Home » Archief » Iedereen is bang voor Yoeri Albrecht, maar ik niet


[19.05.2014]

Iedereen is bang voor Yoeri Albrecht, maar ik niet

Peter Breedveld

man5

Yoeri Albrecht, die niet schroomt fysiek geweld te gebruiken en die mij door middel van laster en intimidatie probeert monddood te maken, is behalve directeur van De Balie en financier van De Jaap, zo lees ik op Wikipedia, ook voorzitter van Veronica, eigenaar, onder andere, van het ANP, en initiatiefnemer van de European Press Prize.

Nu snap ik waarom iedereen zo laf de andere kant uitkijkt als Albrecht de bullebak uithangt op Twitter en mij continu en zonder aanleiding belastert. Iedereen wil wat van hem, natuurlijk! Je kunt maar beter vriendjes zijn met Albrecht, en dat je daarvoor wat principes door de plee moet trekken, soit. We blijven wel Nederlanders, natuurlijk.

Domrechtse excuustruus

Albrecht heeft zelfs aan Oxford gestudeerd, lees ik, en daar college gegeven in geschiedenis en filosofie! De man kan nog geen d van een t onderscheiden en ik vond hem altijd wat tegen het debiele aan, beetje het niveau van Chris Rutenfrans zeg maar. Ik beschouwde hem als de domrechtse excuustruus van Vrij Nederland, de voorganger van Elma Drayer. Ik wist niet dat-ie zó machtig was. En hij heeft dus colleges gegeven in Oxford.

In Oxford! Hoe kan iemand, die nog geen fatsoenlijk argument kan formuleren als zijn leven ervan afhangt, en die er sowieso een grammaticaal bloedbad van maakt, colleges filosofie geven in Oxford? It boggles the mind.

Politiek incorrecte Frontaal Naakt-humor

Ik heb Albrecht een jaar of zeven, acht geleden ontmoet. Door Ger van Wulften van uitgeverij Xtra, de uitgever van Theo van Gogh, werd ik meegenomen naar het kantoor van trendwatcher Adjiedj Bakas om met Albrecht en een andere meneer, een uitgever van Panorama-achtige bladen over misdaad, geloof ik, te praten over een nieuw op te zetten tijdschrift.

Het was mij, en volgens mij ook de andere aanwezigen, al snel duidelijk dat we niet veel gemeen hadden. Ik wilde opiniejournalistiek maken à la The New Yorker, vooral The Talk of the Town maar dan met een flinke scheut politiek incorrecte Frontaal Naakt-humor, maar dat vond Albrecht saai. Hij wilde iets Harper’s Bazaar-achtigs, geloof ik. Die andere meneer zat zich alleen maar op de borst te kloppen. Die had het ene na het andere succes geboekt, vertelde-die. Ik vroeg me af waar hij ons dan voor nodig had.

Dat werd dus niks. In plaats van Harper’s Bazaar moet u het met De Jaap doen maar gelukkig hebt u Frontaal Naakt (zij het niet op glossy papier), al zouden Yoeri Albrecht en zijn vrienden dat graag anders zien.

Antisemitisme by proxy

Albrecht heb ik sindsdien nooit meer gesproken, nooit contact mee gehad, totdat hij een jaar geleden, toen Carel Brendel, Elma Drayer, Het Parool, Elsevier, de Roze Khmer en een enorme hooivorkenbrigade op Twitter me letterlijk tot waanzin dreven met hun bizarre beschuldigingen, me er opeens van begon te betichten hem te hebben bedreigd, gestalkt en belasterd.

Ik heb daar indertijd niks van meegekregen, omdat ik me in een Tokiose hotelkamer had afgesloten voor elk signaal uit Nederland, maar anderen vertelden het me later. Desgevraagd wilde Albrecht zijn beschuldiging best herhalen. En toen nog eens en toen nog een keer en hij krijgt er geen genoeg van. Zaterdag deed-ie ’t weer en begon-ie me ook van antisemitisme te betichten. Antisemitisme by proxy, want iemand, die ik niet ken maar die volgens Albrecht een ‘vriendje’ van mij is, schold hem uit voor ‘slachtofferjood’. Die persoon heb ik meteen veroordeeld en geblockt want ik heb een hekel aan racisten en antisemieten.

Labbekakkige houding

In tegenstelling tot Yoeri Albrecht, die De Balie maar al te graag het podium laat zijn voor racisten als Joost Niemöller (‘Negers zijn dom en verkrachten graag vrouwen‘) en Annabel Nanninga (kotst van ‘gemengde relaties‘), en wiens vriendjes onder meer dit en dit en dit uitbraken over hun Twitter-volgers, zonder dat Albrecht daar iets van zegt.

En Albrechts vriend Jan Bennink riep vandaag opeens op mij ‘een pak rammel‘ te geven, gewoon op Twitter, onder eigen naam en alles en waarom ook niet? De politie doet toch niks en vrijwel niemand zegt er wat van, en dat steekt me nog het meest van alles. Die laffe, hypocriete, labbekakkige houding van iedereen. Ja, ik bedoel u inderdaad, en u, en jou ook. Want je komt wel met je vingertje zwaaien als ik iets terugzeg. Dat is immers hartstikke veilig, want ik ben niemand, ik heb geen macht, geen invloed, dus moet ik wél voortdurend worden gecorrigeerd en gereprimandeerd.

Wezels.

Gewelddadige vrienden

Maar ik heb niks van Albrecht nodig en ik ben ook niet bang voor hem en zijn enge, racistische, gewelddadige vrienden. Ik ga hem zijn beschuldiging laten inslikken, woord voor woord. Als de politie niks doet, stap ik naar een advocaat en al kost het me al mijn spaargeld en moet ik mijn huis verkopen, ik laat me niet belasteren door een stuk schorem als Yoeri Albrecht. Ik heb godverdomme ook rechten.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 19.05.2014 @ 20:07

[Home]
 

21 Reacties

op 19 05 2014 at 20:28 schreef HayreddinB:

Het was Theo van Gogh die Leon de Winter een `slachtofferjood` noemde

Theo werd daarop aangeklaagd wegens antisemitisme en vrijgesproken

`Dan weet je niet wat antisemitisch is. De joden worden toch niet aangevallen als groep. `

http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1141896/2009/04/08/PVV-rsquo-er-biedt-excuses-aan-voor-ontkenning-Armeense-genocide.dhtml

En ja joden die de holocaust of antisemisme gebruiken om mensen die kritiek hebben op Israel de mond te snoeren noem ik slachtofferjoden.

En daar is niks antisemitisch aan.

op 19 05 2014 at 20:29 schreef HayreddinB:

Schijt verkeerde link,

Dit is de link over de `antisemiet` Theo van Gogh

op 19 05 2014 at 20:35 schreef Peter:

Waar slaat het dan op om Albrecht voor ‘slachtofferjood’ uit te schelden? Ik heb het met hem nog nooit over Israël gehad. Ben zelfs vrij Israël-gezind.

op 19 05 2014 at 21:13 schreef Robin:

” De man kan nog geen d van een t onderscheiden”

Doet ie niet expres.
Maar jij wel Jaap=ThePostOnline !

” Als de politie niks doet, stap ik naar een advocaat en al kost het me al mijn spaargeld en moet ik mijn huis verkopen,”

Dat ga je echt niet doen.
Een soort van zomerstop zal je trouwens goed doen.

op 19 05 2014 at 21:26 schreef Peter:

Zo typisch weer. Internethooligans belagen mij, dus moet ik maar een zomerstop doen.

Net die school in Hoogvliet, het Einsteincollege, waar een jongen wordt gepest en dus maar naar een andere school moet, de lastpak.

Dat lasteren, doet Albrecht dat ook niet expres? Is het dan in orde?

op 19 05 2014 at 21:37 schreef HayreddinB:

Hier de link die ik bedoelde http://vorige.nrc.nl/krant/article1629278.ece

Ik vind het geen schelden en zeker geen antisemitisme

op 19 05 2014 at 22:23 schreef Robin:

“Zo typisch weer. Internethooligans belagen mij, dus moet ik maar een zomerstop doen.”

Ja, want je bent( volledig) aan het doordraaien.

“Net die school in Hoogvliet, het Einsteincollege, waar een jongen wordt gepest en dus maar naar een andere school moet, de lastpak.”

Nee, het is gewoon (maar) de (ordinaire) blog en twitter-wereld.

“Dat lasteren, doet Albrecht dat ook niet expres? Is het dan in orde?”

De (gemiddelde) lezer wordt (trouwens) een beetje moe van de constante attacks (over en weer) en heeft geen eens tijd om alles goed te volgen, laat staan te bepalen, wie er wel of geen gelijk heeft.

op 19 05 2014 at 23:32 schreef Ralph van der Geest:

Jan Bennink twittert naar maar liefst meer dan 4000 mensen iets over Peter een pak rammel geven omdat ie dat zou ‘verdienen’….
Nazi’s vinden altijd dat mensen een pak rammel ‘verdienen.’
Stel nou eens dat een of andere gek over een half jaar de kans schoon ziet en denkt de daad bij het woord te moeten voegen met alle ernstige gevolgen van dien? Zou die gore nazi van die racistische hufteromroep dan ook zo flink zijn en om te zeggen dat het op instigatie van hem was? dat ie verantwoordelijk is? Ik denk het niet. Hoe laf dat zwijn is daar kan die arme Russische winkelier van destijds over mee praten en een aangifte tegen mij die met veel bombarie werd aangekondigd…die is er ook nog steeds niet.
Bennink is een door geweld geobsedeerde lafaard…maar wel een gevaarlijke lafaard.

op 20 05 2014 at 06:50 schreef Peter:

Ja, want je bent( volledig) aan het doordraaien.

Maar natuurlijk, Robin, degene die zich verzet tegen het verbale en fysieke geweld van hooligans, die is aan het doordraaien. Hoe Nederlands weer. Robin bevestigt ook wat ik hierboven al schreef: je hoort hem of haar niet in al die maanden dat ik word geterroriseerd door tuig als Albrecht. Nee, het moment dat ik dan eindelijk eens besluit wat terug te zeggen, dá is het moment dat Robin er maar eens wat van komt zeggen, en komt wapperen met het vingertje, en speculeren over mijn geestelijke gesteldheid.

Nee, het is gewoon (maar) de (ordinaire) blog en twitter-wereld.

O, dan is het natuurlijk niet erg om belasterd en bedreigd te worden. Ik verwijs je verder door naar Judith Valentijn.

De (gemiddelde) lezer wordt (trouwens) een beetje moe

O, nou, dan heb ik een tip voor de gemiddelde lezer: niemand verplicht jou hier kennis van te nemen, gemiddelde lezer! Dag!

op 20 05 2014 at 08:05 schreef Pyt van der Galiën:

Ik denk dat het wel slim is een advocaat te raadplegen vóórdat je stappen onderneemt. Dat gaat je geen klauwen vol geld kosten, oriënterende gesprekken zijn meestal gratis of tegen een geringe vergoeding. Ik zou de advocaat dan ook de initiële aangifte laten regelen, mocht je besluiten je aanklacht door te zetten.

op 20 05 2014 at 08:14 schreef Ralph van der Geest:

@Robin, het was maar ‘der Stürmer’ dat bazelde over joden uitroeien…..
Weet je, ik vind je een super onverantwoordelijk iemand als je dit soort hoogst ernstige zaken, bedreiging via internet met een leger van meer dan 4000 over het algemeen geestelijk gemankeerden achter die dreig-nazi alsook de TMG, gaat bagatelliseren. Praat eens met die Russische winkelier waar ik het over had: ik denk dat die je veel leerzaams kan vertellen in deze…

op 20 05 2014 at 08:52 schreef Rob:

Ik wist niet eens dat Albrecht een jood is. En dat is het punt: als antwoord op zijn oprispingen wordt hij als slachtofferjood weggezet. Maar zijn Joods-zijn of zijn houding tov de Holocaust heeft niets met het argument in kwestie te maken.
Zijn etniciteit wordt er met de haren bijgesleept. En hoe noemen we dat, als iemand de etniciteit van een ander er zonder reden bij sleept om hem te belasteren?
Juist. Daarom dus, hou op met dat gezeik over Joden hier en Joden daar.
Of ga voor GeenStijl schrijven, daar houden ze nogal van dergelijke “humor” en “satire”.

op 20 05 2014 at 09:35 schreef Bigpete:

Die Albrecht is een hol vat met een op hol geslagen fantasie. Even wat dingen op een rijtje:
Geboren 1967, “Hij studeerde geschiedenis en internationaal recht aan de Universiteit Leiden en Europese studies aan de Universiteit van Oxford (volgens eigen zeggen)” Als het al waar is ben je daar zeker 10 jaar zoet mee, dan is hij rond 28 jaar. 1995 dus, toen hij van 1995 tot 2005 voor Vrij Nederland werkte. Van 2005 tot 2010 freelance journalist in o.a. Italië. In 2010 werd hij directeur van De Balie. Waar hij de tijd vandaan heeft gehaald om te doceren in Oxford ontgaat me enigszins…

Over die aangifte: zelf weten natuurlijk maar- en het spijt me om dat te moeten zeggen als politieman- stel je er niks van voor. Er is geen OvJ die zo’n zaak gaat vervolgen, als hij/zij hem überhaupt al op zijn bord krijgt.

op 20 05 2014 at 10:13 schreef Pyt van der Galiën:

Rob slaat de spijker op de kop, denk ik. Het is in dit verband volstrekt irrelevant dat Albrecht joods is. Wanneer je dat joods-zijn er aan de haren bijsleept, wek je op zijn minst de indruk er verdachte motieven op na te houden. Bovendien bewijs je niemand er een dienst mee. Voor je tegenstanders wordt het alleen maar makkelijker je weg te zetten als een antisemiet.

op 20 05 2014 at 12:08 schreef Haes:

@Rob en Pyt

Waar zien jullie dat het Peter is die de Joodse etniciteit erbij haalt? Volgens mij meldt hij alleen dat er zich een of andere idiote twitteraar met de beschuldiging van “slachtofferjood” aan het adres van Albrecht mengde in de twitterdiscussie. Peters reactie was die meteen te blocken en dat vertelt hij hier ook in dit stuk. Wat trouwens ook duidelijk te zien is in de tijdlijn.

op 20 05 2014 at 12:17 schreef MardiGras:

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, LOL

op 20 05 2014 at 12:32 schreef Pyt van der Galiën:

@Haes

Zowel Rob als ik verwijzen naar die twitteraar, niet naar Peter.

op 20 05 2014 at 12:54 schreef Haes:

@Pyt

Sorry, maar dat was volstrekt niet duidelijk, zeker niet uit de reactie van Rob. Ik vond het wel vreemd, daar niet van.

op 20 05 2014 at 13:10 schreef Mart:

@Pyt

Mee eens. Het enige moment dat zo’n kwalificatie terecht is is als het om iemand gaat die inderdaad zijn Joodse identiteit misbruikt om zichzelf te verheffen en anderen het zwijgen op te leggen. De beroepszieligerds als Leon de Winter en Pamela Geller dus, bijvoorbeeld.

Albrecht is nog niet tot dit niveau gezonken, dus zijn afkomst er bij halen op een manier om hem af te serveren is inderdaad zuiver antisemitisme.

Blijft er nog over dat Albrecht en zijn aanhang de typische Nederlandse ‘bullies’ zijn. Hakken en zagen, maar zelf het hardste janken als er iets teruggezegd wordt, in de wetenschap dat Jan Salie types als Robin hun zullen bijvallen.

op 20 05 2014 at 17:28 schreef marten:

Ik wens je echt veel sterkte Peter. Meer bagger over je heenkrijgen dan je al gekregen hebt, kan eigenlijk niet meer.

op 21 05 2014 at 08:55 schreef Nouri Elkebir:

Laat je weten hoe het met je aangifte is gegaan , Peter ?

Ik ben bang dat het weer wordt weggemoffeld door die schedelmeters van de politie.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS