Home » Archief » IJdele schurken


[02.04.2021]

IJdele schurken

Peter Breedveld


Illustratie: Georges Pavis (1886–1977)

Geen seconde heb ik de illusie gekoesterd dat Rutte het veld zou ruimen, niet vanwege Omtzigt. Hij bleef zitten na het belastingtoeslagenschandaal, de grootste Nederlandse schande sinds Srebrenica – als je het moorddadige coronabeleid niet meerekent – dus waarom zou een poging om de enige noemenswaardige oppositie in de Kamer kalt te stellen hem wel de kop kosten?

Maar goed, de mensen op Twitter hebben zich een dagje Frits Wester gevoeld, tot in detail beschrijvend wat iedereen voor zijn eigen ogen zag, want er was bijna niemand die het debat niet volgde, tot diep, diep in de nacht. Ja, ik, want ik moest deadlines halen en daarna heb ik gekookt en een film gekeken, maar om het uur op Twitter kijken en ik was weer helemaal op de hoogte. De gratuite commentaren waren nagenoeg identiek aan elkaar. Iemand begon op zeker moment over een “geitenpaadje” en werkelijk iedereen papegaaide het na: “geitenpaadjegeitenpaadjegeitenpaadje” “GEITENPAADJE!” “Geitengeitengeitenpaadje”. Werkelijk. En dan met ingehouden adem kijken hoeveel hartjes je ervoor krijgt. Daarna ging iedereen, teleurgesteld dat Sigrid Kaag Rutte toch weer met zijn leugens liet wegkomen, sneren over het door Kaag beloofde “nieuwe leiderschap” en hop, daar gingen ze weer: nieuw leiderschap nieuw leiderschap nieuw leiderschap nieuw leiderschap NIEUW LEIDERSCHAP! Dus dit is nou dat nieuwe leiderschap!” De Hive-mind in volle glorie. Sommige mensen geloven in de wisdom of the crowd, maar die hebben waarschijnlijk geen Twitter-account. Wat. Een. Schapegaaien.

Hoe kun je teleurgesteld zijn in Sigrid Kaag, of überhaupt in D66? Die partij laat altijd onmiddelijk haar principes vallen voor een zeteltje in het kabinet. Kaag heeft Rutte nodig, het CDA heeft Rutte nodig. Rutte is niet ‘zwaar beschadigd’, het parlement is weer zwaar beschadigd, Kaags geloofwaardigheid heeft weer een knauw. Rutte blijft ongehavend. Als morgen een viroloog met overslaande stem roept dat we er allemaal aangaan vanwege de Bibelebonse variant, aanbidt het hele land hem weer als een God. “Laten we onze eerstgeborenen offeren!”

Demmink-gekkie

Rutte haalde de meeste stemmen binnen, de VVD won de verkiezingen glorieus. Wat wil zeggen dat niemand buiten jouw Twitterbubbel een moer geeft om de mensen wier leven werd vernietigd door de Belastingdienst, laat staan om Pieter Omtzigt, die bovendien een Demmink-gekkie is die zich in de MH17-affaire door de Russen liet paaien, eregast was bij de presentatie van een boek over de MH17 door de racistische complotwaanzinnige Joost Niemöller en die stemde voor een motie van Baudet om het redden van vluchtelingen strafbaar te stellen. Omtzigt is geen heilige, geen held, hij geeft niet om de verdrukten en de verschoppelingen, niet om jou, niet om mij, hij gaat het land niet redden.

Er zijn mensen die wat ophef maken over de “macht en tegenmacht”, de Tweede Kamer wordt verondersteld het kabinet te controleren. Maar toevallig interviewde ik laatst een politicoloog die ik daaraan herinnerde, aan het dualistische systeem, en hij lachte me straal uit. Dat de Tweede Kamer door de regering wordt gepiepeld wordt door iedereen gezien als een onontkoombaar gegeven en ik heb tot een paar weken geleden, toen de affaire Omtzigt begon op te spelen, niemand horen klagen dat het dualistische systeem een dode letter is. Zoals alles een dode letter is. Onze grondrechten, de beloften van Kaag, het verkiezingsprogramma van GroenLinks dat, en dit weten we dankzij Ruttes gelieg, geen kut geeft om vluchtelingen en geen kut om het klimaat.

Omtzigt is niet de eerste dwarsligger die ze eruit proberen te werken. Tofik Dibi moest weg, Khadija Arib stond op een onverkiesbare plaats op de PvdA-kieslijst toen ze met allerlei gekonkel en gemanipuleer opeens de baas van de Tweede Kamer werd. Niemand bij de PvdA durfde Lodewijk Asscher tegen te spreken, helemaal niemand. Er is geen oppositie en we hebben geen volksvertegenwoordiging die de regering controleert, zoals in deze coronacrisis pijnlijk duidelijk is geworden.

Voetbalwedstrijd

Wat me vreselijk stoort, iedere keer als ik jullie (ja, jij en jij en jij en jij zeker ook) met z’n allen een debat zie verslaan, is dat zowat niemand zich lijkt te realiseren dat dit gaat over onze levens, dat dit mensen zijn die proberen zo ver mogelijk te gaan, ons zo hard mogelijk te naaien. Cynische hufters die allemaal premier willen zijn, of in elk geval zo dicht mogelijk bij het toppunt van de macht willen komen en bereid zijn daarvoor iedereen op te offeren.

Maar het Twitterpubliek, en ook het journaille, verslaat dit als een voetbalwedstrijd, waarbij GroenLinksers en Bij1ers Wilders en Baudet aanmoedigen, en dat mens van die Boerenpartij, o, en die komt goed uit de verf en die zegt zo wat moois en je bent Ruttes therapeut niet, Jesse! En dan voelen ze plotseling toch wel medelijden met die sympathieke Rutte, die het heel even toch wel een beetje moeilijk leek te krijgen. Die het ons toch tien jaar lang naar de zin heeft gemaakt en ons door de coronacrisis heeft geloodst, en dan zo’n afgang.

Rutte is een duikelaartje, hij komt altijd weer overeind, en hij poept op jullie allemaal. En Sigrid Kaag ook. Dit zijn niet jullie helden. Het zijn ijdele schurken. Vampieren, dorstend naar jullie bloed.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 02.04.2021 @ 15:11

[Home]
 

1 Reactie

op 02 04 2021 at 15:11 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS