Home » Archief » Eigen Jodenhaat eerst!


[28.02.2014]

Eigen Jodenhaat eerst!

Jeroen Hoogeweij

pos2
Illustratie: Barahona Posollo

Het lijkt erop dat we in Nederland een obsessie hebben met Islamitisch antisemitisme. Als wat Turkse pubers rare opmerkingen maken over Joden, of Marokkaanse straatschoffies een keppeldragende medelander uitjouwen, staan de blogs en kranten daar dagenlang mee vol en zijn we allemaal ontdaan: islamofobe columnisten als Elma Drayer kraaien dat de jodenhaat weer terug is, GeenStijl gaat vol op het orgel, domrechtse blogs draaien overuren en kamervragen worden gesteld. De indruk wordt constant gewekt, dat die jodenhaat nieuw leven ingeblazen werd door islamieten, terwijl Nederlanders een stapje verder zijn in het civilisatieproces; dat ontgroeid zouden zijn. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Roomblanke vriendjes

Ik heb een Joodse moeder. Tot mijn achtste hield me dat niet zo bezig, maar tijdens de Dodenherdenking dat jaar legden mijn ouders me uit dat tachtig procent van mijn familie in kampen vermoord werd. Vaak werden hun onderduikadressen overigens verraden door Nederlandse buurtgenoten.

Diep onder de indruk vertelde ik dat de volgende dag aan klasgenoten in de kleedkamer. Als reactie daarop scandeerden roomblanke vriendjes op mijn protestants-christelijke basischool minutenlang “vuile Jood”; in de daarop volgende weken werd ik uitgemaakt voor “lorrenjood”, “brillenjood” en werd me vaak gevraagd waarom ze mij niet ook vergast hadden.

Allochtone jodenhaat

Toen ik huilend thuiskwam nadat ik door een groepje klasgenoten ook in elkaar geslagen werd vanwege mijn Joodse achtergrond, maakte mijn vader een afspraak met de bovenmeester. Die vond dat we ons daar niet druk om moesten maken, dat het kattekwaad was en kinderen onderling wel vaker nare dingen zeggen. Ik moest het maar incasseren. Mijn Joodse identiteit werd kortom gevormd door de jodenhaat van autochtone Nederlanders. Geen artikel werd gewijd aan dat leed, geen kamervraag gesteld.

Volgens mij zijn al die nobele bestrijders van allochtone jodenhaat dan ook geloofwaardiger, als ze eerst het antisemitisme van hun eigen bevolkingsgroep onder de loep nemen. Het lijkt haast wel of dat doodgezwegen wordt, terwijl het wel degelijk in opkomst is en steeds explicieter wordt.

Verdwaasde kaalkopjes

Dat manifesteerde zich wat duidelijker met de opkomst van de Occupy beweging waar veel complotdenkers deel van uitmaken. Volgens deze mensen werd de economische crisis veroorzaakt door de Joden, zitten ze achter 9/11 en proberen ze in feite de wereld te controleren. En de Holocaust is natuurlijk een verzinsel. Het is het aloude “Jews-bankers-hang’em all“-adagium in een nieuw jasje, dat zowel in extreemrechtse als extreemlinkse kringen te vinden is.

Waar blijven de artikelen en de kamervragen? Vroeger hadden we alleen Stormfront, dat gefrequenteerd werd door een paar verdwaasde kaalkopjes, maar tegenwoordig hebben we Micha Kat die de Holocaust ontkent (dit wordt heel snedig “holohoax” genoemd), Martin Vrijland die van mening is dat Joden hun zogenaamde economische macht misbruiken om de landen waar ze in wonen te ondermijnen, of Jeroen de Kreek die onbestraft zijn haat tegen joden kan botvieren.

Kritiek op Joden

De rechter vindt zelfs dat we zulke uitspraken eigenlijk niet serieus moeten nemen, want wat geeft dat nou als een blank gekkie zoiets schrijft? Zelfs op Frontaal Naakt komen we nog een verdwaalde reaguurder tegen die Hitlergroeten en Holocaustgrappen met ‘kritiek op Joden’ verwart en iemand als Barracuda geeft al sinds jaar en dag voluit de ruimte aan de ranzigste jodenhaat.

Want tja, de vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Of Olympiczion, die recentelijk wist te melden dat Joden niet zomaar psychopaat, maar half alien en half mens zijn, een “anderdimensionale duistere energie” hebben. En dan noemde ik de ergste sites nog niet eens: neem voor de grap eens een kijkje op anderekijk.info, of oogenhand.wordpress.com en je zult onversneden nazisme aantreffen van een niveau waar ze op Stormfront van zouden blozen.

Hand in eigen boezem

Dit beperkt zich overigens niet tot een handjevol gestoorde bloggers, maar heeft een olievlekwerking. Deze sites worden drukbezocht en hebben stuk voor stuk actieve reaguurdersgroepen die zich vaak nog extremer uitlaten dan de bloggers zelf en ook proberen om hun penetrante geurspoortjes op andere blogs achter te laten. Het is kortom de hoogste tijd dat we islamitisch antisemitisme even laten voor wat het is en de hand in eigen boezem gaan steken.

Jeroen Hoogeweij heeft een Twitter-account maar hij is actiever op zijn Facebook-account.

Jeroen Hoogeweij, 28.02.2014 @ 09:31

[Home]
 

85 Reacties

op 28 02 2014 at 10:01 schreef Natasha Gerson:

Bravo! Jouw ouders namen eea tenminste serieus, de mijne zeiden ‘vuile Jood? Ze zullen wel idioot bedoeld hebben!’ En dat was het dan. Goed stuk. Alleen Jeroen de Kreek had ik niet genoemd, mensen die duidelijk en ook onderkend niet compos mentis zijn voegen nooit zoveel toe aan een betoog als dit. Micha Kat is een randgeval, het is sowieso zorgelijk dat mensen wat dan ook geloven wat die uitkraamt…

op 28 02 2014 at 10:01 schreef Bertje:

Jeroen

Tja daar noem je er drie zeg, kreek, vrijland en kat de drie van biotex dacht ik zo. Er zullen altijd wel gestoorde blijven met evenzo gestoorde meningen.
O en natuurlijk moeten we de hand in eigen boezem steken en daar de islam wat mij betreft gewoon bij ons hoort moeten we ook waakzaam zijn voor islamitisch antisemitisme.

http://www.bpb.de/politik/extremismus/antisemitismus/145728/antisemitismus-unter-muslimischen-jugendlichen-randphaenomen-oder-problem

http://hpd.de/node/15010

op 28 02 2014 at 10:51 schreef Thomas E:

Helemaal mee eens. IJverige zakenmensen en begaafde ondernemers uit een etnische minderheid hebben het altijd gedaan. Overal. De Pakistani in Engeland, de Indiërs in Afrika, etc. Pure jaloezie, die uitmondt in pesterijen en zelfs gewelddadigheden. Zolang je arm en beleefd bent en je smoel houdt is het goed, maar waag het niet om succes te hebben.

op 28 02 2014 at 11:05 schreef Thomas E:

Helemaal mee eens. IJverige zakenmensen en begaafde ondernemers uit een etnische minderheid hebben het trouwens ALTIJD gedaan. Overal. Denk aan de Pakistani’s in Engeland, de Indiërs in Afrika etc. Pure jaloezie, die uitmondt in pesterijen en zelfs geweld. Zolang je arm en beleefd blijft en je smoel houdt word je redelijk getolereerd, maar waag het niet om succesvol te zijn.

op 28 02 2014 at 11:13 schreef Ruud van Gerrevink:

Je hoort inderdaad wel eens spreken over de bedreiging van onze “Joods-christelijke cultuur / traditie” door invloeden van buitenaf.

Na het bekijken van de BBC serie van Simon Schama (http://www.joodseomroep.nl/the-story-of-the-jews) die overigens volgende week te gast is bij Adriaan van Dis/DWDD, zal het iedereen duidelijk zijn dat de Joden een heel andere beleving hebben bij de term “Joods-christelijke traditie” dan diegenen die deze term doorgaans bezigen.

op 28 02 2014 at 11:16 schreef pam emmerik:

ik vind dit een zeer interessant artikel niet in de laatste plaats omdat ik een Joodse moeder heb en tja haar familie grotendeels haar laatste ademhalingen in Auschwitz of Sobibor heeft gedaan…zelf word ik never als Jood aangezien, met mn rode haar en groenblauwe ogen vinden mensen me ‘Iers’
tja, nooit geweest…in Ierland. omdat ze me niet voor Jood aanzien voelen sommige mensen zich geroepen om over Joden te gaan klagen. dat laat ik nooit op me zitten maar stuitend is het wel! mazzeltov pam
nog iets: ik treiter nimmernooit palestijnen…al word ik daar dan van beschuldigd. maar Joods zijn is nog geen Israeli zijn!!!!

op 28 02 2014 at 14:44 schreef Jabir:

@natasha

Ik noemde de Kreek niet zozeer vanwege zijn eigen verhaal, maar vanwege de voor mij onbegrijpelijke uitspraak van de rechter, waarin niets wordt gedaan met de impact die het los van zijn geestelijke gesteldheid op anderen kan hebben. Een TBS’er kan wellicht niet toerekeningsvatbaar zijn, maar dat gegeven maakt zijn slachtoffer niet minder dood. Zag ook een parallel met die uitspraken van de bovenmeester en die rechter. Negeren helpt ook helemaal niet, want bevestiging is helemaal geen drijfveer voor zulke mensen. Zo’n uitspraak is wat dat betreft gewoon een vrijbrief.

@Bertje

Zeker horen ze erbij, mee eens. Maar ik vind het wel van belang om eerst mijn eigen culturele kader kritisch te toetsen en daarna dat van een ander. Dat is de volgorde. Wat je nu ziet is dat islamitische jodenhaat in het zonnetje gezet wordt, terwijl autochtone jodenhaat gedownplayed wordt.

op 28 02 2014 at 17:47 schreef Sneebal:

Ik ben er altijd voor om alle problemen te overzien. Onder autochtonen en allochtonen heerst antisemitisme. Het verhaal van Jeroen is stuitend. Afschuwelijk. Maar hoe vaak komt dat voor? Ik (ook joodse roots die bij mijn vroege omgeving, een boerendorp, bekend waren) ben nooit gepest en hoor ook in de grote stad weinig gezeur over joden. Ik, een andere n=1, heeft een andere ervaring. Zelf hoor ik ook weinig tot geen allochtonen over joden. De krant staat er af en toe vol mee. Ook met joden die klagen dat ze scholen moeten beveiligen en het keppeltje af doen vanwege allochtonen. Tsja. Ook weer n=x.
Kortom: wat is het probleem en hoe wijdverbreid is het? Ik weet het echt niet.

op 28 02 2014 at 19:08 schreef Jabir:

Kan ik die nazi van oogenhand een factuur sturen? Hij nam mijn artikel gewoon integraal over.

op 28 02 2014 at 20:20 schreef Brenda van der Veer:

Maar ik vind het wel van belang om eerst mijn eigen culturele kader kritisch te toetsen en daarna dat van een ander.

Wie behoort wel en wie niet tot jouw culturele kader?

op 28 02 2014 at 21:00 schreef Sasha Berkman:

Het gros van het schorem dat waarschuwt voor zgn islamitisch anti-semitisme functionaliseert de holocaust voor hun eigen agenda. Anti-semitischer kan het niet. Bijna niemand van die lieden spreekt zich openlijk uit tegen nieuwe europesche partners van Geert Wilders bij voorbeeld.

op 28 02 2014 at 21:32 schreef Jabir:

@Brenda

De vraag is niet wie, maar wat tot mijn culturele kader behoort. De Islam behoort niet tot mijn culturele kader en het Christendom, Jodendom en Humanisme weer wel. Als je niet in staat bent om je eigen kaders kritisch te toetsen, heb je in mijn ogen geen enkel recht dat van een ander de maat te nemen.

op 28 02 2014 at 22:07 schreef Engelbert Luitsz:

Curieus stuk. Van een later pas begrepen trauma, opgelopen op de basisschool, naar extreme maar te verwaarlozen randfiguren.
Snel geteld 15 links naar die “verkeerde jodenhaat” en niet één link naar dat echte gevaar, die reden voor de “hand in eigen boezem”. Niet erg overtuigend zo.

op 01 03 2014 at 00:09 schreef Brenda van der Veer:

@Jabir

De ‘ander’ is een wie. Staat een moslim die in dezelfde plaats als jij geboren is nog wel buiten jouw culturele kaders? Een christen uit, bijvoorbeeld, Brisbane is toch meer een ‘ander’ dan een moslim die bij jouw in de klas heeft gezeten. Met de laatste deel je een lokale cultuur.

op 01 03 2014 at 00:19 schreef Bertje:

Jabir

Heel simpel alles waarmee ik direct in aanraking kom behoort tot mijn culturele kader.
Verder ben ik het geheel met je eens.

Sasha

Zowaar ik ben het 100 procent met je eens.
( Gods wegen zijn ondoorgrondelijk )

op 01 03 2014 at 00:43 schreef MNb:

“de Occupy beweging waar veel complotdenkers deel van uitmaken”
Daar gaat mijn sympathie voor deze club.
Mijn onverkorte en onvoorwaardelijke complimenten voor dit stuk, Jabir.
Het is hier wel vaker opgemerkt dat Nederlandse joden niet veel ophebben met islamofobie. Nachtmerrie der herkenning, zeg maar.

op 01 03 2014 at 02:50 schreef Henk ten Doeschate:

Mijn vader leerde mij in het joods tellen, hij werkte met joden samen en heeft mij opgevoed in het besef dat antisemitisme en racisme het ergste zijn wat er is. Zo zijn toch de meeste mensen, dat hoop ik.

Deze bijdrage schokt mij zeer, hoewel ik natuurlijk weet dat antisemitisme en racisme alom zijn. Toch geloof ik dat het hier om een minderheid gaat. De meeste mensen zijn goed van hart. Zonder dat geloof is er geen samenleving mogelijk.

op 01 03 2014 at 07:21 schreef Jabir:

@Engelbert

Curieuze reactie. Het trauma ervoer ik al meteen als zodanig en dat kan je volgens mij ook uit de tekst opmaken. Wat ik daarnaast probeer te betogen, is dat het weliswaar randfiguren zijn, maar dat het hun impact er niet minder om maakt. Heeft denk ik met de aard van het internet te maken, waar randfiguren eigenlijk niet bestaan. In het echte leven heb je zeg maar één dorpsgek per dorp, maar op het internet vinden die elkaar. Daarnaast ben ik benieuwd naar de link die ik volgens jou miste.

@Brenda

De ander is zeker een wie, maar een referentiekader is geen persoon. Het is de set van overtuigingen, culturele vormen etc. waar ik in opgevoed werd, waarbinnen ik me beweeg en me mee identificeer. In dat opzicht staat mijn overigens sympathieke Islamitische bovenbuurvrouw verder van me dan die Christen uit Brisbane. De lekkere hapjes die ze me soms brengt maken trouwens wel deel uit van mijn referentiekader, want ze gaf me het recept en nu probeer ik het ook te maken. Ligt trouwens anders voor mijn zoontje, die suikerfeest op school vierde, zelfs een keer meeging naar de koranschool van een vriendje.

@Bertje

Ik identificeer me niet met alles wat ik tegenkom.

op 01 03 2014 at 08:51 schreef wiske:

De dorpsgek of randfiguren, een op het eerste gezicht mogelijke vergelijking, maar het dorp bepaalt wie dat is en kunnen lezen en schrijven is niet per sé in je voordeel, als je op straat riskeert aangereden te worden door sommige buren omdat je buitenlander bent en je gezicht ze niet aanstaat.

op 01 03 2014 at 09:39 schreef Mart:

God, lezen is moeilijk.

Jeroen zet een heel betoog op waarom autochtonen eerst eens iets aan de balk in eigen ogen moeten doen, en Bertje en Sneebal beginnen toch de allochtonen er weer bij te halen.

op 01 03 2014 at 09:49 schreef Jeroen de Kreek:

Peter Breedveld, ik vind het niet leuk om voor hater van Joden uitgemaakt te worden omdat ik dat niet ben. Dat kan je weten want ook jij hebt internet en het hele verhaal over mij en mijn joodse familie en de moord op hen door de Zionisten staat op internet. Jij bent academicus dus jou kan enige weldenkendheid worden toegekend. Erom knokken dat je het laat staan en wel ziet wat ik doe levert dat ik de moeite neem je aan een juridische boom op te hangen.

Ik wil dat je de tekst op jouw site over dat ik Joden zou haten weghaalt. Doe je dat niet dan heb jij in mij een eeuwige vijand gevonden. Je bent bij deze aansprakelijk gesteld voor de door jou onrechtmatig bij mij veroorzaakte schade ten gevolge van jouw laster en smaad jegens mij persoonlijk of althans deelname daaraan waaronder tevens begrepen de procedurele en pre-procedurele kosten. Je wilt géén ruzie met mij, écht niet doen want ik ben beroepshalve een grotere hufter dan jij die het geen reet uitmaakt wie Peter Breedveld denkt dat hij is. Duidelijk? Geen gelazer, geen gedoe, gewoon onmiddellijk weghalen die tekst. Nu!

op 01 03 2014 at 10:21 schreef Jabir:

De Kreek, even los van je bedreigingen van gisterenavond: er werd in rechte vastgesteld dat je een jodenhater bent. Dat je niet vervolgd wordt daarvoor heeft ermee te maken dat je volledig ontoerekeningsvatbaar bent en niet met onschuld. De rechter formuleerde dat als volgt:

5.4.5. De ten laste gelegde teksten zijn op zichzelf beschouwd beledigend voor joden. Het beledigende karakter van de door verdachte op internet geplaatste uitlatingen is onder andere gelegen in de aantijging dat de joodse bevolkingsgroep de Holocaust zelf zou hebben bedacht en zou hebben uitgevoerd voor eigen gewin. Dergelijke uitlatingen zijn te kwalificeren als kwetsend en beledigend, omdat het van algemene bekendheid is welk lot miljoenen joden tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft getroffen.

Dus steek je loze bedreigingen waar de zon niet schijnt. Waarover ik met de rechter van mening verschil is de consequenties die hij daaraan verbond. Hij verklaarde je ontoerekeningsvatbaar en stuurde je onbehandeld weg. Dat is een probleem, zoals je nu ook demonstreert met je bedreigingen.

op 01 03 2014 at 10:41 schreef Sneebal:

Mart
Lezen is heel moeilijk. Interpreteren ook. Ik zal daarom maar heeeel duidelijk zijn, speciaal voor jou. Ik kan niet inschatten hoe groot het probleem ‘autochtone’ jodenhaat is. En als dat niet kan ben ik er ook niet voor om het eventuele probleem van ‘allochtone’ jodenhaat aan de kant te schuiven omdat we eerst naar allochtonen moeten kijken.
En/En dus. Goed om te letten op autochtone jodenhaat, maar veronachtzaam de andere varianten niet. Als je goed leest en interpreteert, zie je ook dat het voor mij geen top-prioriteit heeft, puur pragmatisch, daar zit geen racisme achter. Maar ik laat me overtuigen. Graag. Wel op inhoud, niet met morele kaarten.
Kun je zelf svp specifieker zijn: wie moeten een balk uit de ogen halen? Alle autochtonen? Welke balk is dat dan precies?

op 01 03 2014 at 11:22 schreef Jeroen de Kreek:

Zielig voor jullie dat jullie zo te lijden hebben van chronische waanvoorstellingen. Aangevers (CIDI & co) dreigen op internet met ‘dire consequences’ als ik niet veroordeeld word. Rechters en raadsheren beslissen halfspastisch van angst dat ik ontoerekeningsvatbaar ben terwijl uit de feiten in het dossier inderdaad eenvoudig blijkt dat de Zionisten (lees Israël) de kwartiermakers zijn van WOII en de Shoah, en dus het bombardement op Rotterdam. Zou Jeroen Hoogeweij wonende te Schiedam kunnen aanspreken.

Jullie kunnen allemaal zelf lezen wat de feiten zijn. Het blijkt allemaal eenvoudig uit de authentieke Zionistische documenten die op internet te vinden zijn. Geschriften die niemand bestudeert en waarvan de Zionisten door lasterlijke aanklachten tegen mij voorkomen dat het grote publiek ermee bekend wordt. De Zionisten en de Nazi’s opereerde in vereniging. Werkend aan hetzelfde project.

Allemaal feiten die jullie weten kunnen want Google een beetje op mijn naam en je stuit direct op alles wat hierover op internet gepubliceerd is. Jullie stellen zelf goed snik te zijn dus jullie hoeven niet zo naar tegen mij op te hitsen. Vind ik niet leuk. Nergens voor nodig. Jullie imponeren hi

op 01 03 2014 at 11:26 schreef Jeroen de Kreek:

Samengevat: heel vet de vinkentering met jullie; ik voer geen debat met jullie over jullie smaad en laster. Jullie corrigeren de tekst dat ik Jodenhater ben of anders geef ik verdere invullingen aan de aansprakelijkheidstellingen waarvan jullie thans reeds kennis hebben genomen.

op 01 03 2014 at 11:33 schreef Bertje:

Mart

” en Bertje en Sneebal beginnen toch de allochtonen er weer bij te halen.”

Huh wat een onzin schrijf je daar,niks allochtonen ik heb het expliciet over islamitsch antisemitisme.

“O en natuurlijk moeten we de hand in eigen boezem steken en daar de islam wat mij betreft gewoon bij ons hoort moeten we ook waakzaam zijn voor islamitisch antisemitisme.”

Gelezen Mart, hand in eigen boezem, balk in eigen oog, vinger in je kont!

Jabir

Mijn oefening bestaat nou net daarin om me met alles te identificeren.
:-)

op 01 03 2014 at 11:46 schreef Bertje:

Toch even reageren op J.Kreek:

“…..de Zionisten (lees Israël) de kwartiermakers zijn van WOII en de Shoah, en dus het bombardement op Rotterdam. ”

Kan iemand mij even helpen met geschiedenis de staat Israël is toch van na de WO 2 hoe kunnen ze dan de kwartiermakers zijn? O wacht door een wormhole natuurlijk en intergalactische flux transporter techniek die de nazi’s in staat stelde om zich te vermommen als Israëliër en een tijdsprong uit te voeren.
En tussen neus en lippen pakte ze Rotterdam nog even mee.

op 01 03 2014 at 12:02 schreef Jabir:

Just wow….. Een reactie van een nazi op anderekijk.info:

Als ik dat artikel zo lees is het bar slecht gesteld met de jew-wise internetgemeenschap in Nederland en België. Vrijland en cohorten schrijven over aliens en reptielen terwijl ze tegelijk het Derde Rijk door het slijk halen. Dan haalt die Mischling van frontaal naakt nog een aantal reacties op artikelen aan. Tsjonge jonge, als dat het is.

“Mischling”…. Dat ben ik dus. Maar hoe kóm ik erbij dat Nederlands antisemitisme een probleem is? Dat kan dus allemaal in Nederland. Mooi dat ze allemaal even “out of the woodwork” komen om mijn punt te bewijzen. Wel grappig om te zien hoe hij er bezwaar tegen maakt op één hoop gegooid te worden met andere jodenhatende psychiatrische patiënten.

op 01 03 2014 at 12:02 schreef MNb:

Tja, ik begrijp nu wel waarom de rechter JdK ontoerekeningsvatbaar verklaarde. Hij is geen jodenhater, maar joden waren wel de kwartiermakers van de Holocaust.
Daar trappen ze zelfs op Stormfront nog niet in.

op 01 03 2014 at 12:06 schreef Jabir:

Ik vind de identificatie met de Kreek er niet vanaf spatten, Bertje ;-)

op 01 03 2014 at 12:12 schreef Olav:

Jeroen de K.:

of anders geef ik verdere invullingen aan de aansprakelijkheidstellingen waarvan jullie thans reeds kennis hebben genomen.

Ha, nu wordt het spannend. Ik zet worst, kaas en nootjes vast op tafel.

op 01 03 2014 at 12:22 schreef laarmans:

Wie geinteresseerd is in de mening van charidische joden over de zionistische ideologie in Israel, leze http://www.jewsagainstzionism.com
Onder de kopregel The State of Israel does not represent jews or judaism staan twee blokjes. 1. Our Mission en 2. Zionism. Vooral de info over het zionisme zal voor menigeen op dit blog een eye-opener zijn.

op 01 03 2014 at 12:30 schreef Olav:

Laarmans, denk je dat mensen dat niet weten?

op 01 03 2014 at 12:31 schreef Jabir:

Wat heeft dat precies met het onderwerp te maken, laarmans? Houd het alsjeblieft zuiver. Het gaat nu even niet over zionisme, of kritiek op Israëlisch beleid, die ik ook vaak heb,

op 01 03 2014 at 13:13 schreef Thomas E:

We tobben wat af met z’n allen hè?

op 01 03 2014 at 13:33 schreef laarmans:

@ jabir

Als filosemitisme het spiegelbeeld is van antisemitisme, dan kan driekwart of meer van het christelijke deel der natie in die spiegel kijken.Maar of ze dat ook doen? Op de site van Christenen voor Israel heb ik kort een discussie over dit onderwerp gevoerd, voordat ik van het blog werd geschopt.Ze begrepen niet wat ik bedoelde en tja.. dan word je algauw in een bepaalde hoek gedrukt.Je noemt een aantal individuele namen in je artikel. Maar hoe groot is het deel der christenen dat het wel niet zegt, maar wel denkt dat de joden Christus de Zoon hebben vermoord en daarvoor door God de Vader zijn gestraft met de Holocaust ?
Over dit latente antisemitisme lees en hoor je weinig, maar het is er wel degelijk.En dat vind ik veel gevaarlijker dan internet individuen met dubieuze teksten.

op 01 03 2014 at 13:49 schreef Boudewijn:

Alle discriminatie moet worden aangepakt zonder onderscheid te maken naar bron of doelwit. Ingaande op de specifieke instantie van discriminatie die hier wordt besproken valt mij op dat de van overheidswege ingestelde Monitor Rassendiscriminatie al jaren een gestage afname ziet in antisemitische incidenten in Nederland.

Het kan een rol spelen dat met de introductie van de Monitor vermeende incidenten van discriminatie eerst op hun merites beoordeeld worden vooraleer zij meegeteld worden.

Dat zou ook een verklaring kunnen zijn voor het feit dat minder onafhankelijke instanties als het CIDI en Likoed Nederland juist een stijging menen te zien.

op 01 03 2014 at 14:07 schreef Thomas E:

Laarmans, ik denk dat als je 100 antisemieten zou vragen: Waarom heb je de pest aan joden, dat je dan van 98 de hele uitgekauwde riedel te horen zou krijgen, zoals ‘ze trekken aan de touwtjes en knijpen ons af’ en ‘ze zijn hebberig en gierig’ en ‘ze onderdrukken de Palestijnen’ etc. En slechts 2 zouden misschien het Jezus-moordenaars argument opvoeren. Niemand is tegenwoordig nog bijbelvast genoeg om daarmee te komen.

op 01 03 2014 at 14:16 schreef Jabir:

“…het deel der christenen dat het wel niet zegt, maar wel denkt dat de joden Christus de Zoon hebben vermoord en daarvoor door God de Vader zijn gestraft met de Holocaust ?”

Vanzelfsprekend vind ik die gedachtengang bezwaarlijk. Sarah Silverman heeft trouwens een interessante nieuwe theorie over wie Christus eigenlijk vermoordde.

Weet je, zo lang het latent blijft vind ik het best. Het gaat pas lastig worden als ik erom uitgescholden zou worden, of in elkaar geslagen.

op 01 03 2014 at 15:40 schreef Mart:

Bertje en Sneebal begrijpen het nog steeds niet.

Jeroen schrijft specifiek dat we als autochtonen eens op moeten houden over allochtoon antisemitisme en eerst ons eigen huis moeten schoonmaken.

Als je dan komt met ‘jamaar we moeten alle vormen van antisemitisme toch aanpakken’, dan verwerp dus gewoon het hele artikel. Dan wil je dus op zijn best alleen maar wat doen aan autochtoon wangedrag als hullie het ook doen.

En ja, dat is inderdaad zeiken over de splinter in andermans oog, terwijl je de balk in je eigen oog niet wil bespreken.

En Bertje? Fuck off met je woordspelletjes. ‘Islamitisch’ is gewoon politiek correct voor ‘buitenlanders’. Ik weet het, jij weet het, dus wees en vent en geef het gewoon toe.

op 01 03 2014 at 16:49 schreef Bertje:

Mart

Woordspelletjes? Scrabble is een woord spelletje.
Hoe haal je het in je botte hersens om mij iets in de mond te leggen.
Even beter lezen Einstein ik onderstreep juist Jeroen zijn betoog. Maar los daarvan kunnen we het gewoon hebben over islamitisch antisemitisme of mag dat niet in jou wereldje in de mijne wel. En weet je waarom: omdat ik de islam zie als onderdeel van onze cultuur. Maar goed Mart als je perse politiek correct wil blijven, prima.

op 01 03 2014 at 18:53 schreef Sneebal:

Mart
Je leest me niet goed. Ik ben het niet met Jeroen eens en onderbouw dat. Je mag het niet met me eens zijn, en daar komen we dan niet uit als ik het zo bekijk, maar ga me niet dingen in de schoenen schuiven als racisme of dat soort flauwe morele taboekaarten.

op 01 03 2014 at 20:26 schreef Mart:

Nee Bert,

Als Jeroen specifiek vraagt of we op willen houden over allochtoon antisemitisme, en jij haalt het er toch bij, dan onderstreep je dat betoog juist niet.

Kan je honderd keer roepen dat het niet zo is, je woorden staan er gewoon, voor iedereen gewoon leesbaar.

En je verontwaardiging over wat ik je in de mond leg? Hou toch op man. Of je bent gewoon te stom om te weten dat je woorden gebruikt die dankzij de nieuwe politieke correctheid een negatieve lading als eufemisme voor racisme hebben gekregen, of je bent gewoon zo’n racist.

Linksom of rechtsom niet iemand waar ik moeite ga doen om respect voor op te brengen.

op 01 03 2014 at 22:28 schreef Bertje:

Mart

Dat in jou wereldje bepaalde begrippen gelijk staan aan racisme zegt meer over jou dan over mij.
Angstig en bekrompen lijkt me dat, je de mond laten snoeren omdat extreem rechts bepaalde termen gebruikt jezelf taboes opleggen omdat een derde iets zegt.
Wel eens in je op gekomen dat er mensen zijn die dingen gewoon even wat anders zien. Ik vrees van niet gezien je reacties.
Verder ben ik vooral met figuren als de uwe echt wel klaar.
Wil je toch nog even wijzen op de linkjes die ik geplaatst heb dan begrijp je misschien dat het wel degelijk relevant is om deze vorm van antisemitisme in de gaten te houden

op 01 03 2014 at 23:01 schreef dewanand:

Namaste Jeroen Hoogeweij,

zie dit citaat:
‘Ik moest het maar incasseren. Mijn Joodse identiteit werd kortom gevormd door de jodenhaat van autochtone Nederlanders. Geen artikel werd gewijd aan dat leed, geen kamervraag gesteld.’

Ja, ik herken mijzelf hierin, vroeger in 1993 was ik lid van de Jovd in delft en mijn bruine afkomst was altijd een probleempunt van discussie, tot op een dag een blanke jongen mij pijnlijk uitmaakte voor ‘hindoe fundamentalist’, terwijl ik toen letterlijk niets wist over het hele hindoeisme en 100% bruinlander of bountylander was. En zie nu, 21 jaar verder, rara, wie vind je als je googelt ‘hindoe fundamentist’? Zelfs Wieroe heeft hindoe fundamentalistische ideeen nu en zo zie je hoe succesvol hij evolueerde.

Maar waar hoor jij nu bij? hele identiteitscrisis maak je mee, net als mij, eeuwige Auslander, eeuwig vreemd he in dit roomblanke poldertje.

Waar zou jij niet vreemd zijn Jeroen?
Wij begrijpen jou honderd procent,

sterkte,

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten
planet of the intelligent hindu chimps

op 02 03 2014 at 01:23 schreef Olav:

Dewanand:

vroeger in 1993 was ik lid van de Jovd in delft

Met alle respect en waardering, Dewanand, maar dat verklaart toch wel iets…

Blij dat je alsnog verstandig bent geworden.

Geef Wieroe eens een flinke zak kattekruid om zich op goddelijke wijze in te verliezen. Dan heb je er, althans tijdelijk, geen kind meer aan ;-)

op 02 03 2014 at 05:52 schreef Sasha Berkman:

lol

op 02 03 2014 at 07:33 schreef Jabir:

Shalom Dewanand,

Grappig hoor, op die lagere school was ik goed bevriend met het enige Hindoestaanse/ gekleurde jongetje op de hele school, die het trouwens niet minder te verduren had: Monoj. Speelde ik altijd Ivanhoe mee.

En ik was later ook nog lid van de JOVD. Maar dat was om mijn ouders te zieken. Die hadden me gedwongen om mee te gaan naar die grote anti kernwapen demonstratie begin tachtiger jaren, terwijl ik met spandoeken rondlopen een gênante bezigheid vond. Ik vond ze ook hypocriet, want ze reden in een grote Volvo waar ze dan van die stickers met “kernenergie, nee bedankt” en dat tekeningetje van die mevrouw die een bom eruit schopt op hadden geplakt. Links stemmen en dik rijden, ik vond het bezopen. Samen met mijn neefje werd ik toen ook lid van het Oud Strijders Legioen en kregen we pakken met stickers thuisgestuurd, waarop stond; “liever een raket in de tuin, dan een Rus in de keuken”. Gingen we die andere stickers dan weer mee afplakken.

Maar ehh… Ik ben inderdaad overal een vreemde eend in de bijt. Ik weet niet beter.

op 02 03 2014 at 11:16 schreef dewanand:

namaste Olav, Shalom Jabir,

Ja, ik kan mij nog herinneren dat een jonge blanke jovder vroeger uitlegde dat kinderbijslag beperkt moest worden tot twee kinderen en hij wilde zo de groei van de zwarten en moslims beperken met harde hand, incl verplichte sterilisaties. Toch erg anti moslim en anti buitenlander klimaat was het daar bij jovd. Uiteindelijk ben ik eruit gekickt en ook geband later op het jovd forum, omdat men mij niet tolereerde als enige openbare koelie aapje.

Ik herken de gevoelens van Jeroen, tov die van mij. Vroeger was ik honderd procent ‘blank’ bounty Hollands, puur Westers en ik was nul procent hindoeistisch of religieus of iets dergelijks, absoluut atheist. Zo zie je wat discriminatie met een arme jongen kan doen, en hem geestelijk kan martelen, met verminkte ziel en vol trauma’s.

Alle volkeren en rassen discrimineren elkaar overal ter wereld, discriminatie is iets menselijks denk ik vaak, een noodzakelijk kwaad van het mensaap zijn, natuurlijk fenomeen, en daarom zijn wij niet naar gods evenbeeld geschapen uit een blokje klei. Kijk goed naar mensen en je ziet duiveltjes in vele kleuren en geuren. Misschien is Satan onze echte schepper.

dewanand en Wieroe

op 02 03 2014 at 12:32 schreef Thomas E:

“Misschien is Satan onze echte schepper.”
Hahaha dat vind ik een vondst, dewanand!

“omdat men mij niet tolereerde als enige openbare koelie aapje.”
Sorry, maar daar geloof ik helemaal niks van. Ik ken genoeg VVD’ers om te weten dat men over het algemeen iets te ruimdenkend is voor een dergelijke benauwde opstelling. Het barst trouwens van de (half)Indonesische en joodse VVD’ers. Nee, ik vermoed dat jouw verbale vaardigheden, in woord en geschrift, jou noodlottig zijn geworden. Niet iedereen is bestand tegen overenthousiaste opborrelingen :)

op 02 03 2014 at 13:56 schreef Bertje:

Jabir

Foei grote foei lid geweest van de o.s.l.
Ik ook moet ik tot mijn grote spijt en schaamte bekennen.
Grote God wat was dat achteraf een foute organisatie zeg had je ook zo postertje voor je raam “maak Nederland weerbaar” en zo een foute ” i love NATO ” sticker ?

op 02 03 2014 at 17:59 schreef Olav:

Thomas:

Ik ken genoeg VVD’ers om te weten dat men over het algemeen iets te ruimdenkend is voor een dergelijke benauwde opstelling.

En ik ken genoeg VVD’ers, van die geborneerde kutmiddenstanders en andere brave kleinburgers, om te weten dat het racisme in die partij sterk aanwezig is.

Maar goed, zeg nog eens iets grappigs.

Bertje:

Foei grote foei lid geweest van de o.s.l.
Ik ook moet ik tot mijn grote spijt en schaamte bekennen.
Grote God wat was dat achteraf een foute organisatie

Niet alleen achteraf hoor. Dat was toen ook al duidelijk als je had opgelet. Dus dat je je nu schaamt lijkt me terecht. En eerlijk is eerlijk: dat siert je dan weer wel.

op 02 03 2014 at 18:53 schreef Thomas E:

Olav is op iederéén boos. Zelf heeft Olav altjd de juiste keuzes gemaakt. Was iedereen maar zoals Olav.

op 02 03 2014 at 20:47 schreef Jabir:

Gelukkig had ik die opvattingen ruimschoots voor ik de stemgerechtigde leeftijd bereikte, hoewel ik mijn opvattingen over “de Rus” de laatste maanden aan het heroverwegen ben ;-) Bovendien had ik veel plezier met die stickers en de opgezwollen aderen in de nek van mijn vader. Dat blaadje interesseerde me verder niet. dus om nu te zeggen dat ik “spijt” heb…..

op 02 03 2014 at 23:03 schreef Bertje:

Olav

Jeugdzondes waren het niet veel later kwam de omslag. Puistjes en te veel hormonen en geen meisjes kunnen krijgen laten een man in de dop gekken dingen doen. ( overigens werd het me toen ook duidelijk dat er geen god kon bestaan of het moest een vieze sadist zijn met een bizar gevoel voor humor ik bedoel een 24 uurs erectie en puistjes is geen toffe combinatie)
;-)

op 03 03 2014 at 00:00 schreef Olav:

Thomas:

Olav is op iederéén boos.

Nee hoor. Ik ken heus wel enkele exemplaren van Homo sapiens waar ik niet heel erg boos op ben :-P

Zelf heeft Olav altjd de juiste keuzes gemaakt. Was iedereen maar zoals Olav.

Natuurlijk heb ik niet altijd de beste keuzes gemaakt. Je zwetst dus.

Maarre, heb je een probleem, beste man?

Je verkondigt hier dat VVD’ers in het algemeen van die ruimdenkende niet-racistische lieden zijn. Ik gaf je te kennen, zij het in andere woorden, dat zulks in het algemeen niet zo gesteld kan worden omdat de voorbeelden van het tegendeel nogal voor het opscheppen liggen. En die voorbeelden ken je, als je heel eerlijk bent, zelf natuurlijk ook wel. Maar het komt je misschien niet heel goed uit om er voor uit te komen. Omdat het pijn doet. Omdat je nog niet over die JOVD-fase heen bent. Dat kan natuurlijk en dat mag ook.

Hier past slechts mededogen.

op 03 03 2014 at 08:56 schreef Jabir:

Van zulke opmerkingen krijg ik gewoon zin om eens VVD te gaan stemmen, Olav. Het zou tegen mijn principes indruisen als ik die had, maar ontmaskerde mezelf toch al als een gestaalde reactionaire communistenvreter en na de laatste onthulling van de Kreek over mijn diepste gevoelsleven is mijn déconfiture toch al compleet.

op 03 03 2014 at 10:52 schreef Thomas E:

@Olav

Vooruit, ik laat me uit m’n tent lokken. In de eerste plaats ben ik nooit lid van de JOVD geweest; als jongere had ik wel andere dingen aan mijn hoofd dan politiek. In mijn studietijd leerde ik aardige mensen met een rechtvaardig wereldbeeld kennen en die bleken dan te stemmen op PvdA, D66, VVD, CPN, of noem maar op. En ik kwam eikels tegen die op dezelfde partijen stemden. Dus dat zei niks. Meestal had het stemgedrag simpelweg te maken met het ‘what’s in it for me’ principe. Idealisme moest het in het stemhokje afleggen.

Toen ik later met mensen van allerlei pluimage ging samenwerken, bleek mij dat degenen die absoluut niet betutteld wilden worden in hun doen en laten en om die reden zeiden VVD te stemmen, ook minder betuttelend en vooringenomen met allochtonen omgingen. Terwijl degenen die riepen dat de SP nu eindelijk eens moest mee regeren, eisten dat dan overlast door Turken in hun flat of het inpikken van banen door buitenlanders moest worden aangepakt.

Natuurlijk is dit van geen kanten representatief, ik kan alleen maar uit eigen ervaring spreken.

op 03 03 2014 at 16:47 schreef dewanand:

namaste Thomas E,
citaatje:
op 02 03 2014 at 12:32 schreef Thomas E:

“Misschien is Satan onze echte schepper.”
Hahaha dat vind ik een vondst, dewanand!’

Ja ja ja, nu snappen wij het helemaal, die echte, arme, naieve, geniale, almachtige Godspersoon besloot dus om de planten, dieren, bacterien, maden, vissen, microben enz te scheppen met zijn gouden toverstaf in het verre verleden, pre cambrium, slordige 400 miljoen jaar geleden. En alles ging goed op aarde.

Maar daarna kwamen de gevallen Engelen, Gabriel, Baal en Lucifer (Satan) en die schreven samen nieuwe heilige boekjes, en besloten om een duivels wezen naar hen evenbeeld te scheppen: de man en de mannin, onze eerste mensachtige duiveltjes, en zo kwam het kwaad op aarde, alles over dit duivels wezen kan je nalezen in het boekje Meer…. van Marianne Thieme van Partij van de Dieren waar Wieroe en ik lid van zijn. Alleen dieren en verder geevolueerde niet mensen mogen lid worden van deze partij. Doe dus snel je lelijk mensenkleed af.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten
planet of the intelligent hindu chimps

op 03 03 2014 at 18:12 schreef Olav:

Thomas:

Natuurlijk is dit van geen kanten representatief, ik kan alleen maar uit eigen ervaring spreken.

Kijk, dat is al een stuk genuanceerder dan:

Sorry, maar daar geloof ik helemaal niks van. Ik ken genoeg VVD’ers om te weten dat men over het algemeen iets te ruimdenkend is voor een dergelijke benauwde opstelling.

Daar waar je het eerst niet geloofde dat Dewanand in JOVD- en VVD-kringen racisme was tegengekomen, geef je nu tenminste ruimte aan de mogelijkheid. Pluspuntje voor jou.

Zie je wel, zo vreselijk boos ben ik helemaal niet.

op 03 03 2014 at 20:06 schreef Jabir:

@Dewanand

haha, Yaldabaoth, de Demiurg, is natuurlijk ook een volstrekte psychopaat. Opwekkend geloof hoor, die gnostiek ;-)

op 03 03 2014 at 21:15 schreef Thomas E:

Olav, toch blijf ik ervan overtuigd dat het eerder dewanand’s bijzondere mening is geweest die hem moeilijkheden heeft opgeleverd, dan zijn huidskleur. Dan zouden de leden met een Indonesische achtergrond daar toch ook tegenaan lopen?

Ik zou er wel eens onderzoek over willen zien of racisme zo speelt bij een club als de JOVD.

op 03 03 2014 at 21:23 schreef Jabir:

Kijk eens aan. Die nazi van anderekijk zoekt de dialoog op met een verward, intens dom en compleet strafbaar verhaal. Niet dat justitie daar iets mee gaat doen, maar dat was mijn punt dan ook een beetje. Alleen al het begrip “Mischling” is van een heel andere orde van grootte dan “kaalkopje” en bovendien heeft hij onvoldoende leesvaardigheden om te begrijpen dat ik die term voor de bezoekertjes van Stormfront reserveerde. Dan bazelt hij nog wat over negerslaven, het gaat echt nergens over. Wel hilarisch dat hij er aanstoot aan neemt in één adem genoemd te worden met de Kreek. Het is of een gebruiker van prozac een valiumslikker van ketterij beschuldigt.

Lieve medereaguurders, wat is wijsheid? Dit is werkelijk met twee vingers in mijn neus en één in mijn reet te weerleggen, maar zou het Openbaar Ministerie dat niet moeten oppikken?

op 03 03 2014 at 21:26 schreef dewanand:

namaste Olav,

Ja, vroeger verrichte ik undercover onderzoek he als illegaal, 1990 – 1995 om het lange, grootgeschapen, duivelse blanke ras hier beter te begrijpen.

Een keer ging ik met de Jovd op bezoek in de raadskamer van de Tweede Kamer, ergens in 1993 zo, en een hoge piet van de VVD hield een tirade over die problematische profiterende Auslanders en hij keek met nadruk naar mij als enige bruine koelieaapje in die zaal vol Hollandse top liberalen.

Ach, het deed mij niets he, omdat ik gewend was om gediscrimineerd te worden sinds ik klein, mager, zwart koelie aapje was in het Afro gedomineerde suriname. Ik kreeg zo de informatie die ik wilde vinden, midden in het hol van de hindoe vleesetende, roomblanke leeuwen. Bruin, mals, vegetarisch geproduceerde Hindoevlees was in het verre verleden het meest geliefde lapje vlees van de aziatische en afrikaanse kannibalen. Gelukkig schreven hindoes de kama sutra en kokshastra zodat hun aantal te groot werd om hen allemaal op te eten, dood te neuken of af te spietsen.

dewanand en Wieroe

op 03 03 2014 at 23:13 schreef Olav:

Thomas:

Olav, toch blijf ik ervan overtuigd dat het eerder dewanand’s bijzondere mening is geweest die hem moeilijkheden heeft opgeleverd, dan zijn huidskleur.

Wie zal het zeggen. Natuurlijk ga ik in dezen ook maar af op zijn opmerkingen, maar dat doe ik omdat ik die dus wel zeer plausibel vind. Omdat ik zoals gezegd zelf ook van dat soort “liberalen” ken.

Dan zouden de leden met een Indonesische achtergrond daar toch ook tegenaan lopen?

Misschien gebeurde dat ook wel, weet jij veel. Los daarvan, nooit gemerkt dat racisten het ene “ras” hoger/lager hebben zitten dan het andere? Voor zover ik het begrijp is dat net de essentie van racisme.

Ik zou er wel eens onderzoek over willen zien of racisme zo speelt bij een club als de JOVD.

Het speelt overal in de maatschappij, dus waarom niet bij de JOVD. Niet officieel natuurlijk, maar wel bij het bier. Ons soort mensen.

op 03 03 2014 at 23:25 schreef Thomas E:

Don’t feed them with attention, Jabir. Geef ze niet de gelegenheid om nog meer quenelle-zwaaiende dombo’s achter zich te scharen.

op 04 03 2014 at 12:35 schreef laarmans:

@jabir

Het filmpje van Sarah Silverman bekeken en beluisterd.Daarna de reacties gelezen. Vooral die van AsSyRiAn818 viel me op.Volgens mij is dit de nick van een assyrische orthodoxe christen.Hij verwoordt de mening die veel orthodoxe christenen in ons land ook hebben.Mocking Jesus will take u to hell dirty jew bitch
Bij het woord jood heb ik de link Een Andere Kijk geopend. Nu heb ik de laatste jaren veel onzin over joden gelezen op het internet. Maar deze site slaat alles! Wat een dom geklets, wat een haat en vuil wordt hier gedumpt.Het is alsof ik Mein Kampf lees.De vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar als die op de wet of wetsregels stuit, dan moeten er sancties volgen. Deze site overtreedt diverse wetsregels ( 137 c o.a.)en moet gewoon op zwart worden gezet.

op 04 03 2014 at 21:03 schreef Sasha Berkman:

Thomas, door Olav een trol te noemen, stel je je voor wat mij betreft buiten de discussie.

Ik sta voor 100% procent achter de opmerkingen van Olav over de VVD. Ik noem slechts Hans Verbalen…

De opmerking van Jabir “.. zin om op de VVD te stemmen” is ook pure ontkenning van de feiten.Het schijnt dat heel veel mensen hele joviale VVDers in hun vriendenkring hebben, die niet van betutteling houden. Helaas stemmen ze wel degelijk op de meest reactionaire partij die ons land kent. (de PVV is geen partij)

De VVD is een totaal verotte partij met een totaal verotte idiologie, die er als het nodig is schaamteloos samenwerkt met het meest ongure volk dat er bestaat om hun eigen crypto-fascistische ideaal te verwezelijken.

Mag ik de ¨liberale¨ advokaten van de VVD even wijzen op het het bestaan van figuren als Opstelten en Teeven en op de samenwerking met Wilders in het eerste Bruine kabinet na WOII? Ik hoef toch geen geschiedenis les te geven hoop ik over de rol van de VVD in de Nederlandse politiek?

de VVD is een partij voor smerige corrupte schoften. Dat zijn ze altijd geweest ook.

Al die ¨toffe VVDers¨ zijn smerige hypocrieten.

mijn 2 centen

op 04 03 2014 at 22:11 schreef Jabir:

Sasha, ik stem helemaal geen VVD. Maar ben wel liberaal en heb sterk de indruk dat ze hun bekomst hebben van samenwerken met de PVV.

Trouwens… iemand als professor Oud heb ik eerlijk gezegd best wel hoog zitten. Of Haya van Someren, Pieter Winsemius, kan nog wel een tijdje doorgaan.

op 04 03 2014 at 22:21 schreef Olav:

“Sasha Berkman”:

Thomas, door Olav een trol te noemen, stel je je voor wat mij betreft buiten de discussie.

Als Thomas mij trol zou noemen, zou ik dat ook heel stout vinden en hem absoluut geen koekjes willen geven. Maar ik heb het niet gezien. Misschien is je ontgaan dat zijn bericht van 03 03 2014 at 23:25 een reactie is op Jabir 03 03 2014 at 21:23.

Wel blijven opletten hoor! ;-)

Over de VVD denken we niet wezenlijk anders. Met dien verstande dat ik wel zie dat er toch óók fatsoenlijke en redelijke VVD’ers bestaan. Niet dat ze het makkelijk hebben in hun eigen partij, waarbij je je dan inderdaad wel kan afvragen waarom ze nog lid blijven.

op 04 03 2014 at 22:27 schreef Olav:

Naschrift: een voorbeeld van een respectabele VVD’er was voor mij Hans Dijkstal.

op 05 03 2014 at 01:34 schreef Sasha Berkman:

idd, en ik dacht dat dat over jou ging.
over VVDers heb ik geen zin even om me uit te laten.

op 05 03 2014 at 07:07 schreef Thomas E:

Sorry, was er ff niet. Sluit me aan bij de andere 2 reageerders hierboven. O Sasha, wat ben jij toch altijd blind geconditioneerd in je reacties. Je ziet de letters VVD en stuift als een stier op de rode lap af. En trol??? Wáár?

op 05 03 2014 at 08:48 schreef Sneebal:

laarmans, jabir
anderekijk.info.. Maffe inkijk. Een personage genaamd Professor runt alles en bekijkt de wereld vanuit 1 groef. Dat heeft iets dappers (hij is niet voor niks anoniem) en knulligs. 1 perspectief, hoe ingevuld ook, blijft 1 perspectief, al gauw – ook hier – smal en ongeloofwaardig. De uitingen van bijval voeden de behoefte te weten hoe groot de groep met dergelijk antisemisme is.

op 05 03 2014 at 15:06 schreef laarmans:

Sneebal

Uitspraak van de professor. Het gaat ons erom de waarheid over de Tweede Wereldoorlog te brengen, het Germaanse volk te rehabiliteren en het Nationaal-Socialisme weer een legitiem alternatief te laten worden.Dacht ik nog naief dat het met Stormfront en de NVU afgelopen was met extreem-rechts.Deze site gaat nog vele kilometers verder en is onverbloemd nazistisch, antisemitisch en revisionistisch.

Verder geen aandacht aanbesteden.

op 05 03 2014 at 15:42 schreef Sasha Berkman:

Edo, mijn excuses, ik had het inderdaad niet goed gelezen.

op 05 03 2014 at 17:07 schreef Jabir:

Had zojuist contact met het CIDI, die blijkbaar al aangifte deed tegen anderekijk. Probleem is wel dat de site verplaatst werd naar een Amerikaanse server, waardoor je te maken hebt met die first amendment ongein. Maar de naam van de webmaster is bekend en die zal er verder niet minder persoonlijk om vervolgd worden. Volgende week komt trouwens ook de antisemitisme monitor weer uit, die zeker ook aandacht zal schenken aan autochtone jodenhaat, zo werd me op het hart gedrukt.

Ik dacht er lang over na en ben het er eigenlijk wel mee eens dat je daar dus geen dialoog mee moet aangaan. Die site moet dicht en de webmaster hoort in de gevangenis of een inrichting te zitten. Meer smaken zijn er eigenlijk ook niet.

op 05 03 2014 at 19:06 schreef Thomas E:

@Sasha

Edo? Edo excuses?? Edo praat hier helemaal niet mee. En MIJ verwijt je het woord ’trol’ geschreven te hebben. Klopt het daarboven bij jou nog wel….?

Voor straf moet je een lange tongzoen ondergaan met Helma Neppérus.

op 05 03 2014 at 23:18 schreef Sasha Berkman:

Thomas, alweer mijn excuses. De eerste maal was uiteraard ook voor jouw bedoelt.

op 06 03 2014 at 01:12 schreef Sneebal:

laarmans
Ik zat meer op jouw lijn (negeren). En dan wel hopen dat het meevalt met sympathisanten.
Jabir
Dank voor de update. Goed te weten.

op 06 03 2014 at 07:44 schreef Thomas E:

@Sasha

Aanvaard :)

op 06 03 2014 at 16:30 schreef Olav:

Mooi dat het weer vrede is hier. Mij ontspringt een traan van ontroering. Koekjes en limonade voor iedereen.

Sasha, ik vraag me af hoe de echte Sasha Berkman gereageerd zou hebben. Interessante figuur en oprechte anarchist.

op 07 03 2014 at 07:50 schreef Pickelhaube:

Overigens wordt er inmiddels toe opgeroepen om Peter en Jeroen dood te schieten en een handgranaat bij het CIDI naar binnen te gooien.

op 07 03 2014 at 11:31 schreef Thomas E:

Nou nee, Pickelhaube, dat doet-ie niet. Hij probeert er juist een punt van te maken dat hij het niet doet (maar intussen vind ik dit soort geopperde dreigementen maar gevaarlijk. Dat wél).

op 07 03 2014 at 12:19 schreef Jabir:

Hij formuleert het zo dat het niet strafbaar is. Vaak zijn zulke omfloerste of indirecte bedreigingen serieuzer te nemen dan rechtstreekse bedreigingen die iemand in een impuls schreef.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS