Home » Archief » Geert Wilders en de Joodse Popper


[15.02.2024]

Geert Wilders en de Joodse Popper

Peter Breedveld


Scène uit The Great Dictator (Charles Chaplin, 1940).

Het is minstens 40 jaar geleden dat ik het album ‘Jesse James‘ uit de Lucky Luke-reeks las (ik zeg nog steeds “Luukie Luuk”), maar één geniale scène is me altijd bijgebleven. Het is de “origin story” van Jesse James, die zijn roverscarrière begint als een soort Robin Hood, stelend van de rijken om aan de armen te geven. Maar één van de armen, aan wie hij zijn net geroofde buit afstaat, zegt: “Wacht eens even, nu ben ik rijk en jij arm.” – “Verhip, je hebt gelijk”, zegt Jesse, waarop hij, trouw aan zijn principes, zijn pistool trekt en zegt: “Je geld of je leven!”

Ik moet er vaak aan denken en altijd als iemand van Domrechts zijn racisme en moslimhaat legitimeert door zich op Karl Popper te beroepen. Die schreef in 1945 dat een tolerante samenleving niet onbegrensd tolerant kan zijn en dat je dus intolerant moet zijn jegens bewegingen die erop uit zijn de tolerantie af te schaffen. Nou, en omdat moslims intolerant zijn, mag de domrechtserd die behandelen zoals de nazi’s de Joden behandelden in de jaren 30.

Moslims onderdrukken

Gisteren paste de Jesse James van Domrechts, Geert Wilders, deze perverse logica toe tijdens een debat in de Tweede Kamer om zijn ongrondwettelijke voorstellen voor het onderdrukken van moslims te verklaren. Het zorgde voor wat ophef op Twitter, want het zijn natuurlijk niet de moslims die onze vrije samenleving willen afschaffen, dat is Wilders zelf. Die heeft het voorzien op de godsdienstvrijheid, het grondwettelijke gelijkheidsprincipe, de persvrijheid, de meningsvrijheid voor iedereen met wie hij het niet eens is en tal van wetten en verdragen die ons land relatief beschaafd en democratisch maken.

En wie zich daartegen verzet, dus intolerant is voor intoleranten, nou, die is dus zelf intolerant en dan mag Domrechts zich weer op Popper beroepen om ook op jou de Sturmabteilung af te sturen.

Domrechtse blogosfeer

Met Popper wordt door Domrechts al 20 jaar geleurd. Ik heb er ook al wel zolang op gewezen dat Wilders de meeste van zijn ideeën van racistische blogs heeft. Dat begon met het door nazigekkie Bernadette de Wit opgerichte Het Vrije Volk, waar ik voor het eerst begrippen als “kopvod” gebezigd zag worden, vergelijkingen van de koran met Mein Kampf en de bewering dat Hitler links was. Ook het hypocriete gekoketteer met Popper begon daar. Wilders is heel erg een produkt van de donkere vochtige krochten van de domrechtse blogosfeer van tussen 2005 en 2010.

Joodse filosoof

Wilders noemde Popper twee keer nadrukkelijk een Joodse filosoof, terwijl Popper een Lutheriaan van Joodse afkomst was (denk in dit verband aan Wilders’ stamvader, Hans Janmaat, die vond dat de Rooms-katholieke Ernst Hirsch Ballin geen ministerspost mocht vanwege zijn Joodse afkomst). Voor zijn achterban is meteen duidelijk wat hij bedoelt. Wilders verheft zichzelf ermee boven alle kritiek. Domrechts past dit truukje vaak toe. EO-presentator Tijs van den Brink deed het bijvoorbeeld toen één van zijn favoriete gasten, de rabiate racist Esther van Fenema, in zijn radioprogramma een pleidooi hield voor etnisch profileren (vanwege “negroïde genen” en dergelijke). Van den Brink gooide er toen even terloops een “Je bent zelf Joods, toch?” tussendoor.

Ze is zelf Joods, dus dan is het niet racistisch en dan zou het wel heel erg antisemitisch van jou zijn dat wel te vinden. Popper was Joods, dus dan ben jij een antisemiet als je mij mijn racisme niet gunt.

Redder van de Joden

Wilders positioneert zichzelf als redder van de Joden, tegenover de moslims, die hij wegzet als nazi’s (koran = Mein Kampf, kopvod = hakenkruis, Jodenhaters!). Alle Domrechtserds presenteren zichzelf als vrienden van de Joden, maar uitsluitend als ze slachtoffers zijn van islamitisch antisemitisme (niemand geeft een fuck om witte christelijke of seculiere antisemieten). Joden zijn voor Domrechts een stok om moslims mee te slaan, en om zichzelf narcistisch een air van heiligheid aan te meten. Domrechts is als Rambo in First Blood 2, waarin hij alsnog de Vietnam-oorlog wint. Domrechts redt alsnog de Joden van de gaskamers. Met pleidooien voor het vervolgen en deporteren van moslims (wel “poezelig” beginnen).

Het is ziek, maar dat is de fantasie erachter. Zo kun je iedereen, die jou tegenspreekt, wegzetten als antisemiet en helemaal kapotmaken. Maar let op: zodra een Jood weigert zich door Domrechts te laten gebruiken voor zijn agenda van haat, dan is het een “verachtelijk Joodje” dat moet worden achtergelaten in de Oost-Europese bossen om daar dood te vriezen. En op Joodse miljardairs die met hun geld proberen een betere wereld te creëren (door bijvoorbeeld projecten tegen islamofobie en racisme te steunen), gaan ze onversneden Protocollen der Wijzen van Zion.

Een Jood die het goed gaat, is de filosemiet een doorn in het oog. Geen grotere antisemieten dan die bij Domrechts, die Joden misbruiken als legitimatie van hun eigen dromen van etnische zuivering.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 15.02.2024 @ 11:33

[Home]
 

1 Reactie

op 15 02 2024 at 11:33 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS