Home » Archief » Onderzoeksjournalistiek in je broekje!


[17.02.2017]

Onderzoeksjournalistiek in je broekje!

Peter Breedveld


Scène uit Memsaab 

‘Kuzu is blij met kritische media. Maar niet met onderzoeksjournalistiek van NRC’, tweet Peter Vandermeersch, de fascinerende hoofdredacteur van NRC Handelsblad, naar aanleiding van een optreden van DENK-oprichter Tunahan Kuzu in Jinek.

Onderzoekjournalistiek is misschien wat veel gezegd. NRC kreeg wat screenshots van vertrouwelijke Whatsapp-gesprekken van DENK toegespeeld en plaatste die in de krant. Uit de gesprekken bleek dat DENK-jongeren onder pseudoniem beleefde maar harde kritiek uiten op politieke tegenstanders. Het land is al een week in rep en roer over deze Denk-trollen.

En terwijl de hele Nederlandse journalistiek nou alweer maanden bijna uitsluitend bezig is met het slopen van DENK (met bitter weinig of misschien wel averechts resultaat) wordt het échte getroll in de Nederlandse politiek door échte journalisten aan de kaak gesteld, namelijk in The New York Times.

Russische trollen

Daarin lezen we wat ik al vanaf het begin heb gezegd, namelijk dat het Oekraïne-referendum, door alle andere journalisten geprezen als feest voor de democratie en zelfs als vaderlandse burgerplicht en al die onzin meer, één grote trollenorgie was. Een Russische trollenorgie, om precies te zijn. En Nederlandse politici hebben zich als sokpoppen door die Russische trollen laten gebruiken om propaganda te bedrijven met fake-nieuws en leugens en ophitserij met het doel de Nederlandse democratie te verzwakken.

Boem! Feest voor de democratie in je broekje, zeggen wij thuis dan altijd. Op de foto bij het artikel zien we SP’er Harry van Bommel prominent met zijn onnozel-arrogante hoofd recht de camera in kijken. Hij voerde campagne tegen het Oekraïne-verdrag met een team van Oekraïners die feitelijk Russisch sprekende Russen uit Rusland waren.

En Thierry Baudet, dat intellectuele Wunderkind dat bijna elke dag in een NPO-programma zit te klagen dat de linkse NPO hem geen podium geeft, heeft zich door Russische trollen laten gebruiken voor het verspreiden van haatpropaganda, onder meer een filmpje van een door Oekraïners gekruisigd Russisch jongetje. Gevraagd naar een verklaring zet Baudet tegen de NYT dat hij alleen maar probeerde iets tegen de ‘Russofobia’ te doen.

Slappe lach

Ik kreeg de slappe lach bij het lezen van het artikel. Het lijkt op een B-film uit de tijd van de Koude Oorlog. Russische spionnen die in het Vrije Westen infiltreren met behulp van sleepers. Van Bommel en Baudet die ’s morgens wakker worden met een wezenloze blik in de ogen: “Moet…Russen…helpen…het Westen…te onderwerpen…Heil…Putin…onze…leider.”

Maar hé, een puber van DENK heeft iemands foto’tje gepikt en Marcouch ‘lokaas’ genoemd! (Jankerig toontje:) Dat is wel een misdrijf, hoor!

En niet dat ze er geheimzinnig over deden, die GeenPeil-types. Ze dwepen allemaal openlijk met Putin. Constant kankeren op moslims, omdat die homo’s haten en de democratie niet respecteren, maar van de homohaat van Putin, die kritische journalisten gewoon en public laat vermoorden, lusten ze wel pap met klontjes.

Anus van Wilders

Dat belooft wat voor de komende verkiezingen. In de VS hebben ze dan nog kritische journalisten. In Nederland is er één, dat ben ik en ik word kapotgetrolld door de trollen van Lodewijk Asscher. De rest likt gewoon live op televisie de anus van Wilders schoon, prijst Jan Roos omdat-ie zo’n gewiekste campagne kan voeren (with a little help from his Russian friends) en wordt ’s morgens wakker met een lege blik in de ogen: “Moet…DENK…kapotmaken…moet…die..vieze vuile Turken…helemaal aan flarden schrijven..”

Wat nou, ‘lange arm van Erdogan’? Wat dacht je van de kleverige tentakels van Putin?

Streng verboten door Bas Taart de Hypocriete Jankmuil, maar ik doe het toch: Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 17.02.2017 @ 11:54

[Home]
 

11 Reacties

op 17 02 2017 at 12:38 schreef Paul Hoekveld:

Inderdaad het fanatisme waar de hyena’s op DENK duiken alsof DENK het trollenwiel heeft uitgevonden. Hypocriete klootzakken.

op 17 02 2017 at 15:47 schreef Mario:

‘waar de hyena’s op DENK duiken’

Veelal compenserende clickbaiting hoernalisten, waar zij de afgelopen 10+ jaren in gebreke bleven. Ach, het zijn “maar gekkies”, en meer van dat fraais. Ooit was journalist een respectabel ‘vak’. Trollen is ezpz – uiteraard.

op 17 02 2017 at 16:32 schreef MNb:

Leuk om te lezen dat de AIVD het ook al in de gaten heeft – en niemand die iets met het rapport doet.

op 17 02 2017 at 18:54 schreef babs:

Mario, dit is geen clickbait, maar veel treuriger, dit is misplaatst overtuigd zijn van eigen gelijk (lange arm Erdogan/Turken-PVV) en eigen relevantie (wij schrijven ze wel even kapot).

Daarnaast vertrouwen ze waarschijnlijk blind op PvdA-vriendjes die hebben gezegd dat die van Denk op doodenge manier hun baard kammen en vinden ze diep van binnen dat Turken allemaal een beetje eng zijn, tenzij ze wel heel gezellig meedoen (bier drinken, filmhuisfilms bijzonder interessant vinden, Zwarte Piet grappig en Asscher capabel en betrouwbaar.

op 17 02 2017 at 19:15 schreef Pulpman:

Ach, volgens mij werden de laatste Nederlandse journalisten in 1982 in El Salvador doodgeschoten. ‘Journalisten'(al is het die naam niet meer waard) van nu vinden zichzelf belangrijker dan het verhaal. Dus een sausje erover, een beetje plagiaat moet kunnen. Ik kijk allang geen nieuws meer, heb geen tv abonnement. Struin wat door het internet. Kom websites zoals deze tegen.
Welke politieke partij: s kijken wie afschaffen eigen bijdrage ziekenfonds het sterkst als speerpunt neemt.
Want verkiezingsbeloften daar gelooft niemand toch meer in!

op 17 02 2017 at 22:26 schreef Chakir:

Wat Babs zegt. Vooral dat laatste punt, Babs, dat maakt de cirkel zo mooi rond dat ik er haast emotioneel van wordt.. NRC is de slijpsteen vd geest. Laat me ajb niet lachen. Het is gewoon een ordinaire witte krant met witte lafbekken met een zogenaamde “fatsoenlijke mentaliteit” a la Asscher. Als je in 2017 nog “steeds bezig bent” met diversiteit bij je krant, dan is dit t logische gevolg. https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/26/hakken-in-beeld-we-zagen-toch-ook-nooit-de-schoenen-van-cameron-en-obama-6407639-a1543006

op 17 02 2017 at 22:46 schreef Sasha Berkman:

Pulpman: Koos Koster: http://www.iisg.nl/collections/koster/koster-nl.php

36 jaar geleden: https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/5821/20-jaar-geleden-lejo-schenk-over-de-moord-op-de-ikon-journalisten-in-el-salvador.html

Wat wil je hiermee zeggen?

op 18 02 2017 at 01:51 schreef Murat:

Heb je t gezien, Peter?
Net een grote ode aan Jan Roos in de NRC.

DENK fileren ze maar fascisten lopen ze continu de reet te kussen.

op 18 02 2017 at 10:07 schreef Pulpman:

@Sasha Berkman:
Hoezo, sta je te trappelen om een bullseye?
Ik dacht dat wat ik overbreng duidelijk was.

op 18 02 2017 at 10:23 schreef Pyt van der Galiën:

Dat extreemrechts Poetin omarmt, begrijp ik wel. Hij deelt hun politieke agenda en de manier waarop hij met politieke tegenstanders afrekent, is voor Baudet en co een glanzend voorbeeld.

Waarom een deel van links Poetin omarmt, is me echter een raadsel. De man is een proto-fascist die Rusland leegplundert ten bate van zichzelf en een aantal stinkend rijke vriendjes. Poetin staat echt vóór alles waar links tégen zou moeten zijn: ongebreidelde hebzucht, benepen en agressief nationalisme, het kaltstellen van pers en oppositie. Onbegrijpelijk dat zo iemand op sympathie kan rekenen.

op 18 02 2017 at 15:41 schreef MNb:

Inderdaad, PvdG – ik dacht dat ik oud werd en zo, maar ik kan er ook niet bij.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS