Home » Archief » Hoe de trollenhordes van de extreemrechtse, racistische agitproppers Arthur van Amerongen en Rob Hoogland proberen Dirk-Jan van Baar te slopen


[09.07.2018]

Hoe de trollenhordes van de extreemrechtse, racistische agitproppers Arthur van Amerongen en Rob Hoogland proberen Dirk-Jan van Baar te slopen

Peter Breedveld


Scène uit Envol van Carlos Chapman.

Publicist Dirk-Jan van Baar was altijd een behoorlijk conservatieve houwdegen, maar kennelijk heeft hij zich gerealiseerd in welk troebel zwemwater hij zich bevond. Tegenwoordig zie ik hem regelmatig gehakt maken van de islamofobe antivluchtelingenretoriek van types als Wierd Duk en Leon de Winter.

Vijf dagen geleden haalde hij hard uit naar Arthur van Amerongen, die op Twitter linkte naar een bericht over het plaatsen van terreurbestendige slagbomen in Maastricht, met zijn commentaar: “Danke schön, Frau Merkel”. De boodschap is natuurlijk dat de door Domrechts vreselijk gehate Angela Merkel al die vluchtelingen maar toelaat en dat wij nu daarom moeten vrezen voor terrorisme.

“Typisch fascistische stemmingmakerij”, oordeelde Van Baar en hij heeft gelijk. Van Amerongen, die dertien jaar geleden nog lachwekkend politiekcorrecte stukken schreef waarin hij bijvoorbeeld de Disney-film Aladdin verantwoordelijk stelde voor de islamofobie die toen in Nederland raasde (vijfendertig procent van de Nederlanders stond afwijzend tegenover de islam), heeft inmiddels ontdekt dat het lucratiever is mee te huilen met de islamofobe wolven in het bos en doet dat met gusto. Vluchtelingen = moslims = terrorisme, daar komt zijn vertoog tegenwoordig op neer en wie dat anders ziet is een wegkijker en islamknuffelaar en van dat soort fraais. De man is zó erg geradicaliseerd dat hij hoopt op een aanslag in Nederland en lacht om de dodelijke aanslag in Brussel, omdat hij het zo grappig vindt dat die linkse, politiekcorrecte Belgen op hun bek gingen.

Frisse types

Niks teveel gezegd dus, “fascistische stemmingmakerij”. Maar daar denken de volgers van Van Amerongen anders over. De tijdlijn van Van Baar stroomde snel vol met kwaadaardige trollen die hem uitscholden en intimideerden. De trollen kregen alras versterking van de fine fleur van de vaderlandse journalistiek: Leon de Winter, Telegraaf-columnist Rob Hoogland, Esther Voet, natuurlijk ook Jan Dijkgraaf en de hele roedel usual suspects, zoals Wierd Duk en Jan Zandbergen, Joost Niemöller, met versterking van frisse types als Sam van Rooy die uit de PVV werd gedonderd omdat zelfs die hem te racistisch vond. Dit is min of meer hetzelfde zootje fascistisch schorem dat het indertijd gemunt had op de volstrekt onschuldige Jelmer Siljee. En allemaal nemen ze hun eigen trollen mee.

‘Hopelijk wordt hij weer helder als hij bij de kapper is geweest. Of bij de hoeren’, aldus de fijnbesnaarde Leon de Winter. Een journalist beschuldigt Van Baar van antisemitisme, vaste prik als je de toorn van Domrechts hebt gewekt. Een andere journalist zegt aangifte tegen Van Baar te hebben gedaan.

Extreemrechtse agitpropper

Pure intimidatie, bedoeld om mensen de mond te snoeren. Arthur van Amerongen mag hitsen tegen Merkel en vluchtelingen, Van Baar mag niet iets terugzeggen, want dan wordt hij beschimpt, uitgescholden, verdachtgemaakt, er wordt aangifte tegen hem gedaan en onvermijdelijk wordt hij voor antisemiet uitgemaakt. Eén van de grootste bekken van Domrechts, Rob Hoogland, die grossiert in haatstukjes tegen Links, moslimknuffelaars, vluchtelingen en iedereen die uit het Midden-Oosten komt en niet Afshin Ellian heet, schrijft een heel huilepistel waarin hij bezwaar maakt tegen het etiket ‘extreemrechtse agitpropper’. Ik zei hem dat-ie niet alleen een extreemrechtse agitpropper is, maar ook een laffe extreemrechtse agitpropper, want hij staat niet voor zijn daden. Je ziet ze live een man kapotmaken vanwege hun mening, maar ze ontkennen het domweg. Als je Hoogland met een paar van zijn eigen citaten om de oren slaat, noemt ie je verongelijkt een ‘kwaadaardige manipulator’. Blijkbaar schrikt-ie van zijn eigen racistische oprispingen.

Samen met Van Amerongen (58) schreef Hoogland (68) ‘Het Grote Foute Jongensboek’, met daarin fijnzinnigheden als ‘Quincy [sic] Gario een behaatje aantrekken en een bilveter, en dan insmeren met motorolie. Zo mag-ie bij me langskomen’ en ‘het sprekende paard Claudia de Breij. Daar moeten ze een Arabische volbloedhengst op loslaten’. Sylvana Simons is volgens de heren een ‘beroepsnegerin’.

Maar als je ze bij hun soortnaam noemt, gaan ze huilen.

PVV’ers doodschieten

Uiteraard kreeg ik ook een trollenleger over me heen. Voornamelijk anonieme types met vijftien volgers, een Nederlands en een Israëlisch vlaggetje naast hun fake-naam, die nog geen woord op de juiste manier kunnen spellen als hun leven ervan afhangt, en die alleen maar kunnen schelden en schimpen. Onder hen natuurlijk ook weer Wierd Duk, die steevast olie op het vuur probeert te gooien door te beweren dat ik PVV’ers wil doodschieten. Flikker toch op, man. Hoogland schrijft dat-ie Francisco van Jole uit het vliegtuig wil gooien, maar ik mag geen grapje maken over VN-troepen en PVV’ers? Zo hypocriet.

Ik maak dit nu al zo lang mee, dat ik niet meer van die trollenlegers onder de indruk raak. Maar ik neem er uiteraard wel notie van. Want dit is fascisme, puur en simpel.

Er zijn dan altijd mensen die tegenwerpen dat Van Amerongen en Hoogland en dergelijke niet verantwoordelijk zijn voor wat hun lezers of Twitter-volgers doen, maar dat is wegkijken. Deze dynamiek zie je al zolang dat je van Van Amerongen en Hoogland mag verwachten dat ze wéten wat er gebeurt als ze hun schijnwerper op iemand zetten. Die persoon wordt dagenlang belaagd door het agressiefste, meest laag-bij-de-grondse en fenomenaal domme tuig dat een Twitter-account heeft. Zetten ze dus hun schijnwerper op iemand wiens mening hem niet aanstaat, dan stellen ze die persoon willens en wetens bloot aan die agressie, met het doel mensen de mond te snoeren.

 

 

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 09.07.2018 @ 18:15

[Home]
 

1 Reactie

op 09 07 2018 at 18:23 schreef Peter:

Briesen en schuimbekken? Leesfrontaalnaakt@gmail.com, sneeuwvlokjes.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS