Home » Archief » Eigen antisemitisme eerst


[08.02.2024]

Eigen antisemitisme eerst

Peter Breedveld

Eergisteren heeft de Tweede Kamer per motie bepaald dat de leus “From the River to the Sea” antisemitisch is. De motie is opgesteld door een SGP’er, en de SGP heeft heel veel verstand van het staatsrecht, zegt iedereen altijd, maar volgens mij is het aan de rechter om over zulke dingen te oordelen en die heeft afgelopen zomer nog gezegd dat de leus niet antisemitisch is.

Het is een vreemd fenomeen en nogal totalitair om voor anderen te bepalen wat ze met hun uitspraken bedoelen. Activisten hebben vaak genoeg uitgelegd dat ze met de leus bedoelen dat iedereen in Israël, dus ook als ie Palestijn is, dezelfde rechten en dezelfde vrijheid zal genieten. Als ze dat zeggen, dan is dát wat ze bedoelen.

Daarnaast komt het me ook nogal onzinnig voor. Zoiets als met een stemming bepalen of Jezus God is.

Natuurlijk gaat het de partijen, die de motie hebben gesteund, erom pro-Palestijnse demonstraties te criminaliseren. De voormalige CIDI-bobo Ronny Naftaniël was er uiteraard zeer mee in zijn nopjes. Een paar dagen eerder al had hij over pro-Palestijnse demonstranten in het Haagse centraal station al gezegd dat ze straks, net als Hamas, tunnels gingen graven. Een zeer kwaadaardig frame. De man is een slang.

Krokodillentranen

De luid beleden verontwaardiging over antisemitisme is nogal hypocriet, gezien er onder de partijen die de motie steunen een aantal zit dat zich aan ondubbelzinnig antisemitisme heeft schuldig gemaakt, waar de rest nooit één woord aan vuil heeft gemaakt. Een van de oprichters van JA21, bijvoorbeeld, Annabel Nanninga, lijkt aan een soort antisemitische Tourette te lijden. Haar bekendste uitspraak is waarschijnlijk die over de “mooie ovens van Hitler“. De andere oprichter, Joost Eerdmans, beet Arnon Grunberg eens toe dat hij het er zelf naar gemaakt had toen Grunberg vertelde dat iemand hem had geschreven dat Hitler was vergeten hem te vergassen.

Samen met dit antisemitische tuig maakt Ronny Naftaniel nu jacht op de culturele ontmoetingsplaats Pakhuis de Zwijger, die van hem geen gemeentelijke subsidie meer mag krijgen vanwege een serie bijeenkomsten in het kader van “Justice for Palestine.”

En wat te denken van de PVV, waarvan een Kamerlid, Gideon Markuszower, zei dat “verachtelijke Joodjes” in de Oost-Europese bossen moeten worden achterlaten om ze daar dood te laten vriezen? Een andere prominente PVV’er, Martin Bosma, tegenwoordig Kamervoorzitter, heeft nogal bizarre uitspraken gedaan over de Joodse George Soros, de Jud Süss van onze tijd, die allerlei clubs zou financieren om onze beschaving te ondermijnen. Klassiek antisemitisme, maar zie, meneer is Kamervoorzitter. Lord of the fucking Flies.

Dit openlijke antisemitisme heeft geen enkele hindernis gevormd in de politieke carrière van de genoemde lieden. Niemand heeft ze er ooit op aangesproken. En nu gaan ze wel eendrachtig achter pro-Palestijnse demonstranten aan? Flikker toch een heel eind op.

Geveinsde vroomheid

Het doet het altijd goed op de bühne, die hete tranen van verontwaardiging vanwege een hakenkruis op een synagoge, een Hitlergroet bij een demonstratie of een bedenkelijke leus, maar het betekent helemaal niks als je niet eens geïnteresseerd bent in het bestrijden van antisemitisme in eigen gelederen. Dan gaat het je niet om antisemitisme, maar om iets anders. Geveinsde vroomheid en vaak om haat tegen moslims, Arabieren en tegen Links. De meeste Vrienden van Israël zijn ook antisemieten. Ze zien Israël als een voorpost in de strijd tegen de islam, of tegen Arabieren, of allebei. Dát is waarom ze Israël steunen, en om geen andere reden.

Opvallend trouwens, dat uit de hoek waar er jarenlang op gehamerd werd dat moslims maar eelt moesten kweken, dat gekwetst zijn het probleem van de gekwetste was, dat vrijheid van meningsuiting het hoogste goed was en niet beperkt mocht worden, nu vooral gewerkt wordt aan het verbieden van van alles. Mag geen “From the river to the sea” zeggen, mag ook geen “extreemrechts” meer zeggen, kondigde Bosma bij zijn aantreden als Kamervoorzitter aan. Het zooitje probeerde kritiek op Wierd Duk verboden te krijgen en Wilders en zijn trawanten hebben in de loop der jaren het ontslag en de vervolging van heel wat critici van de Partij van de VRIJHEID geëist.

De Magnietters ga ik ze voortaan noemen. Of nee, laat ik het maar gewoon bij “fascisten” houden.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 08.02.2024 @ 09:14

[Home]
 

1 Reactie

op 08 02 2024 at 09:15 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS