Home » Archief » Durf te vergeven


[08.11.2017]

Durf te vergeven

Peter Breedveld


Scène uit Kuroneko (Kaneto Shindo, 1968)

De laatste, zeg, twaalf uur is het opvallend stil in de Joop-hoek. Hasna el Maroudi juichte gisteren nog triomfantelijk dat ook theaterproducent Job Gosschalk voor gaas gaat wegens seksueel geweld, daarna kwam er niet zoveel meer. Meredith Greer roept iets over ketchup en bloed ruiken, Joyce Brekelmans houdt het bij wat gezellige retweets, Pascal Vanenburg heeft griep. Beterschap, Pascal!

Van Joop-roerganger Francisco van Jole is al bijna een etmaal niets meer vernomen. Dat is geen goed goed teken. Is de geluidsopname, die GeenStijl gisteren publiceerde, en waarop Van Jole schutterig een spervuur van verwijten ondergaat van een vrouw aan wie hij zich in een dronken bui zou hebben opgedrongen, dan toch geen fake?

Kinderen opeten

Dit is geen leedvermaak. In fact, ik heb hiervoor gewaarschuwd: de #Metoo-revolutie wordt er zo één die haar eigen kinderen opeet. Het is al een mediacircus, waarbij iedereen vol spanning uitkijkt naar de volgende kop die rolt. Ooo, Dustin Hoffman, wie had dat gedacht! En wie is dat nou weer? Nooit van gehoord. Ja hoor, Katja Schuurman heeft er ook wat over te zeggen. Het is lekker om de machtigen te zien vallen, en bekende mensen hun onverdedigbare vrienden te zien verdedigen. Loyaliteit is mooi, maar niet als we bloed hebben geroken en zwelgen in onze morele verontwaardiging.

En er is ook al een dodelijk slachtoffer gevallen. Voelt dat goed? Of is het te betreuren maar onvermijdelijke collateral damage?

Ik denk dat Van Jole erin is geluisd. Of beter: zich erin heeft láten luizen. Die vrouw op die geluidsopname is me iets te geestig: “Als ik je voortaan op televisie zie, denk ik alleen nog maar aan Francisco van Jole in een witte onderbroek”. Die is voor de bühne. De GeenStijl-reaguurders gaan er ook gretig mee aan de haal. Van Jole moest vallen, én hij moest worden vernederd.

Ze is niet oprecht. Ga maar na: je zegt dat je getraumatiseerd bent, pretendeert Van Jole te confronteren met zijn eigen gedrag, maar je neemt alles stiekem op met het doel hem te schandpalen? Niet oké.

Seks en naakt

Een tijd geleden werd ik benaderd door een vrouw, een journalist zei ze dat ze was, die me wilde interviewen over seks en naakt. Meteen bij de eerste mail ging mijn spidey sense al op tilt. Ze wilde ergens alleen met me afspreken. Daar ben ik verder maar niet op ingegaan.

GeenStijl linkt naar mijn vorige stuk, parafraseert mij en GeenStijl-redacteur Bart Nijman instemmend dat het gevaarlijk is mensen in het openbaar van seksueel geweld te beschuldigen, maar voor deze ene keer mag het van de heren.

Nee, GeenStijl, ik heb het al vaker gezegd: jullie weten altijd weer een nieuwe dimensie toe te voegen aan het concept hypocrisie. Het is nou ook weer niet zo dat jullie blazoen schoon is op het gebied van seksueel geweld.

Plus je maakt nu officieel deel uit van de #Metoo-meute. Ook voel ik me er prettiger bij als jullie me gewoon blijven haten.

Zielig

Ik hoop dat iedereen hier heelhuids uitkomt, dat hoop ik echt. Ik vind het naar. En het mag niet, of misschien juist wel, maar ik vind het ook zielig voor Van Jole. Ik weet niet wat er gebeurd is, vermoeden doe ik het wel, maar als hij iets verkeerds heeft gedaan, moet je naar de politie en niet naar GeenStijl met een in het geniep opgenomen gesprek.

Ik hoop ook dat het Nederlandse filiaal van de #Metoo-beweging hier iets van leert. Of voelt dit ook als rechtvaardigheid? Ga je straks ook ‘eindelijk!’ kraaien als Van Jole van zijn sokkel valt?

Temper je bloeddorst, durf te vergeven. Wees streng, maar vergevingsgezind.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 08.11.2017 @ 09:12

[Home]
 

24 Reacties

op 08 11 2017 at 10:47 schreef Natasha:

” Ook voel ik me er prettiger bij als jullie me gewoon blijven haten” .

Gouden zin

op 08 11 2017 at 10:56 schreef Rob van Kan:

Op het hoogtepunt van “geloof het slachtoffer”, uitgevent onder andere op Joop door Meredith Greer, vroeg ik me al af wie dit nog gaat herhalen als de beschuldigde iemand is die ze zelf sympathiek vinden.
Misschien hebben ze inmiddels begrepen wat ik bedoelde.

op 08 11 2017 at 11:40 schreef Tyrone:

Van Jole ook een seksmaniak? Wie zegt dat? Laten we de bron erbij halen. Oh, GeenStijl. Pffff, die hebben vanaf minuut een in hun bestaan Van Jole altijd al een beentje willen lichten. De fittie tussen die twee is zo oud als het begin van de world wide web. En dat geluidsfragment dan? Hmmm, dat klinkt wel heel erg als van Jole. Zou het toch….?

Maar wacht, met de nieuwe technologie van tegenwoordig kan je zelfs celebrities dingen laten zeggen die zij nooit uitgesproken hebben. Alles is manipuleerbaar. Zie al bijvoorbeeld hoever het Canadese startup bedrijf Lyrebird is met hun audio software https://www.theguardian.com/technology/2017/jul/26/fake-news-obama-video-trump-face2face-doctored-content. Scary shit in deze tijden van fake news. En een hele goedkope manier om iemand te framen voor bijvoorbeeld seksueel geweld.

Ik wil wel geloven dat Van Jole geframed is. Maar hij en zijn collega’s van Joop zijn wel heeeeeeeeel stil. Hoe langer de stilte, hoe meer ook ik zal twijfelen. Wie durft nog voor zijn/haar handen in het vuur te steken voor degene die beschuldigd wordt voor aanranding/verkrachting?
Verdomme, #MeToo begon zo goed….

op 08 11 2017 at 13:47 schreef Chakir:

Alweer ruimschoots van tevoren de juiste analyse gemaakt en eea in het juiste perpspectief geplaatst door PB. Klasse!
Peter, vraagje: wat is er voor nodig om het dagelijkse weerbericht van het 8 uur-journaal in te wisselen voor een “final thought van PB”? #beterpeterdanhetweer?

op 08 11 2017 at 13:51 schreef Roos Schippers:

Tragisch dat het Geen Stijl moet zijn die publiekelijk schandpaal nagelen tot handelsmerk heeft gemaakt, en TPO dat janktirades afsteekt over het verpeste ideale masculiene klimaat voor de gezonde Nederlandse man, door dat vermaledijde MeToo, wel te verstaan. Zij zijn dus de aangevers in dezenieuwe episode van het MeToo drama. Ik las al over een strijd tussen links en rechts, maar dan in de arena van seksuele intimidatie
Tussentijds laten cijfers van Rutgers zien dat MeToo van oorsprong ging over een structureel probleem in de samenleving, door mensen die niet overweg kunnen met machtspositie.

op 08 11 2017 at 14:43 schreef daan:

Iemand laten vertrappen door de horde volgers en reclame inkomsten harken door de #metoo te kapen, dat is dubbel feestvieren daar op de redactie

op 08 11 2017 at 15:08 schreef hamar:

Daan en Roos, volgens mij zijn GS en TPO de #meetoo echt niet begonnen hoor. En dat andere media er gretig op inspringen is een gegeven. Alleen Joop realiseert zich kennelijk dat een boemerang ook wel eens terug kan komen.

op 08 11 2017 at 15:16 schreef Norm Peterson:

Ik sta onvoorwaardelijk achter Francisco van Jole –

en dat zal zo blijven. Ik voel aan mijn water dat GS en hun vriendjes in het kwaad in de MeToo-storm een gouden kans zagen om Francisco te kielhalen.

(Laten we niet vergeten dat Dumpert iets heel ergs op zijn geweten heeft: het de zelfmoord in drijven van een vrouw van 68, zonder strafblad, die een onbeheerde portefeuille pakte, in een winkel.)

Als je met GS te maken hebt, is het goed als je je vijand echt kent.

Deze op mensen lijkende lagere levensvormen gaan over lijken.

op 08 11 2017 at 15:44 schreef Norm Peterson:

Oh, @ Tyrone –

ik vind de stilte van FvJ & co. juist goed. Laat ze eerst maar eens razen. Ik vermoed dat een waardig zwijgen nu beter is dan een verklaring.

Alleen al het idee dat je je zou moeten verantwoorden jegens GS… dat hoeft helemaal niet. Stilte is niet hetzelfde als bekennen.

FvJ is niet de ‘onderliggende partij’ (sorry). En GS is een troep halve garen, die politie-uniformen aangetrokken hebben, en dan denken dat ze mensen mogen gaan arresteren.

Hoogmoed komt voor de val. Altijd zo geweest, zal altijd zo blijven.

op 08 11 2017 at 15:57 schreef Mario:

“Hoe langer de stilte, hoe meer ook ik zal twijfelen.”

Geen idee waar dit verder over gaat, ik ben geen hypehoppende hufter die ‘gebruikmaakt’ van social media. Maar iets met een frame van geenstijl, zoals er eerder al meerdere waren (sexwerkers ‘inhuren’ om bij een kerk een “pussy riot” te veroozaken, bijvoorbeeld…)

Iedere uiting van geenstijl/ TMG dient met een kiloton zout genomen te worden.

Evengoed, Tyrone, waar rook blijft cirkelen wil jij dus maar wat graag vuur zien. Kijk je wel uit voor wolven, zonder te schreeuwen? LOL!!1!

Extragratisbonus: deugmensen en een inmiddels iets van 15 jaar durende fittie. Ik zie psychiatrisch patient Bert Brussen nog zitten, met zijn wapperende vingertje. Oh, oh. Wat een ‘merk’.

op 08 11 2017 at 17:23 schreef Roos Schippers:

Hamar, kennelijk ben je een aanhanger van het “oog om oog, tand om tand” principe. Oud Bijbels is dat. Vandaag legde een dominee me uit dat dat principe de oudere zevenvoudige wraak verving, om het volk tot beheersing te manen. Vanaf dan vermoordde je er nog maar één van de andere clan als je hetzelfde lot was overkomen. En niet zeven. Er lijkt bijna verlangen te spreken uit wat je zegt; Joop moet zich realiseren dat de boemerang terug kan komen. Want straf moet volgen?
Ik vind het ranzig dat juist “media” als GS en TPO aan de haal gaan met MeToo dat met bekende Reviaanse ironie in overtreffende trap de hel in is geschreven. MeToo was een initiatief waarbij slachtoffers van seksuele intimidatie onuitgesproken shit kwijt konden. En, verdomd, nee, daarmee zijn GS en TPO niet begonnen.

op 08 11 2017 at 17:51 schreef vander f:

Vanmiddag hoorde in van Jole op de radio reageren op die beschuldiging van de ‘dame’.
Hij had het er hoorbaar moeilijk mee, gaf toe dat er wat was gebeurd waar hij zich wat ongepast had gedragen.
Maar hij was toen moe, wat dronken etc. wat zeker geen verontschuldiging was, ook dat hij zich niet alles nauwkeurig kan herinneren maar er was zeker geen fysieke dwang. (buiten een ongevraagde tongzoen maar of je dat fysieke dwang kan noemen vind ik dubieus)
In zijn beleving was er niets ernstigs gebeurd, in haar beleving blijkbaar wel.
Het was echter wel een misdraging die door die #metoo beweging verkettert wordt.

Dat deze ‘dame’ nu echter via Geenstijl in de openbaarheid treed, ongetwijfeld opgestookt door dat hele #metoo gedoe, vind ik van haar dan weer uiterst dubieus.
(Ze heeft 2 jaar later contact opgenomen met van Jole om zich te beklagen over z’n gedrag en toen die opname gemaakt)
Ik ben geen van Jole fan maar dit is heel naar.
Door die hele hysterische hetzerij beland ook hij nu op de grote hoop bij gewelddadige verkrachters en ranzige sociopaten, gecreëerd door de Asha ten Broeke’s en Meredith Greers.
Ik hoop dat deze dames nu inzien wat voor monster ze gebaard hebben.

op 08 11 2017 at 18:31 schreef Norm Peterson:

@f –

dank voor je toelichting. Ik mag van Jole, en daar is geen verandering in gekomen.

En ik hoop dat de VARA zich op geen enkele manier zal laten beïnvloeden door het Grote Boze Volksgericht dat gaande is.

op 08 11 2017 at 19:43 schreef SIGILUX:

Boontje loontje zullen we maar zeggen. En ik lach me kapot om die Joopies ja. Natuurlijk is Geenstijl mega hypocriet, hun eigen aanrandingen houden ze wel binnen, dat is regel 1 bij domrechts, alles voor de goede eigen zaak. Ik moet nu denken aan Nanninga die tijdje geleden de wereld liet weten dat ze haar eigen dochters nog aan Baudet (well, no danger there ) en Geenstijl medewerkers zou vertrouwen. Benieuwd trouwens wanneer de eerste vrouw op de #metoo brandstapel wordt gegooid, die kunnen ook wat van hoor. #spannend Ook beterschap voor Pascal derhalve ROFL

op 08 11 2017 at 21:41 schreef Dennis:

Glas, plas, alles bleef zoals het was:
https://joop.bnnvara.nl/nieuws/berichtgeving-francisco-jole

op 09 11 2017 at 09:16 schreef Anoniem:

een anonieme dame.
GeenStijl.
waar hebben we het over.??

goed stuk, Peter.

op 09 11 2017 at 11:38 schreef Norm Peterson:

@ Anoniem –

klopt. Ik las net dat men het orakel dat zich uitgeeft als John van den Heuvel ingeschakeld heeft.

Waar hebben we het over?

En: wie zonder zonden is, werpe de eerst steen.

En: oordeelt niet, opdat Gij niet geoordeeld zult worden.

op 09 11 2017 at 15:31 schreef Mario:

@vnderF, ouwe sinasappelboer van me.

“Door die hele hysterische hetzerij beland ook hij nu op de grote hoop bij gewelddadige verkrachters en ranzige sociopaten, gecreëerd door de Asha ten Broeke’s en Meredith Greers.

Zondebok-principe. Jij als oud-geenstijl reagurende veteraan zou inmiddels toch beter moeten weten? Gecreeerd door? Iets wat er al eeuwen is, laat zich niet creeren door een tweetal dames, die jij recent hebt uitgekozen om voor zulks ‘verantwoordelijk te zijn’.

op 09 11 2017 at 19:43 schreef knutsel:

We houden juist hééél erg veel van je Peter!
Mwoehaha!

op 09 11 2017 at 21:14 schreef Sasha Berkman:

flikker op met je “Mwoehaha!” vunzige geenstijlsmeerlap.

op 09 11 2017 at 23:33 schreef knutsel:

Ik hou ook van jou Sasha!
*is vanavond bijzonder vergevingsgezind*

op 10 11 2017 at 14:42 schreef Frank assmann:

Heksenjacht.Het internetvolk speelt aanklager,rechter en beul tegelijk.
Sexueel wangedrag dient afgestraft te worden maar het hoort bij het OM en niet op internet
Voor de “oudjes”onder ons.
Dit lijkt op de massahysterie rond de “Bolderkar” maar dan in het groot.
Schande!

op 11 11 2017 at 10:52 schreef Jan Vrolijk:

Totaal gebrek aan zelfreinigend vermogen bij de hypocriete-anderen-de-maat-nemers.
Totalitair fascistisch gedrag. Geef ze macht en de ‘heropvoedings’kampen schieten als paddestoelen uit de grond.

op 12 11 2017 at 01:30 schreef Martijn:

Even zonder het over echt heftig misbruik of Motley Crüe-taferelen te hebben, maar meer geflirt met mislukte zoenpogingen zoals die van Van Jole: mensen zijn raar bij beroemde mensen. En beroemde mensen zijn sws raar, maar zeker ook omdat mensen om ze heen raar zijn. Iedereen loopt zichzelf al snel een beetje voorbij in die sfeer. Ik heb het wel van dichtbij gezien, geen misbruik natuurlijk maar wel vreemd gedrag, een raar universumpje van adoratie. Zelfs bij de relatief obscure bandjes waar ik mee gehangen heb en de stoet fans zag langstrekken: stotterende jongens, flirtende meiden. Het vergt wel wat van de zelfbeheersing van zo’n artiest om daar altijd verantwoord mee om te gaan, net als de drugs en de drank.

Zat vandaag die (dodelijk saaie) Leonard Cohendocu te kijken en zoals die chick naar ’m kijkt dan kan je Cohen niet kwalijk nemen dat ie denken “kopje koffie misschien?”. Dan waag je misschien later ook wel een gokje met een poging tot zoenen. Cohen is verstandig (“te ingewikkeld”) maar hij zal ongetwijfeld z’n avonturen gehad hebben.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS