Home » Archief » Herstelbetalingen voor de slavernij zijn terecht én achterstallig


[05.07.2019]

Herstelbetalingen voor de slavernij zijn terecht én achterstallig

Peter Breedveld


Illustratie: Bernard Villemot

Je kon erop wachten, natuurlijk, de protesten van de reactionaire witte mannen tegen alleen al het idee dat Nederland excuses zou moeten maken voor zijn slavernijverleden. Zij hebben geen slaven gehad, zij hebben niet verdiend aan de slavenhandel, hun voorouders waren simpele turfstekers, die hadden het veel zwaarder dan de zwarte slaven. Bovendien waren het de Arabieren die slaven hielden. Uiteraard zijn het vooral de types die een leuke boterham verdienen met racisme, hun zogenaamde ‘politiek-incorrecte’ stukjes, die falikant tegen het maken van excuses zijn, laat staan herstelbetalingen aan de nazaten van slaven.

In NRC Handelsbad maakt socioloog Eric C. Hendriks het weer bont. De kwaliteitskranten hebben altijd een favoriete reactionaire racist die gedurende een lange periode overal zijn stront over mag uitschijten. Een tijdje terug was het de griezel Sebastian Valkenberg wiens radicalistisch-kleinburgerlijke meninkjes over de ‘antiracismepolitie’, ‘multiculti-onzin’ en zelfs de etnische afkomst van de rector magnificus van de VU je overal voor je kiezen kreeg. Tegenwoordig is Eric C. Hendriks onvermijdelijk. Hendriks steunt Trumps onzalige muur langs de grens met Mexico en vindt dat de linkse indoctrinatie op onze universiteiten moet stoppen. Behalve in NRC schrijft hij ook veel voor het rabiaat-racistische The Post Online.

Verkrachte betovergrootmoeder

Uiteraard vindt ook Hendriks dat er ‘geen rekening openstaat met het slavernij-verleden‘. Om die stelling te onderbouwen, voert hij een aantal drogredenaties aan, onder andere de observatie dat ‘een Afro-Surinaamse Nederlander ergens een blanke slaveneigenaar in haar stamboom kan hebben’.

Kan het cynischer? Als een betovergrootmoeder van je is verkracht door een witte plantage-eigenaar die haar als zijn bezit beschouwde, dan heb je een slavenhouder in je stamboom en dat maakt je recht op herstelbetalingen wel een beetje ingewikkeld, volgens Hendriks.

Natuurlijk wordt ook de gedachte dat de slavernij van 150 jaar geleden nog doorwerkt in de verhoudingen tussen wit en zwart van vandaag de dag, door Hendriks van tafel geveegd. Daar wordt het ‘slachtofferschap’ maar door gevoed, vindt Hendriks. Mannen als Hendriks haten ‘slachtofferschap’, als dat niet voorkomt uit de angst voor de ondergang van het Europese Avondland en Witte Genocide, that is.

Zwarten disciplineren

Je mag het van Hendriks niet eens hebben over discriminatie en onderdrukking als consequentie van de slavernij, want daardoor wordt de autoriteit ondergraven van witte docenten op school, die hun zwarte studenten niet eens meer durven disciplineren (hoe krijg je het uit je wit-suprematistische pen), waardoor ze juíst op het verkeerde pad raken en je gunt die kinderen – in gedachten zie je Hendriks een meewarig gezicht opzetten – toch veel beter dan dat?

Och, als het maar waar was dat zich in de VS een beetje inhielden als het om het ‘disciplineren’ van jonge zwarten gaat. Sander Philipse vond binnen drie seconden via Google een overzicht waaruit blijkt dat ook op de Amerikaanse scholen zwarten aanzienlijk grotere kans lopen op een disciplinaire schorsing. Hendriks baseert zijn drogreden dus ook nog op een onbeschaamde leugen.

En waarom worden zwarten nog steeds gediscrimineerd? Omdat ook de nazaten van witte turfstekers nog zijn vergiftigd met het racisme dat door de grote westerse filosofen was ontworpen met het specifieke doel de handel in zwarte mensen te legitimeren, en de genocide van de oorspronkelijke Amerikanen. De grondleggers van onze democratische rechtsstaat, filosofen als John Locke, hebben het uitsluiten van Afrikanen, Aziaten en oorspronkelijke Amerikanen vastgelegd in hun rechtsstatelijke grondbeginselen. Met andere woorden: het racisme als legitimatie van de ontmenselijking van zwarte en bruine mensen zit in het DNA van onze westerse cultuur en onze democratische rechtsstaat.

Gediscrimineerd op de arbeidsmarkt

Dat betekent dat zwarten al worden geboren met een achterstand, in een wereld waarin ze geminacht en chronisch onderschat worden, slechter onderwijs krijgen, slechtere gezondheidszorg, zelfs worden gediscrimineerd door de apparatuur die is ontworpen door witte mensen voor witte mensen, worden gediscrimineerd op de arbeidsmarkt, ten gunste van witte mensen. Met andere woorden: er wordt nog steeds grof geld verdiend aan de onderdrukking van de nazaten van zwarte slaven.

Dus hell yeah, excuses zijn op hun plaats, door Eric C. Hendriks en Jan Dijkgraaf en mijzelf aan zwarte Nederlanders. En ook voor herstelbetalingen is het hoog tijd. Witte mannen genieten al eeuwenlang een free ride op de ruggen van zwarte en bruine mensen. Wie zijn medemensen financieel benadeelt, moet dat compenseren.

Voor niks gaat alleen de zon op, dat geldt ook voor witte mannen.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Afgelopen maandag moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 05.07.2019 @ 09:51

[Home]
 

1 Reactie

op 05 07 2019 at 09:52 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS