Home » Archief » ‘Nederlanders zijn veel volgzamer dan Zuid-Koreanen’


[18.04.2020]

‘Nederlanders zijn veel volgzamer dan Zuid-Koreanen’

Peter Breedveld


Scène uit Ninagawa Mika’s Diner

Het Nederlandse dédain ten aanzien van de Zuid-Koreaanse coronabestrijding is stuitend, vindt Korea-deskundige Remco Breuker. ‘Sinds het begin van de crisis heeft Korea 232 doden te betreuren, dat is in Nederland het dagelijkse aantal.’

Je zit je de laatste tijd nadrukkelijk te ergeren aan de Nederlandse media. Wat is er aan de hand, man?
“De manier waarop Zuid-Korea steeds wordt neergezet, niet alleen door de media, maar door allerlei mensen die in de media worden opgevoerd. Al die virologen en hun mening over Korea, volstrekt laakbaar en onwetenschappelijk. Ik onthoud hun namen niet allemaal, maar gisteren bijvoorbeeld Jaap van Dissel van het RIVM, die lacherig deed over het gebruik van mondkapjes in Korea, en dat die geen epidemie gaan tegenhouden. Klopt, maar dat geldt ook voor handen wassen. En Marion Koopmans hoorde ik weer over de volgzaamheid van de Koreanen, en dat die zo goed naar hun regering luisteren.

Lezen die mensen de krant niet? Een paar jaar geleden zijn miljoenen Zuid-Koreanen de straat opgegaan om te protesteren tegen de regering, die daardoor ten val is gebracht. De toenmalige president zit nu in de gevangenis vanwege haar wanbeleid! Als er iets is gebleken, de afgelopen weken, dan is het wel dat juist het Nederlandse volk ontzettend volgzaam en gehoorzaam is. Niemand mag kritiek hebben op de regering, want dan verpest hij het voor de rest. Na de crisis mogen we weer wat zeggen, nu moet iedereen braaf naar de premier luisteren.”

Anders ben je een ‘amateur-viroloog’…
“Als die virologen iets over Korea gaan zeggen, moeten ze dat eigenlijk inleiden met de verklaring ‘ik ben geen koreanist, maar…’ Er is nu sprake van een monopolisering waarbij alles het domein van de medische wetenschap wordt ingetrokken. Deels begrijpelijk, maar er is ook een component in deze coronacrisis die te maken heeft met de manier waarop een samenleving functioneert, met menselijk gedrag, het domein van de geesteswetenschappen, dat ook door onderzoeksfinancier NWO al jarenlang wordt miskend.”

Ik ben geen viroloog, maar die houding jegens Zuid-Korea lijkt nogal misplaatst.
“Je zou tenminste kunnen gaan kijken of je misschien wat van het Zuid-Koreaanse beleid kunt opsteken. Aanvankelijk ging het daar godsgruwelijk mis, maar nu is het beleid extreem rationeel en gebaseerd op wetenschap in plaats van politiek. In Zuid-Korea zijn sinds het begin van de corona-uitbraak 232 doden te betreuren. Hier sterven er zoveel op één dag. Onvoorstelbaar. En ik zeg niet dat het Koreaanse beleid één op één repliceerbaar is, maar hou gewoon op met die dooddoeners steeds, waarbij de Koreanen dan ook nog eens op één hoop worden gegooid met de Chinezen, Taiwanezen, Japanners en andere Aziatische volken.”

Hoe pakt de Zuid-Koreaanse regering de coronabestrijding precies aan?
“Om te beginnen door iedereen te testen bij wie het vermoeden van besmetting bestaat. In Nederland werd er meteen gezegd dat we de capaciteit niet hebben om te testen, maar dat probleem had Zuid-Korea ook. Daar zeiden ze ook ‘we hebben de capaciteit niet’, maar daar kwam meteen achteraan: ‘en we gaan er alles aan doen om die capaciteit zo snel mogelijk te krijgen’. Daar heeft het bedrijfsleven alles op alles gezet om die testen te ontwikkelen.

Iedereen die positief getest wordt, wordt meteen geïsoleerd en iedereen waar hij of zij mee in contact is geweest, ook. Je moet thuisblijven, krijgt een app, desnoods een enkelband en je mag pas weer naar buiten als je twee keer negatief bent getest. Je krijgt dan wel eten bezorgd en zo, dus er wordt voor je gezorgd. De plekken waar je geweest bent worden openbaar gemaakt, overigens zonder vermelding van je naam en die worden ook ontsmet. Dat zie je overal in Zuid-Korea, dat publieke locaties constant worden ontsmet. De metrostations, want mensen reizen gewoon met de metro, en allerlei andere plekken waar mensen komen, bars, restaurants….”

Wacht, de bars en restaurants in Zuid-Korea zijn gewoon open?
“Ja, die draaien gewoon door, met inachtneming van de anderhalvemetermaatregel. Nu is de horecacultuur daar iets anders dan in Nederland. Mensen blijven niet drie uur in een restaurant zitten, maar hangen ergens een uurtje en gaan dan weer naar een andere bar. Daardoor zitten er minder mensen tegelijk in één ruimte.”

En de Zuid-Koreanen gebruiken mondkapjes.
“Dat is beleid van de regering, die distribueert ze over alle huishoudens. Het zijn niet dezelfde mondkapjes als die in ziekenhuizen worden gebruikt, maar ze helpen wel degelijk, omdat je ze niet draagt om jezelf te beschermen, maar om anderen te beschermen als jij verkouden bent. Ik vind het dan weer zo typisch Nederlands om te zeggen dat die mondkapjes voor een vals gevoel van veiligheid zorgen. Dat geldt voor alles en idioten die zich daardoor onverantwoordelijk gedragen hou je toch. Angela Merkel heeft het laatst nog goed uitgelegd, dat ook al verminder je het aantal besmettingen met maar een tiende van een procent, dat toch ontzettend veel uitmaakt voor de verspreiding van het virus.”

De economie draait ook gewoon door in Zuid-Korea.
“Veel mensen kunnen gewoon naar hun werk, al is daar een maximum aan gesteld. De regering heeft ook meteen gezorgd voor een goed pakket economische hulpmaatregelen. Hier in Nederland gaat iedereen er prat op dat alles zo goed is georganiseerd en voorbereid, maar daar blijkt in deze crisis helemaal niks van. Zuid-Korea bleek wel goed voorbereid te zijn, én ook nog eens in staat om razendsnel en effectief te improviseren. De cijfers van vandaag: 18 nieuwe besmettingen, waarvan één in de hoofdstad Seoul. Dat is een stad met 25 miljoen inwoners. Eén besmetting. Hoe krijgen ze het voor elkaar.”

Nou ja, dat heb je net uitgelegd. Toch is er wel een bezwaar dat door veel Nederlanders wordt geuit dat ik wel legitiem vind: de inbreuk op de privacy.
“Als gevolg van de vorige epidemieën waar Zuid-Korea mee te maken heeft gehad, zijn er wetten aangenomen die een behoorlijke inbreuk op de privacy mogelijk maken, inderdaad. Daar heb je een punt. Aan de andere kant: in Nederland is meteen maar het recht op vrije seks afgeschaft, hoe verhoudt zich dát met de privacy? En je zult ook moeten onderkennen dat een crisis als deze niet met normale oplossingen kan worden bestreden. Je moet een beslissing nemen: of je privacy opgeven, of je sociale vrijheid.”

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Eerder dit jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 18.04.2020 @ 13:40

[Home]
 

1 Reactie

op 18 04 2020 at 13:40 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS