Home » Archief » Reageren op Frontaal Naakt niet meer mogelijk


[22.01.2018]

Reageren op Frontaal Naakt niet meer mogelijk

Uw Hoofdredacteur


Scène uit Lone Wolf and Cub: Baby Cart to Hades

Vanaf morgen is het niet meer mogelijk te reageren op een stuk op uw favoriete hedonistisch-fundamentalistische webmagazine. Hieronder kan het nog, dus leef u uit, maar koester niet te hoge verwachtingen, want ook vandaag wordt er nog gemodereerd.

De reden is dat de reacties over het algemeen weinig toevoegen. Bezwaar tegen uitingen van goedkeuring en bijval heb ik natuurlijk niet, maar het gros bestaat uit gesteggel over een detail waar één reageerder over valt en waar dan de rest ook zo nodig wat over moet zeggen. Over het stuk zelf gaat het dan al snel niet meer.

Dan heb je nog de types die het altijd en overal over Israël en de Palestijnen willen hebben, met als gevolg dat iedereen elkaar uitscheldt voor “zionist” of “antisemiet”. Ook heel verheffend.

Of er zijn mensen die wachten tot een bepaalde reageerder iets schrijft, zodat ze kunnen gaan zeiken over die reageerder, en eisen dat ik haar of zijn reacties niet meer toelaat.

Rechtse houwdegens

Over de inhoud van het stuk, waaronder wordt gereageerd, gaat het zeer, zeer zelden. Of het moeten de reacties zijn van rechtse houwdegens als Kees de Bruin, die altijd begint met de vraag of ik gek geworden ben en dan het recht tegenovergestelde beweert van wat ik beweer, zonder enige onderbouwing, en die al bij voorbaat gaat zeiken dat zijn reacties niet worden geplaatst, en inderdaad, na drie reacties ben ik er alweer klaar mee en verdwijnt zijn gezeur ongelezen in de vuilbak.

Onder mijn eigen stukken vind ik het niet zo heel erg, alleen maar strontvervelend, maar het is gênant als ik weer eens een leuke nieuwe gastschrijver heb, die zich kapot schrikt van het geouwehoer van de reageerders. Mexico-correspondent Jan-Albert Hootsen hield het om die reden snel voor gezien en Annemarie Toebosch was ook niet echt verguld met wat er onder haar stuk gebeurde.

Februaristaking

Moet je nagaan, een gloedvol betoog over racisme en antisemitisme en het gebrek aan introspectie van de witte, westerse mens, en de tweede reactie is van Egbert, die protesteert dat Nederland niks te verwijten valt omdat communisten er de Februaristaking organiseerden. Vervolgens hebben we het alleen nog maar over de zielige communisten, en dat er in het onderwijs meer aandacht moet zijn voor die heldhaftige Februaristaking, zijn witte Nederlanders hun eigen straatje aan het schoonvegen en zijn de joden totaal vergeten. En díe werden bijna allemaal uit Nederland weggevoerd, met de gretige hulp van de Nederlanders, Februaristaking of niet.

En dat zijn dan de reacties die ik doorlaat. Wat te denken van de smeerpijp die iedere keer, als het hier over joden in de Tweede Wereldoorlog gaat, komt betogen dat het de Joodsche Raad was die verantwoordelijk is voor het grote aantal afgevoerde Nederlandse joden. U blijft dit kwaadaardige gezwatel bespaard, maar ik zie me steeds weer geconfronteerd met die zieke shit.

Stuitend en beschamend. En dat gaat ook gewoon dagen en dagen achter elkaar door met dat monotone gedram, want het heilige gelijkje moet en zal worden erkend door de rest.

Racistisch geblaat

Nou, heb ik geen zin meer in. Ik ben dat echt zat.

En ik ben de anonieme flapdrollen ook zat, die me dag in, dag uit uitschelden voor islamlikker en landverrader, me belasteren, die mijn geliefde uitschelden voor moslimhoer en nog veel, veel grovere dingen. En dat domme gejijbak, en dat racistische geblaat, en dat repetitieve “jij wilt alleen maar jaknikkers om je heen” en dat voorspelbare “jij noemt iedereen racist die het niet met je eens is”. Ik laat ze natuurlijk niet toe, die reacties, maar ik krijg ze wel elke dag voor mijn kiezen.

Afgelopen, helemaal klaar mee. Doe maar lekker op GeenStijl.

Opengesperde hindoekutjes

Grappig is dat de reacties van Dewanand, de compleet gestoorde hindoenazi met zijn lange betogen over opengesperde hindoekutjes en grootgeschapen blanke mannen, vaak de meeste wijsheid bevatten van alle reacties. Tussen al die smerigheid zit vaak een parel verborgen, een genotsknopje zogezegd, in de vorm van een ongemakkelijke waarheid over onze hypocrisie als het gaat om racisme en dicriminatie, over de onverdraagzaamheid in hindoestaanse kringen en over gekte en eenzaamheid.

Meestal werd Dewanand onbegrepen natuurlijk, en dat valt niemand kwalijk te nemen, maar ik wil maar zeggen: het is niet allemáál bagger.

Ingezonden stuk

Maar dat is dan maar jammer. Wie denkt echt iets te zeggen te hebben, kan altijd een stuk ter plaatsing aanbieden. Ik hoef het niet met de inhoud eens te zijn, maar het moet een beetje fatsoenlijk geschreven zijn en iets toevoegen om kans te maken op plaatsing. U moet er tien seconden over hebben nagedacht. Als dat teveel moeite is, bedenk dan dat de reactie die u had willen plaatsen, waarschijnlijk ook van weinig waarde was geweest.

Stukken kunt u sturen naar leesfrontaalnaakt@gmail.com.

Ondergang van Frontaal Naakt

O ja, er waren al mensen die, toen ik een paar dagen geleden aankondigde deze maatregel te gaan nemen, riepen dat dit het einde van Frontaal Naakt is. Mag ik even lachen? Het einde van Frontaal Naakt wordt door onheilsprofeten al tien jaar voorspeld. Dat gaat nu echt geen werkelijkheid worden omdat ik de tien vaste drammers en de vijf aardige reageerders op straat zet.

Frontaal Naakt is, durf ik in alle onbescheidenheid te zeggen, één van de invloedrijkste blogs van Nederland. Ik zie mijn argumenten zo vaak terug in columns in de kwaliteitskranten (en in de baggerkranten) en in voordrachten van politici. Daarnaast maken journalisten en politici, waaronder de vorige vicepremier, fanatiek jacht op mijn persoontje. Iedereen wil mijn hoofd op een schaal. Als Frontaal Naakt ten onder gaat, zal dat met veel geraas zijn, en niet omdat Bertje zijn delirische gezwam hier niet meer kwijt kan.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 22.01.2018 @ 08:49

[Home]
 

42 Reacties

op 22 01 2018 at 09:13 schreef Chipo:

Ah, mooi. Eindelijk er vanaf.

op 22 01 2018 at 09:15 schreef Pieter Voorhans:

Nou vooruit dan, omdat ik het wel een leuk stukje vind en een drastische maatregel.
Dat je je argumenten of ideeën terugvind op andere plekken wil niet per se zeggen dat ze die niet zelf bedacht kunnen hebben natuurlijk. Hoe meer je uitdraagt hoe meer je van jezelf terugvind, want op een gegeven moment heb je het óveral wel een keer over gehad en wordt de kans groter dat je soortgelijke onderwerpen en/of argumenten herkent en terugvind.

Aangezien je alles een keer gedaan moet hebben in je leven, zeggen ze, heb ik dit dan ook maar even gedaan, nu het nog kan.

op 22 01 2018 at 09:26 schreef marcodB:

Jammer, maar ik begrijp het wel. Ik las de discussies vaak met een filter: Na een tijdje weet je wie wat te relevants te melden heeft en wie niet. Die laatste groep las ik dan gewoon niet.

op 22 01 2018 at 09:35 schreef L Zonjee:

Het is als stukjesschrijver inderdaad nogal vervelend als er niet inhoudelijk wordt ingegaan op waar je het over had. Maar met al die ego’s zal dat dan ook wel veel te moeilijk zijn: men kan blijkbaar niets meer daarbuiten zien.

op 22 01 2018 at 09:41 schreef Nöhlert:

Zolang FN blijft bestaan vind ik het prima. Jouw geluid blijft nog altijd meer dan nodig. Die reacties konden mij sowieso gestolen worden Peter.

op 22 01 2018 at 09:54 schreef Peter:

Kijk, Pieter Voorhans is nou typisch zo’n reageerder die het voor iedereen verkloot. Het is een combinatie van typisch reageerdersgedrag (ouwehoeren over een betrekkelijk onbelangrijk detail, een sneer van mij aan het einde, en de boodschap van mijn betoog volstrekt negeren) en die oer-Hollandse neiging om iedereen, die eens mocht denken dat ie wat heeft gepresteerd, terug te fluiten en hem er streng aan te herinneren dat ie niks voorstelt. Want Nederlanders raken daar echt van in paniek, een medelander die zich goed voelt over zichzelf. Dat. Moet. Kapot.

Geweldig onsympathieke man, die Voorhans. Ik bedoel, je moet er toch echt wel een beetje een lullige lul voor zijn om zo te reageren.

op 22 01 2018 at 09:56 schreef Hans Naaktloper:

Dat wordt afkicken voor mijn 48 alter ego’s

;-)

op 22 01 2018 at 10:07 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Verstandig besluit. Uitzetten die ruis.

op 22 01 2018 at 10:21 schreef Koos Swart:

Ja, begrijpelijk. Volgens mij was je de één van de laatsten der Mohikanen qua comments. Ik heb alles ook zoveel mogelijk dichtgetimmerd en ik lees niks behalve als ik moet modereren, en dat hoeft bijna niet.
Ik zoek er nog personeel voor, ben ik daar ook vanaf.

op 22 01 2018 at 11:24 schreef cRR Kampen:

Weer een gelegenheid minder to know the enemy.

op 22 01 2018 at 11:44 schreef Jos den Bakker:

Ik vind het wel echt jammer. Maar ik begrijp het ook. Ik heb een aantal keer wel fijne uitwisselingen gehad hier, zelden echter. Ik heb alle begrip en ik blijf sowieso FN lezen.

Beste met alles Peter!

op 22 01 2018 at 11:45 schreef Bob Amting:

Jammer,nu kan ik de domme dwaze mens niet zien reageren.Is toch leerzaam.

op 22 01 2018 at 11:50 schreef Chakir:

FN is voor mij de afgelopen jaren een verademing geweest, dat zal het altijd blijven. Take care!

op 22 01 2018 at 12:05 schreef Trawant 1 t/m 99:

Je trouwe trawanten gaan het missen, maar het is beter zo.

op 22 01 2018 at 12:07 schreef Tonnie:

Peter, Hassnae en gastschrijvers: hierbij nogmaals bedankt voor jullie geweldige leesvoer. Blijf het wel lezen natuurlijk – lang niet altijd in staat om te reageren vanwege herseninfarct helaas. Nog even speciaal voor Hassnae: chokran, bislemma (heb in tunesie gewoond)..

op 22 01 2018 at 12:18 schreef SIGILUX:

Reeds, doen ze maar lekker op Geenstijl. Ik las ook amper de comments nog, maar heb ook vaak gelachen om die seksuele duidingen van getikte Dewanand. Ik hoop dat hij zich vandaag nog goed uitleeft met die kat van hem
Verder wel zo lekker rustig PETER, al die reacties hier waren toch alleen maar om @wierdduk te SCHANDPALEN!! #minder

op 22 01 2018 at 12:23 schreef SIGILUX:

En verder niet zo huiliën jongens, jullie kunnen nog op twitter zaniken en idd anders een boze burger stukje schrijven. PETER is ook niet van suiker!!!1!! Lees je mee, @SimoneLaurey.

op 22 01 2018 at 13:05 schreef Lieve liekens:

Ik las en lees je stukjes altijd met plezier maar heb nog nooit gereageerd, dus ik grijp mijn kans. Gewoon doorschrijven Peter en ik blijf je gewoon lezen en delen.
Lieve

op 22 01 2018 at 13:21 schreef GetOffMyCase:

I was laying in bed one night and I thought ‘I’ll just quit – to hell with it.’ And another little voice inside me said ‘Don’t quit – save that tiny little ember of spark.’ And never give them that spark because as long as you have that spark, you can start the greatest fire again.

Charles Bukowski

op 22 01 2018 at 15:12 schreef Zwijger:

Misschien is dit voor velen een goed excuus om eens artikelen in te zenden, in plaats van eeuwig de reaguurder uit te hangen? Zou goed zijn voor het debat, want een plaatsenswaardig artikel schrijven vraagt om de nodige inspanning.

op 22 01 2018 at 15:14 schreef toto:

Peter en Hassnae,
Jullie stukjes zijn altijd scherpzinnig en van hoge kwaliteit, die ik met of zonder reactie-mogelijkheid graag zal blijven lezen.
Vriendelijke groet.

op 22 01 2018 at 15:21 schreef Max Molovich:

Fijn! Ik voel me namelijk altijd wat schuldig dat ik niet reageer na lezing. Dewanand en z’n hindoenazikat zal ik inderdaad wel missen. Maar goed, daar komen we wel weer overheen. Ik ga je lezen!

op 22 01 2018 at 15:35 schreef Martijn:

Begrijpelijk, dat gemodereer is ook weer een hoop werk en zeker dat aspect van de haters en andere gekkies lijkt me heel vervelend.

Aan de andere kant vond ik je strenge moderatie ook wel weer leerzaam. Vaak was alles eigenlijk al afgetikt in het hoofdartikel en zat je toch al snel een beetje meninkjes te flexen of verzandde het in off topicgeleuter.

Dus so long, ik blijf de stukken zeker lezen. :)

op 22 01 2018 at 16:19 schreef Maup:

Ik betreur je beslissing
Dat wordt een gemissing
Geharrewar niet ter zake doende
Die afleidt van de zaak
Was vaak afdoende bewijs voor je rake Stellingname
Amen

op 22 01 2018 at 16:40 schreef Gijs:

Goede beslissing. Quote:”Ik las en lees je stukjes altijd met plezier maar heb nog nooit gereageerd, dus ik grijp mijn kans. Gewoon doorschrijven Peter en ik blijf je gewoon lezen en delen.”

op 22 01 2018 at 16:42 schreef Gijs:

Goede beslissing. Ben het verder helemaal eens met Lieve Liekens (22/1; 13:05)

op 22 01 2018 at 17:18 schreef MNb:

Voor mij is de lol van het reageren er al een paar jaar zo’n beetje af, dus ik kan niet zeggen dat ik het erg vind. The enemy know ik al en hoe de domme dwaze mens reageert is me ook al bekend. Dus ook ik schaar me bij Lieve Liekens.

op 22 01 2018 at 17:23 schreef Ines:

Jammer. Al zal ik wel één van de druppels zijn geweest die de emmer deed overlopen. Wat niet mijn bedoeling was. Deze site, en ook de discussies, hebben me op bepaalde punten toch aan het denken gezet, al ben ik het zeker niet altijd eens met wat er geschreven wordt.
Dat dit blog hierdoor verdwijnt geloof ik niet …. De discussie verplaatst zich sowieso steeds meer naar de sociale media. Ruim tien jaar geleden waren er nog diverse bloeiende politieke fora etc, maar dat is nu weinig meer van over.

op 22 01 2018 at 17:51 schreef MNb:

Nog een verzoek – misschien schrijft Hassnae weer eens wat vaker een vlijmscherpe analyse? Sinds ze vanuit haar tenen schrijft vind ik haar nog beter dan jou.

op 22 01 2018 at 17:56 schreef Chris:

Luiwammes! Geen zin meer om te modereren? (Geintje) Begrijpelijke beslissing, en je zal er niet minder om gelezen worden. Maar, toch, kunnen reageren maakt het allemaal toch iets menselijker. Wacht men hier bijvoorbeeld niet op de laatste mooi miauw-rant? Het zou het mooiste zijn als die totaal niet komt. Peter krijgt ‘em privé wel.

op 22 01 2018 at 18:29 schreef Kees Bruin:

Beste Breedveld,
Zo, dus hier scheiden onze wegen voorgoed! Ik stel het trouwens wel op prijs dat je mij in bovenstaand artikel opvoert als een “rechtse houwdegen” die meestal lijnrecht tegen jouw opinies inging. Ik beschouw dat toch een beetje als een compliment, ook al ben ik eigenlijk niet rechts, maar een ouderwetse sociaal-democraat, typetje Drees sr.
Ik ging trouwens niet altijd lijnrecht tegen je in, ik herinner me met een zekere ontroering enkele kwesties waarin ik het met je eens was, en dat ook kenbaar maakte.
Enfin, aan alles komt een einde, ook aan mijn reacties. Je zult ze nog gaan missen, want tegengas is onontbeerlijk voor een schrijver. Als je niet meer gecorrigeerd wordt, ga je je inbeelden dat je het altijd bij het juiste eind hebt, en dat is natuurlijk niet zo. Zelfs niet als je Peter Breedveld heet.
Vale!

op 22 01 2018 at 18:34 schreef Peter:

Je kunt altijd nog stukken insturen, Kees!

op 22 01 2018 at 18:45 schreef Dragonfly:

Frontaal Naakt moet doorgaan.
Dankzij FN ben ik niet langer islamofoob – met dank aan Peter.

op 22 01 2018 at 19:12 schreef Tessa Voerman:

Je hebt groot gelijk.

Niettemin vind ik het ook jammer. Dit was de plaats op het internet waar ik besloot onder eigen naam te reageren.
De schrijfsels van Dewanand en MNb zal ik missen.

op 22 01 2018 at 19:55 schreef Thomas E:

Dag Peter! Deze 75-jarige die Indië nog meegemaakt heeft – waar jij je zo over verbaasde – neemt bij deze ook afscheid van je in de reactieruimte. Ik heb je bewonderd om je schrijfstijl, vaak ook om de inhoud. Als oude man schrok ik soms van ‘de toon'(haha), maar in de die 9 jaar ben ik de integere woede die er achter zat veel belangrijker gaan vinden. Hoop tenslotte dat Wieroe nog negen kattenlevens meegaat.

op 22 01 2018 at 19:57 schreef MNb:

Daar moet je nou eens een stukkie voor FN over schrijven, drakevlieg.

op 22 01 2018 at 21:03 schreef Co Stuifbergen:

Jammer.

Ik vind de reacties vaak interessant (maar ik las ook de artikelen hoor!).

Ik weet nog steeds niet of Dewanand met zijn hindoenazikat Wieroe gek of geniaal is, en ik zo dom ben…

op 22 01 2018 at 22:21 schreef Jorrit:

Helaas dat je tot zo een besluit bent gedreven, hoe enorm begrijpelijk het ook is, natuurlijk heb je geen zin meer in de cyberstalking van enkele proto geenstijl lui, ook erg jammer omdat je keuze best wel eens kan leiden naar een (nog) verdere verschraling van discussie, daarentegen blijft FN gewoon bestaan, dus zal ik vol enthousiasme jouw artikelen blijven delen op smoelenboek, hopelijk ontstaan daar dan alsnog discussies (hoewel ook daar 90% van de reacties afkomstig is van trollen en zelfverklaarde “beschermers van het blanke ras”)…

op 22 01 2018 at 23:39 schreef Waldo Dewanand en Wieroe:

============== [wfor1346:82:2]

N1. Miaauw Herr/ Shri Peter, overweeg eens een ONGEMODEREERDE wordpress blog/ discussie site te openen als doorstart. Met NUL censuur en NUL moderatie, meer blote hindoescheurtjes erop, nazi katten, Pro White Race Anaal gevinger, geheel poedelnaakte FN. Elke wordpress blog kan op sociale media gedeeld worden==>> breder publiek.

N2. Miaauw FNaakters, denk aan de aliens uit Men in Black he met een Cybernetisch IQ van 3,1488 getallen hahaha, ja Super Wezens uit andere planeten zouden aan Cybernetische Hindoe Hard Porno doen denk ik, in voor ons onvoorstelbare metafysica dimensies.

N3. Ja, wij zijn de perfectste seksmachines op aarde bestaande uit koolwaterstof verbindingen, hahaha denk aan die eerste amoebe in de FN-oersoep +- 800 miljoen jaar geleden, die zichzelf een hoger doel stelde om te evolueren tot onze mensapensoort als seksmachines, om zo niet meer saai te staartdelen maar lekker cyberseksen met Peter Breedveld in alle digitale standjes uit de Van Dale met de Dikke Hollandse welvaarts LLLUUULLL

N4. Nou Wieroe zal Frontaal Naakt missen als zijn leukste kattenpispodium. Aub N1 overwegen ok Peter, FN-standbeeld verdien je.

op 22 01 2018 at 23:42 schreef Brig:

Wat spijt me dat!Ik vond het zo plezierig om je te lezen,groeten aan jou en je vrouw,
Brig

op 23 01 2018 at 00:18 schreef p.wielaard:

Jammer, maar je plaatste mijn reacties toch al heel lang niet meer. Misschien deze- nog voor de archieven. De reden dat ik deze site bezoek is om ook meningen te vernemen die lijnrecht staan tegenover die- van mij. Ik probeer die waanzin te vatten. Maar het is me tot op heden niet gelukt. Net zoals je Mein Kampf zou moeten lezen om die andere waanzin te vatten. Daarom hoop ik ook dat de site blijft. Met een kompas dat altijd naar het oosten wijst kun je immer ook navigeren.

op 23 01 2018 at 04:24 schreef Maup:

Een atoomklok
Vanavond
Lekker van je af knallen
Met zijn allen
Klik klok
gallen

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS