Home » Archief » Johan Derksen en de racistische kopschopper


[23.06.2020]

Johan Derksen en de racistische kopschopper

Peter Breedveld


Scène uit Something Good (1898) de eerste Afro-Amerikaanse zoenscène uit de filmgeschiedenis.

Een filmpje, dat ik gisteren op Twitter zag, laat me niet los. U hebt het waarschijnlijk ook gezien en zo niet, hier is een link. Maar een waarschuwing: het is schokkend en u zult er kwaad om worden en het zal ook u niet loslaten. Als u deugt, tenminste.

Op het filmpje wordt een Nederlandse jongen met een Aziatisch uiterlijk toegeblaft door een jongen van wie we alleen zijn benen zien. Hij kijkt omhoog en lijkt te glimlachen, wordt daarna vol in zijn gezicht getrapt en blijft dan liggen. Om hem heen zit een groep kinderen in een kring, iemand heeft de mishandeling gefilmd, maar niemand helpt hem, niemand neemt het voor hem op.

Hier lees ik dat het om een racistische aanval gaat, dat de jongen voor “kankerchino” en “coronachinees” werd uitgescholden. Ik moet denken aan het Openbaar Ministerie, dat onlangs besloot DJ Lex Gaarthuis niet te vervolgen vanwege een racistisch carnavalslied, waarin Gaarthuis zingt dat de corona-crisis “allemaal door die stinkchinezen” komt. Het OM vindt dat “niet onnodig grievend.”

Stinkchinezen

Ik ben ook kwaad op die kinderen, die daar gewoon zitten en niks doen. Mensen vertellen me dat ze bang zijn, dat er wel twintig jongens omheen stonden. Daarom winnen de hufters altijd. En het zijn niet alleen die kinderen, wij allemaal hebben die jongen in de steek gelaten. Het Openbaar Ministerie heeft hem in de steek gelaten door niet in te grijpen toen die DJ de boodschap verspreidde dat het allemaal door die “stinkchinezen” komt. Want hoewel er voorbeelden te over zijn in de geschiedenis van racistische propaganda die direct heeft geleid tot geweld tegen minderheden – denk aan Nazi-Duitsland, Rwanda, voormalig Joegoslavië – doet de overheid niks als de bevolking actief wordt opgehitst tegen een minderheid. Gaarthuis was niet de enige, heel veel media begonnen een hetze tegen Chinezen toen het coronavirus zich over de wereld begon te verspreiden.

Wie daar protest tegen aantekent, krijgt meteen een leger van huilende witte mannen en vrouwen tegenover zich. Want die mogen geen grappen meer maken en niks meer zeggen, omdat niemand meer ergens tegen kan. Als het zo moet, hoeft het van hen niet meer.

Zo ook Johan Derksen, die veel kritiek over zich heen heeft gekregen na een zoveelste racistische grap in een praatprogramma over voetbal. Hij grossiert al jaren in bot racisme en seksisme en transfobie en homofobie en wat al niet, maar nu raast Black Lives Matter over de wereld en heeft zelfs Mark Rutte zich tegen racisme uitgesproken, dus nu was zijn grap niet zo goed getimed. Hij overweegt nu te stoppen met dat praatprogramma, omdat hij zich verraden voelt door zijn collega’s, die altijd de voorzetjes gaven voor zijn grappen. Hij werd eigenlijk betaald, als ik het goed begrijp, om die racistische, seksistische, homofobe en transfobe grappen te maken.

Racistsch land

Daar heeft-ie een punt, natuurlijk. Derksen is een bullebak, maar bullebakken zijn nergens zonder de omstanders die niet ingrijpen en hen zelfs aanmoedigen. Week na week na week zit ie daar op zwarten, vrouwen, homo’s en transmensen te schelden en iedereen komt er steeds weer omheen zitten want bijna niemand krijgt er genoeg van. Als dat al niet meer kan, als je niet eens meer tegen een grapje kunt.

En daar is die jongen in dat filmpje het slachtoffer van. En zoveel jongens en meisjes van wie geen filmpje rondgaat, en de slachtoffers van racistisch politiegeweld en van etnische profilering door de belastingdienst of door de regering en het parlement. Want allemaal hebben we er in een kringetje omheen gezeten, zonder wat te zeggen.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 23.06.2020 @ 13:26

[Home]
 

12 Reacties

op 24 06 2020 at 10:10 schreef Jacobus:

Ik weet 100% zeker dat je niet naar dit programma kijkt, je ziet de knip en plak stukken van social media. IEDEREEN gaat op de korrel in dit programma, KLein, dik, oud en jong, zwart en wit, vrienden en vijanden, ook Johan zelf gaat vaak op de korrel en niet zo een beetje ook…..Social media is de schuldige dat maakt het groot, dat trekt het uit verband, en dat laat het aan mislukte idioten zien die er mee aan de haal gaan. Ik kijk al 17 jaar, en nu word het kapot gemaakt door iedereen en alles die over gevoelig is voor alles wat er tegenwoordig bestaat, kut maatschappij is het geworden….ik heb me altijd uitstekend vermaakt en hard gelachen, ik heb nooit iemand daarna geschopt of geslagen of ook maar beledigd.Ja grapjes zijn ok, en dat dit programma kapot word gemaakt gaat alleen maar zorgen dat de afstand tussen groepen groter wordt, er zijn nou eenmaal mensen die het leuk vinden, en de jongens van vi verantwoordelijk houden voor een gek die mensen schopt……bizarre wereld, niet mijn wereld meer. p.s. beschouw dit maar als brievenbus post. De fucking hartelijke groeten.

op 24 06 2020 at 11:53 schreef Han van der Horst:

Ik kan me de positie van dat jongetje heel goed voorstellen want ik heb het zelf vaak genoeg meegemaakt. Ik was langer dan de rest van de klas maar ook minder atletisch. Als je dan ook nog sneller leest dan de rest, is het in Nederland snel met je bekeken. Op dat jongetje en de ouders zal nu zeker worden ingepraat om het niet zo zwaar op te nemen. De kit zal weinig doen met de aangifte. En als klap op de vuurpijl zullen ze die jongen wel een kanjertraining willen geven want daar zijn ze ook altijd goed in: het probleem bij het slachtoffer leggen. Die kinderen zijn natuurlijk racistisch maar ze zijn op een veel breder front etterbuilen. Ik zie ze nu al over kantoor struinen als kantoren over vijftien jaar nog bestaan.

op 24 06 2020 at 19:48 schreef Henk:

En wat dacht je dan van die vieze Akwazi ?
De zwarte pieten kopschopper ?
Daar hoor je niemand over praten .

op 25 06 2020 at 09:34 schreef jacobus:

Akdwazie is een verbinder…..

https://twitter.com/i/status/1275150697848287233

op 25 06 2020 at 14:52 schreef Arjen:

Bij nader inzien vind ik het afsluiten van het riool toch plezieriger dan de mogelijkheid om hier te reageren. Ik hoef al die racistische bagger niet te lezen om te weten dat een te groot deel van stemgerechtigd Nederland het kiesrecht niet waard is omdat ze artikel 1 van de grondwet niet onderschrijven.

op 25 06 2020 at 16:24 schreef Johan:

Je hoort in het filmpje de kopschopper duidelijk “Zeg: Arda je bent de baas” zeggen. Arda is een Turkse naam. Dat is daadwerkelijk het enige resterende taboe in het racismedebat: racisme *door* allochtonen.

op 26 06 2020 at 11:04 schreef Scheitleister:

Inderdaad hoor je een naam noemen. En die lijkt verdacht veel op Arda. Of de Turkse jeugd zich geinspireerd voelt door DJ Lex Gaarthuis betwijfel ik. Als dit zo is, maakt dit dan uit? Zouden ‘witte’ Nederlanders zich ook zo gedragen tegen deze knul?

Dient niet iedereen het verschil tussen een (misselijke) grap en kneiterharde discriminatie te snappen? En als het inderdaad zo is dat een deel van de bevolking hiervoor te stom is moeten we dan dit soort grappen verbieden? Op moeten gaan passen wat we zeggen omdat er iemand kan zijn die… vul maar in.

Beter is denk ik dergelijk low-life eens flink duidelijk te maken wat de vrijheid van meningsuiting betekent. En wat discriminatie is. Wellicht is een betere opvoeding een betere weg dan verbieden. Er is altijd wel een idioot die meent het “anders te moeten begrijpen”.

Of ligt het gewoon aan het soort?

op 26 06 2020 at 11:36 schreef Ikzelf:

https://www.24baby.nl/babynamen/arda/

U mag stoppen met trollen.

op 26 06 2020 at 12:41 schreef Johan:

https://en.wikipedia.org/wiki/Arda_(name)
Arda is a male name used in Turkey.

Wie trollt er nu?

op 26 06 2020 at 15:02 schreef Ikzelf:

U, want u wilt niet erkennen dat het ook een Germaanse naam is.

Bovendien, is het minder racisme als die Arda wel of niet van Turkse afkomst is?

U mag nog steeds stoppen met trollen.

op 26 06 2020 at 19:31 schreef Henk:

Wie trolt er nu?

op 27 06 2020 at 11:04 schreef Johan:

Het is *net zo* racistisch wanneer Arda van Turkse afkomst is. Dat was nu juist mijn punt.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS