01 08 2014 at 09:06 schreef Arnoud:

@Likoed Nederland: Peter leeft in zijn eigen fantasiewereld. Dat moet je hem maar niet kwalijk nemen.

op 01 08 2014 at 09:09 schreef Flip van Dyke:

Ah, nu begrijp ik het. De NRC is aan het solliciteren:
‘Kijk eens, wij staan aan de goede kant.’
http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/telegraaf/22920033/___TMG_heeft_90_miljoen_over_voor_NRC_Media___.html

op 01 08 2014 at 09:55 schreef Flip van Dyke:

Israël de mediaoorlog aan het verliezen Pyt? Zolang de Israëlisch de grote steun heeft van de fundamentalistische christenen in de VS (en Europa), kunnen ze doen en laten wat het wil.

http://www.people-press.org/2014/07/28/hamas-seen-as-more-to-blame-than-israel-for-current-violence/

Let ook op het percentage dat vindt dat Israël nog niet ver genoeg gaat.

op 01 08 2014 at 11:56 schreef MNb:

“buiten Hassnea Bouazza en Peter Breedveld is er niemand die enige invloed heeft.”
Dit is toch wel één der domste dingen die ik ooit op dit blog gelezen heb. Wie zou er nog meer invloed moeten hebben?
Begin je eigen blog, zou ik zeggen, dat heb je zoveel invloed als je je maar kan wensen.

Kijk eens aan Flip. Zo leer ik nog eens wat.

op 01 08 2014 at 12:41 schreef excellentie zwembad:

Ik lees net dat de Telegraaf het NRC wil overnemen.

op 01 08 2014 at 13:44 schreef cRR Kampen:

“Heeft ze volgens mij juist niet, wat de schrille toon verklaart.” – zou ook de arrogantie van het succes kunnen zijn.
Flip constateert het juist: de militaire theocratie kan doen wat ie wil. Bijna, althans: de Palestijnen met hun allen vergassen zou de theocratie het liefst willen, maar dat zou bijna net zo opvallen als dat Nederland wellicht raketgeleidesystemen aan Rusland verkoopt.
Er is geen schijn van de weerstand tegen het Israelisch optreden die er bijvoorbeeld nog tegen Cast Lead bestond.

op 01 08 2014 at 16:44 schreef Peter:

Peter leeft in zijn eigen fantasiewereld. Dat moet je hem maar niet kwalijk nemen.

En dat is de kracht van de argumentatie van Arnoud Veilbrief, de homunculus van de Roze Khmer. Hij probeerde het met beschuldigingen van antisemitisme, met allerlei andere soorten verdachtmakingen, nu blijft het bij een slap ‘Peter leeft in zijn eigen fantasiewereld’.

En Arnoud is een fascist, die politici die hem niet bevallen, graag in elkaar geslagen ziet worden, en hij is te schijterig, uiteraard, om het zelf te doen:

homunculus

op 01 08 2014 at 18:03 schreef cRR Kampen:

En dit mag gewoon, omdat het Peter is en niet eentje van het CIDI ofzo??

op 01 08 2014 at 18:36 schreef Pyt van der Galiën:

De hoofdprijs gaat vandaag naar Hoewellebek. In één adem verklaren dat Hassnae en Peter de enigen zijn die de inhoud van FN bepalen, maar dat FN geen “transparante autoriteit” heeft. Hoe dom kun je zijn.

op 01 08 2014 at 20:03 schreef Pyt van der Galiën:

@Flip en @Kampen

Deze Gallup poll laat een verschuiving zien, met name onder jonge Amerikanen en “etnische minderheden”. Wat – zoals Peter Beinart in Ha’aretz stelt – nu precies de groepen zijn die Obama aan de macht geholpen hebben.

In Beinart’s ogen is dat een voor Israël omineuze ontwikkeling (waar ik me vanuit zijn oogpunt iets bij voor kan stellen). Hij ziet het als een proces, dat op termijn de steun voor Israël onder het Amerikaanse publiek zal ondergraven. Dit keer verlies je de steun van X, volgende keer verlies je de steun van Y… enz.

Ik zie weinig aanleiding voor jullie pessimisme. Tenzij jullie nog steeds denken We want the world and we want it now! :)

op 02 08 2014 at 05:16 schreef Flip van Dyke:

@Pyt
Het is beter om de steun te hebben van jongeren dan van bejaarden. Daar ben ik mee eens, maar je bent te optimistisch. Kijk maar naar deze cijfers http://www.gallup.com/poll/174266/religion-plays-large-role-americans-support-israelis.aspx daar zie je toch echt geen afname van de steun de afgelopen 13 jaar.

op 02 08 2014 at 09:05 schreef cRR Kampen:

Pyt, aan jouw optimisme zou ik de reportages van CNN willen toevoegen, dan.
Ik weet dat de Israeladeptie sinds ‘Cast Lead’ tanende is, dat Israel systematisch z’n beste vrienden kwijtraakt (Turkije na de Flotillamoorden), dat onder de radar steeds meer Europese en wellicht Amerikaanse fondsen en bedrijven hun handen van het land aftrekken. Dat voelt het regime natuurlijk wel degelijk aan. Helaas lijkt het regime nog steeds o.a. de Amerikaanse regering in handen te hebben, en zelfs de VN, gezien de hysterie uit die hoek rond de vermeend-ontvoerde ene (1) soldaat.

Israel wordt toenemende door enge secten geregeerd. De Samsonoptie die het Iran altijd aanwreef is juist bij de militaire theocratie de reëele mogelijkheid. Het is best mogelijk dat het regime de 10.000 wil volmaken in Gaza en het lijkt erop dat het regime van mening is dat niks ze tegenhoudt om dat te doen. Op de één of andere manier houdt het de wereld bij de zakharen (en dit zal wel weer ‘antisemitisch volgens de Protocollen van Zion’ heten :) ).

op 02 08 2014 at 15:01 schreef edo:

http://m.youtube.com/results?q=is%20America%20a%20leading%20terrorist%20state&sm=12
Zolang het internationaal recht vooral in het teken staat van Amerikaanse belangen zal het niet heel wezenlijk veranderen. Neemt niet weg dat een beetje positieve verandering een stuk beter is dan geen verandering. Dat geldt voor heel veel ellende in de wereld. Macht bepaald overal welk onrecht toelaatbaar is en welk onrecht niet. Niet hoe groot het onrecht is.

op 02 08 2014 at 15:23 schreef Leo Schmit:

Helaas is mijn eerdere bijdrage aan deze discussie door Peter verwijderd. Even goeie vrienden zeg ik dan maar weer. Maar misschien mag ik bij deze toch een klein puntje toevoegen aan het betoog van cRR. Het probleem van Israel (ik prefereer de naam Irgun, naar de terreurgroep waaruit dit land is ontstaan) is niet alleen het tanende imago bij haar vrienden. Israel heeft ook intern te maken met gebrek aan enthousiasme. Het is ook geen lolletje om in een gemilitariseerde samenleving achter een zelfgebouwde omheining te leven en je kapot te moeten schamen als je er buiten komt. Om het kort te houden: het grove geweld van IDF heeft maar een doel: de haat tegen alles wat Israel is te versterken. Zonder die haat van buiten valt de boel snel uit mekaar. Israel is eraan verslaafd als een junkie. Net als bij een junkie moet de haatdosis steeds vaker toegediend worden.

op 02 08 2014 at 16:40 schreef Jan:

@Hoewellebek

Zo zie je maar hoe een mens zich kan vergissen, je staat er na twee dagen nog gewoon tussen.

Je verwart duidelijk Frontaal Naakt met Krapuul. Dat is dat steeds verder radicaliserende webstekkie waar iedere afwijkende mening ausgeradiert wordt door de aldaar heersende Führer.

op 02 08 2014 at 17:13 schreef laarmans:

Nog geen maand geleden heeft Bibi Netanyahu een persconferentie gegeven die niet of nauwelijks is opgepikt door de int.pers. The Times of Israel heeft verslag gemaakt,David Horowitz gaf commentaar.Wat waren de voornaamste uitspraken van de premier?
-Hij zal nooit en te nimmer een volledig soevereine Palestijnse staat accepteren.
-Israel staat permanent alleen in de frontlinie tegen het wrede,islamitische radicalisme.
-Israel kan het zich niet veroorloven de controle over het grondgebied aan de oostzijde weg te geven,met inbegrip van het grensgebied tussen Israel, en Jordanie en de We.Jrdaanoever en Jordanie.
-Israel wil geen nieuw Gaza in Judea en Samaria.(Westbank). Dit vergt niet alleen een gedemilitariseerd Palestina, het vereist een voortdurend veiligheidstoezicht van Israel binnen en aan de grenzen van de Westelijke Jordaanoever.

Het lijkt me duidelijke taal,de int.gemeenschap met Amerika voorop kan de pot op.Amerika, in casu John Kerry werd weggezet als volstrekt naief en knoeiers. Van je vrienden moet je het maar hebben.

Naast de grasmaai operatie in Gaza zal ook de Westbank aan de beurt zijn mochten de protesten en het geweld van de Palestijnen luider en sterker worden.

op 02 08 2014 at 17:48 schreef Thomas E:

Leo, Leo, wat een flauwekul! Alsof een land – welk land ook – er expres aan zou werken om door de hele wereld gehaat te worden. Nee hoor, het zit compleet anders. Joden en zéker Israëliërs zijn geboren en getogen met een flinke dosis achterdocht. ‘De wereld is ons niet goed gezind’. ‘Als wij niet voor onszelf zorgen, wie doet dat dan wel?’ Door gebeurtenissen als de Shoah is in Israël de mentaliteit ontstaan van: Wie ons een klap verkoopt, kan een 10x hardere klap terug verwachten. Het is treurig genoeg dat de geschiedenis een volk zo cynisch en hard gemaakt heeft. Als wij onze moslims hier in NL blijven buitensluiten en discrimineren, zullen zij tov ons autochtonen hetzelfde cynisme en dezelfde harde afstandelijkheid ontwikkelen.

op 02 08 2014 at 19:20 schreef Emigrant:

De tijd dat het NRC-Handelsblad ‘sjiek’ was ligt al heel lang achter ons. Van de Nederlandse pers is alleen de Groene nog leesbaar. Gelukkig zijn er buiten Nederland veel goede kranten.

op 02 08 2014 at 19:35 schreef Leo Schmit:

@TE Op de vermeende Shoah mentaliteit van Israeliers en Joden, kan ik helaas niet ingaan. Palestina werd reeds voor de Shoah gestolen door Joodse immigranten en hun terreurgroepen (Irgun, Stein, Haganah). Na WOII sloegen ze hun slag met de Nakba van 1948. Niks klap verkopen en 10 klappen terug, verhaal.

Maar wat betreft mijn argument: De behoefte aan haat om de bezetting en de moordpartijen te vergoelijken: kijk naar dit citaat:

http://www.ibtimes.com/gaza-conflict-trigger-anti-semitic-attacks-across-europe-1641468

“What is driving many of these so-called anti-Israeli protests is not so much a concern for Palestinians but it is driven more by hatred toward the Jewish state and Jews in general,” said Daniel Schwammenthal, director of the American Jewish Committee’s Transatlantic Institute in Brussels. “If you attack a synagogue, explain to me what this has to do with being concerned about Gaza. You just want to hurt the Jews.”
“The Holocaust killed 6 million Jews but it didn’t kill anti-Semitism in Europe,” Schwammenthal said. “This has been with Europe, part of its legacy, unfortunately, for 2,000 years.”

And we love it.

op 02 08 2014 at 19:43 schreef Leo Schmit:

Correctie:

‘ Maar wat betreft mijn argument: De behoefte aan haat om de bezetting en de moordpartijen te vergoelijken is er ook om de gelederen te sluiten, waardoor twijfelende Israeliers door deze misdaden gedwongen worden om hieraan mee te doen’.

Als je 1 500 mensen vermoord en 10 000 mensen verminkt uit naam van de holocaust, dan sleep je nogal wat Israeli’s mee in de misdaad.

Hamburger heeft dit probleem ook op Joop.nl en op andere fora aan de orde gesteld.

op 02 08 2014 at 20:07 schreef Pyt van der Galiën:

Helaas lijkt het regime nog steeds o.a. de Amerikaanse regering in handen te hebben

Er is geen enkele aanleiding dat te denken. Het beste bewijs lijkt mij dat Israël du moment dat ze de belangen van de VS dreigt te schaden, teruggefloten wordt en dan ook braaf doet wat haar gezegd wordt. Iran is daarvan een goed voorbeeld.

op 02 08 2014 at 20:38 schreef laarmans:

Israel vecht door ook als alle tunnels zijn vernietigd.Hamas moet verpletterd worden, uitgeroeid tot de laatste van de 15.000 man.Helaas voor Bibi is Hamas geen homogene organisatie. Hamas is een Hydra met 7 koppen. Sla je er één kop vanaf, dan komt-ie dubbel terug.Net zo lang tot Hamas de wapens en de raketten heeft om de Iron Dome te ontwijken en er woonwijken in puin gaan, hetzelfde als wat er nu met Gazaanse woonwijken gebeurt met de grasmaaimethode.Het woord grasmaaien is bedacht door een hoge pief in het IDF. Bombardeer een woonwijk, dwing de bewoners naar elders en werk zo de hele Gazastrook af, ze kunnen toch nergens naar toe.Het cynisme druipt van mijn laatste zinnen,maar ik ben het geloof op een goede afloop zo langzamerhand verloren, al hoop ik vurig voor beide partijen dat ik ongelijk krijg.

op 02 08 2014 at 20:50 schreef dewanand:

Namaste Thomas E,

Ja, jij zegt het perfect, het shoah volk zegt nu:

‘Wie ons een klap verkoopt, kan een 10x hardere klap terug verwachten.’

Maar mijn leven is ook dit: ‘survival of the fittest coolie boy, die or perish weak coolie dewa, we will celebrate your suicide and eat you.’

Ach miauwt Wieroe: ‘dewa, de hel was te vol voor jou, dus daarom leef je nog’.

thanks Satan,

zie:

43 Het volk Israël

43.1 DE BETEKENIS VAN HET JOODSE BESTAAN
Een jood moet een hoge prijs voor zijn bestaan betalen, Hij moet een verheven leven leiden in een wereld die hem niet gunstig gezind is en weinig meevoelend is voor zijn voortbestaan. Sommigen van ons vragen zich, moe van opoffering en de inspanning, vaak af: is het joodse bestaan deze prijs waard? Anderen raken in paniek, zij zijn verbijsterd en hebben de hoop voor herstel opgegeven.

. Of wij zijn de laatste, de uitstervende joden, óf wij zijn degenen die onze traditie nieuw leven zullen inblazen. Zelden heeft in de joodse ge­schiedenis zoveel afgehangen van één generatie. De erfenis der eeuwen wordt verspeeld, óf verrijkt.

http://home.versatel.nl/heschel/Deel%203%20%27Antwoord%27/43.htm

op 02 08 2014 at 23:06 schreef Sasha Berkman:

Met de bekendmaking van de nieuwe Amerikaanse miljoenen steun voor de zionistische babykillers, lijkt het me dat er sinds Vietnam weinig veranderd is in deze smerige door westers imperialisme verminkte wereld.

op 03 08 2014 at 07:41 schreef Thomas E:

Leo, met het aangehaalde citaat bewijs je precies mijn punt. Antisemitisme is van alle tijden. Logisch dus dat je als Jood continu achterdochtig naar de wereld kijkt. Ik lees nergens uit de woorden van Schwammenthal dat Israël een junk-achtige behoefte aan buitenlandse haat heeft. Vreemde gedachte.

op 03 08 2014 at 13:59 schreef edo:

@dewanand het Shoah volk zegt helemaal niks aangezien er heel veel verschillende joodse mensen rondlopen. Ik weiger Israël te vereenzelvigen met de joden. Ik vind vaak de sterkte kritiek komen van joodse mensen, helaas vaak de mond gesnoerd door oorlogszuchtigen. Al die stompzinnige generalisaties maken racisme (en dan heb ik het niet over rassen, maar mensen die over gehele volkeren en geloven spreken alsof het om homogene groepen gaat) mogelijk.

op 04 08 2014 at 10:10 schreef cRR Kampen:

Het Israelische regime misbruikt de Shoa en laat overlevenden in eigen land totaal in de steek: http://www.haaretz.com/news/national/.premium-1.586970 .
Elk jaar demonstreren deze mensen voor een betere behandeling.

De leden van de Israelische regimes, hun ouders en voorouders hebben nooit met de Shoa te maken gehad. Liefhebbers gaan dit even na. Voorbeeld: ouders van Netanyahu verhuisden vanuit Minneapolis naar Israel, waar ‘Bibi’ in 1949 werd geboren.

Cynisme, anyone?

op 04 08 2014 at 11:12 schreef cRR Kampen:

“Er is geen enkele aanleiding dat te denken.” – allicht is daar alle aanleiding toe. Kerry over die ene vermeende ontvoerde soldaat noemde ik al. Maar natuurlijk ook de wapensteun – Israel heeft vorige week uitgebreid uit de Amerikaanse munitiedepots in het land mogen graaien, bijvoorbeeld.

op 04 08 2014 at 18:36 schreef Leo Schmit:

Ik wil dit verhaal wel afmaken en dan blijft er van die 2000 jaar J vervolging weinig over, maar dan verneem ik graag eerst even of onze hoofdredacteur dit wel toestaat.

op 04 08 2014 at 20:47 schreef Sasha Berkman:

“Ik weiger Israël te vereenzelvigen met de joden”

Dank je wel Edo voor je simpele woorden.
Het lucht me op dat er mensen zijn hier ten lande die door dingen heen kunnen prikken.

https://www.youtube.com/watch?v=JRHDLKTFLKU&list=PLBFBC1BC08D1E151C

op 04 08 2014 at 20:49 schreef Sasha Berkman:

http://politiek.thepostonline.nl/2014/08/04/media-en-politiek-hebben-het-imago-van-gaza-demonstraties-gered/

Ziek wordt ik hiervan.

op 05 08 2014 at 21:56 schreef edo:

@Sasha Berkman, Geen dank hoo :). Over die link, Ik vermijd het inmiddels. Ik probeer mijn aandacht te geven aan constructieve mensen en geluiden, de rest probeer ik maar links liggen. Ik kan het gewoon niet meer opbrengen.

op 05 08 2014 at 22:34 schreef het frolijke fietsertje:

@ Sasha Berkman:

”Ziek word ik hiervan.”

Dan zou je eens een keer zo dapper moeten zijn om dit griezelige, sektarische blogje van linksistische, ons-kent-ons, ouwe-jongens-krentenbrood, wat-hebben-we-het-hier-toch-geweldig-met-elkaar-getroffen, ”lieve” mensen te verlaten, en echte discussies aan te gaan, op een site waar geen moderatie vooraf plaatsvindt, en je niet beperkt bent tot 500 tekens, of weet ik veel.

Op TPO heerst ”vrijheid”, Sacha, geen zure verongelijktheid.

Ik hoop je er binnenkort tegen te komen.

op 06 08 2014 at 08:40 schreef Leo Schmit:

Niet dus. Houdt de mythe maar in stand

op 06 08 2014 at 11:06 schreef Peter:

Op TPO heerst ”vrijheid”, Sacha, geen zure verongelijktheid.

Ja, lache. Eén keer heb ik er een reactie proberen te posten. Die heeft ongeveer twee seconden geduurd. Jij kunt hier onder je pseudoniempje toch maar weer lekker losgaan, Fietsertje.

“Doe aangifte tegen Krapuul!” “Heb je soms een negerpik in je hol gehad?” Maar verder geen zure verongelijktheid, hoor.

Onbeschaamde vlerk dat je d’r bent.

op 06 08 2014 at 11:26 schreef cRR Kampen:

Grappig verward postje daar. Het is blijkbaar ‘laf’ om te posten op een ‘griezelig, sektarisch blogje’ en dapper om te posten op een blog waar zogenaamd alles mag.
Maar niet heus, want ‘vrijheid’ staat daar bijzonder pontificaal tussen aanhalingstekens.
Doet me denken aan het Appeltje van Herben, ofwel het gegeven dat partijen die in een vrij land klagen over gebrek aan meningsuitingsvrijheid altijd de eersten zijn om die vrijheid te vernietigen dra ze aan de macht komen.

op 06 08 2014 at 22:38 schreef Bertje:

TPO en vrijheid !

Maar iedere vorm van kritiek wordt afgestraft met een dikke vette ban.

Ga eens fietsen fietsertje!

op 06 08 2014 at 22:41 schreef Leo Schmit:

Peter is met iets anders bezig. Ik zie uit naar de volgende aanvallen op Duits, Draayer, Bennink, Schut en wat dies meer zij. Ook een manier om de werkelijkheid te ontvluchten.

op 07 08 2014 at 09:16 schreef laarmans:

Au,au, het frolijke fietsertje is met z’n ballen op de stuurstang gevallen,want als er één blog is dat bij elkaar hurkt als een sekte is het wel het blog van Bertje en Bassie.Gepensioneerden en andere maatschappelijk uitgeschetenen,posten de hele dag door en zijn het in alles eens.En komt er een keer een dissident geluid door, dan wordt-ie uitgescholden en belachelijk gemaakt onder het motto don’t feed the troll.Het discussiepeil is bedroevend, maar dat is het op elk blog waar PVV ers de boventoon voeren.

op 07 08 2014 at 09:44 schreef Sasha Berkman:

De vrijheid om nazi-taal over moslims uit te slaan is geen vrijheid.

op 08 08 2014 at 00:00 schreef MNb:

Kijk eens aan, Esther Voet is wakker geworden.

http://www.nu.nl/politiek/3847052/wilders-haalt-joodse-organisatie-advertentie.html

De Grote Blonde Leider wordt een tikkie marginaal. Met de ellende die hij in gang heeft gezet zitten we natuurlijk veel langer opgescheept.

op 11 08 2014 at 08:19 schreef Mohammed:

“Racisme wordt gevierd. Net als de dubbele standaard.”

M.i. de kern van het probleem.

op 13 08 2014 at 07:48 schreef Ralph van der Geest:

Dus in de krant welke meent dat anti-semitisme is ‘overgewaaid’ uit het Oosten – het persoonsbewijs met de ‘J’ en ‘Auschwitz’ zijn toch echt Europese uitvindingen hoor – laat men wannabe massamoordenaar Jan Bennink het opnemen voor ‘de joden’? Je zal maar zulke vrienden hebben, dan heb je echt geen vijanden meer nodig en alle reden tot zorg lijkt me zo.
http://www.krapuul.nl/overig/blog/173496/jan-bennink-wil-redactie-joop-nl-uitroeien-met/

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS