Home » Archief » IQ-test


[09.02.2018]

IQ-test

Peter Breedveld

Zo´n vijfentwintig jaar geleden, toen ik bereid was overal te werken waar ze me wilden hebben, zolang het maar goed betaalde, heb ik bij een bekend softwarebedrijf gesolliciteerd. Eén van de onderdelen van de procedure was een intelligentietest. Die had ik nog nooit gedaan, maar ik vond mezelf buitengewoon intelligent, dus daar maakte ik me niet zo druk om.

De test bestond uit allerlei reeksen: vormen, cijfers, lettergroepen, you name it en ik wist bij God niet wat ik daarmee moest aanvangen. Het sloeg allemaal nergens op, dacht ik althans, en ik heb die intelligentietest episch verknoeid. Ik zat als een konijn in het licht van de koplampen te luisteren naar de man die de resultaten met me besprak, met duidelijk mededogen in zijn stem.

Mensen aan wie ik het daarna vertelde, gaven me een bundel met intelligentietesten om te oefenen, met de uitleg erbij. Het werd me duidelijk dat het erom ging bepaalde patronen te ontdekken, vooral wiskundige. Ik oefende die testen en kon ze al snel foutloos doen. Ik haalde nu hoge scores, omdat ik snapte wat er van me verwacht werd, en omdat ik had geoefend.

Rijtjes leren

Hierom hecht ik geen waarde aan IQ-testen. Het is gewoon een vaardigheid die je jezelf kunt aanleren, zoals fietsen of Japans. Ik had dat altijd al vermoed, want mensen waarvan iedereen zei dat ze intelligent waren, of die van zichzelf zeiden dat ze superintelligent waren en die lid waren van Mensa en zo, waren in gesprekken vaak niet in staat om de meest basale principes te doorzien of om überhaupt in samenhangende zinnen te spreken.

De mensen die makkelijk rijtjes uit hun hoofd kunnen leren, doen het ’t best op school. In discussies tijdens maatschappijleer hoorde ik ze dingen zeggen als: “Moeten we die Surinamers dan maar uitkeringen blijven geven omdat ze te lui zijn om te werken?” En voor de boekbesprekingen in de klas lazen ze allemaal ‘Het Bittere Kruid‘ en ‘Oeroeg‘, want dan waren dunne boeken waarvan de uittreksels overal in omloop waren. Ze kregen het na het lezen van die boeken en het vertellen erover in de klas nóg voor elkaar om domme antisemitische en racistische grappen te maken, het bewijs dat er helemaal niks van die boeken was blijven hangen. Echt helemaal niks. Ze wisten nooit wat, niet eens dat Suriname een kolonie van Nederland was geweest, of waar Afghanistan lag. Ze dachten dat de Indische jongen in mijn klas een Chinees was, hoewel ze toch allemaal wel minstens een keer in de week in een Chinees afhaalrestaurant waren. Ze bleven hem hardnekkig Chinees noemen, hoewel hij al duizend keer had uitgelegd dat hij een Indo was.

Amazonegebied

Stel je voor dat je naar Groenland gaat met een uitvouwfietsje. Aan de bewoners vraag je om even een rondje voor je te fietsen. Je noteert dat ze er niets van bakken. Dan ga je naar Nederland. Daar vraag je ook een zooi mensen een rondje te fietsen. Je noteert dat ze zeer vaardig zijn in het fietsen. Op basis hiervan concludeer je dat Nederlanders gemiddeld slimmer zijn dan Groenlanders.

Dat is wat een intelligentietest is: een test gebaseerd op vaardigheden waar vooral in het Westen veel belang aan wordt gehecht, en dan vooral door witte mannen. Ik kan me voorstellen dat ze er in het Amazonegebied minder mee uit de voeten kunnen.

Maar zet nu de afnemer van die test in zijn blootje midden in het Amazonegebied, en degene bij wie hij die test wilde afnemen ook. Laten we dán zien wie er overleeft, en wie er dus het intelligentst is.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 09.02.2018 @ 11:44

[Home]
 

1 Reactie

op 09 02 2018 at 11:49 schreef Peter:

Alle witte mannelijke lezers hebben nu de onbedwingbare behoefte om op te scheppen over hun IQ (leer mij jullie kennen): leesfrontaalnaakt@gmail.com

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS