Home » Archief » Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?


[20.02.2024]

Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

Peter Breedveld


Scène uit The Great Dictator (Charles Chaplin, 1940).

Het debat over het Israëlische Palestijnenbeleid is aan de Nederlandse universiteiten de facto verboden, in niet geringe mate door de enorme druk van de media, de politiek en de Israëllobbyclub CIDI. “Leuke universiteit hebt u hier, zou toch zonde zijn als uw reputatie in één keer door de plee werd getrokken omdat een docent of student iets lelijks over het Land van Melk en Honing zegt.” Jan Tervoort laat zien hoe dat in z’n werk gaat in een serie artikelen op uw favoriete fundamentalistisch-hedonistische website. Hij heeft me nog een vierde slotaflevering beloofd.

Veel docenten en studenten zijn boos over de krampachtigheid ten aanzien van Israël op hun campus en laten dat in keurige open brieven weten. Soms organiseert een club een spontane actie op een campus, waarbij dan de omstreden From the River to the Sea-leus wordt geroepen. Als universiteit kun je dat niet voorkomen. Er lopen duizenden docenten en tienduizenden studenten rond en het Israëlische geweld is woedendmakend, de genocidale taal van Israëlische politici, met inbegrip van de Israëlische premier, is nou niet echt deëscalerend.

Joden als onderdrukkers

Het gedrag van de pro-Palestijnse activisten is tot nog toe uiterst beschaafd. Zogenaamde Teach-ins over Gaza en Israël worden door de universiteiten naar buiten de campus verbannen, waar zich geen nare dingen afspelen en geen onvertogen woord valt. Geen wonder, het gaat hier om academici, niet om voetbal-hooligans of de PVV-aanhang.

Toch bestaat Welmoed Vlieger, tot voor kort beleidsmedewerker van Pieter Omtzigt en thans buitenpromovendus aan de VU, het om te beweren dat “giftig antisemitisme de universiteiten heeft geïnjecteerd.” Ze citeert de extreemrechtse filosoof Maarten Boudry, die claimt “uit te leggen” waarom aan universiteiten het “perfide idee” heerst dat Joden onderdrukkers zijn.

Pardon?

Het blijkt om een behangrol aan tekst te gaan op de website van Elsevier Weekblad, een ratjetoe van plagiaat (ik herken er onder andere het geraaskal in van Simon Sebag Montefiore op The Atlantic, oktober vorig jaar), leugens en drogredenaties met als meest opvallende drogredenatie de gelijkstelling van Israël aan “de Joden”, precies wat Israëlcritici altijd was verboden, en terecht.

Jammerklachten over woke

Net als Montefiore verbindt Boudry het pro-Palestijnse activisme aan het antiracisme en net als bij de Nederlandse en Vlaamse jammerklachten over de dreiging van “Woke” gaat het leeuwendeel van Boudry’s lithanie over toestanden aan Amerikaanse universiteiten, om helemaal aan het eind iets te zeggen over de UvA en zijn eigen universiteit in Gent, waar docenten en studenten in een open brief over het Israëlische geweld “expliciet” zouden hebben geweigerd afstand te nemen van de aanslag door Hamas van 7 oktober en terrorisme zouden verheerlijken.

En u raadt het al, dat is een leugen. In de brief wordt gewezen op de context van die aanslag, op de oorzaak van het bestaan van Hamas en op de weigering van juist de vrienden van Israël om dat onder ogen te zien, en de weigering om onder ogen te zien dat de Israëlische overheid Palestijnen in duizelingwekkend schokkende termen ontmenselijkt. Hamas is niet opgericht omdat Palestijnen nou eenmaal een hekel aan Joden hebben en de gedachte ondraaglijk vinden die in hun buurt te moeten dulden. Er gaan decennia aan Israëlische massamoorden aan vooraf.

De rest van Boudry’s stuk is delirisch gebazel, het gebruikelijke gejeremieer van Domrechts over Marxisme (Boudry is zelf bekend van tirades tegen het zogenaamde “cultuurmarxisme”, een weinig subtiele variant op klassieke antisemitische complottheorieën) en antiracisme en identiteitspolitiek en dat Israël de enige democratie in het Midden-Oosten is en zo. Hij beweert dat Claudine Gay, die zich vanwege beschuldigingen van plagiaat gedwongen zag af te treden als rector van de universiteit Harvard, haar plagiaat vergeven wordt omdat ze een zwarte vrouw is. Ik denk niet dat ik hoef uit te leggen hoe onzinnig en kwaadaardig die bewering is.

Genocide op Joden

Hij begint zijn schotschrift met Claudine Gay, over wie constant wordt beweerd dat ze op de vraag van een republikeinse senator, of een oproep tot genocide op het Joodse volk in strijd is met de gedragscodes van Harvard, zou hebben geantwoord dat dit aan de context ligt. In werkelijkheid, en u kunt dat zelf controleren in de transcriptie van het kruisverhoor van Gay, stelde die senator een oproep tot “Intifada”, een opstand tegen Israël, gelijk aan genocide.

Gay werd dus gewoon een bepaalde hoek in gemanipuleerd door mensen die niet geïnteresseerd waren in wat ze werkelijk vond en dacht, maar die erop uit waren haar te framen, kapot te maken.

En dat is wat Boudry hier ook doet, framen, mensen en instellingen beschadigen om ze te straffen voor het feit dat ze niet als één man achter schurkenstaat Israël staan.

Joden als onderdrukkers

Hij beweert dat 67 procent van de jonge Amerikanen Joden “als groep” als onderdrukker beschouwen. Hij baseert dat op David Frum, een rechtse havik die ook lukraak mensen beticht van sympathie met terrorisme, die verwijst naar een bizar onderzoek waarin inderdaad die uitzinnige vraag over Joden staat. De vraag luidt: “Do you think that Jews as a class are oppressors and should be treated as oppressors or is that a false ideology?

Ik zou meteen opgehouden zijn de enquête in te vullen wegens zo’n absurde en voor mij in elk geval onbegrijpelijke vraag, als het al niet was vanwege alle voorgaande vragen, over witte mensen als onderdrukkers en dergelijke. Ook hier wordt de ondervraagde een bepaalde bedenkelijke hoek in gemanoeuvreerd.

Het zegt hoe dan ook niks over Jodenhaat aan de universiteiten in Nederland en België, waar types als Boudry en bijvoorbeeld ook Ronny Naftaniel er alles aan gelegen lijkt te liggen Jan en Alleman te stigmatiseren als antisemiet.

Gevaarlijke haatzaaierij

Dat iemand, die tot voor kort een naaste medewerker van Pieter Omtzigt was, meedoet aan deze gevaarlijke haatzaaierij, een directe aanval op de academische wereld, zegt volgens mij weer heel veel over Omtzigt en zijn NSC. Het gaat deze mensen niet om vrede en harmonie, ze willen de boel opstoken, ze sturen aan op een clash waarbij elk dissident geluid wordt vernietigd en waaruit Domrechts, het fascisme, feitelijk, als absolute overwinnaar tevoorschijn moet komen.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 20.02.2024 @ 09:37

[Home]
 

1 Reactie

op 20 02 2024 at 09:37 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS