Home » Archief » Hou op met het criminaliseren van naakt


[15.07.2017]

Hou op met het criminaliseren van naakt

Peter Breedveld


Scène uit: ‘Vivre Nu, à la recherche du paradis perdu’.

Veel mensen plaatsen foto’s van hun kinderen op social media, dat is journalisten al jaren een doorn in het oog. Al meer dan een decennium worden we regelmatig gewaarschuwd: Door De Telegraaf, door J/M Ouders, door VTM Nieuws, door Le Figaro, door Harper’s Bazaar en de onvermijdelijke Özcan Akyol.

Duizend bijbels kun je vullen met alle waarschuwingen in de media. Het komt er vrijwel altijd op neer dat pedofielen meekijken. Er worden ook altijd politiemannen opgevoerd die erop wijzen dat pedofielen zelfs opgewonden raken van baby’s in luierreclames. Het is nogal hysterisch. Als je pedofielen aan hun gerief helpt met alleen al de aanblik van je kind, moet je er dan nog wel mee over straat? Achter elk raam kan immers een pedofiel zitten, loerend naar kinderen die door hun ouders naar school worden gebracht.

Blote borsten

Het televisieprogramma Zembla maakte het van de week wel heel erg bont, door onschuldige vakantiekiekjes in verband te brengen met de zelfmoord van Amanda Todd, de tiener die door een griezel, Aydin C., werd gechanteerd omdat ze via de webcam haar blote borsten had laten zien en uiteindelijk zelfmoord pleegde. “Het beste voorbeeld is Amanda Todd. Dan kun je echt zien wat voor gevolgen het kan hebben. Zij is echt kapotgemaakt”, citeert Zembla de landelijk coördinator kinderporno Ben van Mierlo.

Dit gaat me echt te ver. We hebben het hier over blote peuters in bad, vakantiekiekjes van kinderen in zwemkleding, for God’s sake. Dingen die al sinds mensenheugenis bij het alledaagse straatbeeld horen, die we altijd al in tijdschriften, kranten, op televisie en in de film hebben gezien. Gewoon, kinderen. En nu ben je al Aydin C. als je ze op Facebook zet? Now hold just a goddamn minute. Dat noem ik het korterokjesargument. “Trek toch geen kort rokje aan als je uitgaat! Dan vráág je erom door mannen te worden aangerand!” Wie accepteert dat nog on 2017? Laten we dan ook niet de ouders van blote peuters criminaliseren, maar de viezeriken die kennelijk op dergelijke beelden jagen.

Jeugdig naakt

In het geval van Amanda Todd is dat Aydin C., inmiddels veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf, maar ook de cultuur, onze cultuur, die het meisjes oplegt zich te schamen als ze hun borsten laten zien. Todd was niet de eerste en ook niet de laatste die tot wanhoop gedreven werd nadat ze in een onbezonnen moment naaktfilmpjes of -foto’s van zichzelf heeft verspreid. In Nederland pleegde een jongen begin dit jaar zelfmoord omdat iemand een naaktfoto van hem op Instagram had gezet.

Ik herinner me van die laatste zaak dat er in de media veel gewezen werd naar het meisje dat die foto had geplaatst, en ik heb niks van de nasleep meegekregen en weet dus niet hoe het daarmee afgelopen is, maar de hoofdschuldige lijkt mij de cultuur die iemand zoveel macht over je geeft met alleen maar een naaktfoto. Ooit was jeugdig naakt een bewonderenswaardig ding, symbool van kracht en schoonheid, nu is het een manier om een ander te vernederen.

In ondergoed douchen

En wij, nou ja, ik niet: u, u doet daaraan mee. Als GeenStijl weer eens de hand heeft gelegd op een naaktfilmpje of naaktfoto van een bekende of onbekende Nederlander, clickt u ook op de link naar het bericht waarin de persoon wordt geslutshamed, vernederd, geschandpaald, u deelt het bericht op Twitter en op Facebook, want u vindt het ook gek, dat iemand zich naakt laat filmen, u vindt het ook niet normaal als iemand van in de zestig nog aan seks doet.

Veel mensen vinden de islamitische hoofddoek achterlijk en onderdrukkend voor vrouwen, maar dit is niet minder achterlijk en niet minder onderdrukkend.

Naakt wordt gecriminaliseerd, en inmiddels is iedereen zover doorgeschoten dat zelfs een naakt kind, zelfs een volledig gekleed kind wordt geseksualiseerd. Jongeren schijnen na het sporten zelfs in hun ondergoed te douchen omdat er altijd gevaar is om naakt op het Internet te komen.

Natuurlijk moet de klootzak die stiekem filmt of fotografeert, worden aangepakt, maar bedenk u dat er niks te filmen zou vallen als u schouderophalend zou doen over wat naakt. Ik herinner me profvoetballers die in de kleedkamer in hun blote piemel werden geïnterviewd door Studio Sport. Die tijd wil ik terug. Iedereen ziet mijn borsten, so what? De helft van de wereldbevolking heeft borsten. De andere helft heeft een piemel, meestal een vrij kleine. Niks om je voor te schamen.

Krampachtig doen

U, u geeft de Aydin C.’s van de wereld macht over kwetsbare jongeren die experimenteren met naakt en seks. Alleen maar meer door krampachtig te doen over sexting en zelfs blote kinderen in bad. Mijn ideale wereld is er één waarin Amanda Todd nog leeft omdat ze tegen C. heeft gezegd: “dan deel je die filmpjes toch lekker, sneue creep?” Gewoon omdat ze niet chantabel is.

Gewoon omdat het borsten zijn, no big deal.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij. Mij financieel steunen kan nu ook op Patreon.

Peter Breedveld, 15.07.2017 @ 11:44

[Home]
 

20 Reacties

op 15 07 2017 at 12:26 schreef Hans Naaktloper:

Ik ben met je eens dat cultuur mensen wil drijven tot een eenheidsworst die op dit moment steeds preutser wordt, en dat gebiedt het individu verantwoordelijkheid te houden voor de eigen identiteit, de eigen conditionering. Het is die conditionering die Amanda Todd noodlottig is geworden. Ze wás niet chantabel, ze was verstrikt in de irrationaliteit van de schaamte.
Hopelijk komen er meer aanmeldingen voor jouw ideale wereld.

lees J.Krishnamurti – De wereld dat ben jij.

op 15 07 2017 at 15:55 schreef MNb:

“u vindt het ook niet normaal als iemand van in de zestig nog aan seks doet.”
Mijn wederhelft is ruim drie maanden geleden 60 geworden, dus ik weet wel beter.
Nieuwsgierig als ik ben heb ook wel eens naaktfoto’s van celebrities bekeken. Er is niets bijzonders aan.

op 15 07 2017 at 16:22 schreef ~Mario:

“..en inmiddels is iedereen zover doorgeschoten dat zelfs een naakt kind, zelfs een volledig gekleed kind wordt geseksualiseerd.

Doe eens een paar rondjes winkelcentrum (ja, uitdaging) en kijk eens naar ‘de omgeving van’ 11-18+ jarigen. Wie kijkt naar? Dikke tietuh, lekkere kont.

Nederlandse ‘mannuh’, ook in echt verbonden, in een notedop. Glurende.

Vraag Henk Bres maar eens, of kijk het interview terug bij Knevel/ Brink, paar jaar terug. ‘Zo geil’.

Spruitjes zijn sowieso smerig.

op 15 07 2017 at 17:06 schreef Blom Dondje:

Mannen zijn trouwens ook vaak slachtoffer van deze hype, probeer als man bijvoorbeeld maar eens een baan in het onderwijs te krijgen….

op 15 07 2017 at 18:39 schreef Rene:

Is de nieuwe preutsheid een gevolg van de islamisering?

op 15 07 2017 at 19:39 schreef Ernst:

@Rene

Er zijn verschillende maatschappelijke ontwikkelingen die in meer of mindere mate bijdragen aan de verpreutsing. Denk bijvoorbeeld aan de allomaanwezige camera. Iedereen loopt vandaag met zo een zes-miljoen-megapixel-camera rond. Voor je het weet sta je op Instagram. Maar inderdaad, wanneer een vrouw in een bloemrijk zomerjurkje over straat loopt en uitgemaakt wordt voor hoer draagt dat zeker en vast ook bij. Jammer hoor.

op 15 07 2017 at 19:51 schreef ikzelf:

Niets zo natuurlijk als hoe iedereen eruit ziet ontdaan van alle verhulling; zo zijn we potdorie stuk voor stuk in deze wereld gekomen. En zelfs dat heeft de Westerling weten te criminaliseren. Superieur hè, die beschaving?

op 16 07 2017 at 00:17 schreef Chris:

@Blom Dondje

Ik heb dus wel zo’n baan. Maar ik ga dan liever op de eerste paragraaf van Peter in. De rest is klaar als een klontje en ben ik het totaal mee eens.

De rapporten die we over de kinderen schrijven hebben een psychologische component. En die rapporten worden ook via de Google doorgegeven. Naleeswerk, makkelijker te printen, etc.

Dat betekent wel dat deze kinderen -als één van de eersten in de de hedendaagse wereld- geprofileerd worden sinds hun geboorte door commerciële bedrijven. Wij zijn nooit zo geprofileerd door commerciële bedrijven. Zeker niet sinds onze geboorte.
Daar hebben de ouders een rol. Maar dat zal alleen maar erger worden. Eerste hap pap, eerste stapje, alles wordt op de socmed gegooid.

Dat is dus iets waar ik aan denk, en ik probeer het er op school doorheen te krijgen dat in ieder geval de namen nog niet vermeld zijn in de versies die je of naar jezelf, of naar de “proof reader” stuurt.

Maar over de rest van het betoog van Peter kan ik alleen maar zeggen: “Klopt”
De vraag blijft echter wel in het midden waarom die seksualisering van kinderen ineens zo opleeft.

op 16 07 2017 at 02:42 schreef ex-cellentie:

Nou sorry Peter , ik heb net een dochter ; voor het eerst van mijn leven en ik heb direct al voor haar geboorte besloten dat het niet aan mij is haar op internet te plempen . Het is haar lichaam en haar leven. Niet wegens enge pedofielen maar wegens het recht op zelfbeschikking dat voor mij al ingaat als ze geboren is
Daarbij is social media al zo onveilig als de pest voor allerlei overheden die dat misbruiken voor duistere doeleinden . Dat ikzelf dat risico neem is een ding ; ik heb niet het recht dat voor mij dochter te besluiten . Dat is niet mijn oorlog tegen naakt dat is mijn respect voor mijn dochter – die van mij zelf mag gaan beslissen in hoeverre zichzelf bloot wil geven aan minister Plasterk en andere hijgende griezels
naakt of gekleed je hoort niet foto’s op internet te plempen van mensen die dat niet willen

op 16 07 2017 at 07:05 schreef Murat:

Ernst trekt islamisering (bullshit trouwens) gelijk met vrouwen op straat voor hoer uitmaken.

Ziekelijk racistische mannetje. Ja denk daar maar eens over na, hoe onsmakelijk je framing wel niet is.

op 16 07 2017 at 16:50 schreef MNb:

Ex-cellentie, lees dit stuk nog eens goed. Wijs me dan aan waar PB schrijft dat iedereen foto’s van hun kinderen op internet zou moeten plempen. Neem er de tijd voor. Gevonden? Nee? Goed zo. Zoek dan nog eens op over wie PB het wel heeft – juist, de moraalridders die de mensen veroordelen die wel doen wat hij (en ik) niet doen.
Dan begrijp je misschien dat zelden een sorry zo misplaatst is geweest als het jouwe.

op 17 07 2017 at 10:57 schreef Edwin:

@Blom Dondje: Waarom zou je als man geen baan in het basisonderwijs kunnen krijgen? Ik ken er genoeg en ik ben er één van. De tendens beschreven in het artikel is al erg genoeg, zonder dat daarbij overdreven moet worden met onwaarheden.

op 17 07 2017 at 13:16 schreef Blom Dondje:

@Edwin, toen ik op de basisschool ging werken als conciërge, werkten er 3 mannen en 18 vrouwen. Niet lang daarna werd de directeur door een directrice vervangen. Uiteindelijk werd de ID-baan (Melkert-achtige constructie) afgeschaft, verloor ik m’n baan en was de verhouding 1 op 10. Op zich vond ik het werk 100.000 leuker als automatisering, iets waarvoor ik geleerd heb, maar door geheugen problemen niet meer toe in staat was. Zoveel verdiende ik als conciërge niet en een prettige dagbesteding is me meer waard als poen. Ik wou het ook wel vrijwillig doen, ben bij een stapeltje scholen langs geweest, maar kreeg overal nul op rekest. Of dat kwam doordat ik man ben, da’s lastig te zeggen. Maar ja, aan de andere kant ben ik 10 jaar conciërge geweest en weet dus ook goed dat ze in het onderwijs wel wat extra handen kunnen gebruiken.

op 17 07 2017 at 15:32 schreef Thomas E:

Als je 10 jaar conciërge bent geweest, dan ligt het waarschijnlijk niet aan de pech dat je man bent, dom blondje. Maar misschien aan de pech dat je een dom blondje bent (?) Of is dit te flauw.

op 17 07 2017 at 16:46 schreef Blom Dondje:

Om je met gelijke munt te betalen, er gaat hier geen lampje branden Thomas E. :-)

op 17 07 2017 at 21:34 schreef pddnos:

In de Groene een artikel van Sanne Bloemink over sexting. Ik begrijp er niets van dat stuk. Het ademt schaamte en schande. Dan vraag ik me af of ze wel eens naar het strand gaan of naar het zwembad.

En @ikzelf: welke cultuur is minder preuts dan de cultuur van jou Westerling???

op 18 07 2017 at 09:51 schreef ikzelf:

En we wijzen weer naar anderen, nietwaar pddnos? Wanneer is het ooit een excuus als anderen het ook doen? Stop dan ook met dat infantiele “maar hullie doen het ook”. Of leren jullie nu werkelijk nooit?

op 18 07 2017 at 21:34 schreef pddnos:

@ikzelf:
Nou ja zeg, jenoemt het westen eerst fasistisch en nou weer preuts en dan mag niemand zich afvragen of je wel helemaal op je plaats bent in het westen. Ongearticuleerde nestpisser dat je der ben!

op 18 07 2017 at 22:42 schreef pddnos:

De nieuwste Groene Amsterdammer is overigens heel interessant als we het over criminaliseren en bloot en preuts hebben. Sanders beschrijft ouwe bokken Hekma en Duyves die ruimdenkend zijn. En de jonge Mounir Samuel houd een betoog waar de preutsheid en verbodszucht van afspatten.
Is de slinger van de tijd van ruimdenkendheid naar kleingeestigheid geweken? Of ben ik een criminele viezerik?

op 18 07 2017 at 23:14 schreef ikzelf:

En dat heb ik allemaal geschreven, pddnos, of heb jij dat allemaal gelezen?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS