Home » Archief » Pieter Omtzigt is een ordinaire anti-immigrantenpopulist


[07.10.2023]

Pieter Omtzigt is een ordinaire anti-immigrantenpopulist

Peter Breedveld


Illustratie: Yamamoto Takato

Pieter Omtzigt gaf de andere populisten het nakijken door, pas toen die allemaal hun kaarten hadden laten zien, zijn troef tevoorschijn te halen: bestaanszekerheid. Eindelijk iemand die de focus bij migranten weg wist te halen. Iedereen had in de weken daarna de mond vol over bestaanszekerheid.

Maar zie, het bleek een spelletje balletje-balletje, want al gauw begon ook Omtzigt weer over immigranten te mauwen. “Maar hij heeft het vooral over arbeidsmigranten en buitenlandse studenten”, zeiden zijn verdedigers. Nee hoor, Omtzigt zat gisteren met twintig van zijn kandidaten in OP1, want “onafhankelijke journalistiek in je broekje” en zo, en waar ging het over? Beperking van de gezinshereniging, dat migratie beter te beperken is in samenwerking met de VVD of BBB. Omtzigt is gewoon een doordeweekse, ordinaire anti-immigrantenpoliticus. Hij is er alleen veel hypocrieter over, want je kunt de man wel uit het CDA halen, maar het CDA blijkbaar niet uit de man.

Bestaanzekerheid en migratie

En het gaat bij Omtzigt ook al net zo als bij Caroline van der Plas: als je kritiek hebt, komen anonieme trollen je verwijten dat je niet realistisch bent, dat je onverdraagzaam bent (onverdraagzaam jegens onverdraagzamen, zeker, lees Karl Popper), en zie deze linkmiegel: “Hoe kun je bestaanszekerheid verzekeren zonder migratie te beperken?”

“Ik ben niet zoals de andere populisten, ik heb het over bestaanszekerheid in plaats van migranten. Oeps, ik heb het toch over migranten, want jouw bestaanszekerheid wordt bedreigd door die migranten. Gefopt!”

Dat is de boodschap van alle rechtse haviken, dat we de sociale rechtsstaat niet meer kunnen betalen vanwege de migranten, dat er geen betaalbare woningen meer zijn vanwege de migranten, dat de zorg instort vanwege de migranten, dat we straks te weinig voedsel hebben vanwege de migranten.

Sterven voor de economie

Maar de woningmarkt is door de VVD overgeleverd aan de roofkapitalisten, dáárdoor zijn er te weinig betaalbare huurwoningen, omdat de superrijken daarvan profiteren, net als van schaarste van voedsel, de vercommercialisering van de zorg, van de energiemarkt, van instabiliteit in Afrika en het Midden-Oosten. Het zijn de kapitalistische parasieten, stupid. En daar behoren wij ook toe.

Stem niet op mensen die beloven immigratie te beperken, want die lossen niks op en maken de boel alleen erger. Stem op mensen die beloven achter de roofkapitalisten aan te gaan, want die veroorzaken alle problemen. Die maken jou dakloos, die maken je boodschappen onbetaalbaar, die vergiftigen je water en je grond, met toestemming van jouw overheid. Want we worden blootgesteld aan een morbide vorm van collectivisme, waarbij velen van ons aan kanker en andere enge ziektes moeten overlijden opdat de economie kan bloeien en het collectief het roofkapitalisme kan dienen.

Ik ben geen antikapitalist, ik ben alleen tegen het neoliberalisme, een communistische vorm van kapitalisme, dat ons constant inprent dat we moeten werken, lijden, doodgaan voor de economie, omdat dat goed is voor het collectief. Dat onze individuele belangen in de weg staan van de welvaart van heel Nederland.

Oorlog is noodzakelijk

Ondernemers zorgen dat wij te vreten hebben en dat we onze voorzieningen kunnen betalen, zegt Caroline van der Plas vandaag in NRC, daarom moeten die zo min mogelijk worden gehinderd, daarom moet Nederland vooral landbouwgebied blijven en dat moet zo intensief als kan worden bebouwd. Dus rot op met je duurzame landbouw en je landbouwgifverboden. Je kunt niet blijven rekenen op graan en zonnebloemolie uit Oekraïne, want oorlog, aldus Van der Plas.

Oorlog is een noodzakelijkheid voor roofkapitalisten, want oorlog maakt goederen schaars en mensen bang, zodat ze stemmen op types die roofkapitalisten en de surveillancestaat vrij baan geven. Daarom worden landen instabiel gehouden en dictators als Poetin en Assad gepamperd. Vergeet niet: Pieter Omtzigt wilde ons doen geloven dat niet Rusland, maar Oekraïne verantwoordelijk was voor het neerschieten van de MH17. Over vluchtelingen uit Syrië wordt steeds gezegd dat ze vluchtten voor ISIS, terwijl ze zelf zeggen: “Nee, nee, we vluchten voor Assad.”

We worden constant voorgelogen om ons te doen geloven dat alles moet blijven zoals het nu is, dat “ondernemers” moeten graaien voor ons welzijn, dat de dreiging van buiten komt, van vreemde volken met vreemde gewoontes.

Landsgrenzen zijn opgelegd

Er werd van de week een filmpje gedeeld waarin econoom Yanis Varoufakis wijst op de onwenselijkheid van landsgrenzen, de hypocrisie van de westerse angst voor migranten, omdat het zichzelf duizend jaar lang over de hele wereld heeft verspreid en nu “de Jood, de moslim, de Bulgaar, de Duitser” tot gevaar bestempelt.

Ik moest denken aan Ryuichi Sakamoto, eerder dit jaar overleden, en wat hij in een interview zei toen eind jaren 80 zijn album Neo Geo uitkwam. “Neo Geo” stond voor een wereld zonder landsgrenzen, zei hij, waar iedereen kon gaan en staan waar hij wilde. Ik vond dat zo onbeschaamd naïef en tegelijkertijd wist ik dat hij zó gelijk had. Ryuichi Sakamoto heeft politiek gezien de grootste invloed op mij gehad. Ik ben geen Nederlander, ik ben een wereldburger. Ik voel me meer verwant met Nessa Turnbull-Roberts in Australië dan met Pieter Omtzigt in Nederland.

Landsgrenzen zijn ons opgelegd, samen met een kulverhaal over nationale eenheid en culturele verbondenheid en zo. Neem Japan, dat bestaat uit een verzameling van volken – Koreaanse veroveraars die in het noorden de Ainu hebben ingelijfd en in het zuiden de Ryukyu-volken – die binnen een vrij willekeurig kader zijn samengesmeed tot het Japanse volk. Voor Nederland geldt feitelijk hetzelfde. Onze voorouders bevonden zich toevallig op dezelfde plek en opeens waren ze een volk dat van alles te duchten had van gevaren van buiten: De Spanjaard, de Fransman, de Turk, de Moor, de Brit, de Pool. Dat leidt lekker de aandacht af van het feit dat we nog steeds zuchten onder het feodalisme van de grootgrondbezitters.

Gewelddadige onderdrukking

Conservatieven als Omtzigt en Van der Plas doen niets anders dan die verdeel-en-heerspolitiek voortzetten, in dienst van een fenomenaal parasitaire bovenklasse die mensen, die zich tegen deze uitbuiting verzetten, laat martelen en in elkaar slaan door de politie.

Als je verandering wilt, stem je dus niet dáárop. Ze verzekeren niet jouw bestaanszekerheid, alleen die van jouw onderdrukker.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 07.10.2023 @ 11:11

[Home]
 

1 Reactie

op 07 10 2023 at 11:11 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS