Home » Archief » Lekker NSB’en


[13.12.2016]

Lekker NSB’en

Peter Breedveld


Scene uit Santa’s Slay.

Iemand schreef op Facebook dat het jammer was dat er bij de aanslag in Istanbul, afgelopen zaterdag, ‘maar’ 29 doden waren gevallen. Maar dat het in elk geval fijn was dat dit weer 29 dode Turken waren die niet meer ‘hierheen’ kunnen komen.

Een hufter, een klootzak, een vieze vuile racist noem ik zo iemand. Maar dat mag niet, want dan ‘kun je alleen maar schelden’, en de ’tóón’! En de ‘wóórdkeuze’!

Nee, dat is niet fatsoenlijk. Fatsoenlijk is om onmiddellijk, als in een reflex, over zo’n man te gaan klagen bij zijn werkgever, PostNL. Dat is dan ook massaal gedaan en nu is de man zijn baan kwijt.

Ik vind het zielig voor die man. Een simpele ziel met alleen maar lbo, die in een opwelling, misschien met een paar biertjes achter zijn kiezen, iets op Facebook zet en nu ligt, vlak voor kerst, zijn leven overhoop. Dit heeft niet alleen enorme gevolgen voor hem, maar ook voor zijn vrouw en voor zijn kinderen, als hij die heeft.

Moslims deporteren

Ja, het is walgelijk, wat hij schreef. Maar het is zijn mening. De man bracht pakketjes rond. Wat heeft zijn walgelijke mening met zijn werk te maken? Is hij de enige bij PostNL die er dergelijke opvattingen op nahoudt? Het schijnt dat de helft van alle kiesgerechtenden in Nederland straks op Wilders gaat stemmen, die beloofd heeft minder Marokkanen te regelen, die tientallen miljoenen moslims wil deporteren en die van plan is media en justitie te gaan zuiveren. Die rechters bedreigde, in hun gezicht, en daarvoor werd geprezen door de kwaliteitspers.

Ik zie dagelijks veel erger langskomen dan wat deze pakketbezorger schreef. Maar mij wordt voortdurend voorgehouden dat ik de zorgen van deze mensen serieus moet nemen, dat ik naar ze moet luisteren, dat ik ze niet weg mag zetten.

Waarom moet het leven van deze man kapot, terwijl voor Jan Roos, die vrouwen aanrandt en kinderen bedreigt met een kapmes, de rode loper wordt uitgerold? Terwijl Martin Bosma, die journalisten bedreigt, steeds weer ruimhartig een podium krijgt aangeboden in de media om zijn racistische propaganda te bedrijven? Er over Jan Dijkgraaf, die gewoon tweet dat-ie Mounir Samuel gaat verkrachten, wordt geschreven alsof hij een ruwe bolster met blanke pit is.

Ziekelijke neiging

Het is ziekelijk, de neiging van zovelen om subiet te gaan klikken bij iemands werkgever vanwege een omwelgevallige mening. Om wel voortdurend te zeiken over kwalificaties als ‘racist’, ‘hufter’ of ‘domrechts’, maar het volstrekt normaal te vinden om, veilig achter hun computertje, bij wijze van spreken met één druk op een knop, het leven van een arme drommel kapot te maken, zoals onlangs ook bij Mark van Zon, die er in een onbedacht moment een hyperbolisch tweetje over de Wilders-aanhang uitgooide.

Het is een weerzinwekkende praktijk, hier salonfähig gemaakt door GeenStijl en Powned.

Voelt dat nou lekker? Geeft het je een gevoel van macht? Vind je dat nu ‘rechtvaardigheid’ is geschied? Vind je dat de wereld nu een stukje mooier is geworden?

Nee, je hebt de wereld weer wat lelijker gemaakt. Je hebt de kerst van een heel gezin verkloot. Je hebt jezelf de rol van rechter en beul aangematigd. Je hebt je gedragen als een koude klootzak. Je hebt je eigen principes verraden en het erge is dat je je dat niet eens realiseerde tot op dit moment. Dat je jezelf beschouwde als een soort Hannie Schaft, een strijder voor de goede zaak.

Maar de PVV wordt straks gewoon de grootste partij, met of zonder die pakketbezorger.

Racisme en xenofobie

De onverbiddellijkheid waarmee zoveel mensen menen te mogen oordelen en beslissen over het leven van iemand die in hun ogen iets onfatsoenlijks heeft gedaan, is beangstigend. Er is nooit genade, er wordt nooit vergeven. De meute wil bloed zien. Eerst doet ze mee met het koortsachtig opstoken van de moslimhaat, het racisme en de xenofobie, om daarna iemand aan stukken te scheuren die niets anders deed dan zeggen wat zovelen zeggen, alleen net op het verkeerde moment.

Want dat is gewoon wat de PVV’er wil: moslims vernietigen, Marokkanen vergassen, om de ’tsunami’ tegen te houden waar hij jarenlang voor is bang gemaakt door Wilders en zijn slippendragers op de vaderlandse redacties. Niks verschraling in de zorg en hoge huren.

Moet je zien hoe de Rotterdamse politie over daklozen spreekt, mensen die niks hebben, die in de kou op een stuk karton moeten slapen, en als niks anders gezien worden dan menselijk afval, overlast. Zo kil en harteloos zijn we geworden.

Denk maar niet dat je beter bent dan die pakketbezorger. Misschien ben je zelfs wel erger, want hypocrieter. En behept met een onbedwingbare NSB-mentaliteit.

Laten we de pakketbezorger beschouwen als het kerstlam. Hij is geofferd voor onze zonden. Hij moet boeten voor onze kilheid. Voor de harteloosheid die wij propageren en koesteren.

Fijne kerst alvast.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 13.12.2016 @ 08:27

[Home]
 

38 Reacties

op 13 12 2016 at 08:49 schreef Arnold J. van der Kluft:

O gunst ja – de “autochtonen” bij de PTT zoals het toen nog heette, bij hen was dit soort praat standaard. Liefst buiten bereik van degene die de vloer veegde natuurlijk. En dan heb ik het over decennia geleden, toen ik er zelf werkte.

En opmerkelijk dat die quasi-geprivatiseerde posterijen zich bemoeien met wat iemand in zijn eigen tijd verkondigt.

op 13 12 2016 at 09:43 schreef Ying-Fu Li:

Verdomme Peter, weer zo’n stuk waarin iedere letter gewoon keihard raak is. Blij dat jij er bent, tenminste nog iemand die z’n verstand gebruikt.

op 13 12 2016 at 09:59 schreef babs:

Mooi stuk Peter, naar beneden NSB-en is vies-bah.

op 13 12 2016 at 10:25 schreef MNb:

“Het is ziekelijk, de neiging ….”
Het is wat de Gestapo zo effectief maakte. Die kreeg informatie vrijwel uitsluitend middels verklikken.

op 13 12 2016 at 10:54 schreef Luther Zevenbergen:

Ja, vreselijk die tweet. Maar de zakformaat-racistjes zijn niet het grote probleem. Het grote probleem is wat Willem Schinkel het verschijnsel Wilders noemt. (niet Wilders als persoon, maar als massamediaal product)

op 13 12 2016 at 11:28 schreef Remco:

Als PostNL alle pakketbezorgers met dergelijke ideeën gaat ontslaan, is het bedrijf morgen failliet. Zo werk je hypocrisie in de hand.

Wat je schrijft is precies wat ik dacht, toen ik het nieuws las dat PostNL deze persoon heeft ontslagen.

op 13 12 2016 at 11:37 schreef Schuur:

Als werknemer dien je je representatief op te stellen jegens je klanten. Afgelopen zomervakantie trof ik in mijn straat een vervangend pakketbezorger van PostNL (of in elk geval; werkend voor PostNL) die openlijk op straat in zijn telefoon op luide toon vergelijkbare verbale stront uitte. Uiteraard mag hij die mening hebben en ook verkondigen, maar ik vind het ongepast om dat in het oranje jasje van PostNL te doen. Dat doet hij maar op feesboek, op twitter of aan de bar.

Als werkgever kan ik me echter goed voorstellen dat die niet zo blij zijn met de uitlatingen van de chauffeur in kwestie. Ontslag vind ik echter te ver gaan. Maak even een babbeltje met die man en leg hem gewoon even uit dat je het niet zo fijn vindt dat je als bedrijf met die uitlatingen wordt geassocieerd.

op 13 12 2016 at 12:04 schreef Azi Azimullah:

Dank Peter, je slaat de spijker op z’n kop. Dit geval maakt duidelijk hoe weinig bedrijven investeren in de cultuur van hun organisatie, de kwaliteit van denken en handelen, moreel en ethische waarden die horen bij verantwoord en sociaal ondernemen. Het is droevig gesteld met de verdienmoraal en ethische kompas van werkgevers. Uiteraard heeft de werknemer/burger zijn eigen verantwoordelijkheid. Omringd en geïnspireerd worden door het goede voorbeeld geeft dubbel resultaat lijkt me. Kan op z’n minst mensen aan het denken zetten. Tot slot ben ik van mening dat politici die in de sociale media een ander beeld van zichzelf ventileren dan in het arena van de praktische politiek daarmee geconfronteerd moeten worden.

op 13 12 2016 at 12:24 schreef Lex:

Wellicht, zoals iemand op Twitter zei, en dit is puur speculeren natuurlijk, is het mogelijk dat de man al meerdere waarschuwingen heeft gehad en dat dit de druppel is geweest? Één Facebook post is uiteraard geen reden om iemand direct te ontslaan.

Maar er vanuit gaande dat dat laatste wél het geval is ben ik het met elke letter van dit artikel eens. Sterk stuk.

op 13 12 2016 at 12:55 schreef Murat:

Doet me denken aan de vrouwelijke agente in Amerika die het woord “niggah” (niet nigger) zei en werd ontslagen, terwijl haar collega’s tot vandaag de dag vrijelijk zwarten kunnen neerknallen.

op 13 12 2016 at 13:01 schreef Gaz Typari:

“Denk maar niet dat je beter bent dan die pakketbezorger.”
Dat ben ik wel.

“Een hufter, een klootzak, een vieze vuile racist noem ik zo iemand”
Ik ben geen racist. Bovendien zijn ook tgv de aanslag in Istanbul tientallen levens kapot zo vlak voor de kerst. Ook voor hún families en kinderen is het niet mals. Daar kan Dirk absoluut niet mee zitten. Sterker nog, hij jammert dat het er niet meer zijn wiens leven verwoest wordt vlak voor de kerst. Schattig als je er dat soort meningen op na houdt, maar ik kan daar maar geen medelijden mee hebben. Dirk is niet opgeblazen, zijn familie is niet omgekomen en zijn land leeft (nog) niet onder een schrikbewind. Bovendien weten we allemaal aan welke kant Dirk staat als we volgend jaar wel onder een schrikbewind komen.

“Een simpele ziel met alleen maar lbo”
Want pas vanaf de mavo wordt je geleerd dat het niet fijn is als je omkomt bij een bomaanslag ofzo?

Overigens wél medelijden met Mark van Zon. Is dat hypocriet? Soit.

op 13 12 2016 at 13:43 schreef Martijn:

Een beetje meer vergeving zou fijn zijn in deze onverdraagzame wereld. Mensen moeten fouten kunnen maken, je kan er namelijk ook van leren. Die man mag eens stevig toegesproken worden (en het interweb fungeert tegenwoordig al wel als schandpaal) maar om zo iemand (en zijn naasten) kapot te maken wordt niemand wijzer van.

op 13 12 2016 at 14:31 schreef Murat:

Bij nader inzien ben ik het eens met Gaz.

De man staat te juichen om enorm veel leed.
LBO of niet, ik heb ook totaal geen medelijden met zo’n vent.
Dat het hypocriet is dat anderen de dans ontspringen, ben ik het mee eens.
Neemt niet weg dat deze man het hele gebeuren aan zichzelf te danken heeft.

op 13 12 2016 at 14:55 schreef Wendela Waller:

Ha, grappig, het overkwam mij gisteren nog dat iemand reageerde op een kritische tweet van mij jegens een PVV politica, met een mention van mijn directeur in zijn reactie. Geen inhoudelijke reactie natuurlijk, maar eentje over hoe slecht ik zou zijn in mijn beroep (communicatieadviseur) door mijn mening te geven. Zou dit een nieuwe trend zijn?

op 13 12 2016 at 15:02 schreef Peter:

Nee, Wendela, die trend is niet nieuw. Mijn werkgever wordt al jaren overstelpt door boze tweets en mails van PVV’ers.

op 13 12 2016 at 16:39 schreef Hermann:

Ben het eens met @Gaz. Lbo, bestaat trouwens al lang niet meer, is geen kwalificatie om je onmenselijk te uiten naar je medemens.

Of ik zoveel beter ben dan de pakketbezorger? Dat durf ik niet te zeggen, want niets menselijks is mij ook vreemd. Gelukkig ben ik nooit in die omstandigheden gekomen. Dat is voor ’t merendeel geen verdienste van mij, daar heeft mijn opvoeding aan bijgedragen (heeft dus niets met VMBO van doen) en ’t stomme feit, dat ik nog nooit in ’n omstandigheid ben gekomen om iemand te vermoorden.

Sneu is het in Nederland voor mensen, die vlak voor kerst afgesloten worden van gas en elektriciteit. Soms slaat het noodlot toe – het is lang niet altijd ‘schuld eigen bult’. Scheiding, alimentatie wordt niet betaald etc. Of gewoon uitbuiting:

http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/syntus-zet-op-3-buslijnen-vrijwillige-buschauffeurs-in-1.6733991

Vrolijke kerstdagen!

op 13 12 2016 at 18:14 schreef Elisabeth:

Niks zielig. Mensen moeten maar gewoon verantwoordelijk worden gehouden voor hun verachtelijke gedrag. Hij plaatste zijn ranzige tekst op FB, een openbaar medium, met de bedoeling de wereld te laten zien wat voor een stuk ongeluk hij is.
Dat kost hem dan nu zijn baan. Jammer dan. Dat is heel wat minder erg dan je leven verliezen door een bom of in een ellendige oorlog als in Syrie.

op 13 12 2016 at 19:25 schreef sjonnie:

Post en lul is een kut bedrijf, pakketbezorgers zijn zzp ers.

op 13 12 2016 at 20:08 schreef Richard van Gemert:

Triest is dat mensen klikken bij werkgevers. Nog triester dat werkgevers deze klikkers op hun wenken bedienen.

op 13 12 2016 at 20:21 schreef Murat:

Ik lees tweets als: “Iedereen in mijn TL die racist Wim bij @PostNL verlinkte, je kunt trots zijn op jezelf, De man is alles kwijt, dankzij jullie! #gajeschamen!”

Hier word ik toch wel heel misselijk van hoor. “Dankzij jullie!” ..??

De man juicht bij de dood van onschuldigen. Diepe, intense pijn voor de nabestaanden en wenst, daarnaast, zelfs meer doden.
En dan is het de schuld van iedereen behalve de o zo zielige “gewone hardwerkende man” zelf.
Omgekeerde wereld.

op 13 12 2016 at 20:37 schreef Chakir:

Het lijkt mij onwaarschijnlijk, maar het zou kunnen natuurlijk dat die racist niet weet wat FB of social media nu precies is? Dat zijn bericht in potentie een wereldwijd bereik heeft en schadelijk is voor de reputatie van zijn familie, relaties of werkgever? Dan is het inderdaad nogal een domme racist en zou een vermaning vd racist en een standaard statement van PostNL, zoals we die wel kennen bij soort situatie, volstaan. Mijn bezwaar bij zo’n uitleg is dat zelfs mijn analfabete tante inmiddels wel weet dat het internet geen “locker room” is waar je zomaar van alles kunt zeggen zonder consequenties bij wie dan ook. Dáárom zijn er ook zoveel anonieme haatreageerders. Hypocriet is het zeker. En een klein beetje medelijden met de racist en zijn kroost, maar meer ook echt niet.

op 13 12 2016 at 20:51 schreef Sasha Berkman:

Richard, die man heeft dat wel een beetje zelf getriggerd. Er waren waarschijnlijk duizenden mensen die boos waren, dan krijg je dat.
Ik vond het veel interesanter om te zien hoe op het internet heel veel types die normaliter als het over bv een links iemand gaat of over een moslim precies het zelfde doen, maar nu dit abject figuur lopen te verdedigen met de argumenten die jij nu ook noemt.

op 13 12 2016 at 22:39 schreef Martijn:

Of er nou sprake is van verlinken als iemand zelf een bericht de openbare ruimte instuurt is wel de vraag natuurlijk … :)

op 13 12 2016 at 22:47 schreef Gerard Matthijssen:

Gaz Typari en Murat:

de postbezorger heeft een verwerpelijke mening geuit, op het virtuele marktplein nog wel, maar moet hem dat zijn baan kosten?

Een scherpe terechtwijzing, helemaal akkoord. Maar hij werkt bij een bedrijf, dat met de rechtspositie van zijn tewerkgestelden zijn reet afveegt (wat zoveel werkgevers doen). Extreem-rechtse lieden als Nanninga, Ebru Omar en aanverwanten komen met deze bagger weg. En dan gaat het over vluchtelingen op de open zee. Dan moet deze postbezorger een tweede kans krijgen. En nagel dan de politici aan de schandpaal, die geen barst geven om vluchtelingen of slachtoffers van terreur: Wilders en Zijlstra. Die geven de postbezorger het slechte voorbeeld.

op 13 12 2016 at 23:07 schreef Peter:

Of er nou sprake is van verlinken als iemand zelf een bericht de openbare ruimte instuurt is wel de vraag natuurlijk

Als je iemands werkgever benadert om die te vertellen wat zijn werknemer uitspookt op Internet, is dat verlinken. Als het niet uitmaakt omdat het toch openbaar is, waarom neem je dan de moeite om die werkgever te benaderen?

Extreem-rechtse lieden als Nanninga, Ebru Omar en aanverwanten komen met deze bagger weg.

Da’s ook zoiets. Op GeenStijl e.d., de hemel in geprezen door de kwaliteitsmedia, worden dit soort grappen voortdurend gemaakt, en Ebru wordt als een koningin behandeld door Lodewijk Asscher, terwijl Nanninga met d’r poes in de Libelle staat. Hoe moet een pakketbezorger weten dat hem een totaal andere behandeling wacht als hij precies hetzelfde doet?

op 14 12 2016 at 00:43 schreef ikzelf:

Kijk en dit is nou precies hoe Wilders dit land doodziek gemaakt heeft. Maar ook daarvoor eist hij de verantwoordelijkheid uiteraard weer niet op. Hij steekt alleen de pluimen in zijn reet die hem juist niet toe komen.

op 14 12 2016 at 02:24 schreef Sasha Berkman:

Vwd betreft heb je natuurlijk 100% gelijk

op 14 12 2016 at 10:26 schreef Martijn:

[i]Als je iemands werkgever benadert om die te vertellen wat zijn werknemer uitspookt op Internet, is dat verlinken. Als het niet uitmaakt omdat het toch openbaar is, waarom neem je dan de moeite om die werkgever te benaderen?[/i]

Ja, dat iemand die moeite neemt snap ik ook niet en ik zou dat als baas ook niet willen belonen.

op 14 12 2016 at 13:11 schreef Gaz Typari:

Gerard,
Nanninga, Omar en aanverwanten heb ik nooit verdedigd. Ze worden niet ontslagen omdat racisme hun werk is. Ze vreten van “dobbernegers” en “kutmocros”. Ik ben iig blij dat de hoge prijs die ik betaal om een pakketje te bezorgen niet naar de bankrekening gaat van iemand die volgend jaar zonder blikken of blozen mij, Hassnae, Murat of Sasha Berkman bij het regime Wilders aangeeft voor zijn moslim-/landverraderbonus.

op 14 12 2016 at 17:09 schreef Rob Z:

Mijn dochter, geestelijk gehandicapt, werkte op een sociale werkplaats, voordat deze werden, eh, verbeterd. Op een soc werkplaats doen soms opvattingen de ronde die de wenkbrauwen (mijn wenkbrauwen) zeer ver omhoog deden gaan. Een enkele maal zette ze zo’n opvatting op Facebook.
Een telefoontje van ons was voldoende om haar dit te laten verwijderen (ze had echt geen benul van wat ze deed).
Ik had de postbezorger ook dergelijke familie/vrienden gegund – helaas voor hem …

Anderzijds ….

op 15 12 2016 at 10:32 schreef Armand Dillo:

In de VS gaat de lokale NSB zelfs al tot actie over. Fysiek geweld welteverstaan. In New York werd de 18 jarige Yasmin Seweid in de metro uitgescholden, geduwd en geslagen door een drietal Trump-supporters. Bruut werd haar de jihab van het hoofd gerukt. Alles werd vastgelegd door de beveiligingscameras.

op 15 12 2016 at 12:29 schreef Murat:

Doen ze hier ook hoor, Armand.

op 15 12 2016 at 15:54 schreef Mario:

@Armand
Ook gruwelijk wat daar allemaal gaande is.

Bij de volgende link zal je rapportages vinden over Nederland, incl. die van het afgelopen jaar. Neem ze eens heel goed door.

http://www.annefrank.org/nl/Educatie/Discriminatie-in-Nederland/Rapportages/

Dit moet gewoon stoppen. Wereldwijd.

op 15 12 2016 at 17:03 schreef MNb:

Het verschil is, Armand, dat ook nogal wat Amerikanen het opnemen voor de rechten van mensen als Yasmin. In Nld. met veel optimisme misschien net vier blogs.

op 15 12 2016 at 19:19 schreef Carl:

@Armand,

Ik begrijp dat je de bewegende beelden hebt gezien …

Toch is er iets niet pluis in je verhaal. Die beveiligingbeelden lieten namelijk niets van het voorval zien. Intussen heeft het meisje toegegeven dat ze het hele voorval heeft verzonnen.

Ze was uitgegaan had daarbij haar hijab afgedaan. Toen ze naar huis ging bleek ze hem hem kwijt te zijn. Om thuis niet te hoeven uitleggen dat ze zonder jihab ging stappen heeft ze dit hele verhaal uit haar duim gezogen.

Haar ouders hebben nu alles is uitgekomen haar hoofd kaal geschoren. Zij stellen in al hun verdraagzaamheid dat een kale vrouw geen jihab nodig heefd om haar hoofdhaar te bedekken.

Lees het zelf in dit sukje van
New York Daily News.

Kortom, eerst effe checken voor je dingen napapegaait. En misschien kan MbN ons wel een linkje geven voor een leuk wikistukje over confirmation-bias of zo?

op 16 12 2016 at 02:04 schreef ikzelf:

Blijft toch de link van de Anne Frank Stichting staan, beste Carl. Of negeer je die liever, omdat je net een verhaaltje hebt kunnen ontkrachten? Of dat laatste werkelijk zo is, is nog maar de vraag, natuurlijk, want je papegaait per slot ook alleen maar de NY Daily News na.

op 16 12 2016 at 06:26 schreef Astrid Essed:

GEEN ONTSLAG, WEL SANCTIE
DIT IS GEEN ”KLIKKEN”, MAAR OPSTAAN TEGEN
FASCISTISCHE HAATZAAIERIJ!

IN HET KORT

Deze weerzinwekkende uitspraak rechtvaardigt
naar mijn oordeel inderdaad geen ontslag, maar wel
een sanctie.
En degenen, die dit gemeld hebben, zijn geen
”NSB’ers, maar zijn opgestaan tegen het onrecht!

Zie voor gehele commentaar mijn website

http://www.astridessed.nl/post-nl-ontslaat-racistische-chauffeurreactie-op-frontaal-naakt-lekker-nsben/

OF

http://community.dewereldmorgen.be/blog/astridessed/2016/12/16/postnl-ontslaat-racistische-chauffeurreactie-op-frontaal-naakt-lekker-nsben

Vriendelijke groeten/Astrid Essed

op 16 12 2016 at 16:34 schreef Frank de Graaf:

Nu ben je meer mijn type man Peter!!!!! Idd de hypocrisie….deze pakketbezorger ontslaan zorgt voor zoveel rust. .Nederland is beter af zonder dit figuur…in ieder geval is er weer iemand du nu claimt het ook goed voor te hebben met deze heerlijke maatschappij…

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS