Home » Archief » Schoon schip maken


[10.12.2016]

Schoon schip maken

Peter Breedveld


Scene uit Santa’s Slay.

In NRC vandaag de zoveelste reportage die ons inzicht moet bieden in de denkwereld van de PVV’er. De foto erboven zegt eigenlijk meteen alles: een volkse vrouw met een getekend gezicht voor de vervallen schuur van haar troosteloze arbeidershuisje, het geboortehuis van Wim Kok, die de PvdA van haar ideologische veren ontdeed.

Het stuk is van twee journalistieke zwaargewichten (ik bedoel dit voor een keertje niet sarcastisch), Bas Blokker en Jutta Chorus, maar het is beschamend slecht. Alsof het door twee stagiaires is geschreven die een middagje door een volksbuurt hebben gelopen, met wat mensen spraken en op de redactie ontdekten dat hun geluidsrecorder niks heeft geregistreerd. Ze lijken dus maar wat uit hun hoofd te citeren over mensen die altijd PvdA hebben gestemd en nu Asscher niet vertrouwen (niks mis met het instinct van die PVV’ers, in elk geval) en die nu PVV stemmen vanwege – daar issie weer – de verschraling in de zorg. Al die leegheid wordt gemaskeerd met een uitgebreide geschiedenis van de teloorgang van het PvdA-gedachtegoed en een bizarre alinea waarin het autoverkeer in een smalle straat in de buurt moet dienen als metafoor voor het poldermodel.

Nederlands journaille

Dat de achterban van de PVV niet alleen uit laagopgeleiden bestaat, hoeft niemand mij te vertellen. De hoogopgeleide PVV-pijpers zitten al jarenlang in mijn nek: Wierd Duk, Nausicaa Marbe, Elma Drayer, Yoeri Albrecht, het hele Nederlandse journaille eigenlijk, met een paar uitzonderingen. Wie de hashtag #Jankuurtje aanclickt van één van mijn favoriete tweeps, Robert Jean Konrad, ziet ze zowat allemaal uit hun dak gaan vanwege de veroordeling van hun Führer wegens aanzetten tot haat jegens een bevolkingsgroep: Theodor Holman, Yoeri Albrecht, Joost Niemöller, Esther Voet, die psychiater van The Post Online, een fraaie dwarsdoorsnede van het Nederlandse intellectuele landschap. Pas onlangs schreef Justine le Clercq nog een mooi stuk op Frontaal Naakt over haar welvarende, hoogopgeleide vrienden die er dingen uitflappen die een PVV-stemmende Rotterdamse dokwerker nog zouden doen blozen.

Nou ja, ik overdrijf. Wat de Rotterdamse dokwerker en de Geleense vrachtwagenchauffeur beweegt om achter de karbonkelige volksmenner aan te lopen, kunt u lezen op de Facebook-pagina’s die ze steeds aanmaken om hun ongenoegen te uiten over wat hen dwars zit en ik kan u alvast dit verklappen: het gaat daar nooit over verschraling in de zorg. Nope, ze willen moslims vergassen en Marokkanen vernietigen en Sylvana Simons lynchen.

Verschraling in de zorg

Nu ik dit zo schrijf, realiseer ik me opeens dat het inderdaad zo is dat de PVV-stemmer niet wordt gehoord, zoals je tegenwoordig elke dag in de krant leest. Iedere keer als ik in de krant of op Jona Lenderings blog lees dat het de PVV’er te doen is om de verschraling in de zorg en dergelijke, blijkt daaruit dat de PVV’er niet wordt gehoord, want die verschralende zorg zal ‘m worst wezen, hij wil graag Hitler terug en moslims vergassen. Er is er in Nederland maar één die hem hoort en dat ben ik.

Nou ja, er zijn er nog wel wat, de mensen van Dutch Turks, bijvoorbeeld. Die onderzochten ook wat Wilders nou eigenlijk waarmaakt van zijn beloften om de zorg te verbeteren en te zorgen voor meer betaalbare huurwoningen en zo. Dat is namelijk helemaal niks, een kwestie van links lullen en rechts de PVV’stemmer keihard in zijn reet naaien. De PVV stemt altijd mee met voorstellen om sociale huurwoningen nog schaarser en onbetaalbaarder te maken en de zorg nog ontoegankelijker voor mensen met een laag inkomen.1

Kankeren op moslims

Maar dat kan die laagopgeleide PVV’ert niks schelen want Wilders belooft minder Marokkanen en als reactie op zijn veroordeling daarvoor schiet hij omhoog in de peilingen.

Laat het nou eens doordringen tot die bevooroordeelde botte koppen van jullie, journalisten: PVV’ers willen Marokkanen vergassen. Moslims vernietigen, dat willen ze. In plaats van hun arme moedertje in huis te nemen dat in een verzorgingshuis haar bed volpist, in plaats van dat ze voor hun vader zorgen die vereenzaamt zonder thuiszorg, zitten ze de hele dag achter hun computer te kankeren op moslims, en te proberen mij ontslagen te krijgen omdat ik ze doorheb.

Schoon schip maken

Dat kon weleens gaan lukken, volgend jaar, want Wilders heeft al beloofd ‘schoon schip’ te gaan maken als hij straks aan de macht is. De messen worden geslepen. Wie dacht dat 2016 een kutjaar was: wait ’till you get a load of 2017.

Dat worden grootscheepse zuiveringen Erdogan-style. Maar wie straks die vergelijking zal durven maken, zal worden kapotgemaakt door de pers, die al heel lang als roeptoeter van Wilders fungeert.

Zie bijvoorbeeld het bericht in NRC over de mevrouw die is veroordeeld omdat ze een moslima aanviel, haar mishandelde en probeerde haar hoofddoek af te trekken. NRC schrijft dat ze de moslima ‘aansprak’ op haar hoofddoek.

Wees dus niet heel verbaasd als u ook een hoogopgeleide NRC-redacteur ontwaart tussen het rapaille dat straks ruiten van moslimwinkels aan diggelen slaat.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

1. [Dat lees je nou echt zelden in de kwaliteitsmedia, die wel elke dag minstens twee stukjes hebben over hoe polariserend DENK bezig is en die elk jaar Wilders als superduper politicus van het jaar kiezen en die klaarkomen op de retorische kracht van Wilders als hij zijn rechters gewoon recht in hun gezicht bedreigt.]

Peter Breedveld, 10.12.2016 @ 15:36

[Home]
 

71 Reacties

op 10 12 2016 at 17:13 schreef sjonnie:

“de messen worden geslepen” De lange messen mag ik hopen ;-)

op 10 12 2016 at 20:52 schreef Chakir:

2017 wordt een mooi jaar. Als de PVV de grootste wordt na verkiezingen, ga je het winnaarseffect krijgen: opeens blijken heel veel mensen in je omgeving OOK op de PVV te hebben gestemd EN ze zijn er nog trots op ook, want ze horen bij de winnaar. Better be prepared.

op 10 12 2016 at 21:12 schreef Hilco:

Wauw Peter, Duidelijk dat jij de Koran en de Hadith niet gelezen hebt. Heel duidelijk.
WAT WIL JE WETEN.

Mag je liegen als islam als je in de minderheid bent. Yep mag. Wil de Soera zien.
Je moet met iedereen goed omgaan. Oke wie is iedereen. Iedereeen is die moslim is. Staat echt letterlijk in de verstaalde koran en vertaalde hadith.
Beetje zoals isis nu werkt en Saoedi Arabië, Iran en de rest van die landen. De meerderheid van de een komma zes miljard mensen. Waar ik blij mee ben is dat jij heel veel afkeurd van onze blonde nederlaag. Geert. Maar je mag nooit moslims en islam over een kam scheren, Er zijn ook in die landen die heel graag meer rechten willen. Er is zelfs een vrouw die filmde dat ze auto reed. Kap er mee om moslims het zelfde geloof te geven. Er zijn zo veel moslims. Wij moeten die ondersteunen die voor rechten zijn.
Hier voor jou een link van een niet gelovige en een moslim die een boek schrijft.
https://www.samharris.org/books/islam-and-the-future-of-tolerance

Het is zo gaaf dit te lezen. Ik heb hem en ben het eens met hun. Super stuff hoe geloof en niet geloof samen kunnen zijn. Maajid was een ex extreem moslim en na gevangenschap in egypte voor meerdere jaren

op 10 12 2016 at 22:10 schreef Rena Breed:

Ik heb toch zo geen zin in 2017. :(

op 10 12 2016 at 23:03 schreef Sum:

Deze dagen zal ik niet vergeten. De dagen dat alle kranten de moslimhaat hebben gefaciliteerd. Zij zullen verantwoording afleggen. Let maar op

op 10 12 2016 at 23:10 schreef Chakir:

Holco, arme stakker. Ik heb medelijden met jou en je ideologie (van islamkritiek). Het zou mij niets verbazen Holco, als wij jou niet over een tijdje met baard en al zien lopen. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Arnoud_van_Doorn

op 11 12 2016 at 15:46 schreef Daan v/d Berg:

Sum : niet de kranten maar achterlijk linkse mensen zoals jij zullen verantwoording moeten afleggen

op 11 12 2016 at 16:10 schreef Sum:

Daan, nee joh. Volgens mij is crimineel (jouw messias) Wilders veroordeeld. Niet ik. Jij hebt lopen rukken in de klas toen je moest opletten. Nu heb je een uitkering en een computer met internet en loop je interessant te doen. Enige wat jij hoopt is dat Wilders jouw uit je ellendige situatie haalt. Dat gaat niet gebeuren. Wilders heeft een plan met zichzelf, niet met jouw en je aanhang. Van je wieg tot je graf, zullen types als jij dag in dag uit genaaid worden door de proleten als Wilders. Omdat je DOM bent… DOM

op 11 12 2016 at 17:26 schreef sjonnie:

Wie of wat zijn achterlijke linkse mensen daan?

op 11 12 2016 at 17:34 schreef Carl:

@sjonnie, je kunt toch wel lezen? Daan geeft terecht en onomvloerst aan dat Sum een achterlijk links mens is.

op 11 12 2016 at 17:39 schreef Peter:

Oké, tot zover de ‘kritische’ reacties van onze domrechtse vrienden. Terug in het riool ermee.

op 11 12 2016 at 17:41 schreef Mario:

“linkse mensen zoals jij zullen verantwoording moeten afleggen”

Aan wie, toetsenbordtrutje? Aan jou? Aan God? Je moeder?

Let je wel even op je uitspraken? Sum heeft het recht om nu aangifte wegens bedreiging tegen je te doen. Mag jij je vervolgens tegenover de rechter gaan verantwoorden. :-)

op 11 12 2016 at 17:47 schreef Theo:

Give me your eyes
That I might see the blind man kissing my hands
The sun is humming
My head turns to dust as he plays on his knees
As he plays on his knees
And the sand
And the sea grows
I close my eyes
Move slowly through drowning waves
Going away on a strange day

And I laugh as I drift in the wind
Blind
Dancing on a beach of stone
Cherish the faces as they wait for the end
Sudden hush across the water
And we’re here again
And the sand
And the sea grows
I close my eyes
Move slowly through drowning waves
Going away
On a strange day

My head falls back
And the walls crash down
And the sky
And the impossible
Explode
Held for one moment I remember a song
An impression of sound
Then everything is gone
Forever

A strange day

op 11 12 2016 at 19:55 schreef sjonnie:

Precies Sum, ze hebben geen enkel benul van de geschiedenis. De slachtoffers van een vorige agitator waren zijn loyaalste aanhangers, o.a. juni 1934.

Lange messen.

Sukkels zijn het.

op 11 12 2016 at 20:16 schreef Sum:

Ik ben niet bang voor digitale tijgers. Vooral niet in Nederland. Iedereen heeft wel een verbinding met de Overheid. Deze boze burgers hebben de binding vooral via een uitkering of bijstand. Dat is ze zoo dierbaar dat ze vooral via het toetsenbord bedreigen. In het echt zijn het watjes.

op 11 12 2016 at 21:53 schreef Daan v/d Berg:

Je hebt het helemaal mis , Sum

op 11 12 2016 at 22:57 schreef tonnie:

O ja Daan? vertel eens, je bedoelt zeker dat je geen watje bent? nou?

op 11 12 2016 at 23:23 schreef babs:

Wat heeft links eigenlijk misdaan? Er is al 40 jaar geen linkse regering?

op 11 12 2016 at 23:57 schreef Kazonga:

Sum (op 11 12 2016 at 20:16) heeft inderdaad ongelijk en wel hiermee:

“Deze boze burgers hebben de binding vooral via een uitkering of bijstand.”

Verreweg de meeste boze burgers komen uit de middelinkomens (MBO’ers) en hebben dus werk of zijn met pensioen.

op 12 12 2016 at 00:24 schreef MNb:

Links is verantwoordelijk voor alles wat rechts heeft misdaan, Babs. Snap dat dan.

op 12 12 2016 at 00:47 schreef L.Weijers:

Meneer Breedveld, bent u manisch-depressief of zo? Is daar wel eens naar gekeken?Is toch werkelijk niet te filmen wat ik hier allemaal lees. De omgedraaide wereld.

op 12 12 2016 at 07:03 schreef Peter:

En mensen maken bezwaar tegen de kwalificatie ‘domrechts’.

op 12 12 2016 at 09:41 schreef marco meijer:

Raar is dat toch. Je mag moslims niet afrekenen op de daden van de fanatieke terreurplegers in hun midden (en terecht) maar Peter ziet er geen been in om een paar miljoen landgenoten grof en voortdurend te stigmatiseren omdat een fanatiek en hersenloos deel van hen zich (meestal verbaal) misdraagt.

op 12 12 2016 at 10:39 schreef Pyt van der Galiën:

Ik kom onder mensen met een uitkering verdomd weinig PVV-stemmers tegen. Niet omdat racisme in die kringen niet voorkomt, maar omdat ze zich heel goed realiseren dat Wilders een VVD’er is én blijft die het liefst de armen en kwetsbaren in het gezicht pist.

Als ik het me goed herinner is er alleen in Rotterdam een “arme” wijk waar vrij trouw PVV gestemd wordt. Elders komt dat amper voor. PVV’ers zijn precies wat ze voorgeven te zijn: hardwerkende, belastingbetalende middenklasse.

op 12 12 2016 at 10:55 schreef ikzelf:

Als dat bezwaar tegen de term ‘domrechts’ bestaat uit de redenering het veel te eufemistisch is, dan onderteken ik dat bezwaar.

op 12 12 2016 at 11:08 schreef Syl in 't Velt:

@marco meijer

Moet zeggen dat ik daar ook een beetje moeite mee heb.

op 12 12 2016 at 11:20 schreef Peter:

Vrienden, de PVV is een partij die belooft moslims te deporteren en het aantal Marokkanen te verminderen. Als je daar op stemt wil je dus moslims deporteren en minder Marokkanen. Ben ik dan degene die jou stigmatiseert of doe je dat gewoon zelf?

op 12 12 2016 at 11:48 schreef Niek Holtzappel-van Nes:

Het wijzen op het gevaar van rechts-populisten is zinloos als je alleen maar je eigen parochie in je eigen bubble bereikt. PVV’ers leven in hun eigen bubble en laten daar geen andere meningen in toe. Helaas is de PVV bubble groeiende en het is onvermijdelijk dat de PVV de grootste partij wordt. Gelukkig kent Nederland geen districtenstelsel en een “First past the Post” systeem, want anders was Wilders met zekerheid de volgende premier geworden.
Nu is die kans niet 100%, maar wel groot. Partijen als de VVD, het CDA en de PvdA zijn opportunistisch genoeg om, ondanks alle beloftes, toch met Wilders in zee te gaan.

op 12 12 2016 at 11:54 schreef Taljaard:

Wat een digitaal gebekvecht hier.

Misschien moeten wij in Nederland maar gewoon terug naar de verzuiling. Dan komen de verschillende politieke en religieuze overtuigingen elkaar ten minste zo weinig mogelijk tegen in plaats van dat ze elkaar op internet-fora voor rotte vis uitmaken.

En ja.
De PVV wordt groot.
Maar wie zijn schuld is dat?

-Eurofielen, die ons land in de uitverkoop gooien en onze soevereiniteit en onafhankelijkheid verkwanselen?
-Lastige en vervelende marginalen, die voor een groot deel de nakomelingen zijn van Berbers, Koerden en Anatolieers, die destijds door de Marokkaanse en de Turkse regering, onder het motto ”Opgeruimd staat netjes.”, hierheen zijn geloosd?
(Zodat wij er voortaan last van zouden hebben.)
-Linkse luchtfietsers, die stug vasthouden aan door de praktijk ingehaalde ideologische dogma’s over hun maakbare samenleving en hun multiculturele droomwerelden?
(Die vindt je hier vrij veel.)
-Of is het nu echt zo dat miljoenen stemgerechtigde Nederlanders allemaal domme racisten zijn?

Kies maar uit, zou ik zo zeggen.

op 12 12 2016 at 12:52 schreef Mario:

@Niek, de kans is 50%. Niets meer of minder.

Peilingen doe je beter je reet mee afvegen. Da’s uiteindelijk niets meer dan een speeltje voor hen die er blijkbaar behoefte aan hebben. Voorbeeld: de peilingen van Maurice de beroepshoaxer heeft hoevaak exact gelijk gehad? Geen enkele maal, inderdaad. Foutmarge meegenomen. Daarbij waren er recent nogal wat huilende statistici, na de verkiezingen in de US of A.

Wat die infobubbel aangaat, die vertoont al enige tijd scheuren (mijn observatie). Daarbij komt dat er inmiddels stappen worden ondernomen om dit soort bubbels tegen te gaan. Zie bijv. linkjes in: http://www.krapuul.nl/samenleving/media-blog/2616093/werkloze-pvv-propagandisten/

op 12 12 2016 at 13:27 schreef Thomas E:

Ik geloof er niets van, Niek. Wilders doet geen water bij de wijn, wat betekent dat geen van de grotere partijen zich kan veroorloven om zó ongeloofwaardig te worden. Nee, de VVD zal waarschijnlijk iets van de hardere PVV-lijn gaan overnemen en zo proberen die domrechtse kiezers naar zich toe te trekken, die de hoop hebben opgegeven dat Wilders ooit een regering zal kunnen vormen.

op 12 12 2016 at 14:43 schreef Martijn:

Fijn die mensen die onze bubbel even komen lekprikken hier.

Jammer dat ik die :argumenten: intussen wel kan dromen (“Het is allemaal hullie schuld”).

Die monoculturele pipedream getuigt niet van geloven in maakbaarheid? Die “bozewittemannenfluisteraars” zijn geen “gutmenschen” danwel “sjws” die het opnemen voor de verdrukten? Waarom is een samenleving eigenlijk mislukt omdat er criminaliteit is? De enige echte manier om een eind te maken aan criminaliteit is natuurlijk gewoon alle wetgeving opheffen. Harde repressie levert immers alleen meer meer criminaliteit op.

op 12 12 2016 at 16:09 schreef Tessa Voerman:

Als het zover moet komen, kan ik maar beter met naam en toenaam op deze site staan.

op 12 12 2016 at 16:11 schreef Robin:

Taljaard schreef:”Kies maar uit, zou ik zo zeggen.”

Terug naar de verzuiling gaat niet meer, maar je verdere reactie is natuurlijk helemaal raak!

In het kort:Steeds meer zogenaamde dom rechtse PVV’ers, vanwege Eurofielen, lastige en vervelende marginalen en de linkse luchtfietsers.

op 12 12 2016 at 16:48 schreef Anoniem:

Namens wie denk jij te kunnen spreken, Martijn? Met je “onze bubbel”.

Enneh, wetgeving opheffen om criminaliteit te beëindigen? Dit is niet alleen lachwekkend maar vooral onnodig omdat internationaal blijkt dat criminaliteit al jaren dalende is en een “zachtere aanpak” voor minder recidive (draaideurcriminelen) zorgt.

Info die menig veilig in hun bubbeltje overigens niet meekrijgt, aangezien dat nogal lastige materie is om over te circlejerken. Alleen maar lastig met zoveel bias en dissonanties.

op 12 12 2016 at 16:57 schreef MNb:

Ja, Taljaard, mensen die PVV stemmen zijn of domme, of leugenachtige, of dommen en leugenachtige racisten. Maakt niet uit of dat er nou 10 zijn of miljoenen.
Ben jij er ook één? Want “nu echt” suggereert

https://www.logicallyfallacious.com/tools/lp/Bo/LogicalFallacies/24/Appeal-to-Common-Belief

op 12 12 2016 at 17:04 schreef Hilco:

Hi Allen, Ik zeg alleen dat ik voor de rechten van gelijkheid ben en dat als een geloof dat dwarsboomt, dan ben ik daar tegen. De grootste meerderheid van de moslims leeft in onderdrukking. Van radicale minderheid die voor niks terug deinst. Geef subsidie aan die man of vrouw die in Egypte gelijkheid van man of vrouw aan de kaak steldt. Geef hem haar bescherming. Anders overleef je het niet daar. Hier hebben mensen die in de islam geloven het goed. Links maak je als echt links even terecht zorgen om onze rechten. Onze vrijheid. En elke regering geloof of hogere institutie wil dat van ons af knabbelen. Voor hun eigen macht. Yep ook de Islam, katholieken, christenen. Hun boeken zijn maar boeken geschreven door mannen. Overal waar vrouwen de meeste rechten hebben gaat het het beste.
Dus links als Peter Breedveld het voorstelt is een snoepje voor Geert. Bedankt Peter. Denk aan onze rechten en verdedig die en ga niet in zee met katholieken die weer liever geen condoom hebben. Net als de Islam

op 12 12 2016 at 18:02 schreef sjonnie:

tjallard lult dom uit zijn nek.
De kabinetten Biesheuvel en de Jong hebben gastarbeiders uit Marokko en Turkije hier naar toe gehaald en ze laten barsten toen de werkloosheid in 1972 begon op te lopen.

Kijk eens naar de feiten voordat je jezelf weer voor lul zet, zo moeilijk is dat niet.

op 12 12 2016 at 18:19 schreef dewanand:

============== [wfor1340:86]

N1: REF mooiste Cit tekst Peter Breedveld:

‘Nope, ze willen moslims vergassen en Marokkanen vernietigen en Sylvana Simons lynchen.’

‘Schoon schip maken’

‘Dat kon weleens gaan lukken, volgend jaar, want Wilders heeft al beloofd ‘schoon schip’ te gaan maken als hij straks aan de macht is. De messen worden geslepen. Wie dacht dat 2016 een kutjaar was: wait ‘till you get a load of 2017.’

‘Dat worden grootscheepse zuiveringen Erdogan-style.’

N2 ==== Reactie v Waldo Dewanand, heeft 98,6 % DNA van Indiase Chimpansee aapjes en Wieroe als slimme, miaauwende souffleur

N3: gezellig zeg 2017, maar vergeet die geert wilders niet even dat hij ongeschoolde marokkaanse lage loonslaafjes nodig heeft om zijn Hollands VOC schip goedkoop schoon te maken?

N4: oops, pisfoutje geert wilders: Ja zijn superieure, lange, grootgeschapen blanke Arische landgenoten zijn helaas niet gekwalificeerd en te hoog opgeleid om dit zinkend schip vijf jaar lang, elke dag grondig schoon te poetsen met de dikke bleek resten uit het zwarte HOllandse rioolwaterslip, voor een hongerloon.

N5: of haalt de PVV dan even weer 14,1888 zeecontainers vol lage kaste koelieslaven uit INdia?

op 12 12 2016 at 19:01 schreef babs:

Thomas,
Ze hebben zich al door de PVV laten gedogen. Vooral CDA en PVV gaan ‘in naam van de democratie’ gewoon met de PVV samenwerken. PvdA kan dat echt niet uitleggen aan de achterban, maar die hebben precies Lodewijk ‘Motivacion’ Asscher tot aanvoerder gekozen, de enige echte oprichter van DENK.

Taljaard, je presenteert meningen als feiten (dom). Dit doe je (deels) om immigranten en hun nakomelingen naar beneden te halen (racistisch).

Grappig is je geblaat tegen de maakbare samenleving. Juist Wilders wil toch Nederland weer Groot Maken?

op 12 12 2016 at 19:04 schreef Mario:

“en dat als een geloof dat dwarsboomt, dan ben ik daar tegen.”

Hoi Hilco, aatejist die je bent. Het woord (/pun) wat je zoekt heet ‘Heerschappijtheologie’. Hetgeen wat -ook- de SGP hier in Nederland voor staat. Christelijke Sharia, zeg maar, van de inmiddels welbekende Poldertaliban.

https://en.wikipedia.org/wiki/Dominion_theology

glhf

op 12 12 2016 at 19:12 schreef babs:

Hilco tenslotte, ‘iets liever niet hebben’ is geen onderdrukking.

Wie (echt) onderdrukt wordt, heeft de Nederlandse wet aan zijn kant.

op 12 12 2016 at 19:35 schreef Mo:

So funny

Schoon schip maken bla bla bla

Uiteindelijk zitten Henk en Ingrid

In de snackbar van Mo of Mahmoud patat en kreketten te bestellen.

En die zogenaamde midden en hoger opgeleiden die ook op pvv stemmen:

You aint learnt shit, shit 4 brains.

Go back 2 school fuckheads.

op 12 12 2016 at 19:42 schreef Mo:

Deze is ook goed van meneer Duk:

Ik spreek mensen en ik krijg mails van ze dus daarom mag ik de Nederlandse TV vol schijten met hun onderbuikshitgezeik.

Wtf ?

Ik krijg ook mails.

Mag ik ook op tv, Pauw ?

op 12 12 2016 at 20:37 schreef Hilco:

Beste Mario, Ik heb geen probleem met moslims. Mijn vrienden drinken bier en ja ook moslims. Maar hoe ver ga je met intergratie. Mijn moslimvrienden heel ver. En yep SGP tja klein, maar christen unie is erg goed qua linkse ideeën en ook qua Europa ook<,maar ja geen homo huwelijk. Ik ben niet gelovig. SP tegen EU ik niet, want heb tien jaar in Duitsland gewerkt. Maar
Ik wil geen homo vrienden is gemiddeld 60%
Mijn geloof gaat boven de wet waar ik leef 60%
Het westen wil de islam vernietigen 55%

Zijn iedereen van islam mensen wonende in EU. EU moslims die in Ger, FRa, NL,BE, Aus, zweden wonen.
Onderzoek van Ruud Koopmans social Science Center Berlin. wzb. Kijk ik ben tegen onderdrukking door geloof. sgp tja. maar als ik dit onderzoek lees, snap ik niet dat linkse mensen dit niet kennen, überhaupt geloof en links past niet samen als geloof onderdrukt zoals sgp.

op 12 12 2016 at 20:44 schreef Martijn:

Anoniem: ik was sarcastisch over die alt-righters die hier op FN komen om de onsch linkschmenschen (< ook sarcastisch) te "verlichten".

En ik ben het helemaal eens: repressie (wat rechts altijd voorstelt) werkt niet, is genoeg bewijs voor. Wetgeving opheffen is onrealistisch, hoe onmenselijk ik een gevangenis ook vind.

Maar als je, zoals een extreem rechtse Facebooker ook zag beweren, "een eind aan criminaliteit" belooft, kan ik niks realistischer bedenken dan wetten opheffen, want iets wat er niet is kan je ook niet overtreden. Meer wetten, meer overtredingen. En repressie, zoals gezegd, daar wordt geen mens niet beter van.

op 12 12 2016 at 20:45 schreef Thomas E:

Babs, je bedoelt waarschijnlijk ‘CDA en VVD gaan met de PVV samenwerken'(?)
Oké, noem me naïef maar ik ben ervan overtuigd dat het vooral voor het CDA electorale zelfmoord zou betekenen. Maar ook de VVD kan zijn kiezers geen samenwerking verkopen als Wilders onverkort blijft volharden in zijn immigratie- en zuiveringsdogma’s. En ik zie hem daar niet van afwijken.

op 12 12 2016 at 21:27 schreef Sasha Berkman:

“Electorale zelfmoord” lekker belangrijk met je kleine aantal zetels.

Ik hoop dat er binnen alle partijen een soort intern proces komt die samenwerking met Wilders gaat tegenhouden. Een openlijk Cordon Sanitair dus. Concreet.

En stoppen met dat geframe dat de SP- en de PVV stemmers hetzelfde soort mensen zijn.

op 12 12 2016 at 21:46 schreef Daan v/d Berg:

Prachtige discussies hier .
ben toch blij dat ik even heb aangekaart dat de opmerking “dom rechts” net zo belachelijk is als achterlijk links . Maar ze bestaan dus wel getuige de opmerkingen hjier

op 12 12 2016 at 21:58 schreef Sasha Berkman:

Ga lekker door Daan

op 12 12 2016 at 22:52 schreef Mo:

Dom links: bla bla bla kan niet kan toch niet

Dom rechts: fuck you kan welles

In a nutshell

op 12 12 2016 at 22:54 schreef Boe! Ik ben een moslim:

there is enough treachery, hatred violence absurdity in the average
human being to supply any given army on any given day

~ Charles Bukowski

op 13 12 2016 at 00:52 schreef Taljaard:

@babs
U hebt ook meningen die u als feiten presenteert. Dat is geen kwestie van domheid, maar van perceptie. Hoe meer men aan een perceptie vasthoudt, hoe idealistischer men vaak is. En idealisme is een kwestie van spiritualiteit en niet van intellectuele vermogens. De verbinding tussen intellectuele vermogens en spiritualiteit hangt af van persoonlijke ervaring en vorming en is dus subjectief.
Deze subjectiviteit is persoonsgebonden en individueel. En dat is de reden waarom mensen elkaar niet verstaan en verketteren en haten uit angst voor het onbekende. En deze angst voor het onbekende is op zich weer een algemeen menselijk gegeven.
Als iemand die door persoonlijke ervaringen anders is gevormd dan u ben ik dus voor u een object van het onbekende waartegen u een instinctieve weerzin hebt.
En daarom noemt u mij een racist en dom.
Alleszins begrijpelijk, maar toch ook wel getuigend van een ideologisch bepaalde beperktheid. En wij zullen elkaar toch persoonlijk moeten verstaan om deze haat en weerzin te kunnen overwinnen, voordat wij een dialoog kunnen aangaan.

op 13 12 2016 at 10:21 schreef babs:

Wat een gezwets Taljaard. Een alles-wat-je zegt-ben-je-zelf, dan zeg je dat je racisme eigenlijk idealisme en spiritualiteit is, om tenslotte je eigen angst voor het onbekende op mij te projecteren.

Thomas, ik denk dat bij 40 zetels veel mensen binnen CDA en ook PvdA oprecht denken de democratie te dienen door met de PVV te gaan samenwerken. Bij de VVD willen ze allen dat Euro-referendum van tafel, met moslims en enge negers mag Wilders doen wat hij wil.

Natuurlijk zullen dan niet direct alle moskeeen dicht gaan, maar etnisch profileren wordt beleid, criminelen met dubbele nationaliteit verliezen hun Nederlandse nationaliteit, er komt etnische registratie en er komen participatiecontracten. Daarna wacht Wilders rustig zijn Rijksdagmoment af. Noodtoestand, arrestatie van landverraders (PB, Gario, Kuzu en dergelijke) en de meute die los gaat.

op 13 12 2016 at 10:40 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Nee Tjalaard jij bent een racist omdat jij onderscheid maakt tussen Nederlanders op basis van etniciteit. Jij objectificeert mensen vanuit een misplaatste gevoel van superioriteit en privilege. Jij externaliseert bepaalde internationale overeenkomsten, waarvan jij als bleekscheet het meest van hebt geprofiteerd, omdat jij inderdaad dom, moreel wankel maar vooral laf bent. Een dialoog met jou is futiel omdat er alleen maar domme nietszeggende gejank uitkomt.

op 13 12 2016 at 11:04 schreef Thomas E:

Ik hoop niet dat je gelijk krijgt, Babs. Hopelijk worden we bijtijds gered door een verdere versplintering van de PVV. Zou typisch Hollands zijn. Een nieuwe serie dwarse egootjes die het pluche ruiken en zich de staatsman van de eeuw wanen. Een chaos op rechts kan misschien ontmoedigend werken (?)

op 13 12 2016 at 13:05 schreef babs:

Eén nieuwkomer in het gat tussen VVD en PVV had de PVV (een beetje) pijn kunnen doen. 5 niet, die vechten alle 5 om dezelfde slots free publicity. Ik gok op 1 zeteltje voor Roos en de overige nieuwe rechtse partijen samen nog niet het aantal stemmen van een halve zetel. En restzetels komen vooral bij de grootste partijen, dus dat is weer gewoon PVVVD.

Dan de PVV, die staat nu al op 33 en wordt vaak onderschat in de peilingen. Komt bij dat er op dit moment in Nederland he-le-maal niks aan de hand is. Geen criminaliteit, geen aanslagen, Zwarte Piet de vertrouwde slavenkarikatuur, iedereen werk, hypotheek weer boven water, nauwelijks vluchtelingen enzovoort. 10 vermeende aanrandingen door buutenlaanders met nieuwjaar of een brandbommengooier die om komt in zijn eigen vuur en de rapen zijn gaar.

Het is echt het best voor de zekerheid geen VVD, CDA of PvdA te stemmen.

op 13 12 2016 at 20:48 schreef Sasha Berkman:

“Het is echt het best voor de zekerheid geen VVD, CDA of PvdA te stemmen.”

Goed idee, plak er ook nog D66 aan vast.

op 14 12 2016 at 09:17 schreef babs:

Ja, ook D66 is een risico. Niet omdat ze met Wilders gaan samenwerken, maar omdat ze dol zijn op referenda.

op 14 12 2016 at 19:58 schreef marco meijer:

quote

op 12 12 2016 at 11:20 schreef Peter:

Vrienden, de PVV is een partij die belooft moslims te deporteren en het aantal Marokkanen te verminderen. Als je daar op stemt wil je dus moslims deporteren en minder Marokkanen. Ben ik dan degene die jou stigmatiseert of doe je dat gewoon zelf?

unquote

Vriend Peter, ik heb de Koran helemaal gelezen en post-it memo’s geplakt bij opmerkelijke uitspraken. Als ik je er een plezier mee doe wil ik er wel een paar citeren. Gelovigen die dit boek letterlijk nemen als het Eeuwige en Onveranderlijke Woord van de Almachtige, zijn in potentie zeker niet minder gevaarlijk dan de mensen die achter Wilders aanlopen. De Bijbel is overigens geen haar beter, met name het Oude Testament. Ik blijf bij mijn standpunt dat je een hele groep niet mag veroordelen om het geroep en gedrag van enkelingen. Of het nou PVV’ers zijn of moslims. Of Marokkanen. Of Boze Blanke Mannen.

op 15 12 2016 at 15:04 schreef dewanand:

N6: REF Cit:
op 13 12 2016 at 00:52 schreef Taljaard:

@babs
‘En idealisme is een kwestie van spiritualiteit en niet van intellectuele vermogens. De verbinding tussen intellectuele vermogens en spiritualiteit hangt af van persoonlijke ervaring en vorming en is dus subjectief.
Deze subjectiviteit is persoonsgebonden en individueel.
Als iemand die door persoonlijke ervaringen anders is gevormd dan u ben ik dus voor u een object van het onbekende waartegen u een instinctieve weerzin hebt.
En daarom noemt u mij een racist en dom.’

——–

N7: miaauw Taljaard, bekijk eens deze heftige discussie over een oproep tot collectieve zelfmoord van blanken.

College Professor: All White people must commit mass suicide as final reparations
Dr. Adam Kotsko, of professor at Shimer College, Chicago, says that all White men, women, and children must commit a “mass suicide” “whether or not“ your ancestors were responsible for the crimes of the past.
http://whitegenocideproject.com/college-professor-white-people-must-commit-mass-suicide-final-reparations/

N8: raar he fascist A vs fascist B …..enz enz mensapendom … nog 0,1888 miljoen jaar nodig??

op 15 12 2016 at 17:01 schreef MNb:

Het verschil is, MM, dat een veel kleiner aantal die citaten van de Koran in praktijk brengt dan er PVVers zijn die dat met de citaten van de Grote Blonde Leider doen. Wijs mij maar eens aan welke moslimpartij in Nld. homo’s het land uit wil jagen en hoeveel stemmen die partij krijgt.

op 16 12 2016 at 15:14 schreef Taljaard:

@dewanand/deviant

Mooi figuur ben jij :)
Maar als jij wilt proberen om het discours hier naar een meta-niveau te tillen ben je hier op net zo’n verkeerd adres als bij E.J.Bron.

Het blijft gewoon een loopgravenoorlog met WELLES! vs. NIETES! Ze hebben nog nooit iets van Jung, Nietzsche, Hegel, Fichte en Kierkegaard gelezen, of er niks van begrepen.
Maar existentialisme valt nu eenmaal niet te verenigen met een deontologische moraal-ethiek. Daarom viel het gnosticisme destijds niet in het christendom te incorporeren.
Dat wist Augustinus al.
En daarom kan het eenzijdige reductionisme van het marxistische profijtbeginsel ook nooit worden toegepast op de complexe realiteit van het menselijke individu en diens belevingswereld. En dat had Bergson scherp gezien. Alleen jammer dat Sartre daar niet aan wilde.

Aai Wieroe namens mij maar over zijn pientere kattenkoppie. Want ik denk net als jij dat die beesten in sommige opzichten slimmer zijn dan wij ”mensapen”.

op 16 12 2016 at 16:34 schreef Hilco:

Beste MNb,
Hoeveel moslims gaan er dood door hun geloof en hoeveel gaan er dood door onze H2O2 man.
In Nederland geen. In de wereld gaan er veel dood door hun geloof. sjiieten tegen de rest. Salavisten tegen de rest. Irak, soenieten, Pakistan, Afganistan,Syrie heeft ISIS die niks anders doen dan de koran wel heel letterlijk nemen.

Come on MNb het is een boek met verhalen. Kan je de tekst geven waar staat je mag liegen en moet je houden aan de wet tot je in de meerderheid bent. Dit is uit de Koran. En ik vind ook dat dit niet letterlijk genomen meer moet worden, maar ja saudi arabie denkt daar anders over en sponsoren heel veel.

Al die aanslagen en oorlogen in naam van de Islam vergeet je dus snel MNb.
Als iemand zegt vanuit zijn geloof te doen geloof het dan gewoon.
Het is een boek waar wij hier niet echt in geloven toch.Nog maar te spreken van de Hadith die er achter aan komt. WAUW

op 16 12 2016 at 20:29 schreef MNb:

Misschien vergis ik me, Hilco, maar ik dacht niet dat de PVV over de hele wereld opereerde. Dus bekijk ik, net als iedereen tot dusver in deze draad, alleen moslims in Nld.
Als jij dan plotseling over Saudi-Arabië en de hele wereld gaat praten is dat een drogreden genaamd

https://www.logicallyfallacious.com/tools/lp/Bo/LogicalFallacies/129/Moving-the-Goalposts

En dan haal ik gewoon mijn schouders op over wat jij schrijft – iets dat ik tot nu toe steeds heb gedaan.

op 17 12 2016 at 12:37 schreef sjonnie:

Ah, daar heb je weer zo’n strontbaal met een kast vol boeken die het zelf nooit gelezen laat staan begrepen heeft.

Infantiele dikdoenerij taljaard, we leven in het nu en dat wordt steeds vervelender met dank aan jou soort.

Met andere woorden: Donder eens een prettig eind op.

op 17 12 2016 at 16:28 schreef Chakir:

@Talhaard, MM, Holco en co: Zoveel boeken gelezen en ook nog s keurig voorzien van post-its enzo… Netjes hoor! Geschreven teksten, zeker Gods teksten, zouden-eventueel-misschien-een-klein-beetje-wie-weet problematisch kunnen zijn voor mensen? Heel origineel. Net zo origineel als dat je van roken kanker krijgt. En die post-its, die je nodig hebt voor citaten uit een eeuwenoud boek! We zijn de afgelopen 15 jaar zijn doodgegooid met zulke citaten dat je ze onderhand uit je hoofd zou moeten kennen. Gek dat er trouwens weinig in de praktijk te merken is van de uitwerking van die citaten. Ik heb t over NL, dus niet over die vrienden van onze koning in t midden-oosten. Even serieus nu: problemen tussen al die narcistische (wereld-)leiders/groeperingen en bloedige conflicten NU en VROEGER hadden altijd te maken expansionisme en machtspolitiek (waarbij al dan niet heilig verklaarde geschreven teksten vaak prima van pas kwamen, zeker). Een idee om je wat meer daar op te focussen ipv alleen geschreven teksten anno 2016? Tis trouwens maar een ideetje hoor.

op 17 12 2016 at 18:14 schreef Taljaard:

@sjonnie
Gezelligheid kent geen tijd :)

Normaliter zou ik inderdaad ook een prettig eind bij iemand als u uit de buurt blijven.
Maar ben nu eenmaal nieuwsgierig van aard.

-Waar komt al die haat vandaan?
-Waarom zijn sommige mensen gewoon niet vatbaar voor feiten en rationele argumenten?
-En hoe komt het toch dat die zelfde mensen kritiek op hun meningen vaak beschouwen als een persoonlijke aanval?

Vooral die laatste vraag intrigeert mij in hoge mate.
Want het is toch hopelijk niet zo met u gesteld dat u uw hele identiteit, zijn en wezen moet laten afhangen van voorgekookte meningen en denkwijzen om maar ergens bij te kunnen horen?
Dat is, althans naar mijn bescheiden mening, een behoorlijk armoedige en beperkte manier om als mens in het leven te staan en met anderen te communiceren en relateren.

op 17 12 2016 at 20:50 schreef sjonnie:

Leer lezen taljaard en blijf eens van die dihydrogenium monoxide af.

op 17 12 2016 at 21:39 schreef Chakir:

Talhaard, onafhankelijke wereldburgert met een bescheiden mening die je bent: die drie vragen zo onder elkaar zijn slinks. Ik kan het niet helpen, maar daardoor doe je mij denken aan de intrigant uit Asterix, wel een beetje slecht uitgevoerd dan.

op 18 12 2016 at 12:36 schreef Taljaard:

@Chakir

Quomodo scis me Caium Catastrofum?

@sjonnie

Tenzij u mij een dood door uitdroging toewenst is uw aansporing om geen water meer te nuttigen nogal onpraktisch.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS