Home » Archief » Mondkapje op, mondkapje af, ja zo gaat-ie goed, ja zo gaat-ie goed


[28.06.2021]

Mondkapje op, mondkapje af, ja zo gaat-ie goed, ja zo gaat-ie goed

Peter Breedveld

Het afgelopen anderhalve jaar hebben de Nederlanders zich tal van grondrechten laten afpakken, zich fikse boetes plus een strafblad laten opleggen voor misdaden als het zitten op een parkbank in de buitenlucht, ze hebben gesméékt om een avondklok, schreeuwden om meer politiegeweld tegen “wappies”, juichten om de draconische straffen tegen relschoppers, die maandenlange gevangenisstraffen kregen opgelegd vanwege het stelen van een rol drop of het schoppen tegen een politiebus, offerden de kleine ondernemers en ZZP’ers op, gaven elkaar aan bij de politie vanwege teveel bezoek, hielden de universiteiten en hogescholen gesloten, lachten de door de lockdown vereenzamende jongeren uit, lieten de overheid zelfs de baas spelen over hun seksleven maar waar ze vreselijk onder geleden hebben, bleek uit onderzoek, is het mondkapje.

Dat mondkapje benam ze de adem, ze voelden zich erdoor gemuilkorfd, het was een regelrechte aantasting van hun lichamelijke integriteit en hun individualiteit, juist datgene dat hen onderscheidde van de confucianistische Aziaten. Bovendien: schijnveiligheid! Het mondkapje lokte volgens hen roekeloos gedrag uit, zoals het negeren van de anderhalvemeterregel en het betreden van de Albert Heijn zonder boodschappenmandje.

Bezwete lijven

Dat was tot vorige zomer het officiële standpunt van het RIVM, ondanks tal van wetenschappelijke onderzoeken die aantoonden dat mondkapjes hielpen tegen de verspreiding van besmette aerosolen en menigeen spoot dan ook het bloed uit de oren als je over mondkapjes durfde te beginnen. Totdat het RIVM plotseling tot het inzicht kwam dat mondkapjes toch hielpen, of nog steeds niet, maar het werd toch verplicht, waarom dan, omdat ik het zeg, en toen ontpopte iedereen zich opeens als mondkapjesfascist en werd iedereen geschandpaald die zonder mondkapje door de supermarkt liep.

Maar alle Boomers hebben inmiddels hun vaccinatie gehad en dus zijn maatregelen niet meer nodig. Met je bezwete lijven tegen elkaar hossen in de club (mits je het bewijs van coronavrij van een vriend hebt gescreenshot), bare-backen in de sauna, het mag allemaal weer, maar het aller-, allerblijst is iedereen met de afschaffing van de mondkapjesplicht. De dwaas die doorgaat voor onze minister van justitie zong er zelfs een stompzinnig liedje over: “Zeg mondkapje waar ga je heen? Naar het vuil, naar het vuil.” Intussen jast de smiecht er op antidemocratische wijze een nieuwe wet door die de overheid nóg meer mogelijkheden geeft om onze privacy in de kont te neuken. Boeien, toch? Ik hoef geen mondluier, muilkorf, smoellap meer!

Onderwijl rukt de Indiase Deltavariant van het coronavirus wereldwijd op en gaan steden weer in lockdown, maar wat boeit dat? Staatsman Rutte zegt dat het mondkapje niet meer hoeft en de Wereldgezondheidsorganisatie kan zoveel zeggen. Ze zegt ook dat condooms beschermen tegen HIV, twittert de WETENSCHAPPELIJK redacteur van de Volkskrant, Maarten Keulemans. En is de HIV weg? Nee hè? Dat bedoel ik!

Ware vrijheid

En los gaat iedereen, heerlijk zonder mondkapje in de supermarkt, dát is ware vrijheid! En we niezen en hoesten er ook meteen op los en gaan lekker tegen vreemden aan staan rijden bij de groente-afdeling want het mondkapje hoeft immers niet meer. Schijnveiligheid, iemand?

Laten we ze “intelligente versoepelingen” noemen, dat loslaten van de maatregelen terwijl de ene na de andere stad weer in lockdown gaat. Ik ben vast niet de enige die hier sterke déjà vu-gevoelens bij heeft. Of is iedereen alweer vergeten hoe we hier vrolijk de polonaise bleven lopen toen in Italië de IC’s volliepen? Straks weer met het paniekzweet in de bilnaad “ALS ÉÉN MAN ACHTER RUTTE!” roepen. “NU IS NIET DE TIJD VOOR KRITIEK!” Ja, Peter, achteraf is het makkelijk praten!

Maar we denken allemaal voor onszelf, nemen zelf onze rationele beslissingen, dat is wat ons onderscheidt van de collectivistische Aziaten, en tja, de Zuid-Europeanen, die altijd lekker feesten terwijl er werk aan de winkel is. Gelukkig doen wij alles INTELLIGENT. Mondkapje op, mondkapje af op bevel van Staatsman Rutte. Neem nog een teug Deltavariant, diep inademen, de WHO zegt zoveel. Condooms zorgen voor schijnveiligheid. Ik ben Ferd Grapperhaus en ik doe Roadrunner na.

Meep meep.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland, dagelijks belaagd door domrechtse fascisten, domlinkse wokies, rancuneuze politici, klikspanen, psycho’s, agressieve imbecielen, lockdownfetisjisten, obsessievelingen, het openbaar ministerie, de politie, noem maar op. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 28.06.2021 @ 11:12

[Home]
 

1 Reactie

op 28 06 2021 at 11:12 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS