Home » Archief » Shirin Musa deugt voor geen meter


[20.01.2018]

Shirin Musa deugt voor geen meter

Peter Breedveld


Scène uit Lone Wolf and Cub: Baby Cart to Hades

Vrouwenrechtenactiviste Shirin Musa trok vorig jaar mijn aandacht toen ze het voor GeenStijl opnam, dat toen eindelijk het lid eens op de neus kreeg vanwege de zoveelste seksistische intimidatieactie. Die bestond eruit dat een vrouwelijke columnist, die kritiek had gehad op GeenStijl, werd overladen met bloedstollende verkrachtingsfantasieën. GeenStijl heeft een lange, lange historie van dit soort mensonterende misogynie. Zo werden de lezers ook eens uitgenodigd te ‘fappen’ op de foto van een ‘lekkere PvdA-chick’ die in elkaar was geslagen door haar vriend. Vrouwen zijn op GeenStijl ‘fapmateriaal’, ‘hoeren‘, ‘snollen’, ‘deugzeugen’, ‘feminazi’s’ enzovoort. Neuken heet op GeenStijl ‘uit elkaar trekken’. Toen Rosanne Herzberger GeenStijl aansprak op al dat seksisme, spraken de reaguurders onder een hitsstukje op de site onder andere de wens uit dat ze een “rechtse Volkert van der Graaf tegen het lijf zou lopen.”

GeenStijl is dus zeg maar de witte, seculiere evenknie van de hindoestaanse en islamitische mannen die hun vrouwen gevangen houden in huis en af en toe in elkaar rossen, met dien verstande dat de redactie van GeenStijl het afrossen overlaat aan haar lezertjes. Ze schept er vooral de juiste condities voor.

Maar toen daarover eindelijk eens wat ophef ontstond, was Musa de eerste die voor ze op de bres sprong. Omdat GeenStijl haar geld had gegeven om een rechtszaak te betalen die haar organisatie Femmes for Freedom “de mond wilde snoeren”, aldus Musa.

Witte vrouw met Marokkaan

Musa is dus totaal niet geïnteresseerd in vrouwenrechten. Niet als die worden bedreigd door Westerse mannen, in elk geval. Het gaat haar om niet-westerse allochtonen en daarom ligt ze ook zo goed bij de redacties van de Volkskrant, NRC, Trouw en al die andere kwaliteitsmedia en natuurlijk bij GeenStijl. Ze doet het ook lekker bij extreemrechtse politici als die van Leefbaar Rotterdam, met wie ze een postercampagne instigeerde waarop koppels met verschillende religieus-cultureel-etnische achtergronden elkaar zoenen, bijvoorbeeld een joodse man met keppeltje met een gehoofddoekte moslimvrouw. Er was al eens op gewezen dat een witte vrouw met een Marokkaanse moslimman ontbrak in die posterserie.

Ik weet wel waarom: daar houden ze bij extreemrechts niet van, dat die moslims “onze” roomblanke vrouwen bepotelen. De combinatie witte man/moslima ligt trouwens ook niet zo lekker, weten mijn moslimvrouw en ik uit ervaring. Al vele jaren krijg ik reacties, mails en berichten van boze witte mannen die mij verwijten allerlei onzalige dingen te doen met mijn ‘moslimhoer’ en haar ‘moslimkutje’.

Daarmee komen we aan bij het doel en het effect van die postercampagne: die is het stigmatiseren van minderheden, haat aanwakkeren tegen vooral moslims. Het is niemand bij Leefbaar Rotterdam te doen om integratie van verschillende bevolkingsgroepen, en Shirin Musa niet om seksisme, of vrijheid, for that matter, want dan zou ze GeenStijl wel ondubbelzinnig hebben veroordeeld.

Seksueel geweld

Nu zat ze in Pownews, het supervrouwvriendelijke televisiefiliaal van GeenStijl, te hitsen tegen Sylvana Simons en Anja Meulenbelt van de politieke partij Bij1, omdat die het hebben gewaagd kritiek te uiten op haar campagne. Simons en Meulenbelt vinden seksueel geweld volgens haar prima en Bij1 is volgens haar een racistische partij en ze had er ook al contact over gehad met de politie.

Daarmee toont Musa zich een geestesverwant van de extreemrechtse stokebrand Wierd Duk, die ook meent dat de wet op grove wijze overtreden wordt als je hem tegenspreekt, en dat je voor verkrachting en massamoord en antisemitisme bent als je je verzet tegen stemmingmakerij tegen moslims en vluchtelingen.

Niemand wil seksueel geweld (nou ja, behalve de Roze Khmer dan) en iedereen is voor de vrijheid je eigen liefdespartner te kiezen (nou ja, behalve heel Domrechts dan), maar je mag toch een andere mening hebben dan Shirin Musa over de manier waarop je effectief geweld bestrijdt en vrijheid bevordert? Een postercampagne die suggereert dat alle vrouwen- en homohaat voor rekening komt van die bruinen met hun rare geloof isoleert allochtonen alleen maar. Het is een vorm van – om maar eens een vreselijk social justice warriors-begrip te gebruiken – ‘othering‘. Het kweekt meer haat dan het wegneemt. Bovendien bleek van de week voor de zoveelste keer dat seksueel geweld – tot aan het goedkeuren van verkrachting binnen het huwelijk toe – in evenredige mate voorkomt in alle lagen van de bevolking, in alle culturele kringen.

Karretje van extreemrechts

Meulenbelt – en het is bekend dat we niet elkaars grootste fans zijn – stelt terecht dat Musa zich voor het karretje van extreemrechts laat spannen, waarbij Musa dat volgens mij gewilliger laat doen dan Meulenbelt lijkt te denken. En ja, het maakt wel degelijk uit van wie je rugdekking krijgt, ook al zijn bedoelingen goed en is je streven nobel want dat maakt precies het verschil tussen tégen moslims zijn of vóór seksuele vrijheid.

Daarom trek ik dat larmoyante stuk van Nadia Ezzeroili over vrouwenonderdrukking binnen islamitische gezinnen ook niet waar heel Gutmenschistan bij ligt te dwepen. De aanleiding voor die hele stroom stukken van en interviews met onderdrukte (ex-)moslima’s die je nu in de kwaliteitskranten ziet, en die allemaal eenzijdig zijn, is nota bene de hypocriete ophef rond de Algerijns-Nederlandse rapper Boef, die kortgerokte meisjes uitschold voor ‘kech‘, terwijl witte mannen seksueel onafhankelijke vrouwen constant uitschelden voor ‘hoer’ en ‘snol’ en ‘slet’ en beweren dat ze erom vragen verkracht te worden.

Ezzeroili doet het voor de aandacht, dat heb ik al eens aangetoond (het leverde me een enorme berg haat op, onder andere van Tofik Dibi maar onthou nou eens mensen: ik heb lak aan wat jullie van me vinden, ik schrijf het op zoals ik het zie) en de Volkskrant lust er wel pap van, want hé, het legitimeert de moslimhaat die uitbundig wordt gevierd in dit land en als een allochtoon het zegt, wie ben jij dan, witte man, om dat in twijfel te trekken?

Volkskrant-allochtonen

Zo is er een klein leger van allochtonen, Volkskrant-allochtonen noem ik ze altijd, die naar de gunst hengelen van de boze witte man en vrouw door alle vooroordelen te bevestigen over moslims en bruine mensen: antisemitisch, vrouwenhaters, homofoob, gewelddadig, lui, onverdraagzaam enzovoort. Het is koren op de molens van Baudet, Wilders en de populisten binnen de “normale” politieke partijen en de onderdrukte vrouwen en in elkaar geslagen homo’s schieten er geen fuck mee op, maar Ezzeroili’s carrière is er erg mee geholpen.

Ik wil wel geloven dat er binnen migrantengroepen sprake is van een vorm van onderdrukking die kenmerkend is voor die gemeenschappen, aangezien het conservatisme altijd verstikkend is binnen migrantengroepen, ook binnen de Nederlandse gemeenschap in Portugal, bijvoorbeeld. Maar je doet er niks tegen door te gaan zitten jammeren in de Volkskrant of op Nieuwsuur. Het is Kruidvat-literatuur voor witte domoren die een nat kruis komen halen bij de zoveelste bevestiging van hun eigen culturele superioriteit.

Opportunistische moslimmannen

Als je echt iets tegen dat verstikkende milieu wilt doen, moet je je actief verzetten, en dat geldt ook voor die moslimmannen die ik nu overal hun steun zie betuigen aan de onderdrukte moslimvrouwen. Heb je je ook verzet toen je zus werd kortgehouden, thuis? I know for a fact dat vele van de mannen, die nu zo’n grote mond hebben over de vrijheid van vrouwen, niks hebben gedaan tegen de onderdrukking van hun zussen en er zelfs van hebben geprofiteerd.

Maar dit stuk is nu al veel te lang, dus ik kom daar binnenkort in een ander stuk op terug. Stukje whitesplaining naar de getinte medelanders toe.

Haat me maar, of doneer, als je een échte vrijheidsstrijder bent:

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 20.01.2018 @ 13:05

[Home]
 

7 Reacties

op 20 01 2018 at 14:26 schreef Sum:

Shirin Musa bereikt het tegenovergestelde met haar racistische campagne. Het werkt averechts. Mensen verafschuwen die campagne welke gesteund is door extreem rechts. Dat die domme Musa dat niet snapt is niet erg. Ze staat er helemaal alleen voor. Ze is zo een type als hirsi Ali; intens gehaat door de groep voor wie ze zei op te komen.. ehhh ja..sure..Ben blij dat ze opgerot is.

op 20 01 2018 at 23:14 schreef Mark:

Niet dom, het levert je geld en een goede baan bij kwaliteitskranten of andere rechtse opiniemakers op. Dom zijn de mensen die dit gaan herhalen.

op 21 01 2018 at 00:37 schreef Sasha Berkman:

Beste peter,

mocht je stoppen met het toestaan van comments dan wens ik je bij deze het allerbeste. Je bent volgens mij een licht in de woestijn. Het ga je goed broeder!

op 21 01 2018 at 11:17 schreef Frank Assmann:

Wederom een stuk als een “handgranaat”
Jij voert een vurige pen en dat is nodig
in dit tijdsgewricht.Helaas!
Ik lees je met graagte en dat blijf ik doen,ook als de reactie mogelijkheid word uitgeschakeld.
De mazzel,ouwe reus.

NO PASERAN!

op 21 01 2018 at 13:09 schreef Ines:

Het stuk van Ezzeroili vond ik wel goed, ze heeft ook kritiek op “dom rechts”en ligt in die groepen ook niet goed volgens mij. Ze zit tussen twee vuren in wat dat betreft, want ze krijgt natuurlijk ook veel kritiek van intoleranten uit de eigen gemeenschap, die in mijn ogen teveel de hand boven het hoofd worden gehouden door mensen als Anja Meulenbelt trouwens.
Jammer dat Musa zo’n dubbele standaard is gaan innemen, wiens brood men eet blijkbaar. En weinig liberaal dat ze iemand ontslag eist.
Jammer als de reactie mogelijkheid verdwijnt hier, ik heb me waarschijnlijk te vijandig opstelt al was ik er niet op uit om te trollen, misschien helpt het als ik niet meer reageer

op 21 01 2018 at 18:04 schreef Bert:

Maak je geen zorgen Frank. Als ik een euro zou krijgen voor iedere keer dat Peter roept dat hij gaat stoppen met de reactie mogelijkheid op FN dan zou ik intussen stinkend rijk zijn.

op 21 01 2018 at 18:16 schreef Peter:

Dan zou je precies nul euro hebben. Maar see if I don’t.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS