Home » Archief » Post!


[17.12.2018]

Post!


Make the Yuletide gay!

De post, de post, wat brengt vandaag de post? De post, de post, wat brengt vandaag de post? Wat zit er vandaag weer in Frontaal Naakts brievenbusje?

Luizeneuro

Dag Peter,

Wederom dank voor alle inspanningen en alle goede, sterk onderbouwde, scherpe stukken op FN. Ik heb een luizeneuro over gemaakt; dat is het minste wat ik kan doen en als ik rijk was, zou ik er persoonlijk voor zorgen dat jij alleen maar nog hoeft te publiceren op FN.

Ik ken niet één opiniemaker/journalist/ columnist die doet wat jij doet. Kennis van zaken, intelligent, journalist zoals het hoort, principieel, rechtvaardig, origineel, consequent, consistent, strijdbaar, rechtvaardig en ook nog een factchecker. Ondanks alle bagger, leugens en stront toch dag in dag uit strijdbaar blijven en vechten voor belangrijke zaken.

Diepe, diepe buiging, ook voor jouw toonzetting! Het is wat mij betreft juist de toon die jouw stukken origineel, spraakmakend en scherp maken. Ga ajb door Peter!

Fadua

 

pbgif

 

Gele Hesjes

Beste Peter,

Als je het over zuiver liberalisme hebt, is het misschien nuttig om Chomsky’s uitspraken over Adam Smith en Wilhelm von Humboldt te raadplegen. Noam Chomsky meent dat het libertair socialisme, meer bekend als anarchisme (enge term hoor!) de ware erfgenaam is van het (pre-kapitalistisch, en zeker pre-multinational) klassiek liberalisme.

> … een samenleving waarin iedereen vrij is en de mogelijkheid heeft om het beste uit zichzelf te halen.

Hee, kijk, dat klinkt nou behoorlijk veel als libertair of democratisch socialisme of aanverwante smaken (zoals men getracht heeft in Catalonië, Ukrainë en men nog steeds tracht te doen in Rojava). Zoals Bakunin terecht opmerkte: ”Freedom without socialism is privilege and injustice; socialism without freedom is slavery and brutality”. Vrijheid bestaat wel op dit moment, maar is enkel en alleen beschikbaar voor ultrarijken, multinationals en degenen die graag hun achterwerken kussen.

> En dan resten je twee mogelijkheden: of je vestigt een militaire dictatuur, of je geeft ze die voorzieningen weer terug.

Daar bestaat nou net een leus voor: Socialisme of barbarij!

Hartelijke groet van een trouwe lezer,

Malcolm

 

pbgif

 

Gele Hesjes (2)

Normaal gesproken kan ik uw schrijfsels wel waarderen, maar dat u voor het veganisme niets anders overhebt dan domme platitudes vind ik stuitend. Je verwacht het niet van een denker.
Jazeker mag het lekker zijn, wij eten elke dag de lekkerste dingen en elk recept is te veganisen. Wij veganisten zijn zeker geen diëtist, althans de meesten van ons niet, maar wij zijn bezorgd voor dierenwelzijn en milieu. En u vindt dat irritant. Het heet cognitieve dissonantie.

Leest u die artikelen nooit, over wat er allemaal mis is in de vleesindustrie? De misstanden in de slachterijen? En weet u dat u die duurdere prijs voor vlees al betaalt omdat de veehouderij eigenlijk niet levensvatbaar is en overeind blijft door subsidies?

Ik daag u uit een paar dagen vegan te gaan eten. En u meer te verdiepen in alles van de vee industrie.

Met vriendelijke groet

Renee Spaans-Brilleman

 

pbgif

 

Witte vlek

Hoi Peter,

Leuk om mede Japanse indy bands liefhebber te zien die goeie tips geeft.
Meeste mensen die ik ken blijven bij Bruce Springsteen en U2 hangen. (zo oud ben ik al, 49 jarige J-indy rock liefhebber).
Ze zijn uit elkaar, maar GO!GO!7188 vond ik altijd heerlijke muziek. De zangeres zit nu in Chirinuruwowaka.
Tricot is nu echt wel één van mijn favorite bands ook. Sayuri ook net gevonden, maar dan wel zeker haar eerdere straat optredens.
Verder denk ik aan YeYe en Aimer. Daarnaast ben ik al lang fan van Shiina Ringo natuurlijk.

Verdere tips kan ik ff niet bedenken naast de Zazen Boys die je vast wel kent.

Sterkte met de strijd tegen de haat. Goed om te zien dat mensen kwaad kunnen worden om onrecht i.p.v. alleen maar het midden op te zoeken. Gerechtigheid is altijd onstaan door mensen die voorop lopen, ondanks de tegenwerking die ze krijgen van rechtse haters en toegeeflijk links die fascistische haat ook maar een mening vinden.

Ik verbaas me daarnaast nog steeds dat er zoveel mensen zijn die de enorme witte vlek niet zien voor hun ogen. Als ik, als witte heteroseksuele man, bij DWDD zal zitten kan het eigenlijk over elk onderwerp gaan. Het onderwerp van het gesprek zal zijn: het onderwerp van het gesprek. Maar als er iemand zit die niet man, wit en hetero is, zal die andere identiteit in 99% van de gevallen worden meegenomen in het onderwerp tijdens dat soort reguliere programma’s. Nederlanders moesten maar eens over gaan van dat zogenaamde tolerantie (iets wat je afgeeft, maar ook weer kunt terug nemen: dus een bovenliggende groep heeft die dat denkt te kunnen bepalen), naar acceptatie. Onvoorwaardelijk. Maar helaas zijn we nog ver af van het moment dat Sylvana Simons als gewoon een politici wordt gezien.

Hartelijke groet,

Erwin Brouwers

 

pbgif

 

Bijdrage

Beste Peter,

Naar aanleiding van de waanzinnig gebrekkige en gevaarlijke stand van de media de laatste paar jaar en het complete gebrek aan competent en scherp geschreven stukken, geef ik u graag een financiële bijdrage.

Dank u voor uw energie en het delen van uw gedachten.

Vriendelijke groet,

Ludo Veninga

 

pbgif

 

Bijdrage (2)

Ha Peter,

Ontzettend bedankt voor al het journalistieke speurwerk van de afgelopen tijd. Ik heb zojuist wat overgemaakt voor de inhoud en de toon van je stukken op Frontaalnaakt.

Wel jammer dat je nog bij de ratten van de Rabobank zit. Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat dat een bank is die medemenselijkheid slechts interessant vindt als het geld oplevert. Een fijn overzicht van hun prestaties en die van andere banken vind je hier.

Ik weet niet of je bekend bent met de overstapservice, maar die is voor banken verplicht en zorgt ervoor dat alle automatische incasso’s doorgevoerd worden naar je nieuwe account. Overstappen was voor mij in ieder geval relatief eenvoudig, maar ik weet niet of je een hypotheek of zo hebt en of dat overstappen lastig maakt.

Kijk maar wat je doet, ik ga nu weer elders de moraalridder uithangen.

Groetjes,

Peter Karsten

 

pbgif

 

Bijdrage (3)

Dag Peter en Hassnae,

Om te beginnen een bekentenis: ik lees Frontaal Naakt nu al een aantal jaren, en heb nog nooit een donatie overgemaakt. Ik heb zojuist daarom 60 euro overgemaakt naar je RABO-rekening. Vanaf 2019 zal ik proberen FN structureel te ondersteunen, zodra ik zonder al te veel gezeur van een aantal krantenabonnementen af ben – NRC, Trouw, – die ik al een tijd niet meer lees, vanwege hun draaikonterij en onbetrouwbaarheid.

Ik lees dus vaak FN (ook de gastcolumnisten), maar eerlijk gezegd niet graag: het bevestigt mij in allerlei bange vermoedens waarvan ik liever denk: ach het valt allemaal wel mee. Maar het valt niet mee. En je weet dat goed onderbouwd duidelijk te maken.

Ben ik op mijn 65e nu zo radicaal geworden, of is mijn umwelt (politiek, opinievorming, media) in rap tempo aan het nazificeren?

Wellicht beide maar ik neig in toenemende mate naar het laatste. Daarom mijn steun en ik blijf jullie volgen!

Hartelijke groet,

Flip de Regt

 

pbgif

 

Mag ik mijn handtekening terug?

Frederike leert nog veel over Nederland, schrijft ze. Daar moet ze misschien nog maar even mee doorgaan. Appels, peren. Wie zich bij de Nederlandse verblijfsvergunningenambtenaar meldt voor een werkvergunning, want daar spreken we hier natuurlijk over, hoeft ook niet veel meer te doen dan wat credentials overleggen. Vragen over de toestand in je thuisland, je persoonlijke situatie, je reisroute: Niet aan de orde want in deze context niet relevant. Er zal bijvoorbeeld worden gevraagd naar je vooruitzichten op de arbeidsmarkt, want dat is immers het domein waarop je aanvraag betrekking heeft. Je overlegt bij wijze van spreken een brief van een tijdschrift waarvoor je gaat schrijven en voilà, je vergunning rolt uit een apparaatje.

Zoals mijn commentaar al laat zien, leidt dat snel af van de boodschap. Hier wordt weer de misschien wel klassiek Nederlandse fout gemaakt de inhoud door de vorm te laten overwoekeren. Sterven in schoonheid, Oranje grossierde er ook in.

Guus Kramer

 

pbgif

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Post, 17.12.2018 @ 08:25

[Home]
 

1 Reactie

op 17 12 2018 at 08:25 schreef Peter:

Wilt u ook iets kwijt? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS