Home » Archief » Hardlopen


[22.04.2012]

Hardlopen

Peter Breedveld


Illustratie: Rembrandt van Rijn

Eind vorig jaar ging een drietal Frontaal Naakt-lezeressen uit de kleren om zich solidair te verklaren met de Egyptische activiste Aliaa el Mahdy, de ‘Nude Photo Revolutionary‘, die een naaktfoto van zichzelf op haar blog plaatste en daardoor de doodstraf riskeert.

Uiteraard kwam daarover weer het nodige gezeik van zelfbenoemde feministes die foeterden dat vrouwen moeten opvallen vanwege hun diploma’s in plaats van hun lichaam, en die dus niks begrepen van het punt van de solidariteitsactie, namelijk dat vrouwen zelf bepalen wat en wanneer ze iets aan- of uittrekken. Over een vrouw met een masterdiploma valt niemand, maar van een blote borst krijgt de halve wereldbevolking een rolberoerte en dat is niet zoals het hoort. Zoals de Poolse feministe Nina Sankari zegt: “Onze lichamen behoren ons toe, en niemand anders”.

Nina Sankari is één van de vrouwen die naakt heeft geposeerd voor de Nude Photo Revolutionaries Calendar van Maryam Namazie, die van oorsprong Iraanse is. ‘Naaktheid breekt taboes en is een belangrijke vorm van verzet’, aldus Namazie en zo is het maar net. Ze benaderde onder andere onze eigen Luisa Samora voor een bijdrage aan de kalender. Luisa was daarom vrijdagavond uitgenodigd in het radioprogramma Dichtbij Nederland (de uitzending is hier te beluisteren) voor een debat.

Voordat ik dat beluisterde, werd mijn irritatie al gewekt door presentatrice Funda Müjde, die op Twitter smaalde dat Luisa zich door mij had laten ‘uitdagen’. ‘Ik dacht dat het uit idealisme was’, twitterde ze. Ik zei dat dit ook zo was, en ze reageerde dat ik haar dan maar een naaktfoto van mijzelf moest opsturen, zodat zij die kon publiceren. Nu heb ik er helemaal geen probleem mee om Müjde een naaktfoto van mezelf te sturen, mijn vriendin Aysel Bodur heeft er verschillende van me gemaakt, maar daarmee mis je het punt.

Ik riskeer geen dood- of lijfstraf door mijn kleren uit te trekken en niemand zal me uitmaken voor slet of hoer. De stijve van Silvio Berlusconi staat op het Internet, maar dat heeft zijn politieke carrière niet geschaad. Een paar onschuldige blote borsten betekenen echter wel, naar alle waarschijnlijkheid, het einde van de carrière van de jonge Mexicaanse politica Xóchitl Tress de Barradas (met dank aan Jan-Albert Hootsen, Latijns-Amerikaans correspondent).

In de uitzending werd Müjdes standpunt ten aanzien van naaktactivisme meteen duidelijk, toen ze Luisa vroeg: “Is het niet de verkeerde manier om de aandacht te trekken? Want met seks provoceer je de boel alleen maar.” Mooie, open vraag.

Luisa legde uit dat naakt iets anders is dan seks, maar daar luisterde Müjde niet eens naar, ze bulldozerde er een luisteraarsreactie op de stelling van die avond overheen: ‘de samenleving versekst al genoeg, stop met die naaktkalenders, ga maar hardlopen voor het goede doel’. De luisteraar heette Borst, wat Müjde heel grappig vond, en die was het er inderdaad mee eens dat de samenleving al genoeg versekst, dat het afgelopen moet zijn met die naaktkalenders en dat mensen maar moeten gaan hardlopen voor het goede doel.

Aan de telefoon deed ook Famile Arslan mee aan het debat, die is gelovig moslim en zou er daarom – vulde Müjde alvast voor haar in – zeker niet over piekeren naakt te poseren voor het goede doel. Dat was inderdaad zo, bevestigde Arslan, maar ze wist wel dat er een onderscheid is tussen poseren voor de Playboy en een niet-seksuele naaktkalender voor het goede doel – in tegenstelling tot Müjde.

Moet je nagaan dat ik goddomme blij was dat Joost Niemöller in de uitzending zat! Niemöller, die vindt dat Anders Breivik gelijk heeft, dat een gewelddadige bestrijding van de islam de enige mogelijkheid is die overblijft als Wilders wordt veroordeeld wegens haatzaaien en discriminatie en die de doodsbedreigingen aan Hassnae Bouazza door één van zijn Internetcompanen een ‘uiting van kwetsbaarheid’ noemde. Ik heb een pleurishekel aan Joost Niemöller en ik begrijp niet dat hij – hij komt nogal eens voorbij op de radio en de televisie – niet eens wat kritischer aan de tand wordt gevoeld door de dames en heren journalisten (of eigenlijk begrijp ik het wel: Nederlandse journalisten zijn – op een paar uitzonderingen na – dom, slecht geïnformeerd, oppervlakkig en kritiekloos).

Maar voor deze ene keer was het eens goed dat hij er zat, want hij wees erop dat juist het bedekken van vrouwen, zoals dat in veel moslimculturen gaat, leidt tot seksualisering. Uiteraard ging Müjde daar niet op in, die gaf als reactie het woord aan Arslan, die zei dat “het doel niet alle middelen heiligt”. Luisa vertelde dat ze ook wel eens had hardgelopen voor het goede doel, waarop Müjde zei: “Kijk aan, je doet ook wel eens iets voor het goede doel!”

Dat was weer een typisch staaltje vooringenomen oordoppen- en oogkleppenjournalistiek. Niet luisteren naar de mensen die je interviewt, maar er, geleid door je eigen hang-ups, keihard je eigen mening in rammen. Dat je nota bene qua gezond verstand wordt afgetroefd door een hysterische dwaas als Joost Niemöller.

Müjde moest erg lachen toen mijn naam viel – blijkbaar word ik gezien als een hedonistische flierefluiter met een seksobsessie, maar zoals ik al zo vaak heb gezegd, is het me bittere ernst met het naakt op Frontaal Naakt. Naakt is nodig. We móeten mensen naakt in hun gezicht douwen, totdat het ze duidelijk is dat schaamte voor je lichaam is aangeleerd. Dat er niks obsceens is aan een naakt lichaam. En dat je als man van een vrouw hebt af te blijven, al staat ze poedeltjenaakt voorovergebogen voor je. Dat is háár zaak en ze verdient net zoveel respect als een vrouw met hooggesloten kleding en een hoofddoek.

Ik nodig Funda Müjde uit deze zomer met mij en mijn kinderen mee te gaan naar La Jenny, om daar – geheel naakt – te zien hoe beschaafd en wellevend mensen zijn die de hele dag in blote niksje met elkaar zwemmen, zonnen en sporten, spelletjes doen, eten, een krant kopen en al die dingen die mensen de hele dag doen als ze niet naar hun werk hoeven. Ze zal het niet geloven, maar mannen en vrouwen kunnen naakt met elkaar in één ruimte zijn, zonder dat seks zelfs maar ter sprake komt.

Misschien ziet Müjde dat als een oneerbaar voorstel, maar dat zegt dan meer over haar dan over mij.

Doe het, Funda! Je kunt met ons meerijden, je mag er een repo over maken, je zult nooit meer iets anders willen.

Overigens vindt Peter Breedveld dat mensen, die andersdenkenden intimideren en bedreigen, geen democratieprijs horen te krijgen.

Peter Breedveld, 22.04.2012 @ 13:16

[Home]
 

17 Reacties

op 22 04 2012 at 14:14 schreef vander F:

Wonderlijk hoe mensen met sexuele obsessies, zeker wat naaktheid betreft, niet doorhebben dat juist dat continue benadrukken dat het lijf blijkbaar iets is wat niet mag, of in iedergeval niet gezien mag worden, voor hyperseksualisering zorgt.
Je zou bijna denken dat ze juist genieten van dat bedekken om vervolgens spannende fantasieen te krijgen.
Heb ik ooit ook wel eens gehoord als tegenwerping tegen nudisme, dat het de-seksuakiseert, dat het spannende van een naakte tiet of enkel verdwijnt.
Kul natuurlijk, ja het de-seksualiseert in algemene zin, bloot slaat dood, en zo hoort het ook, opgewonden wordt ik juist van m’n partner, hoe vaak ik haar ook naakt zie, Zij windt mij op met haar hele Zijn, alles d’r op en d’r aan en d’r in, ik begeer Haar en niet slechts een stukje voorgevormd vel.
En al helemaal niet een onbekend stuk vel, een wapperende borst in het wild, allemaal slechts verpakking, een wikkel, doe mij het cadeau zelf maar.

op 22 04 2012 at 14:27 schreef rena:

Wat mij vooral stoorde aan dit zgn. radiodebat is dat, naar ik meen, mw. Arslan suggereerde dat als je eenmaal iemand naakt hebt gezien dat dan door je hoofd blijft ‘spoken’! Ze herhaalde dat spoken ook nog.
Wat raar. Spoken klinkt nogal negatief.
Luisa is hier in huis geweest om foto’s te laten maken voor de kalender. Wij hebben haar aan alle kanten kunnen bekijken.
Ik kan met zekerheid stellen dat zij niet door ons hoofd is blijven ‘spoken’. En ja, zij is echt een erg mooie vrouw.
Ook bij een latere ontmoeting spookte er niks.
Wat wel is blijven hangen is nu juist precies waar zij in uitblonk tijdens het radio interview. Ze wist m.i. duidelijk uit te leggen waarom ze het heeft gedaan.
Er was helaas geen goede verstaander.

op 22 04 2012 at 15:07 schreef Niels van Lobberegt:

Dit is al het tweede artikel dat ik het volledig met je eens ben, Peter. Ik voel me bedrogen..

op 22 04 2012 at 16:54 schreef Floris van den Berg:

Ik ben het meestal niet met je eens. Maar je mening over naakt en naakt recreëren deel ik van harte.
Zo goed als naakt camperen of naar het naaktstrand gaan weinig met seks te maken heeft, is ook het omgekeerde waar. Ik ken mensen zonder enige gene over seks, die toch niet naakt willen lopen. Begrijpen doe ik dat niet. Maar ik weet dat het gebeurt.
De eerste keer naaktlopen moet je jong doen denk ik. Voor iemand als Funda is het een goed idee om met vrienden mee te gaan naar een familiecamping, Hoe het voelt snap je niet voor je het doet.

op 22 04 2012 at 21:21 schreef MNb:

Ik ben er zo één, Floris. Tav seks ken ik geen gene. Naakt lopen doe ik echter alleen in mijn eigen huis als er geen bezoek is. Ik wil helemaal niet weten hoe het voelt op een familiecamping. Ik wil ook niet weten hoe visse- en kippekoppen proeven. Mijn ex is er gek op. Ik heb er nooit aan gedacht om zelfs maar te proberen het haar te verbieden.
Toch zullen wij – en ik neem aan jij – nooit snappen hoe die koppen proeven.
Ieder zijn meug.

op 23 04 2012 at 01:13 schreef vander F:

@MNb,
zou de opmerking van Floris, ‘De eerste keer naaktlopen moet je jong doen..’ misschien hout kunnen snijden?
Mijn grootouders banjerden ook reeds naakt door het huis waar ik als klein jochie bij was, mijn grootmoeder liet eens haar halve tepel zien, de andere helft was afgebeten door mijn oom, ergens in de eerste oorlogsjaren in een poging de borstvoeding wat langer vol te houden dan een driekwart jaar.
(tandjes, auw!)
Enfin, ontspannen omgaan met lijfelijkheid is mij met de paplepel ingegoten, ik hoef niet zo nodig naakt, maar het boeit me ook niet echt.
Bij mij spookt er ook nooit iets, na het aanschouwen van slechts een naakt lijf, het zegt blijkbaar iets over de aanschouwer, bij mij roept zoiets een gevoel van afstandelijkheid op, het niet in staat zijn dieper door te dringen, te kunnen kijken naar iemand zoals ie is.
Blijkt ook wel uit het interview van Müjde, zich niet verplaatsen in de ander, slechts de buitenkant raken, zelf angstig binnen de eigen verpakking volharden in het eigen gelijk, de angst zich te moeten tonen zoals je werkelijk bent, zonder het veilige ‘harnas’ van huid en kleding,
of draaf ik nu wat door?

op 23 04 2012 at 01:15 schreef You On A Gin:

Peter, als de duvel ermee had gespeeld had je achternaam misschien “Naaktgeboren” geluid. Zijn we dat immers niet allemaal? :)

Wat mij kut lijkt aan zo’n naturistencamping is bijvoorbeeld, stel je staat in zo’n supermarktje of zo, en dan hovert er juist een dikke, naakte aars boven het krat met appeltjes waar je er zojuist één van wilde kopen.

Toen ik klein was ‘moest’ ik altijd met mijn moeder mee naar naaktzwemmen op zondag, in een zwembad bij ons in de buurt (ook wel eens naar de sauna trouwens, maar ik was dol op de diepe, rokerige geur van het ‘Turkse bad’). Ik moet zeggen dat het toen al enige gêne bij me losmaakte als ik naar de glijbaan keek en een stuk of drie, vier 50-jaar oude lullen (letterlijk en figuurlijk) in full motion naar beneden zag glijden. Maar goed, ik ben dan ook een natural born burgertrut.

Iets anders; @ vander F, dat vond ik eigenlijk wel erg poëtisch en fraai klinken. Volgens mij mag ze zich gelukkig prijzen met jou.

Ik heb ook nog een stukje post wat meer on-topic gaat, maar dat past er niet meer op, dus ik zal wachten tot het weer mijn beurt is.

op 23 04 2012 at 08:25 schreef Bigpete:

“Je kunt met ons meerijden”

Heb jij een auto met een rolstoellift dan…

op 23 04 2012 at 10:26 schreef Watutsi:

Ik kan niet anders dan het hier volledig mee eens zijn.
Het is in mijn belevenis eigenlijk wel teleurstellend hoe de wereld anno 2012 staat tegen over naaktheid. Alles moet en mag kunnen, behalve dat gene laten zien zoals we geboren zijn.

Het is eigenlijk een gekke wereld. Naakt komt je hier ter wereld. Maar je moet je kinderen juist leren om het NIET vreemd te vinden.

Ik heb zelf niet zozeer de behoefte om op nudisten plekken te komen. Wel ben ik groot gebracht met het feit dat dit gewoon normaal is. Ik heb iedereen in mijn gezin wel eens naakt gezien, kom ik nu uit een gek seksueel bedorven gezin?

Misschien een bizarre gedachten. Hoe kijken mensen die seks en naaktheid niet los van elkaar kunnen zie naar hun kinderen? Krijgen die bij het zien van een naakt persoon meteen de gedachte om die mensen te bespringen of hoe gaat die gedachten kronkel?

De bovenstaande actie zelf vind ik echt fantastisch dit heeft alles met emancipatie te maken. Zelf zou ik niet het lef hebben om hier aan mee te doen. Heb daarom ook extra veel bewondering voor de vrouwen die er aan mee gewerkt hebben. En mensen die dit afkeuren, juist voor deze groep is dit dus duidelijk nog steeds nodig.

op 23 04 2012 at 12:57 schreef Thomas E:

Ooit een aantal jaren achter elkaar met mijn vriendin naar Cap d’Agde geweest en ervaren hoeveel vrediger, relaxter en beschaafder een naturistencamping is dan een textielgebeuren. Een openbaring! Niks fijner dan onbekommerd bloot je tent uit te kruipen en meteen onder de openluchtdouches in het gras te stappen. Die lichte seksuele onrust was ik na 2 dagen al volledig kwijt. Totdat…. ja totdat we een keer ’s ochtends vroeg gewekt werden door een pas aangekomen stel. Toen ik m’n kop uit de tent stak, zag ik dat ze nog gekleed bezig waren hun tent op te zetten. Maar ik ontdekte ook dat de jonge vrouw, die bukte om haringen in de grond te slaan, geen slipje aanhad. Jezus, ik ben geloof ik nog nooit zó acuut geil geworden. De mens zit vreemd in elkaar.

op 23 04 2012 at 16:28 schreef yurp:

Ik zal heel eerlijk zeggen dat in mijn hoofd naakt en seks niet aan elkaar gekoppeld zijn maar dat ik de keren dat ik naar een naaktstrand ben geweest af en toe mijn lijf (en dan één onderdeel hiervan in het bijzonder) hier niet van weet te overtuigen. Dat gebeurt blijkbaar wel vaker, zelfs na jaren naturistenervaring?

op 23 04 2012 at 20:34 schreef Arjan van Bijnen:

Leuk stuk, Peter.
Zelf zou ik niet direct naar een naaktcamping gaan, hoewel ik met sauna, naaktstrand enz geen enkel probleem heb. Naakt in de supermarkt, dat beeld krijg ik gewoonweg niet kloppend in mijn hoofd.

Dat de actie van de vrouwen niet door iedereen gesnapt wordt, bewijst nu juist hun punt.

op 23 04 2012 at 22:43 schreef MNb:

“Dat gebeurt blijkbaar wel vaker”
Mij nooit. Zelfs als tiener vond ik het naakstrand qua lustgevoelens al helemaal niets. De ervaring van Thomas E, die zou de mijne kunnen zijn.

op 24 04 2012 at 10:26 schreef sabaroth:

Het is het onverwachte dat opwindend is.
Zoals ik al jaren in de sauna kwam van de sportschool waar de meest strakke afgetrainde mooie meiden naakt zaten, nooit een stijve van gehad want dat is precies wat je verwachtte.
Tot een keer in het turkse stoombad een amerikaanse in badpak kwam zitten.
Begon naar gesmolten plastic te ruiken en toen ik haar had overtuigd dat het heel normaal was dat iedereen hier naakt gaat stond ze op en trok dat badpak uit recht voor mijn neus.
Toen moest ik wel even met mijn benen over elkaar gaan zitten.

op 26 04 2012 at 17:41 schreef dewanand:

namaste FNaakters,

bij Hindoestanen is er een groot taboe op naakt en bloot. Schaamte is heel sterk ontwikkeld bij hindoestanen, en het is jammer dat zo weinig hindoemeiden hun strak hindoekutje eens internationaal showen op internet en de playboy.

Mijn hollandse Hindoekat, Wieroe loopt al sinds zijn geboorte naakt en hij is niet echt oversekst. Wieroe gelooft in naturisme en hij is zuiver en bloot. Wij mensen begonnen 750.000 jaar geleden onze piemels en vagina’s te bedekken, en sindsdien zijn deze dingen taboes en schaamte. Of wij nu terug moeten naar de oertijd en weer naakt moeten gaan lopen lijkt mij gewoonweg het allerbeste om meer verkrachtingen en onnodig geweld te voorkomen. Blote borsten en vagina’s kunnen het vuile karma van mannen zuiveren en brengen wereldvrede, dus meiden protesteer en lucht je vagina openbaar elke dag. Frisse buitenlucht is heel gezond voor je vagina dus gooi die slipjes weg. Blote vagina’s onder een minirok kunnen ook voor wereldvrede zorgen, dus doen meiden.

Een blote wereld zal vreedzaam, tolerant en harmonieus zijn. Allah ho akbar en halluleju in naam van jezus en de miljoenen hindoe goden en godinnen, die ook bloot lopen in de hemel.

op 28 04 2012 at 07:47 schreef You On A Gin:

dewanand, er is een verschil tussen angles en angels. Pas ervoor om niet in maya verstrikt te raken, want onze eigen verlangens houden ons tegen om uit samsara te geraken. Je grootste vijand ben je zelf.

op 23 05 2012 at 23:23 schreef Hoewellek:

Niemöller is een gesjeesde journalist, die dankzij de Dagelijkse Standaard nog een podium heeft voor zijn bange blanke burger-schrijfsels. Niemöller kan niet schrijven, begaat ongelooflijke blunders. Het is niet meer dan een spreekpop van Geert Wilders, een Hutu in Nederland. Maar dit warhoofd krijgt dankzij de zo door de Dagelijkse Standaard zo gehate publieke omroep op radio en tv steeds weer een podium voor zijn dwaze schrijfsels vol taalfouten. Vanavond weer bij Knevel en Van den Brink.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS