Home » Archief » Stop de nazi-retoriek van de PVV, die kost mensenlevens


[01.07.2022]

Stop de nazi-retoriek van de PVV, die kost mensenlevens

Peter Breedveld


Illustratie: Alissa Levy.

Een charmante man met ‘vriendelijke groenblauwe ogen’, die gedecideerdheid en onwrikbaarheid paart aan ‘charme en voorkomendheid’, een ‘gentleman zoals je die zelden nog ziet’, iemand die ‘openstaat voor iedereen, ook andersdenkenden’. Zo omschreef NRC Handelsblad Gidi Markuszower vijf jaar geleden toen hij werd geïnstalleerd als Kamerlid van de PVV. Deze charmante, tolerante man had toen al gepleit voor het laten doodvriezen van verachtelijke joodjes in een Oost-Europees bos en voor een migratiestop specifiek voor moslims.

Gentleman Markuszower stak gisteren in een Kamercommissievergadering een tirade af over het “volproppen van Nederland met islamitische en Afrikaanse asielzoekers” en zei dat in Leiden een vrouw was verkracht door “zo’n Afrikaans beest”. Journalist Auke van Eijsden van het Nederlands Dagblad plaatste er een filmfragment van op Twitter, en in een langer fragment bij dit rare stukje zien we dat Markuszower full metal Hitler gaat over asielzoekers die Nederland armer, onveiliger en islamitischer maken, over tuig uit de banlieues, Nederlanders die uit hun huizen verdreven worden om plaats te maken voor Afrikanen en moslims uit het donkere Midden-Oosten, dat we worden vervangen, enzovoort. “Wij laten hyena’s ons land binnen”, aldus Markuszower.

Achterlijke zandbaklanden

Dat deed Wilders ook al, asielzoekers voor hyena’s uitschelden en het behoort ook tot het vaste repertoire van Markuszower om te spreken over “achterlijke zandbaklanden” en dergelijke. Niemand in de Kamer die maar een wenkbrauw optrekt. In dit filmpje zie je SP-Kamerlid Jasper Van Dijk onbewogen naast Markuszower zitten en er is één Kamerlid, Anne-Marijke Podt van D66, die bezwaar maakt tegen Markuszowers kwalificatie “Afrikaans beest”. Een ander Kamerlid, ik meen de huisantisemiet van het Forum voor Democratie, neemt het voor Markuszower op. De rest doet niks.

Onder de tweet van Van Eijsden suggereren types dat Markuszower met “Afrikaans beest” alleen op de verkrachter van die Leidse vrouw doelt en ook de schrijver van het rare stukje op Nieuwnieuws.nl, prominent bolletje Bas Paternotte, sputtert dat Markuszower een verkrachter geen “Afrikaans beest” mag noemen.

Maar Markuszower heeft het over “zo’n Afrikaans beest”, zo’n Afrikaans beest als die Afrikaanse beesten waarmee de VVD volgens hem, onder dwang van D66, heel Nederland volpropt, om ons uit onze huizen te verdrijven en te vervangen. Het bijvoegelijk naamwoord “Afrikaans” suggereert hoe dan ook dat verkrachting en beestachtig gedrag typisch Afrikaanse gebruiken zijn, alsof de daders van de meest opzienbare verkrachtings- en moordzaken geen witte Nederlanders zijn, denk aan Donny M. de moordenaar van Anne Faber, de broers die de 14-jarige Lotte uit Almelo vermoordden en de gruwelmoord op Marianne Vaatstra, een witte boer die jarenlang uit het vizier bleef omdat zoiets wreeds nooit door een witte Nederlander kon zijn gedaan.

Vervelend gedoe

de voorzitter van de Kamercommissie, D66’er Paul van Meenen, spreekt Markuszower op zijn racistische gescheld aan en zegt dat het “heel vervelend” is “dat we weer in dit gedoe terechtkomen”. Later maakt hij vooral een nummertje over het gescheld van Markuszower op allerlei bewindslieden die er volgens de PVV’er verantwoordelijk voor zijn dat ons land wordt volgepropt met Afrikaanse beesten en hyena’s en hij wordt boos omdat Markuszower er op blijft hameren dat Van Meenen van D66 is.

Een bekend patroon. De ontmenselijking van asielzoekers, die ook verbonden worden aan allerlei maatschappelijke problemen die worden veroorzaakt door de VVD en niet door asielzoekers (armoede, woningnood) is “vervelend gedoe”, de grens wordt bereikt bij het schelden op bewindslieden en het benoemen van Van Meenens lidmaatschap van D66.

Massamoord

Van de week zijn er in Melilla, een Spaanse enclave in Marokko, volgens de officiële berichtgeving rond de dertig, maar naar het zich laat aanzien 200 Afrikanen door Marokkaanse politiemannen doodgeknuppeld omdat ze probeerden Europa binnen te komen door met honderden tegelijk de bewaakte grens te bestormen. Dit doet Marokko in dienst van Europa, daar wordt het land voor betaald.

Om op zo’n beestachtige manier met mensen om te kunnen gaan, ze te laten verdrinken, ze terug de zee in te duwen als ze de Europese kust toch hebben weten te bereiken, ze masssaal dood te laten slaan, moet je ze eerst ontmenselijken. Beesten van ze te maken, zoals Markuszower en Wilders constant doen, bij elke gelegenheid die ze krijgen. Zoals Hitler deed om gewone Duitsers klaar te maken voor de Holocaust.

Dat is niet “vervelend”, het is geen “gedoe”, het is misdadig, barbaars, het heeft afschuwelijke gevolgen. We laten vluchtelingen verkommeren in kampen, we laten ze verdrinken en zelfs massaal doodslaan vanwege dit soort retoriek. Omdat het normaal is geworden zo over mensen te praten en zo met ze om te gaan. Een dikke 25 jaar geleden werd Hans Janmaat nog veroordeeld voor uitspraken als “vol is vol”, nu weerklinkt de naziretoriek in het hart van onze democratie en niemand die de moed heeft de PVV de rug toe te keren, want de Boze Burger en zo.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 01.07.2022 @ 08:04

[Home]
 

1 Reactie

op 01 07 2022 at 08:04 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS