Home » Archief » Get a grip, media, Nederland kan Ridouan Taghi makkelijk aan


[21.09.2019]

Get a grip, media, Nederland kan Ridouan Taghi makkelijk aan

Peter Breedveld


Scène uit Francisco Rovira Beleta’s Los Tarantos

Nederlanders zijn geen nuchter, maar een hysterisch volkje en de media zijn daar een goede graadmeter van. Sinds de moord op advocaat Derk Wiersum wentelen die zich in een zeker wellustig defaitisme, zoals ze altijd doen na een schokkende gebeurtenis. Het is allemaal kut en nu komt het nooit meer goed. ‘De rechtsstaat gaat een donkere fase in‘, volgens het Algemeen Dagblad. Talloos zijn de berichten waarin Nederland wordt beticht van naïviteit en voor misdaadjournalisten is dit het moment om te schitteren.

Dat doen ze door op gewichtige manier een beeld te schetsen van Nederland als narco-staat, gevolg van de te slappe/liberale/linkse/naïeve houding van overheid en samenleving ten aanzien van drugs. Ook een alom geprezen verslaggever als Saskia Belleman kan het niet laten een pulpromannetje naar aanleiding van de moord op Wiersum te schrijven met ronkende taal als ‘regelrechte aanslag op de rechtsstaat’ en ‘dit geeft aan hoever de tentakels van de georganiseerde criminaliteit reiken.’

Altijd die tentakels, verzin iets anders. En het is onzin. Als je een zwakzinnig kind inschakelt om een advocaat te vermoorden, reiken je tentakels niet zo ver, integendeel.

Naar de hel sturen

Mij stoorde vooral een analyse in, alweer, het Algemeen Dagblad, waarin gesteld wordt dat Nederland ‘het ongekende geweld’ van drugscrimineel Ridouan Taghi niet aankan.

De onderbouwing voor die boude stelling is nogal dommig en bestaat uit een opsomming van mensen die in opdracht van Taghi zijn vermoord of die Taghi wilde laten vermoorden. De schrijver, Paul Vugts, verliest zich in onbeholpen pathos van het soort waarmee politici hun gehoor proberen op te zwepen: ‘Nooit eerder kende Nederland een crimineel die voorstelt de officier van justitie Koos Plooij te ‘laten slapen’. Nooit eerder kende Nederland een crimineel die kinderen, moeders, zussen, vaders naar de hel wil sturen omdat hun naaste over hem heeft gesproken.’

Afgezien van het feit dat het onwaarschijnlijk is dat er nooit eerder een Nederlander is geweest die hoogeplaatste ambtenaren, kinderen en moeders uit de weg wil ruimen (Willem Holleeder is ook niet van het thee drinken, zeg maar): hoezo is Nederland daarom niet opgewassen tegen Taghi?

Mythische proporties

Het antwoord krijgen we niet van Vugts. Wel wordt duidelijk waarom het hem te doen is: ‘Hoe moet een gemoedelijke rechtsstaat zich tegen dit soort geweld weren?’ vraagt hij zich af, en dan: ‘Nederland, allesbehalve een politiestaat, is daar niet op ingericht’.

Aha, Vugts wil ons bang maken en klaarstomen voor de politiestaat, nadat de rechtsstaat wat minder ‘gemoedelijk’ is gemaakt. Ongetwijfeld door het afschaffen van bepaalde burgerrechten. Ik schreef al eerder, naar aanleiding van de totale hysterie vanwege de zogenaamde Damschreeuwer, dat in Nederland altijd de journalisten als eerste roepen om het afschaffen van de vrijheid. ‘De geniepigste fascistjes vindt u op de redacties van onze kwaliteitsmedia’. Tien jaar geleden was dat.

Er spreekt ook een zeker genot uit de manier waarop Vugts en andere misdaadjournalisten Taghi beschrijven. Ze geven hem mythische dimensies, maken een ongrijpbare figuur van hem, alsof hij Keyser Söze is.

Maar Taghi is gewoon een omhoog gevallen schmuck die zijn hand overspeelt. Hij mag hopen dat de autoriteiten hem eerder opsporen dan één van de vele andere schmucks die graag Keyser Söze willen zijn.

Ontvoerde vrachtwagenchauffeur

En de rechtsstaat gaat geen donkere fase in. Er zijn nog steeds helden die niet toegeven aan defaitisme, zoals advocaat Peter Schouten, die kroongetuige Nabil B. wil bijstaan.

Niet alle berichtgeving over deze zaak is kut, natuurlijk. In NRC Handelsblad las ik deze uitgebreide reportage, alweer uit februari, waarin onder andere een vrachtwagenchauffeur de revue passeert die door Taghi’s boeven werd ontvoerd en een substantieel bedrag weigerde dat hem werd aangeboden om voor Taghi te werken.

Daaruit blijkt dat Taghi met al zijn geld niet oppermachtig is en niet alles en iedereen in zijn zak heeft. Dat zijn ’tentakels’ niet overal reiken. Wat die vrachtwagenchauffeur deed is niet alleen moedig, maar ook verstandig. Eén keer 25.000 euro aannemen van zo’n klootzak en niet alleen jij bent zijn bezit, maar ook je vrouw en je kinderen.

Wat je ook leert uit dat NRC-verhaal, is dat het op het gebied van de internationale samenwerking veel beter moet. Taghi stond in Spanje allang bekend als een belangrijk kopstuk van de Nederlandse drugsmaffia terwijl de Nederlandse politie nog nooit van hem had gehoord.

Aanslag op de rechtsstaat

Er is nog iets dat wringt. Ik snap wel dat er weer een nieuwe grens is overschreden met de moord op een advocaat, vertegenwoordiger van de rechtsstaat, maar waar was de consternatie toen in opdracht van Taghi een onschuldige medewerker van een spy-shop werd geliquideerd? Doen wij, anonieme sukkels, er minder toe? Waarom is het eigenlijk geen aanslag op de rechtsstaat als er een gewone burger wordt vermoord?

Ik heb natuurlijk ook het racisme van Telegraaf-pisvlek Wierd Duk gezien en dat van Wilders, met zijn Marokkanen-gif, en de gezapige manier waarop daar vooral niet wordt gereageerd. Dat bewaren we voor een andere keer.

Keyser Söze was overigens gewoon Kevin Spacey. Sorry voor de spoiler.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Afgelopen maandag moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 21.09.2019 @ 10:07

[Home]
 

1 Reactie

op 21 09 2019 at 10:08 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS