Home » Archief » #Metoo: brood en spelen


[31.10.2017]

#Metoo: brood en spelen

Peter Breedveld

Dat hele #Metoo is zo gigantisch uit de klauw aan het lopen met al die schervengerichten die via de media worden uitgevochten. Het gaat allang niet meer om het bestrijden van seksueel geweld en seksuele onderdrukking. Het gaat erom schuldigen aan te wijzen, om koppen, die moeten rollen. Het is een groot Romeins circus en het hele volk mag meebeslissen of de gladiator mag leven of moet sterven. Hier komt niks goeds van, alleen de media spinnen er garen bij.

Pauw, dat ons een surprise guest belooft, namelijk de man die er door Jelle Brandt Corstius van wordt beschuldigd hem vijftien jaar geleden te hebben verkracht, wat hebben we eraan? Leren we iets over machtsmisbruik op de werkvloer? Over de normalisering van seksueel geweld? De zwijgcultuur, de angstcultuur? Over daders en slachtoffers?

Ordinair entertainment

Neen, het is ordinair entertainment geworden, een Halloweenparade. Een week lang heeft iedereen gespeculeerd wie die smeerlap was die Brandt Corstius had gedrogeerd en misbruikt. Menigeen wist zeker dat het Bert van der Veer was, de hele toenmalige redactie van Barend & Van Dorp is verdachtgemaakt, het werd steeds spannender, wie was het nou, wie was het nou? Tussendoor kwamen de clowns de stemming erin houden, Johan Derksen en die andere voetbalmannen, heerlijk zwelgen in je eigen verontwaardiging was het.

En daar kwam dan de volgende climax in Pauw. Ook daar lekker je heilige verontwaardiging over spuien, want iedereen is corrupt behalve jij, onaantastbaar gebeiteld in smetteloos wit marmer op je paard van morele superioriteit, hoog op je sokkel. Maar je ging wel kijken want je wilde het weten. Je brandde van nieuwsgierigheid.

En wat ben je nu wijzer? Helemaal niks. Je kent die kerel niet eens, misschien vind je het jammer dat het Van der Veer niet was. Misschien ben je aan het twijfelen gebracht, want het kán, dat twee mensen zich een gebeurtenis totaal anders herinneren. Misschien had je van tevoren al besloten dat Brandt Corstius de hele waarheid sprak en zwelg je nu in boosheid over die advocaat, die hem bedreigt en intimideert. Of misschien vind je het allemaal reuze grappig. Wat ze daar op dat Gooise Matras allemaal met elkaar uitspoken! Bij ons hebben de mensen nog respect voor elkaar, niet waar?

Jeuk van feiten

Iemand tweette dat dit nu is waarom mensen niet naar voren durven te komen als ze slachtoffer zijn van seksueel geweld. Die observatie heb ik héél erg vaak zien langskomen, de afgelopen tijd. Iemand wordt beschuldigd van aanranding of verkrachting, wordt daar boos om, slaat van zich af: “Dát is nou waarom mensen zich niet durven uitspreken.” Want bij seksueel geweld geldt: de beschuldigde heeft het altijd gedaan. Blijf maar thuis, rechter, wij komen er zelf wel uit, van feiten krijgen we jeuk, verkrachting is nou eenmaal moeilijk te bewijzen en daarom is bewijs niet nodig. Schuldig! Hangen!

Dit wordt zo’n revolutie die haar eigen kinderen opeet.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 31.10.2017 @ 08:25

[Home]
 

5 Reacties

op 31 10 2017 at 11:22 schreef Nrosa:

Zullen we eens ophouden het steeds maar weer selectief over één zaak te hebben en die volkomen uit te pluizen? Volgens mij moeten we het hebben over het feit dat het voor een behoorlijk aantal mannen de gewoonste zaak van de wereld is om een vrouw bij haar kut te grijpen. Hun hele beeld tav vrouwen is volkomen ziek.

op 31 10 2017 at 19:41 schreef Keira:

Walgelijk hoe mannen ineens het slachtoffer zijn gemaakt en vrouwen in de achtergrond zijn verdwenen. In Amerika dat jochie dat door Spacey werd verkracht en hier die Brandt Corstius. Niemand heeft het meer over de echte slachtoffers de vele vrouwen die zijn angerand waar het om gaat!

op 31 10 2017 at 21:18 schreef ikzelf:

Tja Nrosa, Keira, zoals zo vaak wordt ook m.b.t. #metoo in de media de focus verlegd van de hoofdzaak naar allerhande nevenzaken/randverschijnselen. Zo worden nagenoeg alle discussies en bewegingen lamgelegd anno 21ste eeuw. Een veelvuldig beproefde, werkzame tactiek.

op 01 11 2017 at 22:32 schreef Gerard Matthijssen:

Volgens mij is de MeToo-campagne onlangs in beeld gekomen, doordat blanke vrouwen bekendheid gaven aan het onrecht, dat hun is aangedaan door mannen, die hun grenzen hebben overschreden.

Helemaal eens met Peter Breedveld, dat de schuld van -vermeende- daders niet vaststaat, tenzij die bewezen wordt voor een rechtbank.

Seada Nourhussen schreef in Trouw d.d. 19-10-2017: “De focus van de #MeToo-campagne ligt op rijke, veelal witte vrouwen”.

Seada Nourhussen: “In tegenstelling tot wat media melden heeft niet actrice Alyssa Milano, maar de zwarte activist Tarana Burke de slogan bedacht. Zij strijdt met ‘Me Too’ al tien jaar tegen seksueel geweld tegen zwarte vrouwen”.

Voor de goede orde: elke overschrijding van hun grenzen, die vrouwen aangeven, is absoluut te verwerpen. Helemaal eens met vrouwen, die daar de aandacht op vestigen.

Ik bedoel niet te zeggen dat ik het braafste jongetje van klas was. Ik ben terecht gewezen, soms met harde hand. Tijdens een les in de sportschool: een goede leraar greep in.

Seksueel en ander geweld vindt plaats in ongelijke machtsverhoudingen, waarin mannen dikwijls de overhand hebben. Hier hoort de discussie over te gaan.

op 03 11 2017 at 23:36 schreef ikzelf:

“Seksueel en ander geweld vindt plaats in ongelijke machtsverhoudingen, waarin mannen dikwijls de overhand hebben. Hier hoort de discussie over te gaan.”

Daar ging de discussie ook over, totdat die een andere kant uit werd geduwd.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS