Home » Archief » Ditjes en datjes


[05.11.2009]

Ditjes en datjes

Peter Breedveld

FKK24

De titel van dit stukje is mijn ode aan Theo van Gogh, geen Ridder van het Vrije Woord, maar slachtoffer van de dwingende Nederlandse lafheid. Ik word nu al vijf dagen geplaagd door de hardnekkigste hoest ooit, een knallende koppijn en snel wisselende lichaamstemperaturen. Mijn longen, die ik ’s nachts in bed altijd zachtjes hoor piepen, maken nu een soort van klikkend geluid, dat me doet denken aan The Grudge. Komend weekend is mijn weekend met mijn kinderen, en als dit niet snel verbetert, ruk ik God zijn scrotum af.

Gisteren heb ik aandachtig geluisterd naar de medisch directeur van het Slotervaart ziekenhuis in Pauw & Witteman, en ik denk toch niet dat ik de Mexicaanse griep heb. Opvallend niet-arrogante man is dat, die patiënten niet bij voorbaat al wegzet als aanstellers.

Twitter is een wonderlijk fenomeen. Overdag wisselt iedereen links uit en wederwaardigheden over het eigen banale bestaan (vol files en treinvertragingen), ’s avonds wordt er gezamenlijk en al twitterend naar De Wereld Draait Door gekeken, daarna naar Netwerk, daarna naar Nova en tenslotte naar Pauw & Witteman. Op Twitter beschrijft iedereen wat alle anderen met eigen ogen al kunnen zien. ‘Marga van Praag nu aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk!’ Als het gesprek niet boeiend is, volgt commentaar op het publiek in de studio: ‘Die kerel achter Marga van Praag lijkt op een zombie!’

Een Italiaanse vriend, een importbruidegom, vertelde me eens hoe bizar hij het vond dat zijn collega’s tijdens de lunchpauze altijd bespraken wat er de vorige dag op televisie was geweest. “Iedereen luistert aandachtig naar één collega, die een bepaald programma tot in detail beschrijft, terwijl ze allemaal datzelfde programma hebben gezien. En als die ene collega iets beschrijft wat hem opviel, knikken alle anderen instemmend.”

Iets dergelijks zie je elke avond tussen acht en middernacht op Twitter. Iedereen is het daarbij met elkaar eens. Met ‘iedereen’ bedoel ik de mensen die ik volg, voor het merendeel omdat ze mij volgen, en ik wil weten wat voor mensen dat zijn. Het zijn vooral mensen die De Joop stom vinden en die heel blij zijn dat minister Plasterk de omroep Powned heeft toegelaten tot het publieke bestel, heb ik gemerkt.

Gisteren zaten de oprichter van Powned, Dominique Weesie, en de enige Powned-presentator, Rutger Castricum, in De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk had maar een paar minuten nodig om aan te tonen dat de achttien miljoen, die Powned van Plasterk krijgt, weggepist geld is.

Het ontbreekt Weesie totaal aan ideeën. Hij wil graag Hugo Borst als medewerker, zei hij toen Van Nieuwkerk bleef aandringen nou eens te vertellen wat voor nieuws we van Powned te verwachten hebben. Ook deed hij via de televisie een oproep aan Hans Teeuwen om zich te melden – ongefuckinglofelijk. “Maar Hugo Borst zít al in verschillende programma’s, daar breng je niks nieuws mee”, zei Van Nieuwkerk terecht. Toen onthulde Castricum, die vooral dom en saai is, dat Powned een sportprogramma wil brengen zoals Nieuwe Koeien, een heel oud programma van Harry Vermegen.

En verder was er niks. Weesie heeft alleen maar een heleboel mensen gemobiliseerd om de oprichting te steunen van een omroep die ons meer van hetzelfde gaat brengen. Achter die grote smoelen van Geenstijl/Powned gaat een afschuwelijke geestelijke en intellectuele leegte schuil. Of ‘schuil’: de gapende afgrond die Weesie is, is nogal nadrukkelijk.

Maar wie schetst mijn verbazing als ik op Twitter zie dat mijn volgers vrijwel allemaal vinden dat Weesie en Castricum zo scherp waren, en dat Van Nieuwkerk de Vijand is. Ze worden genaaid, de Powned-leden, en ze vinden het heerlijk.

Maar Twitter heeft ook zijn nut. Twitteraar Krapuul leidde me gisteren naar de nieuwste column van Mohammed Benzakour, die vindt dat de Turkse Almeloër Ahmet Okci, onlangs veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf wegens het gijzelen van een wethouder en vier gemeenteambtenaren, een lintje verdient.

Okci is gekgetreiterd door wethouder Anthon Sjoers, vindt Benzakour, échte journalistiek zoals in Zembla wordt verder in Nederland niet bedreven, vindt Benzakour, en weet je wát een aanslag is op de rechtsstaat? Het corrupte Almelose gemeentebestuur!, vindt Benzakour.

Benzakour kan zichzelf niet helpen. Plagiëren zit de man gewoon in het bloed.

O ja, en Peter Breedveld vindt Nico Dijkshoorn ook niet grappig, niet scherp, niet charmant, niet intelligent, niet eens per se geletterd. Wat is the deal toch met die man, mensen?!

Peter Breedveld, Roze Khmer, 05.11.2009 @ 10:50

[Home]
 

36 Reacties

op 05 11 2009 at 11:03 schreef Max J. Molovich:

Twitter is gewoon een ouderwets stamcafé. Wat betreft Powned: het rapport dat ze aan Plasterk hadden aangeboden waarin ze hun ideeën uit de doeken deden, vond ik destijds verrassend doortimmerd. Met aardige ideeën, die de onbenulligheid van zo’n Castricum en de wat vreemde permanente gelatenheid van Weesie ver ontstegen. Ik wacht nog even met m’n oordeel totdat ik de eerste programma’s zie.

op 05 11 2009 at 11:22 schreef babs:

Van Castricum vraagt wel eens door. Meer hoeft een journalist niet te doen.

Weesie is vooral een zakenman, die gaat een produktiebedrijf oprichten dat de Powned programma’s gaat maken. Zo kan hij op een legale manier alle subsidie naar zijn eigen bankrekening doorzetten, naar voorbeeld van Veronica.

Toch heeft Weesie ook wel iets van principes, zo bleef hij Hirsi Ali verdedigen toen zijn eigen achterban dolblij was dat ze het land was uitgepest.

Hét Powned programma bestaat trouwens al, in Spanje. http://www.seloquehicisteis.lasexta.com/inicio

Grappige mannen en mooie vrouwen die de overige media belachelijk maken. Doe er een beetje politiek bij en je hebt geenstijl-TV.

op 05 11 2009 at 13:08 schreef Loesje:

Gelukkig gaat de meeste ellende op de kwelbuis aan ons voorbij. Af en toe zien we het Journaal van acht uur. Soms zetten we daarna een filmpje op, of kijken naar Belgie of de BBC. Die laatste, is trouwens gisteren weer begonnen met een nieuwe serie van “Spooks”. Vinden we wel spannend. Maar net zoveel keren gaat ie gewoon uit. Heb een veel-lees abonnement van de Bieb. Neutje, knaagje erbij, heerlijk!
Heb een boek van Hafid meegenomen. “Paravion”, is de titel. Moet het nog lezen. Ga ik waarschijnlijk Zondag aan beginnen.
En Twitteren gaat helemaal langs me heen, evenals Hyves. Ik gebruik de PC voornamelijk om de kranten te lezen en diverse weblogs. En om dingen op te zoeken. Ik beschouw het Internet als een grote “Ensiekloopie”. Hoewel ik de papieren versie ook nog wel es pak, gewoon om te vergelijken.
In ieder geval wens ik je van harte beterschap, Peter, en hoop dat je Hassnae niet “aansteekt”.

op 05 11 2009 at 13:45 schreef Weg met internet! » Blog Archive » De intellectuele leegte der stijlloze figuren:

[…] Nee helaas, we mochten het gister niet zien. We hadden andere dingen te doen. Maar vandaag lazen we een mooi artikeltje op het blog met de curieuze naam Frontaal Naakt over het holle vat PowNed, dat deze week om vage […]

op 05 11 2009 at 14:34 schreef Jeroen Mirck:

Over PowNed kun je lang en kort praten. Laat ik het kort houden: Rutger van Castricum heet Rutger Castricum en Harry van Meegeren heet Harry Vermeegen. En Nico Dijkshoorn is inderdaad een totaal onleuke columnist. Uit de stal van Geenstijl, inderdaad.

op 05 11 2009 at 14:46 schreef de Haas:

Ik vind Dijkshoorn meestal wel leuk, origineel en intelligent. Zeker de stukken op GS die hij als Kouwes schreef waren klasse. Inderdaad vind ik Weesie en Castricum slecht uit de verf komen (of misschien zitten ze permanent slecht in de verf) in de praatprogramma’s waar ze verschijnen. Vooralsnog HOOP ik dat het wat wordt met die televisie van ze, en serveer ze niet bij voorbaat af.

Jeroen, wat is (zijn) je punt(en)?

Gerhard

op 05 11 2009 at 14:52 schreef stroopdoos:

Eerlijk is eerlijk, ik hoop dat Powned deze taal gaat uitslaan en evenzo kritisch te werk zal gaan als jij dat in dit artikel doet. Hulde!

op 05 11 2009 at 14:59 schreef Peter:

Bedankt, Jeroen! Zijn nou mijn kansen zeker helemaal verkeken bij de Bloggie-uitreiking?

op 05 11 2009 at 15:21 schreef Peter Breedveld over Powned en Twitter - Sargasso:

[…] document.write(''); Peter Breedveld over Powned en Twitter05-11-2009 om 15:21 door Carlos Peter Breedveld over Powned en Twitter: “Achter die grote smoelen van Geenstijl/Powned gaat ee… DWWD, Powned, Twitter, Waan v/d Dag Terug naar het […]

op 05 11 2009 at 15:23 schreef Passant:

Zowel Rutger als Nico Dijkshoorn doen eigenlijk bij ieder optreden hetzelfde kunstje. Best een leuk kunstje, maar het wachten is er op dat mensen een beetje klaar zijn met dat kunstje.

op 05 11 2009 at 15:40 schreef Lianne:

Hier op de redactie gaat het er natuuuurlijk ook over. Links, rechts, stijlvol, stijlloos. Heb me er een beetje in verdiept de afgelopen dagen en vanuit vrouwelijk oogpunt denk ik: Waar the F zijn de vrouwen van geenstijl? Is dit louter een mannending? Ik surf wel eens naar geenstijl en dan lach ik om sommige berichten maar als ze bij DWDD aankondigen dat ze een ‘voetbalprogramma’ gaan maken, word ik nog niet echt nieuwschierig.

Ik ben erg benieuwd of de tweede akte van het spel Geenstijl net zo goed geacteerd is als de eerste. Ik denk dat deze mannen een leuk showtje opvoeren voor de HBO’ers met een penis en iedereen Owned vrolijk mee…

op 05 11 2009 at 16:58 schreef POWNED (Geenstijl) bij De Wereld Draait Door:

[…] POWNED (Geenstijl) bij De Wereld Draait Door Gepost door : MADBELLO op: 05.11.2009 – Category Binnenland, Internet, TV, Video, Weblogs. POWNED (Geenstijl) bij De Wereld Draait DoorIn de serie uitzending gemist. Het eerste blog van Nederland die tot de publieke omroep schopt en of ze echt gaan schoppen zullen we nog moeten wachten, maar ze hebben de concurrenten niet mee. Matthijs van Nieuwkerk die gewoonlijk een leuk gesprek probeert te voeren, zat deze keer echt te stoken en te vissen in een lege vijver. Dominique Weesie hield het zakelijk en Rutger Castricum leek net of i tot aan het ontploffen was en hield zich in. Maar het leukste wat ik daar over heb gelezen vandaag komt van Peter Breedveld in een alles omvattende, leuk, herkenbare column op Frontaal Naakt : Ditjes en datjes […]

op 05 11 2009 at 17:59 schreef hj:

Nico Dijkshoorn was ooit best grappig, maar z’n columns volgen altijd hetzelfde stramien en ik zou er nu ook zo 10 van kunnen schrijven. Invuloefeningetje.

Over Rutger heb ik gemengde gevoelens. De ene keer heeft hij best goede filmpjes en iig een originele stijl van ‘journalistiek’ bedrijven waarbij meer boven water komt dan bij veel andere presentatoren, maar de andere keer is het zo loos, leeg, lui, clichématig en gezocht dat ik hem na 1 minuut met een luide gaap wegklik.

op 05 11 2009 at 18:02 schreef joeri:

Op tv laat Weesie niet zo veel kwijt over de plannen, maar als je het PowNed-beleidsplan bekijkt zie je wel degelijk een sterke visie over wat ze willen gaan doen. Ik denk dat ze in de media niet al te hoog van de toren willen blazen en dat ze nu achter de schermen gaan werken aan, hopelijk, goede programma’s. Van een voetbalprogramma word ik ook niet echt blij. Laat ze in godsnaam in de actualiteitenhoek gaan zitten.

op 05 11 2009 at 18:11 schreef Peter:

Ik heb dat beleidsplan eens opgezocht, en ik kan het niet lezen. Als ik met mijn cursor naar het vergrootglas ga, komt er een ballonnetje ‘fit to page’. Geen idee wat de bedoeling is. Alleen voor nerds met geen seksleven, I guess.

op 05 11 2009 at 18:14 schreef joeri:

@peter: er is ook gewoon een pdf: http://www.dumpert.nl/mirror/PowNed_01_beleidsplan_web.pdf

op 05 11 2009 at 18:30 schreef Peter:

Mijn God, en die is nu al minuten aan ’t laden.

op 05 11 2009 at 18:46 schreef Peter:

Nou, daar staan inderdaad een aantal heel leuke plannen in. Ik begrijp niet dat de auteur van dat plan dan in DWDD niks beters weet in te brengen dan ‘Hugo Borst’ en ‘Nieuwe Koeien’.

op 05 11 2009 at 19:09 schreef Max J. Molovich:

Was het geen poging tot humor? Of tot ‘zich afzetten tegen de Hilversemkliek’? Qua net doen alsof hun neus bloedde.

op 05 11 2009 at 19:11 schreef Peter:

Tja, ik kan niet in de hoofden van Weesie en Castricum kijken, maar gelachen heb ik in elk geval niet.

op 05 11 2009 at 21:45 schreef Bert Brussen:

@Peter: ging jij Anthon Sjoers trouwens nog kapotbloggen?

op 05 11 2009 at 22:28 schreef Jarich:

Ik vind het wel eng dat Peter mijn mening steeds met 180 graden kan laten draaien…

op 05 11 2009 at 22:49 schreef Salpeterzuur:

“@Peter: ging jij Anthon Sjoers trouwens nog kapotbloggen?”

Dat zou ik als FN-lezer ook heel graag zien. Kapot moet die Schjoersch. And while you’re at it, maak ook gehakt van meneer Knip die geen knip voor de neus waard is.

op 05 11 2009 at 23:41 schreef Peter:

Ja, ja, Anthon Sjoers moet ook nog kapot. U ziet, ik heb voorlopig zat te doen.

op 06 11 2009 at 09:33 schreef Johan van Dijk:

Wat ik me afvraag is of het geenstijl-concept wel geschikt is voor de Nederlandse TV.
Zo’n FOXNews-achtige formule (“Hitler was links!” etc.) werkt in Amerika maar ik vraag me af of er in Nederland genoeg idioten zijn waarbij dergelijke propaganda erin gaat als koek.

op 06 11 2009 at 11:14 schreef Smeets:

Johan,

Er zijn genoeg idioten..

op 06 11 2009 at 11:30 schreef leo schmit:

Down load verliep bij in 20 seconden. En we hebben hier nog niet eens glasvezel.

Eerste indrukken:
De schreeuwerige presentatie past goed bij GS.

De combinatie van beeld en tekst gaat ten koste van de tekst, die daardoor miniskuul en onleesbaar wordt. Maar dat is misschien de bedoeling. Vergroot je de tekst dan vallen de plaatjes ruim buiten het format van het pc-scherm.

De wetenschappelijke basis voor deze jongeren tv is Prof. Weggeman met zijn ‘netwerk’ generatie (itt ‘protest’-generatie). Hoe zit het dan met BNN? Reeds te oud?

De netwerkgeneratie mag meteen reageren als de presentator een domme vraag stelt, lees ik. Interactief. Ik ben (niet) benieuwd wat daaruit komt.

Veel plezier, ‘zorgeloze spanningszoekers en ambitieuze pleziermakers’.

op 06 11 2009 at 11:36 schreef Peter:

Die verhalen over wie de doelgroep is en hoe die moet worden bediend, heb ik slechts snel gescand; had ik ook geen boodschap aan. Ik heb gekeken naar de concrete ideeën voor de programma’s en dan zie ik bijvoorbeeld een reportage van een Arabische journalist, bijvoorbeeld iemand van Al-jazeera, die in Nederland op pad gaat en dat zou ik wel gaan kijken. Powned geeft in het plan ook blijk van een veel beter inzicht van wat allochtone jongeren aanspreekt dan bijvoorbeeld de VARA of de NOS. IK verbeeld me dat dit komt doordat Powned niet de neiging heeft aan volksverheffing te doen.

op 06 11 2009 at 12:09 schreef JUr:

Ik zie een vooral drammerige Matthijs die bijna schuimbekkend de tafel over rolt met de aandrang van een geile reu om de GS-heren te bespringen. Maar dan in negatieve zin :) Meneer van Nieuwkerk heeft duidelijk te lang moeten wachten voor hij de kans kreeg het duo aan tafel te krijgen; hij stelt z’n vragen met de intonatie van een SS commandant in een kampverhoor en onderbreekt de gasten eindeloos opnieuw. Jammer want ik wil dingen horen van de gasten. Het ongeduld van van Nieuwkerk verstoort het interview en de nieuwswaarde die het zou kunnen opleveren. Laat je gasten praten!

op 06 11 2009 at 13:10 schreef Huub:

Ik vond al bij het eleidsplan van POWned dat het verre van vernieuwend was. Van alles met BN-ers, die op verschillende manieren gevolgd werden in hun leven, en af en toe een forumachtig iets waar ze “iets”met interactie beloofden.

op 06 11 2009 at 13:25 schreef Peter:

Ja, heel schokkend vind ik het ook allemaal niet. Maar het is toch aanzienlijk meer dan ‘Hugo Borst’ en ‘iets in de trand van Nieuwe Koeien’.

op 06 11 2009 at 13:57 schreef leo schmit:

Geen boodschap aan de doelgroepdefinitie?

De netwerkgeneratie van Weggeman (het brein achter dit geheel) is inderdaad inclusief voor allochtoon en autochtoon. Deze jongere zit volgens PowNed te wachten op de volgende items:
-zorgeloos: lifestyle programma’s, make up, mode, culinair, wijnproeven, soaps
-spanningszoeker: extreme sport, sky diven, kick boksen, rafting, action films
– ambitieus: jonge ondernemers, – politici, -onderzoekers, – kunstenaars,- sportjongens en – meisjes
– pleziermakers: boeken, muziek, film, theater, reizen

op 06 11 2009 at 16:58 schreef Wichard:

Powned is net als God.

Eerst zien, dan geloven.

op 06 11 2009 at 18:16 schreef jvdheuvel:

Twitter soms nuttig; ik wist t wel. ;-)

op 06 11 2009 at 19:36 schreef diamantina:

“Powned is net als God.”.

Nonstijl is zoals een vette en laffe trol. Na zijn grote bek kan het alleen nog maar liggen kermen om een nooit te gedane fout omtrent zijn altijd geprovoceerde LUST…

op 07 11 2009 at 02:36 schreef Odmar Tichelaar:

Powned was volgens mij oorspronkelijk niet meer als bedoeld om de bestaande subsidie-media te kijk te zetten. Ik verwacht er verder ook niets van.

Wie Anthon Sjoers is, ga ik nog opzoeken.

Jouw ervaring in het Slotervaartzieknhuis kan ik niet onderschrijven, ik daar nooit ben geweest. Ik had echter wel een soortgelijke ervaring in het VU. Zelfs slecht nieuws kan op die manier als bevrijdend ervaren worden.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS