Home » Archief » Soundos Al Ahmadi geeft de burger weer een beetje moed


[18.06.2022]

Soundos Al Ahmadi geeft de burger weer een beetje moed

Peter Breedveld


Illustratie: Alissa Levy.

Ik kijk geen televisie meer omdat het te dom is en er steeds nazi’s op worden gepromoot. Ik was daarom zeer aangenaam verrast door een fragment uit een praatprogramma dat op Twitter werd gedeeld door Tayfun Balçık, waarin de voormalige hoofdredacteur Sjuul Paradijs van De Telegraaf de oren werd gewassen door Soundos El Ahmadi. Hieronder:

 

 

Een historisch moment, durf ik te stellen, vergelijkbaar met die keer dat Sylvana Simons een witte man aansprak op het racistische en denigrerende “zwartje”. Zelden worden witte mannen tegengesproken als ze de lompe koloniaal of agressieve Kukluxboer uithangen op televisie of in de krant. En El Ahmadi sprak hem niet alleen tegen, ze gebruikte Paradijs als kerkdeur om haar eigen 95 stellingen op vast te spijkeren, bondig samengevat in de terechtwijzing dat Paradijs als voormalige hoofdredacteur van een krant, die niks anders deed dan mensen framen, beter zijn smoel kon houden.

Paradijs had namelijk het gore lef om El Ahmadi te onderbreken toen ze haar afschuw uitsprak over het misselijkmakende politiegeweld tegen de antiracistische activist Jerry Afriyie in 2014, in Gouda, waarvan net een videoopname was vertoond. Hij zei dat El Ahmadi overdreef, omdat iedereen, blank en zwart, dezelfde kansen had in Nederland.

Verbeten racist

Je moet een verbeten racist zijn om na al die jaren, waarin uit het ene na het andere rapport en wetenschappelijke onderzoek blijkt dat iedereen die niet wit is wordt gepakt door de politie, de belastingdienst, door elke overheidsinstelling, dat die wordt gediscrimineerd op de arbeidsmarkt, op school, op de universiteit, op straat, in de media, in de Tweede Kamer, in de Eerste Kamer, godverdomme in zijn eigen huis, op zijn eigen computer, om dan glashard te beweren dat iedereen in Nederland gelijke kansen heeft. Zeker als het jouw krant is die elke mens van kleur, die kritisch is over de kolonialistische inrichting van onze samenleving, met behulp van een lawine aan gore leugens wegzet als terrorist.

Wat een schorem. En dan balken dat hij open discussie wil. Schaamteloos.

Wat context bij dat getoonde videofragment. Jerry Afriyie werd op uiterst gewelddadige manier ingerekend door de politie omdat hij in Gouda tijdens de Sinterklaasintocht protesteerde tegen Zwarte Piet. Dit is hoe je wordt behandeld in Nederland als je je verzet tegen een racistische en vernederende karikatuur. Maar de politie klaagde Afriyie aan omdat hij geweld tegen de politie zou hebben gebruikt en slaagde erin om hem veroordeeld te krijgen en omdat hij zijn brood verdiende als beveiliger, hield dat meteen ook een Berufsverbot in.

Publicitaire nachtmerrie

Je maag draait ervan om. Al voordat het antizwartepietprotest zo gruwelijk uit de hand liep door toedoen van de racistische en gewelddadige politie, hadden de media, onder aanvoering van Powned en De Telegraaf en met medewerking van NRC fucking Handelsblad, die ze voor “hooligans” uitmaakte, besloten om de antizwartepieters een “publicitaire nachtmerrie” te bezorgen. Ja, u leest het goed: de overheid en de media hebben samengespannen om de antizwartepietbeweging kapot te maken, met laster, framing en ordinair geweld. Te vergelijken met hoe de Amerikaanse overheid samenspande met de media om Martin Luther King kapot te maken. Want racisme uber alles.

“Maar er is in de jaren erna toch heel veel veranderd”, zei de presentatrice van het programma tegen El Ahmadi. Excuse me? We hebben er een nazi-omroep bij, we hebben er twee nazipartijen in de Tweede Kamer bij en vandaag tilt de Volkskrant de fascistische terrorist Mark van den Oever van de Farmers Defence Force op het schild, die politici mag bedreigen en intimideren en heel Nederland onveilig mag maken zonder dat iemand ook maar iets doet. Een moslim zit al op de terroristenafdeling van de Vughtse gevangenis als hij een linkje aanclickt. Ook las ik net het zoveelste klaagverhaal over de overgeprivilegieerde Sophie Hermans, die moest huilen omdat ze door Wilders voor tassendrager van Rutte werd uitgemaakt, terwijl hij meteen daarna zijn zoveelste Hitleriaanse tirade tegen vluchtelingen en immigranten stond af te draaien, WAAR NIEMAND HET OVER HEEFT! Vindt iedereen gewoon normaal, racistische tirades in de tweede kamer. Als je de machtige witte mensen maar met respect behandelt.

Gewapende tak van de PVV

En intussen is de politie nog steeds even racistisch en gewelddadig, de gewapende tak van de PVV, zogezegd, wordt er nog steeds niks voor de slachtoffers van de Toeslagenmisdaad gedaan en kun je nog steeds beter een nazi zijn in Nederland dan een antiracist.

Er is dus niks veranderd, het wordt alleen maar steeds erger. Maar met iemand als Soundos El Ahmadi ontstond er in elk geval in mij weer een sprankje hoop.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 18.06.2022 @ 12:36

[Home]
 

1 Reactie

op 18 06 2022 at 12:37 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS