Home » Archief » Een strafblad is bij nader inzien toch niet zo stoer


[07.09.2023]

Een strafblad is bij nader inzien toch niet zo stoer

Peter Breedveld

Als ie veroordeeld zou worden voor het beledigen van Sidney Smeets, zou hem dat “geen reet” boeien, het zou zelfs “keurig” staan op zijn c.v., tweette Sander van Dam alias de Luikjesnazi toen ik hem adviseerde een advocaat te nemen.

Nu hij daadwerkelijk is veroordeeld (60 uur werkstraf, waarvan 30 voorwaardelijk, een contactverbod en 1500 schadevergoeding), lijkt hij het niet zo stoer meer te vinden. Eerst ontkende hij gewoon glashard, daarna sneerde hij dat Justitie blijkbaar niks beters te doen had en nu is hij vooral druk anderen te wijzen op hún volgens hem strafbare uitingen. Van Dam was niet bij zijn eigen rechtszaak en is dus bij verstek veroordeeld. Hij beweert dat hij nooit een dagvaarding heeft gehad omdat hij op een niet-geregistreerd adres woont, maar dat is wat ongeloofwaardig, want de politie had hem eerder al gevraagd naar het bureau te komen voor een verklaring naar aanleiding van de aangifte van Smeets. Hebben ze toen niet zijn adres even geverifieerd?

Complot-theorieën

Domrechts is ontploft door de veroordeling. Allereerst is er natuurlijk Wierd Duk, die voortdurend beweert dat, als hij aangifte gaat doen tegen mensen die hem racist, fascist of gewoon een nare eikel noemen, Justitie daar niks mee wil doen. Nu het Openbaar Ministerie blijkbaar wél tijd bleek te hebben voor de aangifte van Sidney Smeets, is eigenlijk Duk het echte slachtoffer, want alles draait altijd en overal en zonder uitzondering om Wierd Duk.

Het totale ongeloof over de veroordeling is grappig. Daardoor richtte de domrechtse woede zich eerst op rechtbankverslaggever (en hufter, trouwens) Chris Klomp, die het nieuws van de veroordeling naar buiten bracht. Nu het toch echt waar blijkt te zijn dat Van Dam een strafblad heeft en moet schoffelen, is Domrechts aan het grossieren in complottheorieën. Dat moet een D66-rechter geweest zijn, roepen mensen natuurlijk. OpinieZ-schrijver Maaike van Charante, lees hier wat voor gifslang dát is, suggereert dat Smeets gebruik heeft gemaakt van zijn “contacten” om Van Dam te veroordeeld te krijgen, dit ondanks “de bewezen feiten” tegen Smeets.

Smaad en laster

Het wil er bij die lui niet in dat Van Dam veroordeeld is omdat hij een strafbaar feit heeft gepleegd. Je mag mensen niet zomaar van “grooming” beschuldigen, en Smeets is nooit veroordeeld voor grooming of kindermisbruik of wat dan ook. Hij heeft niks illegaals gedaan, laat dat toch eens doordringen in die botte koppen. Je kunt niet zomaar iemand van strafbare feiten beschuldigen.

Maar terwijl Domrechts altijd aandringt op vervolging en straf als je de feitelijke onjuistheden in een artikel van Duk op rij zet, en zich ook massaal zat te verheugen op mijn veroordeling, toen ik me voor de rechter moest verantwoorden voor het beledigen van een gestoorde racist (de rechter sprak me vrij en gaf me ook nog een compliment), vindt het de veroordeling van Van Dam het meest onrechtvaardige dat er in Nederland is gebeurd sinds de terdoodveroordeling van Johan van Oldenbarnevelt. Mensen beschuldigen van pedofilie en kindermisbruik is één van de kurken waar Domrechts op drijft, en blijkbaar ziet het dat als een grondrecht.

Hoop put het daarom uit Chris Klomps uitleg van het verschil tussen smaad en laster. Laster is als je mensen onterecht van iets beschuldigt. Smaad, en dat is waar Van Dam voor is veroordeeld, gaat over het aantasten van iemands goede naam, dat kan ook strafbaar zijn als diegene wel heeft gedaan waarvan hij, zij of hen wordt beschuldigd. in de verknipte denkwereld van Domrechts betekent dit, dat Smeets dus tóch een groomer is. Ik voorzie een golf van aangiftes en veroordelingen, want Domrechts leert gewoon helemaal nooit, nergens van.

Domme sukkel

Mensen verwijten me vaak dat ik van “Domrechts” spreek, maar het is ook gewoon stuitend dom volk. Journalist Paul Verspeek legt uit hoe dat werkt met vervolging, wat het opportuniteitsbeginsel is, maar feiten doen het gajes helemaal niks. Dit is domheid: niet onwetendheid, maar krampachtig vasthouden aan je onwetendheid, die onwetendheid koesteren om er je agressieve woede mee te kunnen blijven voeden.

Ook Sander van Dam is een wat dommige sukkel die nooit wat begrijpt. Een doorsnee Twitter-troll die progressieve mensen framet met uit de context gerukte screenshots van tweets, zijn zogenaamde vierluikjes. Het idee is niet van hemzelf, Jan Bennink begon ermee onder zijn pseudoniem Ans Aarsema, om te proberen mij gecanceld te krijgen. Van Dam kreeg er een heldenstatus mee en werd ook door Wierd Duk op het schild getild in De Telegraaf. Daardoor gaat zo’n type zich onaantastbaar voelen en zich allerlei rare dingen veroorloven. Nu staat er dan een veroordeling op zijn c.v. en Sander Schimmelpenninck heeft gelijk dat Wierd Duk daarvoor mede-verantwoordelijk is.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland.

 

 

Become a Patron!

Peter Breedveld, 07.09.2023 @ 10:57

[Home]
 

1 Reactie

op 07 09 2023 at 10:58 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS