Home » Archief » Liever Wilders dan Yesilgöz


[18.02.2024]

Liever Wilders dan Yesilgöz

Peter Breedveld


Scène uit The Great Dictator (Charles Chaplin, 1940).

Geert Wilders maakt een interessante ontwikkeling door, de laatste maanden. Na bijna 20 jaar lang als een kapotte grammofoonplaat met de verzamelde toespraken van Hitler op moslims, vluchtelingen en Links te hebben gescholden, maakte hij na zijn electorale Monsterzege opeens bekend een premier van alle Nederlanders te willen zijn. Daarvoor was hij zelfs bereid zijn rabiate moslimhaat en ongrondwettelijke moslimvervolgings- en deportatieplannen in de ijskast te zetten.

En van de week noemde hij de dictatuur van zijn idool en suikeroompje Poetin opeens een “barbaars regime“.

Open ramen

Laat ons bidden dat Wilders de komende maanden ver weg blijft van openstaande ramen en Dion Graus of Martin Bosma zijn thee laat voorproeven. Ik moet er niet aan denken dat hem iets zou overkomen, net nu Nederland naar een sterke leider hunkert.

Als het zijn eigen achterban niet is, die hem straks iets wil aandoen. Het zal even duren voordat daar het kwartje valt, want God, wat een zootje achterlijke troglodieten is dát, maar die zou zich wel in zijn zak gescheten moeten voelen, die achterban, met al die concessies die Wilders aan het doen is. Hij begint rap te veranderen in een Ruttiaanse Balkenende, terwijl zij op de Ruttiaanse Hitler hadden gestemd.

Dirty Harry

Tuurlijk, op Twitter hangt hij nog wel de stoere Dirty Harry uit, met dreigementen om de NPO op te heffen en gebrul over het uitzetten van rellende Eritreeërs en in de Kamer neukt hij Karl Popper in de kont om zijn onverdraagzaamheid jegens moslims te rechtvaardigen.

Maar wat stelt dat voor? Het zijn wat virtuele minifrikandellen om de domme PVV-stemmers koest te houden. Het is duidelijk dat Wilders de nieuwe Rutte wil worden met gewoon dezelfde onverdraagzaamheid jegens moslims die iedere Nederlander van GroenLinks tot de PVV in de genen heeft en dezelfde onderbuik die bij iedere bleekneus opspeelt als hij mensen van kleur de straten onveilig ziet maken, maar die uiteindelijk in niks anders resulteert dan wat stoere praatjes voor de bühne.

Nee, Wilders is nu al een tandenloze mainstreamer geworden. Ik zie ‘m als premier nog wel een nieuw islamitisch cultuurcentrum openen ter bevordering van de integratie en hij gaat absoluut honderd procent zeker zijn beloftes voor lastenverlichting moeten intrekken omdat hij er helaas geen financiële ruimte voor ziet.

Macht zonder verantwoordelijkheid

Dit is wat er volgens mij is gebeurd: Wilders is zich kapotgeschrokken van die Monsterzege. Net als iedereen had hij verwacht tot in de eeuwigheid vanuit de oppositiebanken op het kabinet te blijven schelden. Daar had hij zich bij neergelegd, en die rol beviel hem goed. Hij had macht, hij was de machtigste man van Nederland, maar zonder verantwoordelijkheid. Dankzij de roebels was het ook nog eens een lucratieve business.

Maar nu de PVV de grootste partij van Nederland is geworden, wordt er van hem verwacht dat hij wél regeringsverantwoordelijkheid neemt. Nu is Wilders niet het helderste licht in Den Haag, hij blijft altijd die iets te grote jongen in de klas met de bijdehandte sneren, de pias van het schoolplein, waarvan iedereen weet dat er niks van terecht zal komen, maar hij is ook weer niet zo dom dat hij niet weet dat je als premier niet de doorgesnoven Hitler kunt blijven uithangen en links en rechts iedereen kunt blijven schofferen.

Dus bleef hij eerst nog wat provoceren om ervoor te zorgen dat niemand met hem een regering zou willen vormen. Maar toen dat mislukte, vanwege die doortrapte Yesilgöz, die domme Omtzigt (jullie vinden ‘m intelligent, ik vind ‘m een van de domste flapdrollen ooit, de Rain Man van de Tweede Kamer) en die ongewassen hooitrol moest-ie er toch aan geloven. Het doet heel erg denken aan de initiële reactie van Trump, meteen na zijn verkiezingsoverwinning in 2016. Die had dat ook niet verwacht en begon toen ook meteen verzoenende taal te spreken.

Bruggenbouwer

Ik denk dat Wilders na een paar nachtjes slapen en gesprekken met zijn vrouw heeft besloten dat hij toch wel premiersmateriaal is. De baas van Nederland, daarmee zal hij zijn broer wel aan het tandenknarsen krijgen. Hopelijk leeft die Venlose leraar nog, die hem had gezegd dat een uitzendbaantje als magazijnmedewerker nog te hoog gegrepen was voor hem.

Ik denk dat zulke overwegingen uiteindelijk belangrijker voor hem zijn dan de vriendschap van Poetin, want daar kun je echt niet mee aankomen tijdens de overlegtops met andere wereldleiders. Ik begin ook te geloven dat hij steeds een PvdA-formateur kiest om zijn goede wil te laten zien, de bruggenbouwer uit te hangen.

En ik begin me af te vragen of Wilders wel echt de reden is dat Omtzigt het hazenpad koos. Ik denk dat die het meer op zijn zenuwen krijgt van Yesilgöz, die écht volkomen en openlijk schijt heeft aan de rechtsstaat en die het totaal niet boeit of Nederland erop vooruitgaat of niet.

Concentratiekampen

Yesilgöz, wat een James Bond-schurk is dát! Blaast zonder aarzelen een regering op met keiharde leugens over nareizende asielzoekers, waarmee ons land overspoeld zou worden. Veegt opzichtig haar reet af met de rechtsstaat door het OM te dwingen om asielzoekers etnisch te profileren op een manier die zelfs de politie te gortig is, en ze in een soort concentratiekampen op te sluiten.

Alsof ze ’s nachts bij Wilders heeft ingebroken om zijn ijskast leeg te roven. Wilders brult het, Yesilgöz doet het gewoon. Onbeschaamd en gewetenloos. En ze is altijd zo geweest. Ze was altijd al een openlijke racist, die veel drukte maakt om sissende Marokkanen, maar Bert Brussen te hulp kwam toen die Femke Halsema voor zeikhoer uitschold. Altijd brullen en hitsen, dat mens. Ze gaat over lijken. Ze wéét dat “hard aanpakken” averechts werkt, maar ze legt alle rapporten en wetenschappelijke onderzoeken over effectieve misdaadaanpak opzichtig naast zich neer. Ze wil onderdrukken. En als een columnist kritiek op haar heeft, intimideert ze die gewoon als de polder-Poetin die ze is, de Mama Doc van de Lage Landen.

Beertje dat kan zingen

Vergeleken met Yesilgöz is Wilders Beertje Colargol, Barbapapa, Tinky Winky, Buurman Totoro die soms rare dingen roept op kringverjaardagen, maar de Marokkaanse buurvrouw zijn paraplu leent als het opeens begint te regenen terwijl ze op de bus wachten.

Dilan Yesilgöz, die is op dit moment de grootste bedreiging voor onze democratische rechtsstaat.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 18.02.2024 @ 12:07

[Home]
 

1 Reactie

op 18 02 2024 at 12:07 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS